Pizza, ce este si cum se mananca... |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Pizza, ce este si cum se mananca... |
10 Apr 2004, 05:20 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Asta e povestea: sambata trecuta am fost la o pizzarie cu traditie aici in NY si am facut o poza pizzei - care e considerata a fi una din cele mai bune din oras.
Acum, aratand pozele respectivei unuia si altuia, sa aud ca pizza "mea" cica e pricajita. Din una-ntr-alta, sa aflu ca cica pizza trebuie sa aiba coca groasa si mi s-a parut ca aud ceva de ketchup? Cu mentiunea ca nu sunt specialista in pizza, dar stiu cate ceva despre cum trebuie sa fie, vreau sa incep o discutie despre pizza si cum se mananca. Dat fiind ca avem cativa forumisti si din Italia, sper sa aflam cat mai multe lucruri interesante despre pizza. Cateva lucruri de inceput: aluatul de pizza se intinde foarte subtire si asta se face "tragand" de aluat (altfel se intareste) in forma rotunda (traditional). Odata aluatul intins, se da cu sos tomat facut din rosii, ulei de masline, sare&piper si un pic de oregano, (niciodata, sub nici o forma, ketchup), branza (mozzarela) si cateva frunze de busuioc (rupte cu mana) - si asta se cheama pizza Margherita. O pizza din felii de rosii proaspete si mozzarela si busuioc se cheama pizza Caprese. Urmeaza pizza din sos tomat, mozzarela si pepperoni (ca pizza mea cea "pricajita" ), iar cea care se cheama Quatro Formaggi este "in alb": pe aluatul gol se pune mozzarela, gorgonzola, pecorino romano si cascaval. "In rosu" se adauga branza dupa ce pizza a fost "unsa" cu sosul de rosii. Inainte de a se baga la cuptor se stropeste cu ulei de masline, si traditional se coace in cuptorul foarte bine incins (iar daca se face in cuptorul de aragaz, se coace pe o "piatra" de pizza). Pizza poate avea multe alte ingrediente pe ea, dar intotdeauna se urmeaza regula simplicitatii, niciodata prea multe arome amestecate - in asta ii sta farmecul. Se poate face cu sunca (prosciutto) care este felii, taiata foarte-foarte subtire si care se foloseste cu masura. Sau cu broccoli. Sau cu ton, sau cu ciuperci, sau cu pui, si multe altele, dar intotdeauna se urmeaza regula aromelor complementare. Exista o singura pizza care are coca groasa, si se face doar cu sos tomat si ceapa taiata solzisori (cruda) si asta se cheama Siciliana. Ce nu se face: aluatul de pizza nu se face cu ou. Se intinde ca o foaie de hartie de groasa. NU se mananca cu ketchup (oroare) si nici nu se "inneaca" in sos tomat. Se serveste la masa cu busuioc aditional, oregano (sovarv parca?) si ardei iute pisat - din care isi presara fiecare dupa gust. Astept completari, intrebari si comentarii. Editat sa adaug ca tare mi-ar placea sa putem posta poze la "Bucatarie..." Acest topic a fost editat de Mistinguett: 10 Apr 2004, 05:30 AM -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
10 Apr 2004, 08:03 AM
Mesaj
#2
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 440 Inscris: 12 August 03 Forumist Nr.: 594 |
Nu ma pricep cum se face pizza, dar sunt tare priceputa cand e vorba sa o mananc.
Pizza mea preferata este pan pizza, coca cat mai groasa, dar in acelasi timp crocanta. In rest nu mai sunt pretentioasa. Sa aiba pepperoni, ciuperci, masline si cat mai multa brinza. Si fara ketchup. Si sa nu uit, cea mai gustoasa pizza e cea mincata cu mina. |
|
|
10 Apr 2004, 10:05 AM
Mesaj
#3
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Pan pizza este acelasi lucru cu deep dish pizza sau Chicago pizza?
