Ce Faci Maine De Mancare ? |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Ce Faci Maine De Mancare ? |
21 Oct 2004, 10:02 AM
Mesaj
#1
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
O problema.. o dilema chiar... cand mancarea e pe terminate, apare pana de idei ... "maine ce facem de mancare ? " "nu stiu, zii si tu" "pai pe tine te-am intrebat" ...
Deci, ce ai de gand sa faci maine, sau ce faci acum de mancare ? o idee, niciodata nu strica sa vezi ca manaca si ceilalti ! ce va rog: daca meniul vostru e alcatuit din "apa plata cu lamaie", NU postati aici ! mersic -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
22 Sep 2005, 03:38 PM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.959 Inscris: 9 August 05 Din: marginea viselor Forumist Nr.: 6.763 |
Tear
Multumesc pentru reteta...pare foarte interesanta...sa vedem ce va iesi Pentru ca tot a inceput sezonul muraturilor, propun si eu o reteta veche iraniana care se cheama Torshi-e Bademjan (vinete murate , bademjan = vinete). Aveti nevoie de: 1. 1.5 Kg vinete de marime mijlocie 2. 1lg de seminte de mustar (lg =lingurita de ceai, cafea) 3. 2lg de boabe de piper negru 4. 2lg de ardei iute uscat si sfarimat 5. 1lg de seminte de anason 6. 5lg de usturoi curatat si tocat marunt 7. 1lg de turmeric (in engleza) - imprima o culoare galbena muraturilor 8. 3lg de sare (cea grunjoasa este preferata) 9. 5lg de seminte de coriandru 10. 1lg de nucusoara rasa (cardamom) 11. 1lg de de gimber macinat 12. 2lg de seminte de marar 13. 5 cesti de otet de vin (marimea unei cesti de ceai) 14. 2lg de sirop concentrat de portocale sau 2lg de miere de albine. Cu o zi inainte de prepararea muraturilor se dizolva mierea de albine sau siropul de portocale in otet si se pune sticla la rece. Puteti dizolva mai intii mierea /siropul intr-o cescuta de cafea cu putina apa calduta ,dupa care puteti varsa continutul in sticla in care ati pus cele 5 cesti de otet. Nu folositi sticle de plastic. Vinetele se pregatesc la fel ca in reteta pentru salata de vinete. Se coc pe foc (foarte bine), se pun intr-un vas smaltuit , de sticla sau de ceramica...se acopere ca sa transpire,dupa care se cojesc cu usurinta.Se lasa la scurs pe un fund de lemn inclinat aprox 30 min (pina se racesc) Cind s-au racit se desfac in fisii longitudinale si se pun intr-un vas (nu de metal sau de plastic). Mirodeniile/semintele se amesteca intre ele dupa care se presara peste vinete ,rasucindu-se de citeva ori tot continutul cu ajutorul unei lingure de lemn. Se lasa sa se odihneasca timp de 15 min. Se pune otetul (in care anterior am dizolvat mierea/siropul de portocale) pe foc mediu si se incalzeste pina la punctul de a da in clocot. Se aseaza vinetele condimentate in borcane de sticla sau in vase de lut ars/ceramica si se toarna peste ele incet otetul clocotit. Vasele sau borcanele se lasa descoperite pina cind temperatura lor ajunge aprox la temperatura camerei. Inainte de ale lega cu celofan sau alt material impermeabil, cu o lingura de lemn se apasa continutul pe fundul borcanelor pentru a elimina bulele de aer. Aceste muraturi se pastreaza intr-un loc racoros (debara, beci ,,,) Se pot consuma dupa 10 zile de la preparare.Termenul lor de garantie poate depasi 2 ani de zile. Acest tip de muraturi se servesc in Iran la mese festive (No Ruz, nunti, zile de nastere..) Puteti si voi sa le pregatiti de pe acuma pentru Craciun sau Revelion. Se servesc cu orice fel de preparat din carne. In afara de aroma placuta pe care o au ,aceste muraturi actioneaza ca un medicament in prevenirea racelii. Reteta este traditionala in zona Marii Caspice, dar se prepara mai peste tot in Iran. Bineinteles ca are si citeva mici secrete: 1. nu se ating vinetele sau otetul cu metale sau obiecte de plastic 2. vinetele trebuie sa fie coapte si apoi scurse foarte bine 3. persoana care le prepara nu trebuie sa fie pe stop 4. pentru pastrare sint preferate vasele de lut ars care dau vinetelor un gust specific O alta varianta este inlocuirea celor 2lg de miere cu 2lg de tarhon tocat care se introduc in sticla cu otet cu 1-2 zile inainte de preparare. Cine se aventureaza sa le prepare nu va regreta incercarea facuta. La treaba! exergy33 -------------------- *_*_*
Pierdut în Geometria Uitării Căutând Ipote(nu)zele Fericirii - Trecătorul -X- https://exergy33.wordpress.com/ |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 28 April 2024 - 10:11 PM |