Deserturi |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Deserturi |
24 Feb 2005, 05:31 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
BUDINCA DE PAINE
(sau alt fel de "pain perdu") Painea taiata in cuburi de 2 cm Coaja si zeama de la o portocala si o lamaie 5 oua 3 cani de lapte 2/3 cana zahar 1 lingurita esenta de vanilie 1/2 cana stafide un praf de nucsoara Amestecati totul (inafara de paine) cu un tel, pana se topeste zaharul. Painea se pune in vasul uns cu unt, se toarna compozitia peste paine (ar trebui sa ajunga la nivelul painii), se amesteca usor si se da la frigider 2 ore. Se pune la cuptorul preincalzit la 175 pentru 40 de minute sau pana se aureste frumos. Ideal se serveste cu sos caramel, dar daca nu e, nu e. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
23 Nov 2006, 10:20 AM
Mesaj
#2
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
PRAJITURA CU MERE (poate fi si de post !!)
INGREDIENTE pentru compozitie (INTAI se face compozitia!!): - 2 kg mere date pe razatoare; - 400 gr. zahar; - scortisoara macinata fin; - 1/2 pachet unt sau margarina; - 3 linguri gris sau pesmet fin 1. Merele, untul si zaharul se pun intr-o cratita si se calesc la foc mijlociu, amestecand des cu lingura de lemn, pana scade apa. Atentie, sa nu se arda zaharul sau sa se prinda compozitia de fundul cratitei! Se lasa sa se raceasca. Apoi se adauga scortisoara (dupa gust) si grisul sau pesmetul si se amesteca bine. 2. Dupa ce s-a racit compozitia, se face aluatul. INGREDIENTE pentru aluat: - 1 pachet margarina sau unt 250 gr. - 1/3 lingurita de bicarbonat sau praf de copt stins bine cu lamaie, - 3-5 linguri de apa rece, - o lingura otet; - 1 ou (optional); - 5-6 linguri smantana (optional) - faina cat cuprinde (aluatul să nu fie foarte tare). Daca doriti o prajitura de post, nu folositi ou si smantana si folositi margarina in loc de unt. Eu nu am facut-o de post. Se amesteca ingredientele de mai sus (NU topiti untul !) si se face un aluat care se imparte in 2 parti. Se intinde o foaie de aluat intr-o tava in care am pus hartie de copt: 3. Se adauga toata compozitia: 4. Se asaza a doua foaie peste compozitie, (atentie, sa fie bine lipite foile la margini!), se inteapa cu furculita si se da la cuptor, pana ce s-a copt (aprox. 30-40 minute la foc mijlociu). 5. Cand s-a copt, se scoate din cuptor: 6. Se presara cu zahar pudra: 7. Se taie in diverse forme cat este calda (NU fierbinte). Daca se raceste, nu se mai taie usor: E grozava la gust si e delicioasa chiar daca e de post. Pofta mare ! -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 13 May 2024 - 01:20 PM |