HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Retete Diverse: Ce Faceti Prin Casa, ciorbe, mancaruri, lichioruri...
Cain
mesaj 7 Apr 2003, 10:14 AM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.533
Inscris: 18 March 03
Forumist Nr.: 93



In mod sigur, fiecare om are o mancare favorita; si o bautura. Daca cumva sinteti atinsi de microbul gatitului, sau de cel al prepararii bauturilor (lichior de visine, de caise, de ou, de bere..., cocktailuri), impartasiti-ne modul de preparare. Sau intrebati de o reteta anume, poate gasim o solutie. Fiti gurmanzi, este o calitate nu un defect ! wink.gif

ATENTIE ! Acest thread nu este dedicat numai femeilor! Am auzit eu undeva (!!!) ca si barbatii sint buni bucatari... sa nu mai vorbim de bautori.... smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Raspunsuri
katia
mesaj 22 Sep 2003, 09:17 PM
Mesaj #2


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 109
Inscris: 7 September 03
Forumist Nr.: 720



Haideti sa va dau reteta mea (e de fapt dintr-o carte veche veche) de gogosi umplute cu gem / dulceata / ciocolata de menaj.
Ce va trebuie..
500 g faina, 50 g zahar, 50 g unt, 2 oua intregi (sau 4 galbenusuri), 30 g drojdie, apox. o cana lapte (cat cere faina), 1/2 lingurita sare, vanilie, coaja de lamaie si portocala.


Se inmoaie drojdia cu putin lapte cald, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca. Separat, in vasul in care se framanta aluatul, se bat ouale (sau galbenusurile) cu sarea si apoi cu zaharul. Se pune plamadeala, se omogenizeaza si se adauga, alternativ, lapte si faina. Coca trebuie sa fie moale, insa bine framantata (lapte se pune cat cere faina). Cand se desprinde aluatul de pe mana, se adauga untul topit caldut, framantand in continuare.
Se lasa sa cresca pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut, se framanta din nou - ca sa dea inapoi - si se imparte in doua. Se intinde o foaie de 1/2 cm. Pe jumatate de foaie se fac ronduri (cu o forma sau un pahar mare) FARA sa se taie aluatul. Se pune in mijloc umplutura (ciocolata de menaj, dulceata sau gem). Din cealalta jumatate de foaie se taie rondele care se aseaza peste cele dintai si se apasa imprejur cu degetul sa se lipeasca (sa nu aiba faina intre ele). Se taie din nou cu aceeasi forma, patrunzand complet aluatul.
Se lasa sa mai cresca aproximativ 1/2h. Se pun la copt intr-o cratita cu ulei incins. Focul nu trebuie sa fie prea tare pentru a nu se arde uleiul. Se trec gogosile prin zahar pudra sau zahar vanilat, iar apoi prin scortisoara - cat sunt inca calde.

Pofta buna!


--------------------
The end is always near ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic
Cain   Retete Diverse: Ce Faceti Prin Casa   7 Apr 2003, 10:14 AM
genicon   Nu prea le am eu cu gatitul... abia reusesc sa fac...   7 Apr 2003, 12:30 PM
Cain   Omule, nu cere nimeni dinamita... retetele pentru ...   8 Apr 2003, 07:38 AM
Daphne   Propunerea mea: vodca, lapte si ceva zahar vanilat...   8 Apr 2003, 09:31 PM
Antont   Chestia asta nu se numeste cumva " White Russ...   8 Apr 2003, 10:34 PM
genicon   QUOTE (Cain @ Apr 8 2003, 08:01 AM) Omule, nu cere...   9 Apr 2003, 11:16 AM
Afrodita   Dar de o reteta de prajituri nu are nimeni nevoie?   16 Apr 2003, 08:42 PM
Mistinguett   Bine v-am gasit! White russian este vodca, la...   25 Apr 2003, 09:36 PM
black ice   "sex on the beach" da, chiar sunt curios...   25 Apr 2003, 09:47 PM
Mistinguett   "sex on the beach" cocktail: parti egal...   26 Apr 2003, 02:57 AM
ypsilonalpha   Mmmm, cartofi frantuzesti, mincarea mea favorita. ...   11 May 2003, 08:39 PM
Afrodita   Mmmm..Si eu salivez, mai ales ca abia m-am trezit ...   13 May 2003, 12:20 PM
Mistinguett   Afrodita, bine-ai venit si bine ca ai adus retetel...   15 May 2003, 04:41 AM
Cain   QUOTE (ypsilonalpha @ May 11 2003, 09:02 PM) Mmmm,...   15 May 2003, 11:11 AM
Carmi   Misti iarta-ma te rog am uitat cu desavarsire de r...   16 Jun 2003, 06:04 PM
Mistinguett   N-o sa explodeze bucataria, Carmi, stai fara grija...   17 Jun 2003, 10:09 AM
Cain   Carmi, zarzavatul respectiv: morcov, ardei gras, p...   17 Jun 2003, 03:59 PM
Mistinguett   Cain, ma pui serios pe ganduri cu deschisul unui H...   17 Jun 2003, 06:32 PM
Cain   Un soi de leustean salbatic. Si hazmatzuchi e un p...   18 Jun 2003, 09:39 AM
cameron   Hmm..specialitatea mea.. lasagna..si ciorba a la g...   22 Sep 2003, 02:11 PM
Cain   Pai ideea era sa dai si reteta, nu numai sa zici c...   22 Sep 2003, 02:20 PM
cameron   aha..am inteles. Ma gandeam ca e plictisitor.. las...   22 Sep 2003, 02:57 PM
katia   Haideti sa va dau reteta mea (e de fapt dintr-o ca...   22 Sep 2003, 09:17 PM


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 9 May 2024 - 09:12 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman