Retete Cu Carne De Pui |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Cu Carne De Pui |
24 Feb 2005, 05:35 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Pui Corean
4 pulpe de pui, taiate in 2 (copane si ciocanele) 1/2 cana sos soia (100-125 ml) 1/2 cana apa 1 lingura susan 1 lingurita zahar 2-4 cepe verzi, taiate in bucati de 1 cm 1 catel mare de usturoi (ala turcesc - daca e de-ala mic, aproximati) Se pun pulpele in tava, restul ingredientelor se amesteca, se toarna peste pui, se da la cuptor la 200 C/400F (foc mare) pentru 45 de minute. Din 10 in 15 minute mai intoarceti puiul in sos ca sa nu se usuce suprafata. Se serveste pe orez fiert simplu. * cred ca ar fi si mai delicios daca puiul ar fi dezosat si taiat cuburi de 2-4 cm. In cazul asta ajustati timpul de coacere, probabil 30 de minute este arhi-suficient. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
18 Nov 2006, 03:28 PM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.344 Inscris: 8 March 03 Forumist Nr.: 41 |
Pt. Kristin.....reteta de Shoarma de pui!
1 kg. de carne decupata de pe copane de pui.....asta e shoarma! 100 gr. grasime de oaie. Jumatate de pahar de ulei de masline. Doua linguri de sweet Khilli sauce for chicken. O lingura de sos de Soia. O lingura de sos Teriyaki. O lingura de miere. O lingura neteda de Chicken Barbecue Powder. Se amesteca toate condimendele si se freaca bucatile de carne de copan.Se scurge bine restul de sos si se baga la frigider o noapte fara sa fie acoperite. A doua zi se scoate carnea si se lasa pana ajunge la temperatura din camera. Pe tava de la cuptor se pune o folie de aluminium, se intinde carnea pe ea si deasupra se pune grasimea de oaie taiata marunt in cubulete. Temperatura cuptorului sa fie intre 180' - 200'. Se scoate carnea cand e rumenita dar nu uscata deja. Se poate servi ca friptura sau in Pita Bread, carnea fiind taiata in feliute subtiri. E recomandat s-o serviti cu sos de Tehina sau Hummus si muraturi. Incercati si n-o sa regretati! Pofta mare.... Sorin. -------------------- When you have to shoot, shoot, don't talk.
Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 17 May 2024 - 09:54 AM |