-------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Promo Contextual |
10 Apr 2004, 10:05 AM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
10 Apr 2004, 10:21 AM
Mesaj
#4
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 440 Inscris: 12 August 03 Forumist Nr.: 594 |
Da, e acelasi lucru cu deep dish. De Chicago pizza nu am auzit.
|
|
|
10 Apr 2004, 10:42 AM
Mesaj
#5
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Asa arata Chicago pizza, care in ny nu o avem. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
10 Apr 2004, 10:54 AM
Mesaj
#6
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 440 Inscris: 12 August 03 Forumist Nr.: 594 |
Wow ! Nu e coca atat de groasa. Cam jumatate din ce e acolo ( aceasta daca nu ma deruteaza marginile fiind mai ridicate ), dar nespus de gustoasa. Si ca sa spun de ce nu imi place pizza cu aluat subtire, probabil din cauza ca pina acum de fiecare data cand am mincat asa aluatul mi se parea uscat si atat.
|
|
|
10 Apr 2004, 12:58 PM
Mesaj
#7
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.951 Inscris: 19 October 03 Din: bucuresti Forumist Nr.: 1.018 |
Pizza e una din mancarurile mele preferate. Noaptea mereu mi se face pofta de pizza, nu stiu de ce.
Ador pizza cu blat semi-pufos, cu mult sos dulce de rosii, branza, ananas, bacon, eventual ceapa. Eu imi fac pizza dupa gust si stare (mi-o fac la restaurant, ca acasa... n am talent ) Imi mai place si pizza cu fructe de mare. -------------------- Welcome to the jungle
|
|
|
13 Apr 2004, 07:26 AM
Mesaj
#8
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Gratie lui Mihai (saru'mana, sefu' ) avem pozele pizzei mele: pepperoni pizza.
Acest topic a fost editat de Mistinguett: 13 Apr 2004, 07:29 AM -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
14 Apr 2004, 12:05 PM
Mesaj
#9
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.034 Inscris: 22 September 03 Din: brasov Forumist Nr.: 824 |
am inghitit in sec la pozele astea!
mie nu imi iese aluatul de pizza adica iese tare, insa cred ca secretul era uleiul ala ce se toarna peste el mie imi place pizza cu peste si ciuperci gramada si eu pap cu ketchup...adica la orice pizzerie ti se aduce si asa ceva, eu asa stiam, adica prima data pizza a fost asa si na, am zis ca asta e regula, apoi am aflat, de la un italian ca ei nu pun niciodata ketchup, ca asta e o chestie care o fac cei care nu stiu cum sa mananca pizza.... ok, am zis noi - eram vreo 4...dar noi tot cu ketchup o preferam hai tu Misttinguet ca nu e chiar asa oroare ... -------------------- iubeste timpul si mie lasa-mi dorul |
|
|
14 Apr 2004, 09:10 PM
Mesaj
#10
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 183 Inscris: 4 January 04 Din: Drobeta Turnu Severin Forumist Nr.: 1.689 |
Pizza e si mancarea mea preferata si mi s-a lasat tare rau cand am vazut pozele alea...nu imi poti impumuta si mie pizza ta Mistinguett? Sicer nu prea stiu cum se face o pizza, dar cred ca e un prototip la care fiecare adauga ce vrea. de ex la noi in Romania nu se pune oregano. Se mananca cu ketchup. Se face un aluat mai gros si se pun pe el tot felul de chestii cum ar fi: masline, gogosari, sunca, cascaval, ciuperci...si sunt unele chiar si cu ou deasupra. Presupun ca fiecare tara isi personalizeaza stilul de facut pizza dupa prototip.
-------------------- E trist sa ajungi sa regreti lucuri pe care ti-ai fi dorit sa le faci, dar ai fost prea comod sau nu ai avut curaj!
|
|
|
14 Apr 2004, 09:35 PM
Mesaj
#11
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Secunda, nu e oroare deloc - eu am zis ca e una din cele mai bune pizze din oras. Mie oroare mi se pare cea de Chigago, nici nu m-ar atinge de ea. Aia nu e pizza, e cu totul alt "animal"
47462, stiu ca in tara se mananca cu ketchup, de-asta am si deschis subiectul asta. E adevarat ca fiecare mananca ce si cum vrea, dar e pacat - ketchup-ul e asa de dulce, si ia din aroma pizzei. Pentru acelasi motiv toppingurile pizzei trebuie sa fie putine si cu arome complementare, cum ziceam. Apoi....Cum ar fi daca noi am vedea un strain care mananca merdenele cu mustar? Fiecare tara isi personalizeaza tipul de facut pizza... Sunt de acord, dar schimba-i si numele atunci -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
14 Apr 2004, 09:47 PM
Mesaj
#12
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.008 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.834 |
Exact de aceeasi parere cu tine Cealalta pizza mie nu-mi place din cauza ca marginile sunt prea tari/uscate si nu se pot manca bine pe cand la pizza pan se mananca tot tot Ah cu mana Comandam in restaurant pan pizza de familie. E imensa , asa ca ne ramane si ptr acasa. Pe drum imi permit sa mai savurez o portie...cu mana daca-i intuneric afara -------------------- din nou o zi minunata;)
|
||
|
|||
14 Apr 2004, 09:50 PM
Mesaj
#13
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.008 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.834 |
Hai ca m-ai facut curioasa. Ce e...merdenele??? -------------------- din nou o zi minunata;)
|
||
|
|||
14 Apr 2004, 10:16 PM
Mesaj
#14
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 183 Inscris: 4 January 04 Din: Drobeta Turnu Severin Forumist Nr.: 1.689 |
Mistinguett Gandeste-te ca si clatitele le poti manca cu smantana si in aluat sa fi pus zahar si tot clatite se numesc deoarece se pastreaza prototipul. Asa e si cu pizza. de ce sa schimbi numele cand seamana atat de mult doar ca sunt schimbate cate-va ingrediente..sau adaugate.
Iar ketchul e si picant nu numai dulce... -------------------- E trist sa ajungi sa regreti lucuri pe care ti-ai fi dorit sa le faci, dar ai fost prea comod sau nu ai avut curaj!
|
|
|
14 Apr 2004, 10:44 PM
Mesaj
#15
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Uite ca am mai aflat cu ocazia asta si de ketchup picant. Nu stiam ca exista. Dar ketchup e ketchup, si n-are ce cauta pe o pizza care se face cu sos de rosii.
Intram in alte discutii aici: clatita in sine este aluatul prajit, care se poate face cu diverse umpluturi, dulci si ne. Pizza este intreaga afacere - altfel baza ei o numim aluat. Italienii mai au ceva asemanator cu pizza - un aluat mai gros, intins in forma lunguiet-ovala, cu toppinguri diverse dar fara sos tomat - si se cheama foccacia. Tot fara ketchup se serveste. Merdenele sunt niste placinte din foietaj, patrate cam de 10 cm, foarte plate, cu umplutura de branza. Se vand la toate colturile de strada in Bucuresti. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
14 Apr 2004, 10:52 PM
Mesaj
#16
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.656 Inscris: 6 March 03 Forumist Nr.: 21 |
Tocmai tu, maestra Hanului in ale bucatariei? Urare: Fetelor, sa o tinet tot asa, retetele vostre sunt interesante, mai ales ca se zice ca dragostea trece prin burta. Din ceea ce postati, sunt special interesat cand vine vorba de retetele de post. |
||
|
|||
14 Apr 2004, 11:17 PM
Mesaj
#17
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.656 Inscris: 6 March 03 Forumist Nr.: 21 |
Chicago este orasul american cu cele mai bune restaurante! E singurul lucru dupa care sunt nostalgic in privinta SUA, restaurantele din Chicago. De fapt ar mai fi ceva dupa ce sunt nostalgic dar n-are legatura cu mancarea. E Botti Studio. http://www.bottistudio.com/DesktopDefault.aspx |
||
|
|||
15 Apr 2004, 03:00 AM
Mesaj
#18
|
|||||
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Tocmai, la mancare buna nu ai nevoie de ketchup ca sa-i acoperi gustul. Eu nu folosesc k-ul la nimic.
