Retete Diverse, la cerere |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Diverse, la cerere |
25 Jul 2003, 08:29 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
M-am gandit sa facem un loc unde sa fie puse cererile de retete, ca sa facem un subiect nou de fiecare data.
Si pentru Sorin, Fasole cu afumatura 250 gr. fasole alba uscata 250 gr. afumatura (costita, coaste afumate, ciolan afumat, ce se gaseste) 100 gr. ceapa 50 gr. suc de rosii sau 1 lingura de bulion desfacut in apa o foaie de dafin o crenguta de cimbru Fasolea uscata se spala in cateva ape si se pune la inmuiat in apa rece peste noapte, sa fie acoperita de apa cam 5 cm. A doua zi se schimba apa, se pune la fiert la foc mediu cam 2 ore (depinde de cat de veche e fasolea) apoi se scurge de apa in care a fiert. Si mai bine daca gasesti fasole (negatita) la conserva - la mine se gaseste si imi face viata tare usoara. Intr-o cratita se pune ceapa la calit in ulei la foc mediu, dupa un minut se pune si afumatura taiata bucati si se calesc impreuna pana se evapora apa lasata de ceapa, mestecand continuu sa nu se arda ceapa. Se pune cate un pic de apa si se fierbe carnea pana intra furculita usor in ea. Se pune fasolea, sucul de rosii, cimbrul si dafinul, piper dupa gust (nu se sareaza pana la sfarsit, afumatura e sarata) si se fierbe acoperit sau se da la cuptor cam 15 minute (cat sa se ridice undelemnul deasupra) -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
26 Sep 2005, 11:22 AM
Mesaj
#2
|
|
care este oPsedata Grup: Membri Mesaje: 1.061 Inscris: 27 September 04 Din: Timisoara Forumist Nr.: 4.566 |
mai, misti, reteta de langosi e simpla:
pui si tu un pic de lapte caldut cu drojdie....lasi sa se dizolve....apoi adaugi faina si framanti o tzarica....dupa care lasi sa creasca, adica acoperi vasul in care ai framantat si il ascunzi sub ceva paturi/perini/plapume.....aaa, sa nu uit....pui si niste ulei cand framanti, nu foarte mult. no, acuma, dupa ce o crescut (adica aluatul tre sa se indrepte spre buza vasului), rupi bucati din el (eventual ii dai ceva forma - poti sa-l intinzi cu mainile), il coci in ulei incins - musai incins, sa nu se umple de ulei.... daca vrei sa-l umpli cu ceva, io iti recomand branza cu marar... asadar...vasul in care framanti sa fie de vreo doua-trei ori mai inalt decat cantitatea de aluat initiala....ca doar tre sa creasca.... -------------------- prietenia e o chestiune de opinie!
"cine se iubeste se (auto)tachineaza" (carmelita) oPsedatii stiu de ce :D |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 5 May 2024 - 08:45 PM |