Cafeaua De Dimineata, Sau de cand se bea cafeaua... |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Cafeaua De Dimineata, Sau de cand se bea cafeaua... |
27 Feb 2004, 10:05 PM
Mesaj
#1
|
|
Cronicar oPsedat Grup: Moderator Mesaje: 3.227 Inscris: 8 March 03 Din: Din sud Forumist Nr.: 45 |
S-a deschis in han o noua camaruta, special pentru consumul substantelor ce intaresc. Acum, ce intaresc ele, e treaba lor... Important e ca s-a deschis camaruta pentru ca in primul si in primul rand mi-e dor de Ghost (o simpla presupunere...)
Ma rog, nu conteaza! Hangii cei mai priceputi in prepararea cafelelor, ceaiurilor, cappuccino-urilor, ciocolatelor calde si Dumnezeu-stie ce sunt invitati in aceasta noua camaruta sa ii serveasca pe musterii, iar musterii dornici de ceva tare sa vina si sa se bucure din plin... Gal-gal-gal. Am iesit. -------------------- Am incalcat cel putin 5 din 10 porunci/Ma pocaiesc la 90 de ani, pacatuiesc pana atunci
PreaoPsedatul genicon |
|
|
29 Feb 2004, 11:09 PM
Mesaj
#2
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Fargakos, daca pun crema nu mai pun si zahar decat daca am chef de ceva mai dulce. De multe ori nu pun nici crema. Insa ador cafeaua "macchiato" cu sos caramel - aia e si cafea si desert pentru mine.
Uite cateva retete de cafele: Cafea mexicana: La o cana de apa, 2 linguri de cafea macinata mare, 1 lingurita de zahar (de preferat nerafinat, adica maro) si o jumatate de betisor de scortisoara. Se pun la fiert si cand au dat in clocot se tin pe foc foarte mic 2 minute. Se strecoara in cana. Mocha mexicana: Se pune in cana o lingurita de sos de ciocolata. Se amesteca 1 lingura de crema (caimac de lapte) cu un varf de lingurita de scortisoara, un praf de nuscoara, si o lingurita de zahar si se bate pana se face ca o frisca moale. (mai simplu se amesteca usor o lingura de frisca cu scortisoara si nucsoara, dar daca frisca este dulce nu se mai pune zahar). 3/4 cana de cafea tare se amesteca pentru 30 de secunde cu un betisor de scortisoara, apoi se toarna peste sosul de ciocolata. Se pune deasupra "frisca". Cafea irlandeza: In 2/3 cana cu cafea fierbinte se pune o lingurita de zahar si un shot de whisky (of course, irlandez daca se poate) si se adauga un "guler" de frisca moale. Cafea Mocha: Peste sirop de ciocolata cat sa acopere fundul canii, se toarna un espresso si apoi lapte dat in clocot (sa faca spuma). Se adauga frisca si se presara cacao sau ciocolata rasa. Cappuccino este simpla reteta: ratie de 1 la 3 cafea espresso si spuma de lapte, zahar dupa gust. Acest topic a fost editat de Mistinguett: 29 Feb 2004, 11:15 PM -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 26 April 2024 - 03:26 PM |