Dupa care statistica? Imi pare rau ca esti dezinformat. Dar sa revenim la subiect - asteptam italienii. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
||||
|
|||||
15 Apr 2004, 07:51 AM
Mesaj
#19
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.008 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.834 |
Misti, poate placinta aia se face de cativa ani incoace in Bucuresti. Nu o cunosc.Merci de informatie
Si apropo de ketchup-uri, sunt foarte multe feluri. Hmm, daca tu nu folosesti la nimic, cu ce servesti spaghetele de exemplu? Gio mercic ptr adresa aia. Chiar daca e offtopic, e interesanta -------------------- din nou o zi minunata;)
|
|
|
15 Apr 2004, 03:46 PM
Mesaj
#20
|
|
Vataf Grup: EmailInvalid Mesaje: 116 Inscris: 14 March 03 Din: de doi ani...italia Forumist Nr.: 85 |
Pentru mine, inaintea pizzei este lasagnia, dar asta este alta "mancare de peste"
Eu prefer pizza quattro stagioni - s-ar traduce patru anotimpuri - si se numeste asa pentru ca are , pe fiecare sfert, cate ceva: prosciutto, masline, carciofi (am gasit o traducere in romana ca fiind anghinare...bhoo ), ciuperci. Uite si o adresa cu ceea ce contine cateva din pizze : http://www.pizzafacile.it/Ricettario.htm Si capricciosa e buna pentru mine Focaccia- mai cumpar cateodata - cu mozzarella si prosciutto si cred ca origano pun in ea, o sa ma interesez... Cea mai buna pizza o gasiti in sudul Italiei, dar dupa ce mancati acolo s-ar putea ca pizza din rom sa vi se para arida. Si intreadevar pizza adevarata nu are un aluat gros. In ceea ce priveste ketchup-ul , toti italienii care au fost in rom si au macat acolo pizza , vin si-mi zic socati: mai dar voi acolo puneti k. pe pizza La paste se foloseste sos special. Acest topic a fost editat de mimi: 15 Apr 2004, 03:47 PM |
|
|
15 Apr 2004, 03:53 PM
Mesaj
#21
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.008 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.834 |
Pizza a fost adoptata in multe tari. Peste tot pe unde am fost am mancat-o cu ..ketchup Mimi, oricat de suparati ar fi italienii pe asta
Trebuie insa sa recunosc ca mancarurile italienilor au un gust...delicios . -------------------- din nou o zi minunata;)
|
|
|
15 Apr 2004, 03:53 PM
Mesaj
#22
|
|||
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Off-topic: merdenelele se fac de cand eram eu copil. Si a trecut ceva apa pe Dunare de-atunci. On: la spaghete fac (sau cumpar, mai rar insa) sosuri speciale pentru spaghete - de rosii, de branza... Sunt zeci de variante. As prefera sa le mananc cu ulei de masline decat cu k. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
||
|
|||
15 Apr 2004, 05:23 PM
Mesaj
#23
|
|
Vataf Grup: EmailInvalid Mesaje: 116 Inscris: 14 March 03 Din: de doi ani...italia Forumist Nr.: 85 |
Partea rea in ceea ce privesc pastele este ca in romania sunt oribile.Se lipesc intre ele, devin terci.Cand am venit in august m-am ingrozit cand am incercat sa fac paste cu carne.Parca acum trei ani nu erau chiar asa rele.Ar trebui sa facem o "revolutie spaghetti" , poate se pun oamenii pe treaba si iau mai in serios producerea pastelor.Pana la urma nu este asa greu de facut...ce naiba...Cred ca oamenii prefera sa dea un pic mai mult cand le cumpara dar sa le poata si manca.
Sunt foarte multe feluri de sosuri pentru paste (sugo per pasta).Pentru italieni nu trec trei zile fara sa le simta lipsa, cei din sud mananca chiar in fiecare zi.Si le mananca cu orice: cu ulei de masline doar, cu peshte din conserva, cu mazare, cu fasole, ...cu de toate .Eu stau in torino, aici nu sunt chiar disperati asa cu pastele, dar oricum, sotul meu nu zice niciodata ca nu vrea paste . gasiti retete de sosuri ptr. paste aici: http://it.metengine.com/ricette/ Daca as putea sa va invit pe toti la restaurant sa mancati aici pizza sau lasagne...sau sa va fac eu niste paste cu carne...ah ah ah...ce vise , ce vise |
|
|
15 Apr 2004, 05:40 PM
Mesaj
#24
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Cu pastele... e problema mare, pentru ca majoritatea firmelor producatoare le fac din faina simpla.
In schimb eu am gasit o marca care e foarte buna. Nu e Barilla, dar e buna. Se numeste "Casa Roma Antica " si are paste bune, indiferent ca sint "banalele" spaghetii sau alte fainoase. -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
15 Apr 2004, 06:13 PM
Mesaj
#25
|
|
Vataf Grup: EmailInvalid Mesaje: 116 Inscris: 14 March 03 Din: de doi ani...italia Forumist Nr.: 85 |
Cand o sa mai vin in rom o sa le caut sa le incerc.
Oricum, am zis ca-mi car pastele de aici, sa nu mai risc .Sper sa nu zica aia de la vama ca fac trafic cu paste... |
|
|
16 Apr 2004, 05:36 AM
Mesaj
#26
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.951 Inscris: 19 October 03 Din: bucuresti Forumist Nr.: 1.018 |
Azi am mancat o pizza speciala cu K! Na! N-aveau sos de rosioare.
-------------------- Welcome to the jungle
|
|
|
16 Apr 2004, 07:17 AM
Mesaj
#27
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.008 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.834 |
Tyra
-------------------- din nou o zi minunata;)
|
|
|
16 Apr 2004, 07:23 AM
Mesaj
#28
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.034 Inscris: 22 September 03 Din: brasov Forumist Nr.: 824 |
mimi draga, pentru retetele alea tre` sa stim italiana
nu ne dai tu reteta sosului tau preferat in romaneste?! a si asa in paranteza zi doua cuvinte de cum amesteti carnea cu paste Acest topic a fost editat de secunda: 16 Apr 2004, 07:24 AM -------------------- iubeste timpul si mie lasa-mi dorul |
|
|
19 Apr 2004, 03:14 AM
Mesaj
#29
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.951 Inscris: 19 October 03 Din: bucuresti Forumist Nr.: 1.018 |
A facut Lizard o pizza delicioasa. Desi mancasem inainte, m-am umflat cu pizza facuta in casa. A doua zi a facut iar. Si i-a iesit la fel de buna. Si blatul a iesit delicios. Numai cuvinte de lauda!
Pizza facuta in casa e miami! @Crisse Acest topic a fost editat de Tyra: 19 Apr 2004, 03:15 AM -------------------- Welcome to the jungle
|
|
|
19 Apr 2004, 01:31 PM
Mesaj
#30
|
|
Vataf Grup: EmailInvalid Mesaje: 116 Inscris: 14 March 03 Din: de doi ani...italia Forumist Nr.: 85 |
Am mai scris pe undeva reteta...Dar dupa cum am spus , importante sunt ingredientele, pastele bune (sa nu se lipeasca), mozzarella (se gaseste si in romania, dar luati din aceea facuta in italia),sosul de rosii (puteti sa puneti si pulpe de rosii , lasati sa fiarba la foc mic de tot), iar carnea tocata sa fie de vita (nu grasa)
Un pic de ulei (sau unt) cu ceapa tocata marunt (sau usturoi), lasat sa se prajeasca , pana devine auriu.Dupa aceea se pune carnea tocata sa se prajeasca putin, adaugat sucul de rosii , piper, vin de masa. Lasat la foc mic.Pus sare in apa in care se fierb pastele. Se faramiteaza intr-un castron mozzarella , se adauga pastele (scurse de apa binenteles) si dupa aceea sosul.Se amesteca si se servesc calde. Am dat link-ul acela pentru ca din italiana se mai intelege...daca chiar nu intelegeti ceva puteti sa intrebati . Important iar este faptul sa lasati sosul sa fiarba la foc mic. Asta este un sos care se face destul de usor...il folosesc cel mai des.. Mai caut alte retete... |
|
|
19 Apr 2004, 06:17 PM
Mesaj
#31
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.008 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.834 |
Am fost in Italia si in camera de hotel la fierbator am fiert niste pasta proaspata cu parmezan, salam, pesto.
