Retete Cu Carne De Pui |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Cu Carne De Pui |
24 Feb 2005, 05:35 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Pui Corean
4 pulpe de pui, taiate in 2 (copane si ciocanele) 1/2 cana sos soia (100-125 ml) 1/2 cana apa 1 lingura susan 1 lingurita zahar 2-4 cepe verzi, taiate in bucati de 1 cm 1 catel mare de usturoi (ala turcesc - daca e de-ala mic, aproximati) Se pun pulpele in tava, restul ingredientelor se amesteca, se toarna peste pui, se da la cuptor la 200 C/400F (foc mare) pentru 45 de minute. Din 10 in 15 minute mai intoarceti puiul in sos ca sa nu se usuce suprafata. Se serveste pe orez fiert simplu. * cred ca ar fi si mai delicios daca puiul ar fi dezosat si taiat cuburi de 2-4 cm. In cazul asta ajustati timpul de coacere, probabil 30 de minute este arhi-suficient. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
11 Dec 2006, 10:53 AM
Mesaj
#2
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
COUS COUS cu pui si legume
INGREDIENTE: - 2 pulpe de pui; - 100 ml. vin; - 2 catei usturoi; - putin ulei - boia; - piper; - sare; - cimbru; - o rosie mare decojita si taiata cuburi; - un ardei gras taiat bucatele nu foarte mici; - o ceapa taiata bucati nu foarte mici; - 2 castraveti murati / in otet, taiati rondele; - 3 linguri suc de rosii; - 125 gr. cous cous. 1. Pulpele de pui se prajesc in tigaie cu ulei, usturoi, boia, piper si sare, apoi se adauga vinul, pana ce se inmoaie (eu am avut doua pulpe ramase de la o friptura). Apoi, se dezoseaza si se asaza intr-o tigaie, cu tot cu sos: 2. Ardeiul, ceapa, castravetii si rosia se taie bucati (puteti pune si bucati de vinete si de zucchini): 3. Cele de mai sus, plus sucul de rosii, cimbrul, sare si piper, se adauga peste puiul din tigaie si se lasa aprox. 15 minute la fiert, pana s-au inmuiat toate ingredientele: 4. Cand este gata operatiunea de la punctul 3, se pregateste cous-cous-ul (pentru cine nu stie, sunt niste bobitze mai mari de gris): 5. Se pune la fiert o cratita cu aprox. 250 ml. apa cu sare, dupa ce apa a fiert, se inchide focul si se adauga bobitele de cous-cous (NU se fierb!!) si se lasa cam 10 minute, pana ce se umfla. Apoi, se serveste cous-cous-ul cu puiul cu legume: 6. Bineinteles ca merge si un vin alb: Sunt multe retete cu cous-cous, aceasta e doar una dintre ele. Pofta mare ! Acest topic a fost editat de Kristin: 11 Dec 2006, 10:53 AM -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 17 May 2024 - 03:59 AM |