Deserturi |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Deserturi |
24 Feb 2005, 05:31 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
BUDINCA DE PAINE
(sau alt fel de "pain perdu") Painea taiata in cuburi de 2 cm Coaja si zeama de la o portocala si o lamaie 5 oua 3 cani de lapte 2/3 cana zahar 1 lingurita esenta de vanilie 1/2 cana stafide un praf de nucsoara Amestecati totul (inafara de paine) cu un tel, pana se topeste zaharul. Painea se pune in vasul uns cu unt, se toarna compozitia peste paine (ar trebui sa ajunga la nivelul painii), se amesteca usor si se da la frigider 2 ore. Se pune la cuptorul preincalzit la 175 pentru 40 de minute sau pana se aureste frumos. Ideal se serveste cu sos caramel, dar daca nu e, nu e. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
16 Dec 2005, 10:55 PM
Mesaj
#2
|
|
Ex-Colimator Grup: Membri Mesaje: 2.439 Inscris: 25 November 05 Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului Forumist Nr.: 7.332 |
TORT Echo
100g cacao 400 g miere 1 lingura faina 500 ml lapte 10 oua 350g unt 100ml rom 100ml coniac. Mod de preparare Intr-o oala se amesteca cacao, ,miere, lapte si se pun la foc mic. Compozitia se amesteca bine pana cand fierbe, apoi se da cratita la o parte si se amesteca pana cand se raceste, iar atunci se adauga cele 10 galbenusuri, unul cate unul. Blat: se opreste mai mult de jumatate din compozitie (cam trei sferturi) si se amesteca cu 5 albusuri batute spuma, apoi se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga in cuptorul bine incins, pentru circa 15 minute. Crema: restul de compozitie se amesteca cu untul bine frecat si cu ultimele 5 albusuri batute si ele spuma. Se adauga romul si coniacul. Tortul se poate imbraca in frisca -------------------- |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 12 May 2024 - 08:49 PM |