Tips And ... Tools, tot ce ne poate ajuta |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Tips And ... Tools, tot ce ne poate ajuta |
14 Oct 2004, 04:22 PM
Mesaj
#1
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
si voi inaugura acest topic cu:
- Cum cojim rosiile de pielita, fara sa aruncam pulpa: spala rosia, apoi "rade-o" cu cutitul (ca si cum ai folosi o lama pentru a te barbieri/epila ) pe toata suprafata ei, fara a intepa coaja; dupa ce toata suprafata a fost riguros rasa, inteap-o si incepe cojirea; pielita se va desprinde extrem de usor - recomand ca inainte de orice operatiune ... culinara ascutirea cutitelor !! cred ca voi continua cu unele sugestii din cartea de bucate a Sandei Marin, carte exceptionala, dupa parerea mea. -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
9 Oct 2006, 05:27 PM
Mesaj
#2
|
|
Forumista Poeta Grup: Membri Mesaje: 6.500 Inscris: 20 April 04 Forumist Nr.: 3.171 |
Atunci să ştii că nu cunoşti adevărata baclava !
Este leşios de dulce !!! Eu am mâncat baclavale pe tabla circulară în ţara lor. Sunt incomparabile cu cele făcute în România sau oriunde aiurea. La turci, siropul este gros, opulent, vâscos. Iar de dulce, îţi încleie gura. Dar este numai bun pentru gusturile lor. Tu poţi proceda astfel: Pui apă fiartă, răcită spre clad nu călduţ, în care pui ceva esenţe şi neapărat măcar o lingură de miere, amstecată bine. Le scufunzi pe rând, apoi le torni peste siropul rămas. -------------------- Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic. Indira Gandhi |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 4 May 2024 - 10:31 PM |