Guliile, Cum Le Preparam |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Guliile, Cum Le Preparam |
22 Jul 2005, 11:06 AM
Mesaj
#1
|
|
Forumista Poeta Grup: Membri Mesaje: 6.500 Inscris: 20 April 04 Forumist Nr.: 3.171 |
Am citit astazi despre broccoli, si mi-am amintit subit !!!, ca anul acesta am redescoperit guliile.
Mie imi plac tare mult salata. Ele arata ca niste portocale mari - la marime, dar verzi ca varza, cu care de altfel seamana la gust. Se curata de coaje pentru a fi pregatite. Eu razuiesc, dau cu sare, las un pic, storc apoi o singura gulie de marimea unei portocale mari. Amestec cu doua rosii potrivite, un morcov dat pe razatoare, marar, patrunjel, ulei de masline, lamaie, dar se poate pune si otet. Alaturi, felii de cas de oaie. Voi ce retete iubiti mai mult ? -------------------- Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic. Indira Gandhi |
|
|
22 Jul 2005, 12:07 PM
Mesaj
#2
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Salata de gulii? Tre' sa incerc si eu, mersi de reteta
Eu o fac cu sos Bechamel, ca "zuspais" (banateneste) O tai in bucatele mici (bineinteles dupa decojit si eliberata de partile tari), o fierb ( impreuna cu frunzele fragede din mijloc, taiate mic, alea dau gust bun ) Din zama aia fac un sos Bechamel, sare, piper alb, o târa de nucsoara (de pe razatoare), învârt guliile inauntru, gata. Un tip pt cine nu stie: daca se face un sos cu rântas, una din 2 trebuie sa fie rece la amestecat. Ori untul cu ceapa, ori zeama. Asa se evita "galustele" Dar mai e inca un truc, daca n-ai timp: Stingi rântasul cu lapte rece si dup-aia poti sa pui zeama fierbinte peste -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 15 May 2024 - 04:09 PM |