Retete Diverse: Ce Faceti Prin Casa, ciorbe, mancaruri, lichioruri... |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Diverse: Ce Faceti Prin Casa, ciorbe, mancaruri, lichioruri... |
7 Apr 2003, 10:14 AM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: EmailInvalid Mesaje: 1.533 Inscris: 18 March 03 Forumist Nr.: 93 |
In mod sigur, fiecare om are o mancare favorita; si o bautura. Daca cumva sinteti atinsi de microbul gatitului, sau de cel al prepararii bauturilor (lichior de visine, de caise, de ou, de bere..., cocktailuri), impartasiti-ne modul de preparare. Sau intrebati de o reteta anume, poate gasim o solutie. Fiti gurmanzi, este o calitate nu un defect !
ATENTIE ! Acest thread nu este dedicat numai femeilor! Am auzit eu undeva (!!!) ca si barbatii sint buni bucatari... sa nu mai vorbim de bautori.... |
|
|
16 Jun 2003, 06:04 PM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.677 Inscris: 29 March 03 Forumist Nr.: 141 |
Misti iarta-ma te rog am uitat cu desavarsire de reteta de ciorba de crap.....
Ingrediente: 1 litru bors, 6 buc. crap (capul taiat cu doua; degete de trunchi, coada taiata; de trunchi pana la orificiul anal, 4 bucati cotlet), zarzavat de ciorba (secretul consta în legume multe si proaspete), doua linguri Vegeta (optional), sare (numai daca nu folositi Vegeta). Se pune la fiert apa cu morcov taiat cubulete si ceapa; se adauga orezul când apa da în clocot. crapam crapul, scoatem osul amar de la cap, se portioneaza Capul se separa de trunchi lasand doua degete de "gât", nu taiem prea în scurt. Coada se separa cel mai bine de trunchi din dreptul anusului. Vârful cozii se taie. Se clatesc repede bucatile de carne, pentru a nu li se pierde gustul. Când zarzavatul este fiert, se pune pestele în oala Se lasa la fiert, pe foc potrivit. Luam spuma, verificam daca este fiarta carnea. Când ochii pestelui s-au albit, este semnul de fierbere al carnii. Borsul fiert separat îl punem acum, alaturi de o mâna de patrunjel tocat marunt. Mai dam un clocot si este gata. Ciorba este (mai) buna rece, cu ceapa si mamaliga. Poftaa buna! sper ca am copiat bine reteta.....si n-am gresit nimik Misti daca iti explodeaza bucataria......a fost eroare umana....... Acest topic a fost editat de Carmi: 16 Jun 2003, 06:10 PM -------------------- Am zis!!
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 9 May 2024 - 04:35 PM |