Retete Diverse, la cerere |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Diverse, la cerere |
25 Jul 2003, 08:29 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
M-am gandit sa facem un loc unde sa fie puse cererile de retete, ca sa facem un subiect nou de fiecare data.
Si pentru Sorin, Fasole cu afumatura 250 gr. fasole alba uscata 250 gr. afumatura (costita, coaste afumate, ciolan afumat, ce se gaseste) 100 gr. ceapa 50 gr. suc de rosii sau 1 lingura de bulion desfacut in apa o foaie de dafin o crenguta de cimbru Fasolea uscata se spala in cateva ape si se pune la inmuiat in apa rece peste noapte, sa fie acoperita de apa cam 5 cm. A doua zi se schimba apa, se pune la fiert la foc mediu cam 2 ore (depinde de cat de veche e fasolea) apoi se scurge de apa in care a fiert. Si mai bine daca gasesti fasole (negatita) la conserva - la mine se gaseste si imi face viata tare usoara. Intr-o cratita se pune ceapa la calit in ulei la foc mediu, dupa un minut se pune si afumatura taiata bucati si se calesc impreuna pana se evapora apa lasata de ceapa, mestecand continuu sa nu se arda ceapa. Se pune cate un pic de apa si se fierbe carnea pana intra furculita usor in ea. Se pune fasolea, sucul de rosii, cimbrul si dafinul, piper dupa gust (nu se sareaza pana la sfarsit, afumatura e sarata) si se fierbe acoperit sau se da la cuptor cam 15 minute (cat sa se ridice undelemnul deasupra) -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
26 Jul 2003, 09:14 PM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.344 Inscris: 8 March 03 Forumist Nr.: 41 |
FRIGARUI!!
Doriti gust de rai....aici reteta de sislic ( frigarui ) a la Sorin. Produse: copane de pui, grasime de oaie ( curata )condimente de carne de pui si asta tot. Se ia copanul, se despica carnea de pe el ( rugati macelarul ) an asa fel ca sa ramana intr-o bucata.( PARTEA DE SUS). Se taie fiecare bucata in trei in lung. Grasimea de oaie se taie in cuburi de 2/2 cm'. Pe frigaruie se baga mai intai un cap de fasie de carne, dupa el se baga cubul de grasime si se inchide inca o data cu celalalt cat de carne.( in asa fel ca grasimea sa fie inconjurata de carne ). Recomandate tepe de aluminiu de 1.5 mm' grosime si 1 cm' latime,ce nu permit carnii sa ramana pe pozitie cand rasucesti teapa. Recomand sa nu introduceti mai mult de 5 bucati pe o portiune de 30 cm' de teapa. ( asa se rumenesc din toate partile ). Se incing carbunii, se pun frigaruiele imediat (la max. caldura exat invers decat e recomandat cu fripturile ) si se rumenesc 2-3 minute pe fiecare parte. Daca vreti o aroma mai puternica introduceti pe jar cateva lingurite de zahar sau cativa catei de usturoi. Nu uitati un pahar cu apa la indemana pentru a stinge flacarile produse de grasimea topita. Nu stricati gustul cu nimic alt ceva decat paine. Pofta buna si nu uitati semnatura mea......... Sorin. -------------------- When you have to shoot, shoot, don't talk.
Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 5 May 2024 - 05:57 PM |