Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Retete Cu Carne De Pui
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Cartea de Bucate a Hanului
Mistinguett
Pui Corean

4 pulpe de pui, taiate in 2 (copane si ciocanele)
1/2 cana sos soia (100-125 ml)
1/2 cana apa
1 lingura susan
1 lingurita zahar
2-4 cepe verzi, taiate in bucati de 1 cm
1 catel mare de usturoi (ala turcesc - daca e de-ala mic, aproximati)

Se pun pulpele in tava, restul ingredientelor se amesteca, se toarna peste pui, se da la cuptor la 200 C/400F (foc mare) pentru 45 de minute. Din 10 in 15 minute mai intoarceti puiul in sos ca sa nu se usuce suprafata.
Se serveste pe orez fiert simplu.

* cred ca ar fi si mai delicios daca puiul ar fi dezosat si taiat cuburi de 2-4 cm. In cazul asta ajustati timpul de coacere, probabil 30 de minute este arhi-suficient.
Mistinguett
Pui cordon bleu
=Roxana=

Ingrediente
atitia piepti de pui citi meseni sint la masa--dar piepti cit mai mari.
felii de cascaval la numar cit pieptii de pui
felii se sunca afumata
sare si piper
usturoi
cascaval ras 2-3 linguri
un paharel de vin rosu
pesmet


Se taie pieptul de pui pe lateral, in asa fel incit sa se desfaca ca un fluture dar nu taiat complet.Sa arate dublu ca marime insa va fi mai subtire. Presarati sarea si piperul si usturoiul pisat. Se aseaza o felie de cascaval si apoi una de sunca afumata. Se ruleaza totul ( arata ca o sarma mare) se sustine cu 2-3 scobitori infipte ca sa tina rolul impreuna. Se pune in tava sau intr-un vas de yena si se stropeste cu vin . Se preara pesmetul si cascavalul ras desasupra si se da la cuptor cam 45 min. o ora--pina carnea de pui este gata.
Se servesc fierbinti , cu cartofi si salata. Pofta buna!
Mistinguett
PUI LA CUPTOR

Se spala puiul bine si se usuca/sterge cu servete de hartie. Se sareaza si pipereaza in cavitate si pe-afara.
Se unge tot puiul cu unt moale. Se ridica usor pielea de pe piept, cu grija sa nu se rupa, si se intinde cat mai bine pe toata suprafata pieptului cu 2 linguri de unt moale amestecat cu 1 lingura de rozmarin tocat marunt. In cavitatea puiului se pune o lamaie taiata in 4. Se leaga puiul cu sfoara de bucatarie (bumbac).

Se da la cuptor la foc mare pentru primele 15-20 de minute, apoi se reduce focul la mediu. Este gata cand, intepat cu o furculita in pulpa, sucul este limpede si fara culoare.
Mistinguett
PUI SHANGHAI cu cartofi natur.
=Praetorian=

2 piepti mari de pui, fara pielite, dezosati, taiati mai intai felii subtiri si apoi suvite sau dreptunghiuri.

Se prepara un sos Bechamel din 3 oua, doua polonice de lapte, delikat de legume dupa gust, piper la fel, delikat de friptura de pui, doua linguri zdravene de mustar de masa dulce cu boabe in el, maghiran uscat cam o lingura, puse intr-un vas in care se bat bine de tot cu telul, pana se amesteca. Se ingroasa cu faina pana arata ca o compozitie de chec sau o smantana mai groasa.

Se tavalesc bucatelele de pui prin el si se pun in tigaia cu mult ulei incins. Vor iesi ca niste gogosele pufoase, pe care le puneti intr-un vas pe care ati asezat in prealabil, servetele sau prosoape de hartie(ca sa se scurga bine de ulei).

Cartofii se curata si se taie in 4 pe lung, se pun intr-un vas la fiert cu putina sare, un pic de delikat si o lingura de ulei(daca se poate sa fie de masline). Dupa ce se fierb, se scurg si se aseaza pe un platou, deasupra presarand KNOR DELIKAT - VERDETURI DIN GRADINA. Daca mai aveti si o salata de ardei copti capia sau o salata de morcov dat prin razatoare, doua cepe tocate marunt, un ardei capia, si un ardei verde tocate marunt cubulete, sare si putin piper, o lamaie stoarsa, o lingurita de ulei de masline.... Si sa aveti pofta !!!

