Retete Diverse: Ce Faceti Prin Casa, ciorbe, mancaruri, lichioruri... |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Diverse: Ce Faceti Prin Casa, ciorbe, mancaruri, lichioruri... |
7 Apr 2003, 10:14 AM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: EmailInvalid Mesaje: 1.533 Inscris: 18 March 03 Forumist Nr.: 93 |
In mod sigur, fiecare om are o mancare favorita; si o bautura. Daca cumva sinteti atinsi de microbul gatitului, sau de cel al prepararii bauturilor (lichior de visine, de caise, de ou, de bere..., cocktailuri), impartasiti-ne modul de preparare. Sau intrebati de o reteta anume, poate gasim o solutie. Fiti gurmanzi, este o calitate nu un defect !
ATENTIE ! Acest thread nu este dedicat numai femeilor! Am auzit eu undeva (!!!) ca si barbatii sint buni bucatari... sa nu mai vorbim de bautori.... |
|
|
26 Apr 2003, 02:57 AM
Mesaj
#2
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
"sex on the beach" cocktail:
parti egale de vodca, chambord, schnapps de piersica, suc de portocale si suc de ananas, pe gheata. "fuzzy navel" : vodca, schnapps de piersica si suc de portocale, pe gheata. Amindoua sint bauturi "pentru fete". Asa zic baietii. Genicon, iti spun eu cum sa faci cartofi prajiti cum nu se poate de buni - pe mine m-a invatat frate-meu, care nu stie sa faca prea multe , dar la cartofi prajiti e cel mai tare. 1. dupa ce se curata cartofii, se spala si apoi se taie bete (nu se tin in apa odata ce au fost taiati) 2. se prajesc in ulei foarte fierbinte si nu se ingramadesc in tigaie (sa fie un singur rand de cartofi) - ideal sa fie prajiti intr-un ceaun de fonta 3. abia dupa ce sint scosi de la prajit se sareaza Afrodita, astept reteta de prajitura. Si uite o reteta de pui care am facut-o aseara si dupa care DMS (dragul meu sot) s-a topit. E mai exotica, asa ca e pentru cei mai ambitiosi Pui Marbella (sau spaniol, cum vreti voi sa-i ziceti) 1 pui taiat in sferturi (sau 1 kg de pulpe, taiate in copan si pulpa) usturoi pisat dupa gust (o capatina mica?) 1 lingurita de cimbru sare si piper, dupa gust 3 linguri ulei de masline 3 linguri otet de vin (rosu, de preferat) 8-10 prune uscate (fara samburi) 10-12 masline verzi (fara samburi) 3 linguri capere cu un pic de suc 2 frunze de dafin Se amesteca toate ingredientele intr-o tava (castron mai mare), se tavaleste puiul bine in amestec, se acopera cu folie de plastic si se da la frigider peste noapte. Se incalzeste cuptorul la 180. Se aseaza puiul in tava si se toarna marinada peste el. Se presara cu un pic de zahar si se toarna 1/2 cana de vin alb pe linga pui. Se baga la cuptor pentru 50 de minute, din cind in cind se mai uda cu sucul din tava. Se serveste cu patrujel taiat, presarat pe deasupra, pe orez. Ei, incearca cineva? -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 9 May 2024 - 12:17 PM |