Guliile, Cum Le Preparam |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Guliile, Cum Le Preparam |
22 Jul 2005, 11:06 AM
Mesaj
#1
|
|
Forumista Poeta Grup: Membri Mesaje: 6.500 Inscris: 20 April 04 Forumist Nr.: 3.171 |
Am citit astazi despre broccoli, si mi-am amintit subit !!!, ca anul acesta am redescoperit guliile.
Mie imi plac tare mult salata. Ele arata ca niste portocale mari - la marime, dar verzi ca varza, cu care de altfel seamana la gust. Se curata de coaje pentru a fi pregatite. Eu razuiesc, dau cu sare, las un pic, storc apoi o singura gulie de marimea unei portocale mari. Amestec cu doua rosii potrivite, un morcov dat pe razatoare, marar, patrunjel, ulei de masline, lamaie, dar se poate pune si otet. Alaturi, felii de cas de oaie. Voi ce retete iubiti mai mult ? -------------------- Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic. Indira Gandhi |
|
|
22 Jul 2005, 12:07 PM
Mesaj
#2
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Salata de gulii? Tre' sa incerc si eu, mersi de reteta
Eu o fac cu sos Bechamel, ca "zuspais" (banateneste) O tai in bucatele mici (bineinteles dupa decojit si eliberata de partile tari), o fierb ( impreuna cu frunzele fragede din mijloc, taiate mic, alea dau gust bun ) Din zama aia fac un sos Bechamel, sare, piper alb, o târa de nucsoara (de pe razatoare), învârt guliile inauntru, gata. Un tip pt cine nu stie: daca se face un sos cu rântas, una din 2 trebuie sa fie rece la amestecat. Ori untul cu ceapa, ori zeama. Asa se evita "galustele" Dar mai e inca un truc, daca n-ai timp: Stingi rântasul cu lapte rece si dup-aia poti sa pui zeama fierbinte peste -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
22 Jul 2005, 12:22 PM
Mesaj
#3
|
|
Forumista Poeta Grup: Membri Mesaje: 6.500 Inscris: 20 April 04 Forumist Nr.: 3.171 |
Bine, maestre bucatar !
-------------------- Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic. Indira Gandhi |
|
|
Promo Contextual |
22 Jul 2005, 12:22 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
22 Jul 2005, 12:49 PM
Mesaj
#4
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Am vazut un adevarat maestru la TV: Paul Bocuse. Atât a vorbit ca a uitat sa taie stampila de pe porc inainte de ce l-a bagat la cuptor -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
22 Jul 2005, 12:51 PM
Mesaj
#5
|
|
Forumista Poeta Grup: Membri Mesaje: 6.500 Inscris: 20 April 04 Forumist Nr.: 3.171 |
Apropos, gulii cu porc, stie cineva vreo reteta ?
-------------------- Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic. Indira Gandhi |
|
|
22 Jul 2005, 02:11 PM
Mesaj
#6
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
As avea ceva de la Sanda Marin, dar asa ceva gaseste oricare. Reteta mea personala:
Apropňs, la fel o poti face cu Zucchini Asadar, se ia un porc, i se taie gâtu'... no, pt altele cazuri te duci la macelar Ti-as recomanda niste carne din gât (ceafa). Nu-i uscata O tai in bucati mici. O prajesti cu ceapa intr-un pic de ulei sau untdelemn. Se stinge cu vin alb. De preferinta unu' ieftin, ca ala bun se bea pe lânga Se arunca guliile inauntru (taiate dupa optica), cu sare, piper alb, bla, marar, foi de dafin. Nu se leaga( inca). Cand e carnea gata, se leaga sosul si se adauga si ceva smântâna. Pofta buna! Se serveste cu piure de cartofi si salata de rosii sau de ardei copti... Inca una: de multe ori se intampla sa nu-ti fie sosul destul de gros (legat) No problem: bagi un cartof pe razatoare deasupra sosului, sa vezi ce se-ngroasa Acest topic a fost editat de Cla: 22 Jul 2005, 02:24 PM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
25 Jul 2005, 09:25 AM
Mesaj
#7
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 170 Inscris: 16 July 04 Forumist Nr.: 4.086 |
Mie-mi plac guliile pane. Se curata, se fierb si se taie felii, nici prea subtiri, nici prea groase. Se bat ouale, in care se pune putin mustar, si faina, se dau prin amestecul ala si se prajesc. Se pot face si crude, tot la fel.