O sticla de vin alb si rece ar incheia o cina extrem de reusita.
Mistinguett
PUI CROCANT
(sau KFC e mic copil )

pui taiat in bucati (aripi, pulpele taiate in 2)
lapte batut
sos picant (tabasco)
cimbru sau patrunjel
pesmet
parmezan
sare si piper

In doua castronele se pregatesc ingredientele:
1 - lapte batut, sos picant (cateva picaturi), sare si piper
2 - pesmet, parmezan, cimbru (patrunjel) si piper

Se da puiul prin lapte, se lasa sa se scurga un pic, se tavaleste bine prin pesmet. Se aseaza intr-o tava unsa foarte putin cu ulei.
Se da la cuptorul incins in prealabil (foc mare) - 40 de min. (se intoarce puiul dupa 20 de min.)
Mistinguett
Pui cu bere.
=kristina=

Bucatile de pui se spala, se condimenteaza (dupa gust), se aseaza intr-o cratita. Se toarna bere deasupra (cam o cutie) si se da cratita (acoperita) la cuptor pentru circa o ora si jumatate. Merge cu garnitura de orez sau cartofi. Puiul iese putin mai dulce si are un gust mai deosebit.

Pofta buna.
Mistinguett
Pui cu bere
=Scarlett=

Se pun in tava 4 pulpe de pui ( sau piept depinde de preferintele consumatorilor ). Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper .Se adauga putin ulei si o sticla de bere neagra . Se arunca deasupra o mana de stafide si se baga la cuptor .
Mistinguett
PUI LA CAPAC-VARIANTA GRECEASCA
= Diana-Maria =

-4 bucati sanatoase de pui, de preferat piept
- sare si piper dupa gust
-3 linguri de ulei de masline
-1 lingura unt
-1/2 cepa potrivita taiata pestisori fini
-3 catei de usturoi zdrobit
-1/2 ceasca vin alb sec
-1/2 kg rosii (fara pielita si fara seminte) taiate
- 1 lingura bulion
-2-3 prafuri de scortisoara(cit se ia intre degete)
-2 prafuri de cuisoare
-1 ceasca apa
-6 bucati anghinare(optional)
-1 sau 2 linguricu patrunjel proaspat taiat sau coriandru
Saram si piparam puiul.Incalzim uleiul impreuna cu untul intr-o cratita mare , punem bucatile de pui si le prajim la foc moderat vreo 5 minute, pina capata o culoare aurie pe toate partile.Le scoatem apoi din cratita si le punem pe o farfurie.Punem in tigaie ceapa si usturoiul,si le trecem in unda vreo 5 minute, la foc mic,pina se inmoaie.Punem inapoi bucatile de pui in tigaie,turnam vinul, lasam sa mai fiarba vreo 10-15 minute,apoi adaugam pasta de rosii si rosiile taiate.
Lasam cratita pe foc sa firba in voia ei inca vreo citeva minutele.Intre timp, amestecam mirodeniile si le pisam putin.Adaugam in cratita apa si mirodeniile si amestecam bine ca sa se omogenizeze.
Acoperim cratita si o lasam pe foc vreo 45-60 minute, pina cind se inmoaie carnita.Daca punem si anghinare,o adaugam cu vreun sfert de ora inainte de a fi gata carnea de pui. Se asezoneaza cu patrunjelul sau coriandrul taiat si se serveste imediat.
Mistinguett
FRIGARUI
Doriti gust de rai....aici reteta de sislic ( frigarui ) a la Sorin.

Produse: copane de pui, grasime de oaie ( curata )condimente de carne de pui si asta tot.
Se ia copanul, se despica carnea de pe el ( rugati macelarul ) an asa fel ca sa ramana intr-o bucata.( PARTEA DE SUS).

Se taie fiecare bucata in trei in lung. Grasimea de oaie se taie in cuburi de 2/2 cm'.

Pe frigaruie se baga mai intai un cap de fasie de carne, dupa el se baga cubul de grasime si se inchide inca o data cu celalalt cat de carne.( in asa fel ca grasimea sa fie inconjurata de carne ).

Recomandate tepe de aluminiu de 1.5 mm' grosime si 1 cm' latime,ce nu permit carnii sa ramana pe pozitie cand rasucesti teapa.

