Deserturi |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Deserturi |
24 Feb 2005, 05:31 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
BUDINCA DE PAINE
(sau alt fel de "pain perdu") Painea taiata in cuburi de 2 cm Coaja si zeama de la o portocala si o lamaie 5 oua 3 cani de lapte 2/3 cana zahar 1 lingurita esenta de vanilie 1/2 cana stafide un praf de nucsoara Amestecati totul (inafara de paine) cu un tel, pana se topeste zaharul. Painea se pune in vasul uns cu unt, se toarna compozitia peste paine (ar trebui sa ajunga la nivelul painii), se amesteca usor si se da la frigider 2 ore. Se pune la cuptorul preincalzit la 175 pentru 40 de minute sau pana se aureste frumos. Ideal se serveste cu sos caramel, dar daca nu e, nu e. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
24 Feb 2005, 08:31 AM
Mesaj
#2
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Tort de cacao jumatate copt, jumate crema.
=Roxana= 250 gr zahar 150gr cacao 250 g unt 8 oua 2/3 pahar de apa 2 linguri faina 100 gr nuci pisate( sau dupa preferinta) 3 linguri zahar( pt caramel) dulceata de care vreti 1--se bat albusurile spuma 2-untul se freaca cu galbenusurile 3-separat se amesteca cacao cu zahar si apa si se pune pe foc , amestecind pina devine un sirop gros--se lasa la racit. 4-Se toarna siropul racit peste compozitia de unt si se amesteca usor 5-se imparte compozitia in doua parti, o parte este crema ce se pune la frigider 6-la partea a doua de crema se adauga albusurile batute spuma si se amsteca. 7-se coc 2 foi separate sau una groasa si se taie in doua( eu prefer 2 foi separate--le coc in tavitele rotunde de facut american pies) --tavile trebuie unse cu unt si pudrate cu faina in prealabil. Se coace la 325 grade F, pt cam 20-25 minute--astfel incit sa nu fie copt prea tare doar putin, coca sa fie inca moale si necoapta. 8- se prajesc in cuptor nucile cu zaharul pian s e caramelizeaza si api se piseaza in mixer.... Dupa ce s-a racit totul inclusiv nucile, pe o farfurie mai eleganta se aseaza prima foaie, se unge cu crema si se pune un strat fin de nuci caramelizate apoi foaia doi si iarasi crema. Se unge tot tortul cu crema si restul nucilor pot acoperi marginea tortului. E la altitudine afiecaruia cum vrea. Apoi am decorat cu dulceata de zmeura pusa intr-un cornet de hirtie pergament. Si pot sa va spun ca iese o NEBUNIE!!!!! POFTA BUNA! -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 12 May 2024 - 11:42 PM |