-------------------- "Daca faci pe mortul plutesti in libertate."
|
|
|
25 Jul 2005, 10:27 AM
Mesaj
#8
|
|
Forumista Poeta Grup: Membri Mesaje: 6.500 Inscris: 20 April 04 Forumist Nr.: 3.171 |
Ce bun, CriCri !
-------------------- Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic. Indira Gandhi |
|
|
21 Mar 2006, 03:52 PM
Mesaj
#9
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Am luat trei retete de aici. Abia astept sa le fac!
-------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
21 Mar 2006, 06:07 PM
Mesaj
#10
|
|
Forumista Poeta Grup: Membri Mesaje: 6.500 Inscris: 20 April 04 Forumist Nr.: 3.171 |
Pofta buna !
-------------------- Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic. Indira Gandhi |
|
|
21 Mar 2006, 10:57 PM
Mesaj
#11
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.024 Inscris: 6 September 04 Din: somewhere over the rainbow... Forumist Nr.: 4.413 |
Hmm! Retete cu gulii nu stiu! Dar stiu ca sint foarte recomandate in curele de slabire...Insa cu porc sau pane .Oricum ar fi sint gustoase si nu ingrasa, tinind cont de faptul ca tot ce-i gustos ingasa ele fac exceptie de la regula!
-------------------- Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
|
|
|
22 Mar 2006, 12:07 AM
Mesaj
#12
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
E frumos sa vezi oamenii cand cumpara guliile:
Tocmai ce-i mai bun arunca = frunzele. Si ajung cu o gulie beton, adica ca lemnu', acasa @ flori: incearca sa faci sarmale in foi de gulie Acest topic a fost editat de Cla: 22 Mar 2006, 12:15 AM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
22 Mar 2006, 06:36 AM
Mesaj
#13
|
|
Forumista Poeta Grup: Membri Mesaje: 6.500 Inscris: 20 April 04 Forumist Nr.: 3.171 |
Da, da!
Sarmale in flori de gulie ! vaaaaaaaai! O minunăţie ! -------------------- Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic. Indira Gandhi |
|
|
22 Mar 2006, 11:05 AM
Mesaj
#14
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.024 Inscris: 6 September 04 Din: somewhere over the rainbow... Forumist Nr.: 4.413 |
Cla multumesc Pare o idee foarte buna, voi incerca!
-------------------- Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
|
|
|
22 Mar 2006, 01:16 PM
Mesaj
#15
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Mai am ceva: Daca cumperi gulii, nu arunca frunzele.
Cele de-afara poti sa le arunci, daca nu vrei sa faci sarmale. (La sarmale, se pastreaza, ca e nevoie de ele) Daca faci o carne si iti doresti un zuspais, faci asa: Pe cele din mijloc, care-s mai fragede, le pastrezi. Se cojeste gulia, se arunca partea lemnoasa si se taie dupa cum vrei. Se fierbe, dar nu se arunca apa. Faci un rântas, stingi cu lapte sau smântâna, adaugi apa aia, guliile fierte, bagi marar si frunzele de gulie taiate marunt. Sare, piper dupa gust. (sau Vegeta) Pe lânga, un purrée de cartofi. Pofta buna! Sorry, am uitat sa scriu: Merge bine la chiftele Si sa nu va fie frica de colesterina, Ladies: 89% din gulie e apa. Da-i buuuna... Acest topic a fost editat de Cla: 22 Mar 2006, 01:23 PM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 29 April 2024 - 08:43 AM |