Retete Diverse: Ce Faceti Prin Casa, ciorbe, mancaruri, lichioruri... |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Diverse: Ce Faceti Prin Casa, ciorbe, mancaruri, lichioruri... |
7 Apr 2003, 10:14 AM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: EmailInvalid Mesaje: 1.533 Inscris: 18 March 03 Forumist Nr.: 93 |
In mod sigur, fiecare om are o mancare favorita; si o bautura. Daca cumva sinteti atinsi de microbul gatitului, sau de cel al prepararii bauturilor (lichior de visine, de caise, de ou, de bere..., cocktailuri), impartasiti-ne modul de preparare. Sau intrebati de o reteta anume, poate gasim o solutie. Fiti gurmanzi, este o calitate nu un defect !
ATENTIE ! Acest thread nu este dedicat numai femeilor! Am auzit eu undeva (!!!) ca si barbatii sint buni bucatari... sa nu mai vorbim de bautori.... |
|
|
17 Jun 2003, 03:59 PM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: EmailInvalid Mesaje: 1.533 Inscris: 18 March 03 Forumist Nr.: 93 |
Carmi, zarzavatul respectiv: morcov, ardei gras, patrunjel, OREZ. Nu pune telina. Ceapa se caleste putin inainte. Rosiile taiate felii se pun inaintea borsului, dupa ce a fiert carnea. Rosiile se cojesc inainte de pielita - se "barbieresc" cu cutitul, apoi pielita se desprinde foarte usor. Borsul si rosiile se pun dupa ce a fiert tot, altfel fierbe mult mai greu. Pentru un gust deosebit se pot fierbe separat pesti de apa dulce, nesarati (proaspeti), gen capelini (adica ceva mic), se fierb pana uita de ei, se strecoara, se paseaza, si se adauga aproape de final in ciorba. Zarzavatul se pune la sfarsit, dupa ce s-a stins focul: patrunjel, leustean, si, daca se poate, o mana de leurda, ii da un gust deosebit (nu este placut de toti, deci e optional, fiecare casa cu obiceiurile ei). Acoperi 10 minute.
PS. Pestele fiert nu prea face spuma. Borsul nu il fierbi separat, isi pierde din ... aroma. Din aroma pe care o da celorlalte componente, bineinteles. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 9 May 2024 - 06:16 PM |