HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

> De Ce Nu E Bine Sa Fii Intelept ?
carpatic
mesaj 10 Nov 2003, 12:24 PM
Mesaj #1


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 650
Inscris: 4 November 03
Forumist Nr.: 1.128



Matei 11:25-26
"Te laud, Tata, Doamne al cerului si al pamantului pentru ca ai ascuns aceste lucruri de cei intelepti si priceputi si le-ai descoperit pruncilor".

As dori sa cunosc parerile voastre cu privire la sensul acestui pasaj. Faptul ca el a fost comentat in decursul timpului sau ca indeobste se recunoaste a avea un anumit inteles nu ne impiedica sa ne dam cu parerea asupra unei probleme care poate fi integrata intr-un cadru mai larg.
Pasajul (nu se gaseste numai la Matei !) pare a fi putin "off-topic" in context (strict textual acolo unde e) si de asemenea pare a fi criptic. Sau chiar este ?
Daca este o Apologie a ignorantei, de ce ? Cei intelepti nu pot recepta Mesajul ? Trebuie sa fii tabula rasa, "sarac cu duhul", ignorant, muritor de foame, sclav ca sa fii receptiv ?
Daca se leaga de ideea "sa fiti asemenea copiilor" adica neprihaniti si receptivi , in ce mod a fi Intelept si Priceput devine o piedica ?
Putem lega acest pasaj de izgonirea din Paradis, cand Pomul Cunoasterii Binelui si Raului a fost tabu ? E deci mai bine sa nu Stim, prin urmare "crede si nu cerceta" are un suport scriptural mai profund decat se credea ?

Frazele care se termina cu "?" de mai sus nu reflecta o opinie personala (de altfel nu se subanteleg raspunsurile din intrebari tongue.gif ), am incercat doar sa clarific ipoteza de lucru

Acest topic a fost editat de carpatic: 10 Nov 2003, 12:26 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 19 May 2024 - 02:10 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman