Retete Diverse, la cerere |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Diverse, la cerere |
25 Jul 2003, 08:29 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
M-am gandit sa facem un loc unde sa fie puse cererile de retete, ca sa facem un subiect nou de fiecare data.
Si pentru Sorin, Fasole cu afumatura 250 gr. fasole alba uscata 250 gr. afumatura (costita, coaste afumate, ciolan afumat, ce se gaseste) 100 gr. ceapa 50 gr. suc de rosii sau 1 lingura de bulion desfacut in apa o foaie de dafin o crenguta de cimbru Fasolea uscata se spala in cateva ape si se pune la inmuiat in apa rece peste noapte, sa fie acoperita de apa cam 5 cm. A doua zi se schimba apa, se pune la fiert la foc mediu cam 2 ore (depinde de cat de veche e fasolea) apoi se scurge de apa in care a fiert. Si mai bine daca gasesti fasole (negatita) la conserva - la mine se gaseste si imi face viata tare usoara. Intr-o cratita se pune ceapa la calit in ulei la foc mediu, dupa un minut se pune si afumatura taiata bucati si se calesc impreuna pana se evapora apa lasata de ceapa, mestecand continuu sa nu se arda ceapa. Se pune cate un pic de apa si se fierbe carnea pana intra furculita usor in ea. Se pune fasolea, sucul de rosii, cimbrul si dafinul, piper dupa gust (nu se sareaza pana la sfarsit, afumatura e sarata) si se fierbe acoperit sau se da la cuptor cam 15 minute (cat sa se ridice undelemnul deasupra) -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
12 Mar 2006, 09:32 PM
Mesaj
#2
|
|
Soul feeder Grup: Membri Mesaje: 3.735 Inscris: 7 November 05 Forumist Nr.: 7.214 |
Sere grecii fac o supa cu iaurt la care pun menta, dar la tzatziki nu pun decat iaurt foarte gras, usturoi pisat, castraveti (proaspeti dati pe razatoare si storsi bine de zeama) si sare. Exista variante cipriote, turcesti si bulgaresti ale sosului, insa care contin si ulei de masline, zeama de lamaie si te miri ce altceva. Trebuie lasat la rece si il poti manca abia dupa vreo doua ore.
Initial se folosea cu keftethes, adica exact chiftelutele pe care le stim noi, sau cu niste pite mici umplute cu diferite feluri de friptura cu ierburi. In timpul postului, tavernele originale servesc acest sos la cartofi natur sau prajiti, presarati cu oregano. Personal ... sunt in stare sa-l pun in orice, numai la cafea n-a mers . -------------------- Tărâmul Poveştilor.
Loc cu povești Let your weird light shine bright, so the other weirdos know where to find you. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 5 May 2024 - 09:49 PM |