Recomand sa nu introduceti mai mult de 5 bucati pe o portiune de 30 cm' de teapa. ( asa se rumenesc din toate partile ).

Se incing carbunii, se pun frigaruiele imediat (la max. caldura exat invers decat e recomandat cu fripturile ) si se rumenesc 2-3 minute pe fiecare parte.

Daca vreti o aroma mai puternica introduceti pe jar cateva lingurite de zahar sau cativa catei de usturoi.

Nu uitati un pahar cu apa la indemana pentru a stinge flacarile produse de grasimea topita.

Nu stricati gustul cu nimic alt ceva decat paine.
Mistinguett
PUI MARBELLA

2 pui de cate 1 kg fiecare, taiati in sferturi
1/2 de capatana de usturoi zdrobit ca la mujdei
2 linguri de oregano
sare (de preferat NU fina) si piper dupa gust
1/4 de cana de otet din vin rosu
1/4 cana de ulei de masline
1/2 cana de prune uscate
1/4 cana de masline verzi fara samburi (eu am facut si cu masline negre)
1/4 cana (4 Linguri) de capere cu un pic din sucul in care au stat
3 frunze de dafin
1/2 de cana de zahar maro (eu reduc substantial cantitatea de zahar, pun cam 2 Linguri)
1/2 cana de vin alb
Patrunjel

Intr-un castron mare se combina puiul, usturoiul, oregano, piperul si sarea, otetul uleiul, prunele, maslinele, caperele si frunzele de dafin. Se acopera si se lasa la frigider peste noapte.

Se incalzeste cuptorul la 180 C.
Intr-o tava cu un pic de adancime se aranjeaza puiul pe un strat si se toarna marinada peste, cat se poate de egal. Se presara puiul cu zaharul maro si se toarna vinul alb pe langa pui.
Se pune la cuptor pentru 50 de min-1 ora, din cand in cand se stropeste puiul cu sosul din tava. Puiul e gata cand intepat cu o furculita scoate suc transparent si nu roz.
Cu o spumiera se scoate puiul din tava si se aseaza pe un platou impreuna cu prunele, maslinele si caperele. Se umezeste cu cateva linguri de sos si se presara cu patrunjel tocat marunt. Restul de sos se serveste intr-o sosiera.

Se poate servi si rece, dar daca a fost la frigider trebuie lasat sa ajunga la temperatura camerei.
Kyklos
Piept de pui cu usturoi

1 piept de pui
sare
cimbru
o capatana usturoi
2 pahare otet aromatic
unlei de masline 100 ml
o lamaie

Se taie marunt usturoiul si se amesteca cu cimbrul. Se sareaza. Pieptul de pui se freaca bine cu zeama de lamaie si sare si se taie bucati mici. Se fierbe carnea in putina apa 20 de minte. Se scoate carnea din apa, se condimenteaza cu amestecul de usturoi si cimbru si se pune intr-un vas . Se pune otetul peste carne si se lasa la marinat una - doua zile. Se scoate carnea apoi si se prajeste.
Kyklos
Salata de pui

Ingrediente
2 piepti de pui fierti
2 portocale
1 castravete murat
2 mere
1 sfecla rosie
3 linguri cu maioneza
sare
piper

Mod de preparare
Pieptul de pui (fara os si pielita) se taie cuburi mici, castravetele se taie joulien, merele si sfecla rosie de asemeni, portocalele se decojesc apoi se scot feliile una cate una se adauga maioneza, condimentele, se amesteca usor. Se serveste in cupe de sampanie sau salatiere, se decoreaza cu felii de lamaie, salata verde, frunze de patrunjel.
SORIN
QUOTE (Mistinguett @ 20 Mar 2005, 10:58 PM)
FRIGARUI
Doriti gust de rai....aici reteta de sislic ( frigarui ) a la Sorin.

Produse: copane de pui, grasime de oaie ( curata )condimente de carne de pui si asta tot.
Se ia copanul, se despica carnea de pe el ( rugati macelarul ) an asa fel ca sa ramana intr-o bucata.( PARTEA DE SUS).

Se taie fiecare bucata in trei in lung. Grasimea de oaie se taie in cuburi de 2/2 cm'.

Pe frigaruie se baga mai intai un cap de fasie de carne, dupa el se baga cubul de grasime si se inchide inca o data cu celalalt cat de carne.( in asa fel ca grasimea sa fie inconjurata de carne ).

