Retete Cu Carne De Pui |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Cu Carne De Pui |
24 Feb 2005, 05:35 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Pui Corean
4 pulpe de pui, taiate in 2 (copane si ciocanele) 1/2 cana sos soia (100-125 ml) 1/2 cana apa 1 lingura susan 1 lingurita zahar 2-4 cepe verzi, taiate in bucati de 1 cm 1 catel mare de usturoi (ala turcesc - daca e de-ala mic, aproximati) Se pun pulpele in tava, restul ingredientelor se amesteca, se toarna peste pui, se da la cuptor la 200 C/400F (foc mare) pentru 45 de minute. Din 10 in 15 minute mai intoarceti puiul in sos ca sa nu se usuce suprafata. Se serveste pe orez fiert simplu. * cred ca ar fi si mai delicios daca puiul ar fi dezosat si taiat cuburi de 2-4 cm. In cazul asta ajustati timpul de coacere, probabil 30 de minute este arhi-suficient. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
21 May 2007, 11:20 AM
Mesaj
#2
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 120 Inscris: 16 May 07 Din: Bukres Forumist Nr.: 9.837 |
Aripioare de pui la cuptor
Reteta este una foarte simpla si rapida, perfecta ptr. cazul in care NU doriti sa stati foarte mult in bucatarie. Ingrediente: - o caserola (sau mai multe) cu aripioare de pui - diverse mirodenii cum ar fi: piper, cimbru, whatever you like - miere -> acest ingredient este indispensabil! - 2 .. 3 catei de usturoi - putin ulei - apa Ustensile: - tava pentru cuptor, inalta de 2 .. 3 centimetri - cuptor dat la foc mediu Procesul tehnologic: 1. se spala si se curata aripioarele 2. se plaseaza aripioarele in tava astfel incat sa fie distribuite uniform 3. se taie cateii de usturoi si se distribuie uniform in tava 4. se condimenteaza puiul, dupa plac (piper, cimbru, oregano, busuioc, etc.) 5. se pun 7 .. 8 .. 9 varfuri de lingurite de miere in tava, evident cat mai uniform distribuite. Se pot unge un pic chiar si aripioarele 6. se pune apa in tava astfel incat sa acopere aripioarele in proportie de aproximativ 75% 7. se stropesc aripioarele cu putin ulei 8. se introduce tava la cuptor Aripioarele se pot intoarce, ptr. prima data, dupa circa 15 minute. Se mai baga la cuptor pentru circa 10 minute si se mai intorc odata, pentru a permite pielii sa devina crocanta. In cazul in care este nevoie, se mai scoate tava si se 'spala' aripioarele cu sosul din tava. Se poate servi cu orez simplu, la care se adauga sosul din tava, sau cu cartofi prajiti. Atentie: sa aveti la indemana si o paine proaspata! Sosul se poate manca chiar 'pe paine'! Pofta mare! |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 17 May 2024 - 01:41 PM |