HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Deserturi
Mistinguett
mesaj 24 Feb 2005, 05:31 AM
Mesaj #1


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



BUDINCA DE PAINE
(sau alt fel de "pain perdu")

Painea taiata in cuburi de 2 cm
Coaja si zeama de la o portocala si o lamaie
5 oua
3 cani de lapte
2/3 cana zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 cana stafide
un praf de nucsoara

Amestecati totul (inafara de paine) cu un tel, pana se topeste zaharul.
Painea se pune in vasul uns cu unt, se toarna compozitia peste paine (ar trebui sa ajunga la nivelul painii), se amesteca usor si se da la frigider 2 ore.
Se pune la cuptorul preincalzit la 175 pentru 40 de minute sau pana se aureste frumos.

Ideal se serveste cu sos caramel, dar daca nu e, nu e.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Raspunsuri
Kristin
mesaj 26 Oct 2006, 03:43 PM
Mesaj #2


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



PRAJITURA CU NESS SI FOI DE BEZEA (FARA FAINA)

user posted image

Avem nevoie de:

PT. FOI:
- 12 albusuri;
- 400 gr. zahar pudra;
- 400 gr. nuca prajita si macinata.

PT. CREMA:

- 12 galbenusuri;
- 12 linguri zahar pudra;
- 4 lingurite ness (praf, nu preparat);
- 400 gr. unt;
- 200 gr. nuci sau alune macinate.

PREPARARE:

FOILE:

1. Cele 12 albusuri se bat bine impreuna cu zaharul, (care se adauga in "ploaie"):

user posted image

2. Se adauga nuca macinata, amestecand usor, apoi se aseaza pe dosul unei tavi niste hartie de copt, care se unge cu putin ulei. Se toarna 1/4 din compozitia obtinuta pana acum si se coace la foc potrivit:

user posted image

3. Se lasa la cuptor cam 1/2 ora, pana se intareste putin si se desprinde de hartie. Va arata cam asa:

user posted image

4. Identic, se coc si celelalte 3 foi. (in total vor iesi 4).

ATENTIE ! Cand le scoateti din cuptor, nu incercati imediat sa le desprindeti de hartie, caci se rup. Oricum se vor rupe, ca sunt f. fragile, dar incercati sa rupeti in bucati mai mari, pentru ca apoi sa reconstruiti "puzzle-ul".

CREMA:

1. Galbenusurile se bat bine cu zaharul, apoi se fierb in baie de aburi, pana cand se ingroasa:

user posted image

2. Separat, se freaca spuma untul cu ness-ul si nuca/alunele pisate:

user posted image

3. Se amesteca toate cele de mai sus (de la CREMA):

user posted image

4. Se lasa la racit crema.

FINALUL:

Se umplu foile cu crema racita:

user posted image,

se lasa cateva ore sa se "cunoasca" foile cu crema (eu am taiat-o in secunda a doua, ca nu am mai avut rabdare !)

apoi se taie cu grija si se SAVUREAZA.

Sper sa aveti rabdare sa o faceti, ca MERITA. E f.f.f. fina.