Recomandate tepe de aluminiu de 1.5 mm' grosime si 1 cm' latime,ce nu permit carnii sa ramana pe pozitie cand rasucesti teapa.

Recomand sa nu introduceti mai mult de 5 bucati pe o portiune de 30 cm' de teapa. ( asa se rumenesc din toate partile ).

Se incing carbunii, se pun frigaruiele imediat (la max. caldura exat invers decat e recomandat cu fripturile ) si se rumenesc 2-3 minute pe fiecare parte.

Daca vreti o aroma mai puternica introduceti pe jar cateva lingurite de zahar sau cativa catei de usturoi.

Nu uitati un pahar cu apa la indemana pentru a stinge flacarile produse de grasimea topita.

Nu stricati gustul cu nimic alt ceva decat paine.

Asa arata:
Kyklos
Pui cu arpagic

Ingrediente
Pentru 4 portii.
-250 gr piept pui dezosat
-2 pulpe pui
-200 gr arpagic
-1 ceapa potrivita
- 50 ml vin alb
- 500 gr rosii conserva
- 400 ml supa de legume nesarata
- ulei
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie in patru, pulpele se taie in doua, ceapa se curata si se taie marunt, rosile conserva se taie cuburele. Ceapa se caleste in ulei adaugand carnea calindu-se usor , dupa care se stinge cu vin alb la finalul acestei operati adaugam supa de legume si se da la fiert. Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga arpagicul curatat si spalat, dupa ce au fiert introducem rosile taiate cuburele si se mai lasa la fiert circa cinci, sase minute dand gust cu sare si piper. Preparatul se serveste cu patrunjel tocat pe deasupra.
Kyklos
Pizza Piemont

Ingrediente
6 felii mari de paine
2 catei de ustuoi
un ou
100 ml lapte
100 ml suc de rosii
100 ml vin alb sec
piept de pui fiert
ciuperci
masline
smantana
ardei
ardei iutep
piper ,sare

Mod de preparare
Se inmoaie painea in lapte si se aseaza pe o tava unsa in prealabil cu unt si tapetata cu faina. Se taie bucatele mici toate ingredientele si se imprastie cat mai uniform peste "blatul" de paine. Se amesteca sucul de rosii cu vinul si apoi cu oul care se bate bine; se pun sarea, piperul si cateii de usturoi, pisati foarte bine; se toarna totul peste ingrediente, astfel incat sa le acopere cat mai bine. Se introduce preparatul in cuptorul incins si, cand e pe jumatate copt se toarna peste smantana subtiata cu lapte sau ketch-up cat mai picant.
Se serveste cu vin sec rece
Kyklos
Pui cu slanina si verdeturi

Ingrediente
pui
marinata (ulei de masline cu condimente si verdeturi)
usturoi
verdeturi uscate
slanina de la pui
sos de rosii
Mod de preparare
Puiul se taie in bucati si se unge cu marinata. Se adauga si usturoiul si verdeata . Fiecare bucata de carne se infasoara in felii subtiri de slanina(se prinde cu o scobitoare). Se adauga sosul de rosii( condimentat)si se da la cuptor.
Kyklos
Piept de pui cu sos de ciuperci

Ingrediente
2 bucati piept de pui
4 rosii
2 cepe mari
150 g ciuperci
5 catei de usturoi
1 ceasca supa de pui
1/2 ceasca vin alb sec
rozmarin
1 foaie de dafin
piper boabe, sare, piper macinat.

Preparare:
Se fierbe pieptul de pui în apa (cat sa-l cuprinda!), împreuna cu o ceapa si doi catei de usturoi întregi, patru boabe de piper negru, sare si o foaie de dafin. Cand este bine fiert, se strecoara si supa se pastreaza.
Separat, se prepara un sos din rosiile taiate cubulete, dupa ce au fost curatate de pielite si seminte, o ceapa tocata marunt, doi catei de usturoi zdrobiti si ciupercile taiate marunt. Se adauga supa în care a fiert carnea, vinul si se potriveste gustul de sare si piper. Carnea se taie felii mai groase, se acopera cu sosul pasat si totul se serveste cald, garnisit cu rozmarin.
Kyklos
Paste cu piept de pui

