Deserturi |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Deserturi |
24 Feb 2005, 05:31 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
BUDINCA DE PAINE
(sau alt fel de "pain perdu") Painea taiata in cuburi de 2 cm Coaja si zeama de la o portocala si o lamaie 5 oua 3 cani de lapte 2/3 cana zahar 1 lingurita esenta de vanilie 1/2 cana stafide un praf de nucsoara Amestecati totul (inafara de paine) cu un tel, pana se topeste zaharul. Painea se pune in vasul uns cu unt, se toarna compozitia peste paine (ar trebui sa ajunga la nivelul painii), se amesteca usor si se da la frigider 2 ore. Se pune la cuptorul preincalzit la 175 pentru 40 de minute sau pana se aureste frumos. Ideal se serveste cu sos caramel, dar daca nu e, nu e. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
16 Nov 2006, 06:33 PM
Mesaj
#2
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
Variatiuni pe ultima tema :
TORT CU CIOCOLATA, ROM si NUCA BLATUL (daca vreti totul "de-al casei", insa puteti cumpara si de la magazin, va scuteste de... munca): ingrediente: 6 oua 6 linguri de zahar 6 linguri de faina 1 plic de zahar vanilat Se bat albusurile spuma tare (inceputul era promitator ), apoi se adauga zaharul in ploaie si se mai bat iar albusurile pana se topeste zaharul: Se adauga galbenusurile, faina si zaharul vanilat. Se amesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza faina. Se asaza compozitia intr-o tava rotunda, pe o hartie de copt: Se introduce tava in cuptorul preincalzit cam 20 minute, pana ce se coace: Se lasa la racit (eu nu l-am lasat ), apoi se taie in 2 foi (atatea mi-au iesit mie): CREMA: Am facut o crema identica cu cea de la prajitura cu rom, adica am pregatit urmatoarele ingrediente: - 250g zahar (poate fi si pudra) - 30g cacao - 4 linguri lapte; - 1 pachet unt; - 6 linguri rom. (bautura, nu esenta) - 100 gr. nuci macinate Zaharul si cacaoa se fierb in 4 linguri de lapte. Apoi se adauga un pachet de unt (sa fie la temp camerei,se taie bucatele si se amesteca mereu). La sfarsit se adauga romul. Se lasa la racit. INSA, era prea lichida crema, asa ca am topit separat niste ciocolata si am amestecat-o cu crema cu rom Am separat crema in doua si intr-unul din vase am adaugat in crema nuci prajite si macinate, cam 100 de grame. Celelalt vas cu crema l-am pastrat pentru top, fara nuca. Ar fi trebuit sa o las mai mult la racit, dar bineinteles ca NU am lasat-o:) FINAL: Am insiropat putin prima foaie cu putin sirop de apa cu zahar, am pus crema cu nuca: Am pus a doua foaie, insiropat, apoi invelit in crema fara nuca: Apoi m-a chinuit talentul cu floricele din ciocolata alba decorativa: Si l-am dat la frigider pana pe seara, sa se intareasca cremele. La gust sigur e grozav, insa design-ul interior si cel exterior nu e grozav, de data asta... Oricum, pofta mare ! -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 13 May 2024 - 09:43 PM |