Deserturi |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Deserturi |
24 Feb 2005, 05:31 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
BUDINCA DE PAINE
(sau alt fel de "pain perdu") Painea taiata in cuburi de 2 cm Coaja si zeama de la o portocala si o lamaie 5 oua 3 cani de lapte 2/3 cana zahar 1 lingurita esenta de vanilie 1/2 cana stafide un praf de nucsoara Amestecati totul (inafara de paine) cu un tel, pana se topeste zaharul. Painea se pune in vasul uns cu unt, se toarna compozitia peste paine (ar trebui sa ajunga la nivelul painii), se amesteca usor si se da la frigider 2 ore. Se pune la cuptorul preincalzit la 175 pentru 40 de minute sau pana se aureste frumos. Ideal se serveste cu sos caramel, dar daca nu e, nu e. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
24 Feb 2005, 06:59 AM
Mesaj
#2
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
BISCUITI CU ALUNE
=Mimi= Ingrediente ptr. 6 persoane:150 g de faina,80 g margarina,70g zahar,50 g alune(deja curatate si prajite putin) , 2 oua, o jumatate de lingurita de drojdie,vin alb. Preparare:Macinati foarte fin alunele , amestecati cu zaharul si cu faina pe care ati amestecat-o in prealabil cu drojdia.Faceti in mijloc o gaura ,puneti galbenusurile,margarina moale si un pic de vin.Amestecati foarte rapid cu o lingura de lemn, apoi formati o " minge " si lasati-o in frigider sa se "odihneasca"(in partea mai putin rece).Dupa acest timp , intindeti coca intr-o foaie cu o grosime de o jumatate de centimetru si taiati-o in forma de patratele sau rondele;asezati-le in tava de cuptor data cu unt si faina;le ungeti cu albusurile de ou batute putin si le bagati la cuptorul incins ,la 180 ptr. aproape 10 minute,pana devin un pic aurii.. Eu le-am facut ieri si au iesit bune...nu bateti toate albusurile ca sunt prea mult(eu am batut unul si mi-a ramas)...sa fie cu adevarat bine macinate alunele...si cam atat...eu le-am facut sub forma de stelute,inimioare si rondele si le-am pus zahar farin pe deasupra..(daca le dati cu mai mult zahar farin la stelute , ca sa iasa albe ,le puteti folosi si de craciun...)...aa si puteti sa puneti ,in loc de alune si arahide sau nuci... POFTA BUNA -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 13 May 2024 - 02:52 AM |