Ingrediente

500 g de paste
500 g piept de pui
o cana suc de rosii
3 cesti cu apa calduta
sare,piper,condimente
3 cepe medii
500 g unt
cascaval ras

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt se rumeneste in unt,dupa care se adauga pieptul de pui.Peste se pune sucul de rosii si se lasa sa fiarba 5 min.Pastele se fierb separat in apa cu putina sare.Dupa ce s-au racit se adauga peste sosul preparat.Se mai lasa la foc mic aprox.5,10 min timp in care se pune din cand in cand apa calduta.Se servesc cu cascaval ras deasupra.
Ela
Pui cu dovlecel si cartofi

4 bucati pulpa superioara pui
3 dovlecei
2 cartofi
o ceasca suc de rosii
3 linguri ulei
sare dupa gust

Se curata dovleceii de coaja si samburi si se taie cubulete. Se curata si catofii si se taie si ei cubulete.
Se pune uleiul in cratita, sarea, cubuletele de dovlecel si cartof, pulpele si sucul de rosii. Peste acestea se toarna apa fierbinte si se baga cratita la cuptorul preincalzit, pentru cca 40 min, la foc potrivit.
La sfarsit se adauga marar si patrunjel pentru vitaminizare.
Pofta buna!
Kristin
ARDEI UMPLUTI CU PIEPT DE PUI (foarte buni pentru dieta)

Avem nevoie de :

- 4-5 ardei grasi (ca cei din fotografie de mari, sau mai multi, daca sunt mai mici); ("decapitati" de coada si goliti de seminte)
- 300 gr. carne tocata de pui; (piept dezosat)
- 150 gr. orez (numai putin fiert);
- condimente pentru carne de pui;
- sare;
- piper;
- 2 oua;
- 200 gr. suc de rosii;
- putin leustean (optional);
- 2 cepe taiate marunt;
- o rosie.

user posted image

(am uitat sa pozez sucul de rosii si ouale, dar cred ca stiti cum arata smile.gif

1. Se calesc in putin ulei carnea si ceapa (optional), se adauga sarea, piperul, condimentele si putin suc de rosii.

user posted image

2. Toate acestea se amesteca cu orezul, apoi cu ouale:

user posted image

3. Se umplu ardeii decapitati cu compozitia de mai sus si apoi li se inchide gura cu un capacel de rosie:

user posted image

4. Se lasa la fiert intr-un vas cu ulei, apa si suc de rosii (plus condimente, cine doreste), la foc mic, atata timp cat trebuie ca sa fiarba. Apoi, se servesc cu smantana (optional).

user posted image

Pofta buna !
bdl
Supa de pui.....

Pui apa in oala.
Pui ceapa la fiert.
Pui si niste morcovi.
Pui si putina sare.
Pui si niste fidea.
Ei bine, ce pui aia maninci....
Pofta buna.
Kristin
BDL, tare reteta ! smile.gif

SHAORMA cu PUI

Ingrediente

lipii sau tortillas (optional)
400 g carne de pui dezosata si prajita ca la punctul 1.
sare, piper, condimente
maioneza
sos de usturoi (sos Aioli) (sau sos de usturoi cu smantana)
2 castraveti murati mici, taiati rondele
1 ceapa mica taiata fideluta
200 g varza alba /rosie taiata fideluta
1 rosie mare taiata rondele
o bucatica de morcov ras
cartofi prajiti

user posted image

Mod de preparare

1.Se taie puiul cubulete. Se freaca cu ulei (2-3 linguri), condimente (sare, piper, cimbru, boia dulce, usturoi praf, condimente pentru pui). Se uita de el cam jumatate de ora. Apoi, se prajeste fara mila in tigaie, cu putin ulei, pana se rumenesc bucatelele de carne.

2. Se amesteca bucatelele de pui cu toate celelalte ingrediente, mai putin cartofii prajiti. Daca varza a fost rosie, va iesi un amestec de o culoare roz smile.gif. Se serveste cu cartofi prajiti (optional) si cu lipie (optional) (eu am folosit 3 tortillas putin rumenite).

user posted image

E foarte buna pentru dieta, daca excludeti cartofii prajiti si folositi doar putin sos.