--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic
Mistinguett   Deserturi   24 Feb 2005, 05:31 AM
Mistinguett   Negresa Domnisoarei Hepburn 1/2 cana cacao 1/2 pa...   24 Feb 2005, 05:33 AM
Mistinguett   Crema de zahar ars =Mimi= se pune intr-o cratita...   24 Feb 2005, 06:43 AM
Mistinguett   BISCUITI CU ALUNE =Mimi= Ingrediente ptr. 6 perso...   24 Feb 2005, 06:59 AM
Mistinguett   Tort de fructe: blat: =Mimi= 5 oua, 1 cana de zah...   24 Feb 2005, 07:18 AM
Mistinguett   Banane cu vin =Vampirella= Banane 6 Vin rosu m...   24 Feb 2005, 07:30 AM
Mistinguett   Clatite 1 cana faina 1 praf de sare 2 oua coaja d...   24 Feb 2005, 08:11 AM
Mistinguett   Tort de cacao jumatate copt, jumate crema. =Roxana...   24 Feb 2005, 08:31 AM
Mistinguett   Prajitura =TriRegnum= 1. O jumatate kg de biscuit...   24 Feb 2005, 08:38 AM
Mistinguett   TIRAMISU =aurasupacurasu= Crema:4galbenuse se fre...   24 Feb 2005, 08:47 AM
Mistinguett   Tort cu frisca , ciocolata si fructe =Diana-Maria=...   25 Feb 2005, 07:49 AM
Mistinguett   Chec Negru =47462= Se ia o cratita de marime mi...   25 Feb 2005, 07:52 AM
Mistinguett   KARIDOPITA-PLACINTA DE NUCI GRECEASCA = Diana-Mari...   20 Mar 2005, 09:35 PM
Mistinguett   CLATITE CU CIOCOLATA Un pic mai complicate, dar m...   27 Mar 2005, 03:40 AM
Mistinguett   Chec 8 oua 2 cani faina (500 gr) 2 cani zahar (50...   5 May 2005, 03:23 AM
Kyklos   Mere desert 2 mere 50 gr. nuci macinate 2-3 lingu...   26 Nov 2005, 10:05 PM
Kyklos   Sarailie Ingrediente 1 pachet de foi de placinta ...   27 Nov 2005, 01:11 PM
ducoro   QUOTE (Mistinguett @ 24 Feb 2005, 08:11 AM) C...   27 Nov 2005, 01:20 PM
edittha   COZONAC TRANDAFIR ptr ca tot vine Craciunul incer...   27 Nov 2005, 01:37 PM
Kyklos   Mere umplute Ingrediente 1kg de mere mari 500 d...   3 Dec 2005, 05:46 PM
Kyklos   Salata desert din fructe diverse Se pot face di...   4 Dec 2005, 11:03 PM
Kyklos   Clatite cu mere si nuci Ingrediente 6 clatite mai...   11 Dec 2005, 08:19 PM
Kyklos   TORT Echo 100g cacao 400 g miere 1 lingura fain...   16 Dec 2005, 10:55 PM
Kyklos   Tort de clatite Clatite: 50 g faina 30 g cacao 4...   16 Dec 2005, 11:03 PM
Kyklos   Rulada cu mac Ingrediente: 300g faina sare 20...   18 Dec 2005, 07:20 PM
Kyklos   Coliva 1 kg grau 500 g miere 500 g nuca mirodenii:...   23 Dec 2005, 09:18 PM
Kyklos   Orez cu miere Ingrediente: 500 gr orez 500 ...   23 Dec 2005, 09:42 PM
Kyklos   Covrigei cu coniac Ingrediente: 200 ml ulei de ma...   1 Jan 2006, 02:51 PM
Kyklos   Budinca de cartofi Ingrediente 1 kg cartofi 5 ...   27 Aug 2006, 01:42 PM
Ela   Budinca de orez cu mere 2 mere o ceasca de orez ...   27 Sep 2006, 05:50 PM
Mistinguett   Reteta: Carmelita Tort Pontifex Reteta o am din ...   24 Oct 2006, 09:45 PM
Sushi   si decoratia de care sunt foarte mandra   24 Oct 2006, 11:46 PM
Kristin   PRAJITURA CU NESS SI FOI DE BEZEA (FARA FAINA) ...   26 Oct 2006, 03:43 PM
Sushi   QUOTE (Kristin @ 26 Oct 2006, 03:43 PM) PRAJITURA ...   26 Oct 2006, 04:32 PM
Kristin   PRAJITURA CU CACAO SI ROM Avem nevoie de: Pentru...   9 Nov 2006, 02:23 PM
Titus Herbert   in ce fel arata!   9 Nov 2006, 02:52 PM
Kristin   Variatiuni pe ultima tema : TORT CU CIOCOLATA, ...   16 Nov 2006, 06:33 PM
Mrs. Rogers   Ba e super si designul   16 Nov 2006, 08:59 PM
flori   Kristin si mie imi place, dar prefer sa-l vad in p...   16 Nov 2006, 09:05 PM
Kristin   Thx. Flori, ia un mar si taie-l felii, pune frisc...   17 Nov 2006, 10:36 AM
flori   Mda! Daca maru ala ar arata ca prajitura asta ...   17 Nov 2006, 04:55 PM
Kristin   PRAJITURA CU MERE (poate fi si de post !!)...   23 Nov 2006, 10:20 AM
Kristin   PRICOMIGDALE (fara migdale) Asadar, conform ac...   27 Nov 2006, 05:13 PM
Felina   Ai facuuut! Cum sunt la gust? Ce consistent...   27 Nov 2006, 05:28 PM
Kristin   Le-am facut in graba, ca mi-ai facut pofta. Da, s...   27 Nov 2006, 05:42 PM
Mara   Kristin, dar sunt ca alea de la cofetarie? Ca eu a...   27 Nov 2006, 06:12 PM
Kristin   Mara, nu mai stiu cum sunt alea de la cofetarie. D...   27 Nov 2006, 06:25 PM
Kristin   TORT CU LICHIOR DE CIRESE INGREDIENTE: - un blat...   5 Dec 2006, 10:22 AM
Mara   Are cineva o reteta de cookies cu ciocolata?! ...   5 Dec 2006, 01:20 PM
Kristin   FURSECURI HAIOASE ... numai sa aveti timp si... c...   20 Dec 2006, 10:57 AM
Kristin   Zaharul lichid colorat care se foloseste pentru de...   20 Dec 2006, 12:38 PM
Ela   chiar ma intrebam care-i treaba cu zaharul colorat...   20 Dec 2006, 01:09 PM
Kristin   Desi s-ar putea sa nu fie asa imbietoare imediat d...   12 Jan 2007, 01:36 PM
Oiski-Poiski   Prajitura cu cirese si cocos 1 kg fructe 200 gr ...   4 Jun 2007, 09:00 AM


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 13 May 2024 - 12:48 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman