Retete Cu Carne De Pui |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Cu Carne De Pui |
24 Feb 2005, 05:35 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Pui Corean
4 pulpe de pui, taiate in 2 (copane si ciocanele) 1/2 cana sos soia (100-125 ml) 1/2 cana apa 1 lingura susan 1 lingurita zahar 2-4 cepe verzi, taiate in bucati de 1 cm 1 catel mare de usturoi (ala turcesc - daca e de-ala mic, aproximati) Se pun pulpele in tava, restul ingredientelor se amesteca, se toarna peste pui, se da la cuptor la 200 C/400F (foc mare) pentru 45 de minute. Din 10 in 15 minute mai intoarceti puiul in sos ca sa nu se usuce suprafata. Se serveste pe orez fiert simplu. * cred ca ar fi si mai delicios daca puiul ar fi dezosat si taiat cuburi de 2-4 cm. In cazul asta ajustati timpul de coacere, probabil 30 de minute este arhi-suficient. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
16 Sep 2005, 12:59 AM
Mesaj
#2
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
PUI MARBELLA
2 pui de cate 1 kg fiecare, taiati in sferturi 1/2 de capatana de usturoi zdrobit ca la mujdei 2 linguri de oregano sare (de preferat NU fina) si piper dupa gust 1/4 de cana de otet din vin rosu 1/4 cana de ulei de masline 1/2 cana de prune uscate 1/4 cana de masline verzi fara samburi (eu am facut si cu masline negre) 1/4 cana (4 Linguri) de capere cu un pic din sucul in care au stat 3 frunze de dafin 1/2 de cana de zahar maro (eu reduc substantial cantitatea de zahar, pun cam 2 Linguri) 1/2 cana de vin alb Patrunjel Intr-un castron mare se combina puiul, usturoiul, oregano, piperul si sarea, otetul uleiul, prunele, maslinele, caperele si frunzele de dafin. Se acopera si se lasa la frigider peste noapte. Se incalzeste cuptorul la 180 C. Intr-o tava cu un pic de adancime se aranjeaza puiul pe un strat si se toarna marinada peste, cat se poate de egal. Se presara puiul cu zaharul maro si se toarna vinul alb pe langa pui. Se pune la cuptor pentru 50 de min-1 ora, din cand in cand se stropeste puiul cu sosul din tava. Puiul e gata cand intepat cu o furculita scoate suc transparent si nu roz. Cu o spumiera se scoate puiul din tava si se aseaza pe un platou impreuna cu prunele, maslinele si caperele. Se umezeste cu cateva linguri de sos si se presara cu patrunjel tocat marunt. Restul de sos se serveste intr-o sosiera. Se poate servi si rece, dar daca a fost la frigider trebuie lasat sa ajunga la temperatura camerei. Acest topic a fost editat de Mistinguett: 16 Sep 2005, 01:00 AM -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 17 May 2024 - 08:24 PM |