HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Tranzitarea Deseurilor Radioactive, Tranzitarea Deseurilor Radioactive
sus
mesaj 24 Mar 2003, 03:37 PM
Mesaj #1


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 55
Inscris: 5 March 03
Din: RO Chisinau
Forumist Nr.: 19



semneaza si tu
Guvernul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova
Presedintia Republicii Moldova

Prin prezenta declaratie ne exprimam dezacordul cu privire la eventuala ratificare a acordului patrulateral dintre Bulgari, Moldova, Ucraina si Rusia cu privire la tranzitarea deseurilor radioactive de la Centrala Atomo-electrica de la Kozlodui (Bulgaria) prin teritoriul Republicii Moldova in Federatia Rusa.

Consideram ca aceasta decizie vine in contradictie cu Constitutia Republicii Moldova care stipuleaza dreptul la un mediu natural sanatos si respectarea drepturilor omului.

1. Accesul la informatie ecologica;
2. Dreptul la un mediu inconjurator ne primejdios din punct de vedere ecologic pentru viata si sanatate.
3. R. Moldova nu este un stat nuclear, nu are centrale atomice, iar cetatenii ei cumpara energie electrica la preturi mondiale. R. Moldova nefiind stat nuclear este in drept sa – si ocroteasca teritoriul de deseurile nucleare ale statelor vecine.
4. In Republica Moldova starea tehnica a cailor ferate este deplorabila, ceea ce ar putea duce la consecinte grave in cazul unui incident. Se mai cer mari investitii pentru a le adapta la conditiile de asigurare a securitatii circulatiei deseurilor radioactive carora Moldova nu poate face fata.
5. R. Moldova este obligata sa asigure pe intreg teritoriul ei securitatea materialului nuclear si a deseurilor radioactive, in timp ce peste 100 de km de cale ferata din Transnistria nu sint controlate de Chisinau. Deasemenea deseurile radioactive pot fi utilizate de bandele teroriste din Tiraspol drept santaj impotriva Moldovei.
6. Bulgaria are, cel putin, inca 4 variante pentru a rezolva problema deseurilor radioactive fara a utiliza teritoriul R. Moldova.

Aceste argumente sunt suficiente pentru a spune deschis ca problema tranzitarii deseurilor nucleare de la Kozlodui pe teritoriul R. Moldova tine de interesul tuturor cetatenilor si nici o institutie a statului nu este in drept sa decida in mod unilateral soarta acestui acord. Pentru a nu pune in pericol grav sanatatea oamenilor si a naturii, pentru a nu declansa protestele populatiei ne adresam Presedintelui R. Moldova, Vladimir Voronin sa intervina si sa curme procesul de revizuire si abrogare a legislatiei de mediu, de incalcare a Constitutiei R. Moldova


Vezi lista semnaturilor

Acest topic a fost editat de sus: 24 Mar 2003, 04:10 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 April 2024 - 04:52 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman