Retete Diverse: Ce Faceti Prin Casa, ciorbe, mancaruri, lichioruri... |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Diverse: Ce Faceti Prin Casa, ciorbe, mancaruri, lichioruri... |
7 Apr 2003, 10:14 AM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: EmailInvalid Mesaje: 1.533 Inscris: 18 March 03 Forumist Nr.: 93 |
In mod sigur, fiecare om are o mancare favorita; si o bautura. Daca cumva sinteti atinsi de microbul gatitului, sau de cel al prepararii bauturilor (lichior de visine, de caise, de ou, de bere..., cocktailuri), impartasiti-ne modul de preparare. Sau intrebati de o reteta anume, poate gasim o solutie. Fiti gurmanzi, este o calitate nu un defect !
ATENTIE ! Acest thread nu este dedicat numai femeilor! Am auzit eu undeva (!!!) ca si barbatii sint buni bucatari... sa nu mai vorbim de bautori.... |
|
|
22 Sep 2003, 09:17 PM
Mesaj
#2
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 109 Inscris: 7 September 03 Forumist Nr.: 720 |
Haideti sa va dau reteta mea (e de fapt dintr-o carte veche veche) de gogosi umplute cu gem / dulceata / ciocolata de menaj.
Ce va trebuie.. 500 g faina, 50 g zahar, 50 g unt, 2 oua intregi (sau 4 galbenusuri), 30 g drojdie, apox. o cana lapte (cat cere faina), 1/2 lingurita sare, vanilie, coaja de lamaie si portocala. Se inmoaie drojdia cu putin lapte cald, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca. Separat, in vasul in care se framanta aluatul, se bat ouale (sau galbenusurile) cu sarea si apoi cu zaharul. Se pune plamadeala, se omogenizeaza si se adauga, alternativ, lapte si faina. Coca trebuie sa fie moale, insa bine framantata (lapte se pune cat cere faina). Cand se desprinde aluatul de pe mana, se adauga untul topit caldut, framantand in continuare. Se lasa sa cresca pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut, se framanta din nou - ca sa dea inapoi - si se imparte in doua. Se intinde o foaie de 1/2 cm. Pe jumatate de foaie se fac ronduri (cu o forma sau un pahar mare) FARA sa se taie aluatul. Se pune in mijloc umplutura (ciocolata de menaj, dulceata sau gem). Din cealalta jumatate de foaie se taie rondele care se aseaza peste cele dintai si se apasa imprejur cu degetul sa se lipeasca (sa nu aiba faina intre ele). Se taie din nou cu aceeasi forma, patrunzand complet aluatul. Se lasa sa mai cresca aproximativ 1/2h. Se pun la copt intr-o cratita cu ulei incins. Focul nu trebuie sa fie prea tare pentru a nu se arde uleiul. Se trec gogosile prin zahar pudra sau zahar vanilat, iar apoi prin scortisoara - cat sunt inca calde. Pofta buna! -------------------- The end is always near ...
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 9 May 2024 - 09:12 AM |