Deserturi |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Deserturi |
24 Feb 2005, 05:31 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
BUDINCA DE PAINE
(sau alt fel de "pain perdu") Painea taiata in cuburi de 2 cm Coaja si zeama de la o portocala si o lamaie 5 oua 3 cani de lapte 2/3 cana zahar 1 lingurita esenta de vanilie 1/2 cana stafide un praf de nucsoara Amestecati totul (inafara de paine) cu un tel, pana se topeste zaharul. Painea se pune in vasul uns cu unt, se toarna compozitia peste paine (ar trebui sa ajunga la nivelul painii), se amesteca usor si se da la frigider 2 ore. Se pune la cuptorul preincalzit la 175 pentru 40 de minute sau pana se aureste frumos. Ideal se serveste cu sos caramel, dar daca nu e, nu e. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
24 Oct 2006, 09:45 PM
Mesaj
#2
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Reteta: Carmelita
Tort Pontifex Reteta o am din caietul de retete al mamei unui amic virtual. In original ii spune "Aprikosenkuchen ohne Boden" adica "Prajitura de piersici fara blat". Eu am avut struguri multi asa ca am inlocuit piersicile si i-am dat numele Pontifex Ingrediente: 200 g unt moale (eu l-am lasat peste noapte pe masa) 5 oua 1 kg branza crema 300 g zahar 2 1/2 pachete budinca de vanilie 1 linguritza praf de copt 1 cutie compot de piersici (sau alte fructe) Se porneste cuptorul la 180 de grade. Se separa ouale. Albusul se bate spuma. O forma rotunda se acopera cu hartie de copt. Fructele se scot din compot si se lasa la scurs. Galbenusurile, untul, branza, zaharul, budinca si praful de copt se amesteca bine. Apoi se adauga rand pe rand cate o lingura de spuma de albusuri si se amesteca gingas. Jumatate compozitia se pune in forma. Peste se aseaza un rand de fructe si se pune cealalta jumatate de material. Se coace timp de o ora si nu se scoate din forma pana nu se raceste. Albusurile: toate celelalte ingrediente in afara de fructe: si amestecate bine incep sa incorporez spuma si asa arata cand e gata compozitia jumtatate compozitia in forma fructele peste si cealalta jumatate de compizitie peste. *glazura a fost optiune personala, reteta originala este fara. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 13 May 2024 - 10:52 AM |