A fost D E L I C I O S PS: Aceeasi mancare numai in Spania mai iesea asa. Conteaza enorm ingredientele de unde sunt...ii dau dreptate lui Mimi -------------------- din nou o zi minunata;)
|
|
|
4 Jun 2004, 12:25 AM
Mesaj
#32
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Se pare ca nu sunt singura nebuna care cere ca pizza sa fie adevarata.
Italia incearca sa protejeze adevarata pizza Napolitana. Regulile scoase de Ministerul Agriculturii sunt parte din efortul Italiei de a-si proteja bucataria nationala pe teritoriul Comunitatii Europene. Regulile ating de la marime la ingrediente la cuptorul folosit iar restaurantele care le vor respecta vor primi un afis special care va atesta ca pizza adevarata poate fi mancata acolo. Opt articole publicate marti in Gazeta Oficiala Italiana, decreteaza ca o pizza Napolitana adevarata trebuie sa fie rotunda, nu mai mult de 35 de cm in diametru, nu mai groasa de 0,3 cm in mijloc si cu o crusta (margine) de aprox. 2 cm. Textura aluatului trebuie sa fie moale, elastica si usor de indoit. Deasemeni se specifica ce fel de faina, drojdie, rosii si ulei trebuiesc folosite. Se recunosc 3 tipuri de pizza Napolitana: Marinara, cu usturoi si oregano; Margherita, cu busuioc si branza mozzarella din sudul Apenninilor; si extra-Margherita, cu rosii proaspete, busuioc si mozzarella de bivolita din Campania. Aluatul trebuie sa fie intins manual si copt in cuptoare cu jar de lemn care ating temperatura necesara de 485 grade C. Mai multe amanunte in articolul CNN de mai sus (engleza). -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
15 Jun 2004, 05:04 PM
Mesaj
#33
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 330 Inscris: 29 March 04 Din: Piatra lui Craciun Forumist Nr.: 2.807 |
unii care nu au spiritul calator se rezuma la o pitzza sanatoasa facuta
de mama cu bulion de casa ! nus cum o trebui sa fie da la apetitul meu astea din comert funt ca un fulg in ocean si nici nu au un gust binedefinit ! Ce daca pui componente specific rominesti (brinza de putina, oregan este li la noi cu da numa trebuie sa stii cum se numeste ) nu vad care e problema tot buna e ! -------------------- "Fii romān verde şi rupe mīţa īn două" (C. Negruzzi);
----------------------------------------------------------------------- |
|
|
23 Jul 2004, 11:38 PM
Mesaj
#34
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 312 Inscris: 9 July 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 4.040 |
Cind am fost sa vizitez Corsica am mincat acolo o pizza super buna !
Blatul subtire si multe feluri de pizza:-cu fructe de mare -vegetariana si etc dar, ce mi sa parut ciudat eu invatata ca in ro ma gindeam la ketchup iar astia nici nu foloseau ca nu era nevoie Acest topic a fost editat de georgiamatache: 23 Jul 2004, 11:39 PM -------------------- Traieste clipa!
|
|
|
24 Jul 2004, 12:23 AM
Mesaj
#35
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Am vrut sa citesc si eu articolul.Partea proasta e ca imi da
HTTP 404 - File not found Internet Explorer Mai incerc... -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 10 November 2024 - 10:05 PM |