Kristin
Aseara, puiul meu a avut sesiune foto:

user posted image

user posted image

user posted image

"Pui la sticla" sau "la borcan", celebru deja.

user posted image
Sushi
kristin eu ii tai la pui mereu capetele de la aripi ca ale oricum numai se usca si nu e nimic de papat pe ele, si cushtiritza, adica partea aia care-i atarna la fund.
Kristin
Si eu le tai, dar dupa operatiunea de bronzare.

Imi place sa arate cat mai... intreg laugh.gif
Kristin
QUOTE (Mistinguett @ 24 Feb 2005, 05:50 AM)
PUI CROCANT
(sau KFC e mic copil )

pui taiat in bucati (aripi, pulpele taiate in 2)
lapte batut
sos picant (tabasco)
cimbru sau patrunjel
pesmet
parmezan
sare si piper

I.In doua castronele se pregatesc ingredientele:
1 - lapte batut, sos picant (cateva picaturi), sare si piper
2 - pesmet, parmezan, cimbru (patrunjel) si piper

II.Se da puiul prin lapte, se lasa sa se scurga un pic, se tavaleste bine prin pesmet.

III.Se aseaza intr-o tava unsa foarte putin cu ulei.
Se da la cuptorul incins in prealabil (foc mare) - 40 de min. (se intoarce puiul dupa 20 de min.)

Merci de reteta asta, e bestiala. Chiar daca numar in gand caloriile.

I.
user posted image

II.

user posted image

III.

user posted image

Merge cu un sos de usturoi Aioli si cu cartofi prajiti (pe care inca nu i-am facut).

user posted image
Mrs. Rogers
QUOTE (Kristin @ 27 Oct 2006, 05:56 PM)
ARDEI UMPLUTI CU PIEPT DE PUI (foarte buni pentru dieta)

Avem nevoie de :

- 4-5 ardei grasi (ca cei din fotografie de mari, sau mai multi, daca sunt mai mici); ("decapitati" de coada si goliti de seminte)
- 300 gr. carne tocata de pui; (piept dezosat)
- 150 gr. orez (numai putin fiert);
- condimente pentru carne de pui;
- sare;
- piper;
- 2 oua;
- 200 gr. suc de rosii;
- putin leustean (optional);
- 2 cepe taiate marunt;
- o rosie.

user posted image

(am uitat sa pozez sucul de rosii si ouale, dar cred ca stiti cum arata smile.gif

1. Se calesc in putin ulei carnea si ceapa (optional), se adauga sarea, piperul, condimentele si putin suc de rosii.

user posted image

2. Toate acestea se amesteca cu orezul, apoi cu ouale:

user posted image

3. Se umplu ardeii decapitati cu compozitia de mai sus si apoi li se inchide gura cu un capacel de rosie:

user posted image

4. Se lasa la fiert intr-un vas cu ulei, apa si suc de rosii (plus condimente, cine doreste), la foc mic, atata timp cat trebuie ca sa fiarba. Apoi, se servesc cu smantana (optional).

user posted image

Pofta buna !

Buna idee. Ardei umpluti n-am mai facut de atat de mult timp ca am si uitat cum se fac rolleyes.gif
Michelle
Eu in schimb n-am pus niciodata oua in umplutura!O fi !

dar ia zii Kristin,gatesti cumva in vase Zepter?sau mi s-a parut mie!
Mrs. Rogers
Am facut ardei umpluti dupa reteta ta, si in plus am pus cimbru ( asa m-a sfatuit cineva ) si ardei boia . Si pe langa carnea de pui am pus si granule de soia . Au iesit foarte buni .

Am insa o intrebare . Ce diferenta este intre sarmale si ardei umpluti in ceea ce priveste modul de preparare? Nu se fac exact la fel si doar invelisul difera?
SORIN
Pt. Kristin.....reteta de Shoarma de pui!

1 kg. de carne decupata de pe copane de pui.....asta e shoarma!

100 gr. grasime de oaie.

Jumatate de pahar de ulei de masline.

Doua linguri de sweet Khilli sauce for chicken.

O lingura de sos de Soia.

O lingura de sos Teriyaki.

O lingura de miere.

O lingura neteda de Chicken Barbecue Powder.

Se amesteca toate condimendele si se freaca bucatile de carne de copan.Se scurge bine restul de sos si se baga la frigider o noapte fara sa fie acoperite.

