Deserturi |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Deserturi |
24 Feb 2005, 05:31 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
BUDINCA DE PAINE
(sau alt fel de "pain perdu") Painea taiata in cuburi de 2 cm Coaja si zeama de la o portocala si o lamaie 5 oua 3 cani de lapte 2/3 cana zahar 1 lingurita esenta de vanilie 1/2 cana stafide un praf de nucsoara Amestecati totul (inafara de paine) cu un tel, pana se topeste zaharul. Painea se pune in vasul uns cu unt, se toarna compozitia peste paine (ar trebui sa ajunga la nivelul painii), se amesteca usor si se da la frigider 2 ore. Se pune la cuptorul preincalzit la 175 pentru 40 de minute sau pana se aureste frumos. Ideal se serveste cu sos caramel, dar daca nu e, nu e. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
27 Sep 2006, 05:50 PM
Mesaj
#2
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 15 Inscris: 20 February 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.294 |
Budinca de orez cu mere
2 mere o ceasca de orez scortisoara 2 linguri zahar 1 ou apa, lapte, un praf de sare Se spala orezul in trei ape si se pune la fiert in apa cu lapte, in proportii egale. Se pune si sarea si se lasa la fiert pana se inmoaie bobul, apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare. Dupa ce s-a racit orezul fiert, se incorporeaza galbenusul de ou, merele, scortisoara si zaharul. Se bate albusul spuma si se adauga si el in compozitie. Intr-o craticica unsa si tapetata cu pesmet (optional) se rastoarna intreg amestecul si se da la cuptor la foc potrivit pentru 30 min. Pofta buna! -------------------- Music is everywhere... just take the time to listen!
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 13 May 2024 - 08:34 AM |