Deserturi |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Deserturi |
24 Feb 2005, 05:31 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
BUDINCA DE PAINE
(sau alt fel de "pain perdu") Painea taiata in cuburi de 2 cm Coaja si zeama de la o portocala si o lamaie 5 oua 3 cani de lapte 2/3 cana zahar 1 lingurita esenta de vanilie 1/2 cana stafide un praf de nucsoara Amestecati totul (inafara de paine) cu un tel, pana se topeste zaharul. Painea se pune in vasul uns cu unt, se toarna compozitia peste paine (ar trebui sa ajunga la nivelul painii), se amesteca usor si se da la frigider 2 ore. Se pune la cuptorul preincalzit la 175 pentru 40 de minute sau pana se aureste frumos. Ideal se serveste cu sos caramel, dar daca nu e, nu e. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
26 Oct 2006, 03:43 PM
Mesaj
#2
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
PRAJITURA CU NESS SI FOI DE BEZEA (FARA FAINA)
Avem nevoie de: PT. FOI: - 12 albusuri; - 400 gr. zahar pudra; - 400 gr. nuca prajita si macinata. PT. CREMA: - 12 galbenusuri; - 12 linguri zahar pudra; - 4 lingurite ness (praf, nu preparat); - 400 gr. unt; - 200 gr. nuci sau alune macinate. PREPARARE: FOILE: 1. Cele 12 albusuri se bat bine impreuna cu zaharul, (care se adauga in "ploaie"): 2. Se adauga nuca macinata, amestecand usor, apoi se aseaza pe dosul unei tavi niste hartie de copt, care se unge cu putin ulei. Se toarna 1/4 din compozitia obtinuta pana acum si se coace la foc potrivit: 3. Se lasa la cuptor cam 1/2 ora, pana se intareste putin si se desprinde de hartie. Va arata cam asa: 4. Identic, se coc si celelalte 3 foi. (in total vor iesi 4). ATENTIE ! Cand le scoateti din cuptor, nu incercati imediat sa le desprindeti de hartie, caci se rup. Oricum se vor rupe, ca sunt f. fragile, dar incercati sa rupeti in bucati mai mari, pentru ca apoi sa reconstruiti "puzzle-ul". CREMA: 1. Galbenusurile se bat bine cu zaharul, apoi se fierb in baie de aburi, pana cand se ingroasa: 2. Separat, se freaca spuma untul cu ness-ul si nuca/alunele pisate: 3. Se amesteca toate cele de mai sus (de la CREMA): 4. Se lasa la racit crema. FINALUL: Se umplu foile cu crema racita: , se lasa cateva ore sa se "cunoasca" foile cu crema (eu am taiat-o in secunda a doua, ca nu am mai avut rabdare !) apoi se taie cu grija si se SAVUREAZA. Sper sa aveti rabdare sa o faceti, ca MERITA. E f.f.f. fina. -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 13 May 2024 - 12:48 AM |