A doua zi se scoate carnea si se lasa pana ajunge la temperatura din camera. Pe tava de la cuptor se pune o folie de aluminium, se intinde carnea pe ea si deasupra se pune grasimea de oaie taiata marunt in cubulete. Temperatura cuptorului sa fie intre 180' - 200'.

Se scoate carnea cand e rumenita dar nu uscata deja. Se poate servi ca friptura sau in Pita Bread, carnea fiind taiata in feliute subtiri. E recomandat s-o serviti cu sos de Tehina sau Hummus si muraturi.

Incercati si n-o sa regretati! thumb_yello.gif

Pofta mare....

Sorin.
Kristin
Sorin, multumesc.

Numai sa imi traduci ce inseamna sosurile alea, ca nu am auzit de ele. (Teriyaki, Humus, Tehina).

Michelle, nu sunt vase Zepter, insa nu mai stiu ce firma e. O firma nemteasca.
SORIN
Teriyaki e simplu sos de Teriyaki thumb_yello.gif

Humus e o pasta de naut, iar tehina o pasta de susan...amandoua traditionale arabilor si celor din Orientul Mijlociu!

Daca doresti, am sa te invat sa le faci, nu e asa de complicat!!

Sorin.
March
Sorine,
Nu mai asasina lumea cu retete d-astea ! biggrin.gif

Humus-tahini ( dupa reteta libaneza) se gaseste si pe piata in RO.
Cla
[offtopic]Ephraim Kishon a zis ca mâncarea traditionala a evreilor e arabul "Şiş-kebap" rofl.gif [/offtopic]
SORIN
Coane smile.gif Al de humus cu tahini ca la Sorin, n-ai sa vezi!!

Totusi unul din cele mai bune, am mancat in Juniyah pe faleza......nu stiu care a fost exact motivul....gustul sau fetele alea de pe plaja in bikini miniatura thumb_yello.gif

Sorin.
Cla
QUOTE (SORIN @ 26 Nov 2006, 08:13 PM)
Coane smile.gif Al de humus cu tahini ca la Sorin, n-ai sa vezi!!

Totusi unul din cele mai bune, am mancat in Juniyah pe faleza......nu stiu care a fost exact motivul....gustul sau fetele alea de pe plaja in bikini miniatura thumb_yello.gif

Sorin.

Sorine, doar stii ca saliva e buna la digestie... spoton.gif
Kristin
RATZA PE VARZA

Reteta e simpla: un piept de ratza taiat felii se asaza pe varza murata maruntita, in care s-a adaugat ulei si piper, si se lasa la cuptor pana ce e rumenit:

user posted image

Merge si o bere:

user posted image

Pofta buna !
Kristin
CLATITE CU PUI

INGREDIENTE:

Pentru clatite:
- un ou;
- 200 ml lapte;
- 1/2 cana faina
- sare, piper

Pentru umplutura:
- o ceapa maruntita;
- 3 piepturi de pui dezosate;
- putina sunca (optional)
- putin ulei;
- oregano;
-sare, piper.

Pentru sos:
- 2 oua;
- 200 ml. smantana
- putin cascaval ras.

1. Se fac 4 clatite din ingredientele de mai sus (atatea incap in vasul termorezistent pe care il am eu).

2. Pieptul de pui taiat bucatele, ceapa si sunca maruntita se prajesc in putin ulei, apoi se adauga sarea, piperul si oregano:

user posted image

3. Se umple fiecare clatita cu umplutura de mai sus:

user posted image

4. Se asaza clatitele umplute intr-un vas termorezistent, in care am pus putin ulei, apoi se toarna peste ele un sos din ouale batute, smantana, putin cascaval si sare si piper. Se presara deasupra putin cascaval:

user posted image

5. Se tine vasul la cuptor, la foc mediu, aprox. 20 minute, pana ce clatitele s-au rumenit (la mine s-au rumenit cam tare biggrin.gif , dar oricum, au fost delicioase):

user posted image

Se servesc fierbinti, cu salata verde sau de rosii.

Kristin
COUS COUS cu pui si legume

INGREDIENTE:

- 2 pulpe de pui;
- 100 ml. vin;
- 2 catei usturoi;
- putin ulei
- boia;
- piper;
- sare;
- cimbru;
- o rosie mare decojita si taiata cuburi;
- un ardei gras taiat bucatele nu foarte mici;
- o ceapa taiata bucati nu foarte mici;
- 2 castraveti murati / in otet, taiati rondele;
- 3 linguri suc de rosii;
- 125 gr. cous cous.

1. Pulpele de pui se prajesc in tigaie cu ulei, usturoi, boia, piper si sare, apoi se adauga vinul, pana ce se inmoaie (eu am avut doua pulpe ramase de la o friptura). Apoi, se dezoseaza si se asaza intr-o tigaie, cu tot cu sos:

user posted image

2. Ardeiul, ceapa, castravetii si rosia se taie bucati (puteti pune si bucati de vinete si de zucchini):

user posted image

3. Cele de mai sus, plus sucul de rosii, cimbrul, sare si piper, se adauga peste puiul din tigaie si se lasa aprox. 15 minute la fiert, pana s-au inmuiat toate ingredientele:

user posted image

4. Cand este gata operatiunea de la punctul 3, se pregateste cous-cous-ul (pentru cine nu stie, sunt niste bobitze mai mari de gris):

user posted image

5. Se pune la fiert o cratita cu aprox. 250 ml. apa cu sare, dupa ce apa a fiert, se inchide focul si se adauga bobitele de cous-cous (NU se fierb!!) si se lasa cam 10 minute, pana ce se umfla. Apoi, se serveste cous-cous-ul cu puiul cu legume:

user posted image

6. Bineinteles ca merge si un vin alb:

user posted image

Sunt multe retete cu cous-cous, aceasta e doar una dintre ele.

Pofta mare !
nicolin
Aripioare de pui la cuptor

Reteta este una foarte simpla si rapida, perfecta ptr. cazul in care NU doriti sa stati foarte mult in bucatarie.

Ingrediente:
- o caserola (sau mai multe) cu aripioare de pui
- diverse mirodenii cum ar fi: piper, cimbru, whatever you like
- miere -> acest ingredient este indispensabil!
- 2 .. 3 catei de usturoi
- putin ulei
- apa

Ustensile:
- tava pentru cuptor, inalta de 2 .. 3 centimetri
- cuptor dat la foc mediu

Procesul tehnologic:
1. se spala si se curata aripioarele
2. se plaseaza aripioarele in tava astfel incat sa fie distribuite uniform
3. se taie cateii de usturoi si se distribuie uniform in tava
4. se condimenteaza puiul, dupa plac (piper, cimbru, oregano, busuioc, etc.)
5. se pun 7 .. 8 .. 9 varfuri de lingurite de miere in tava, evident cat mai uniform distribuite. Se pot unge un pic chiar si aripioarele
6. se pune apa in tava astfel incat sa acopere aripioarele in proportie de aproximativ 75%
7. se stropesc aripioarele cu putin ulei
8. se introduce tava la cuptor

Aripioarele se pot intoarce, ptr. prima data, dupa circa 15 minute.
Se mai baga la cuptor pentru circa 10 minute si se mai intorc odata, pentru a permite pielii sa devina crocanta.

In cazul in care este nevoie, se mai scoate tava si se 'spala' aripioarele cu sosul din tava.

Se poate servi cu orez simplu, la care se adauga sosul din tava, sau cu cartofi prajiti.

Atentie: sa aveti la indemana si o paine proaspata! Sosul se poate manca chiar 'pe paine'!

Pofta mare!
Nefertiti
Naiba m-a pus sa intru aici, sa salivez, cu atat mai mult cu cat nu pot gati nimic pana nu scap de santier!

Nicolin, misto reteta, o sa incerc. thumb_yello.gif
Si cus-cus-ul lui Kristin ar fi bun acum. drool.gif
nicolin
nefertiti, chiar te rog sa o incerci.
Atentie mare insa: o sa mananci aripioarele alea ca semintele!
Ca sa nu mai zic de sos.
nicolin
Before:
user posted image

After1:
user posted image

After2:
user posted image
wulfenia
am in cuptor pulpe de pui cu gutui si sos, o reteta de pe interne, deocamdata parfumeaza casa de stau sa lesin, peste un juma de ceas o sa fie gata...

asa arata deocamdata



reteta este asta: http://artaculinara.com/forums/topic/569-mincare-de-gutui/
wulfenia
am verificat carnea, gutuile, toate patrunse, gustul este sublim, ma duc sa pap asta:

Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.