Deserturi |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Deserturi |
24 Feb 2005, 05:31 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
BUDINCA DE PAINE
(sau alt fel de "pain perdu") Painea taiata in cuburi de 2 cm Coaja si zeama de la o portocala si o lamaie 5 oua 3 cani de lapte 2/3 cana zahar 1 lingurita esenta de vanilie 1/2 cana stafide un praf de nucsoara Amestecati totul (inafara de paine) cu un tel, pana se topeste zaharul. Painea se pune in vasul uns cu unt, se toarna compozitia peste paine (ar trebui sa ajunga la nivelul painii), se amesteca usor si se da la frigider 2 ore. Se pune la cuptorul preincalzit la 175 pentru 40 de minute sau pana se aureste frumos. Ideal se serveste cu sos caramel, dar daca nu e, nu e. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
27 Aug 2006, 01:42 PM
Mesaj
#2
|
|
Ex-Colimator Grup: Membri Mesaje: 2.439 Inscris: 25 November 05 Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului Forumist Nr.: 7.332 |
Budinca de cartofi
Ingrediente 1 kg cartofi 5 oua 300 g telemea 500 g de smantana 100 g unt 500 g sos tornat sare, piper, dupa gust Mod de preparare Cartofii se spală si se fierb in coaja, se racesc, se curata si se taie rondele, apoi se aseaza intr-un vas. Peste cartofi se adauga: sosul de smantana, 2 oua batute spuma, telemeaua rasa si piperul macinat. Se amesteca usor componentele, se potriveste gustul si jumatate din compozitie se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Cele 3 oua ramase se fierb si se taie in rondele, deasupra se adauga si se niveleaza compozitia ramasa in care s-a pus si untul. Se introduce tava la cuptor pentru gratinare. Cind budinca este frumos rumenita, se scoate de la cuptor, se orneaza si se serveste in farfurie -------------------- |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 13 May 2024 - 02:06 AM |