HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

> Credinta ?!, despre motto-ul forumului
thunder
mesaj 14 Dec 2003, 05:44 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



Salve!

Pare ciudat acest motto: "Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum." in contextul ideii de "credinta".

O credinta este in primul rind o idee, un ideal al unei persoane sau al unui grup. O credinta este atunci cind spui: "eu cred ca ...", la fel de bine si cind spui: "eu nu cred ca ...".

Daca forumul poarta numele "Universul credintei" este putin ciudat sa opresti manifestarea si expunerea unor credinte, inclusiv a celor care CRED ca nu exista Dumnezeu. Si asta e o credinta, formulata in mod negativist, adica "NU CRED", aidoma cu "EU CRED CA NU ...".

Daca acest motto este cel care da viata si sens forumului "Universul credintei", inseamna ca titlul e putin cam nepotrivit, si poate ar fi fost mai corect spus: "universul religiilor", avind in vedere ca pina si sensul cuvintului religie vine de la latinescul: "RELIGERE", adica relegare, ceea ce ne induce ideea de "relegare de ceea ce cindva am fost legati, si nu mai sintem", adica sa revenim (relegam) la sursa originara fata de care am fost "legati" cindva, in opinia mea fata de Dumnezeu, sursa TOTULUI.

Daca titlul forumului este cel care da viata si sens acestui forum atunci mottoul nu este cel mai bine ales si este in neconcordanta cu ideea care a impulsionat infintarea unui asemenea forum (sir de discutii).

Fiecare are o anumita credinta, ba poate unii atei o au mai mare decit a unor asa zisi "credinciosi", atita tot ca e orientata invers, catre a spune/afirma/crede ca NU EXISTA Dumnezeu.

IMO, din rindurile acestora se pot naste niste adevarati si mari (puternici) credinciosi ... cu mult mai profunzi si mai patrunsi de credinta decit cei care acum se numesc credinciosi, cind de fapt ei sint mai mult CREDULI, nu credinciosi. smile.gif

Eu personal cred ca trebuie ascultate opiniile fiecaruia, fie ele si "oponente" si sa-i lasam si pe altii sa el argumenteze, iar noi daca avem ceva de spus sa o facem intr-un mod inteligent, intelept chiar ... folosind contra-argumente de bun simt, logice si chiar sustinte de paseje si texte relevante extrase din cartile si textele pe care le consideram ca fiind reprezentative credintei noastre.

PS. Sa nu credeti ca spun asta doar de dragul "criticii", sau sa ma aud si eu ... ci pt. ca stiu cum este sa fii ateu, si sa nu mai fi ateu. Eu personal am fost ateu peste 25 de ani ... asa ca ... stiu cum e sa fii si in pielea unora si a altora.
spoton.gif


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 19 May 2024 - 02:08 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman