HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Vrei si tu un Jurnal?

Daca doriti si dumneavoastra un Jurnal, trimiteti un mesaj in acest sens in cadrul topicului Detalii Forum.
Nou: Autorul unui jurnal are dreptul de a decide ca un mesaj scris in cadrul Jurnalului sau de catre altcineva sa fie sters. Daca doriti acest lucru, trimiteti-mi un PM cu adresa mesajului in cauza si acesta va fi sters (bineinteles, atat timp cat nu se exagereaza).

> In My Secret Life, Jurnalul lui The Dude
Data'q
mesaj 8 Jul 2013, 12:31 AM
Mesaj #1


Clopotar
******

Grup: Admin
Mesaje: 4.348
Inscris: 17 September 04
Din: Capitala
Forumist Nr.: 4.495



Un nou jurnal, al lui The Dude...

Lectură plăcută!

PS: Te rog să mă ierți de întârziere. sorry.gif


--------------------
Clopot
Lauda tie, Doamne!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Raspunsuri
The Dude
mesaj 16 Aug 2013, 07:30 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



15.08.2013



Q - "The Dude"...un personaj mereu in miscare. Controversat si complex, tafnos si dezinvolt, reticient si acid, cult si neghiob....Cum te-ai caracteriza cel mai bine in numai cateva cuvinte ?

TD - Pai..sincer ? asi zice ca sunt The Dude...si asta spune tot. Nu cred sa fiu prea diferit de ceilalti..Despre cel de aici ? .....Aloc mai mult timp participarii mele, pentru ca am de unde si sunt un pic mai exigent cu ceea ce scriu, cu temele pe care le aleg...Cam atat..Fiecare din noi e unic in felul sau, insa toti suntem la fel...Pana la urma nimic iesit din comun.

Q - Ah, da..vorbind despre participare, nu ti se pare deplasat sa te pozitionezi mereu in centrul discutiilor ?..Adica, cel mai mare fotograf, cel mai important mason, cel mai bun vanator, cel mai priceput armurier. Scriitor si om de afaceri de succes...cel mai valoros constructor.... ?

TD - Ha, ha, ha...desigur, lucrurile pot fi privite si din aceasta perspectiva. In fapt ele sunt extrem de simple: Calitatea de constructor vine din vocatie si pregatire, iar ea atrage cu sine corespondenta masonica ce ii este complementara. Vanator si priceput in arme am devenit fara voia mea. E o traditie din familie pe care am deprins-o "pe paine", din frageda copilarie, cu scrasnit din dinti si sudoare, impusa de bunicul si mai apoi de unul din unchi.

Sunt fotograf de la varsta de 10 ani, la 12 aveam deja laborator, iar implicarea mea in arte, literatura, film, muzica populara moderna, e una normala si banala pentru generatia careia ii apartin. Am scris si publicat carti pentru ca am fost invitat si incurajat sa fac asta...dar si pentru ca am avut pe mana o editura/tipografie. Fiecare om nu este decat un cumul al elementelor care au concurat la educatia sa...si eu nu sunt altfel. Un simplu om..Nici mai mult, nici mai putin..

Q -..totusi..."cel mai" ?...

TD - nu am afirmat asta nicaieri ...Ca as fi asa ceva, nici in forul meu cel mai tainic nu cred asta..Sunt foarte fericit stiindu-ma normal. Ma documentez mereu si ma aflu permanent in actualitate. Foarte multi dintre cei cu care interactionez prefera comoditatea unor informatii succinte, dar pastreaza pretentiile de egalitate in dialog..E greu de tolerat...Cea mai mare parte a tineretii mele am petrecut-o (ratacit-o ?) in salile de studiu. Asta pe cand colegii mei inebuneau barurile si aglumerau discotecile. Am un complex aici, dar e un pret pe care l-am platit in contul superioritati de care ma prevalez in multe cazuri de controversa...

Q - Crezi ca facand o alegere nepotrivita varstei capeti automat un avantaj in compensarea pierderii ?
TD - Aaa...., nu stiu cum functioneaza lucrurile la modul general, insa in cazul de care vorbeam sunt sigur de asta. Vreau sa zic ca nu poti avea o conversatie egala cu cineva care nu are acelasi bagaj cultural, ori undeva pe aproape. Poate fi vorba de cineva foarte elocvent, de cineva care stapaneste perfect discursul, ori de cineva care detine calitati exceptionale din alte domenii, insa strict pe comunicare decalajul e irecuperabil.

Pe la 24 de ani terminasem de citit marea literatura...si asta in conditiile in care pe atunci, la noi nu se publica chiar orice..Aveam legitimatii vizate la toate bibliotecile din Bucuresti, primeam aproape saptamanal carti din strainatate, de la editurile la care solicitam gratuitati in cadrul schimburilor culturale, eram un obisnuit la Schiller, la Sandor, la Preoteasa, la Cervantes, la manifestarile Ambasadei Americane ori ale Instiutului Francez, al teatrelor Bulandra, Nottara si National..Cand ma rastesc la unul sau la altul de pe aici, o fac strict de pe aceste baze..

Q -...Si crezi ca asta poate justifica derapajele pe care multi le incadreaza in zona atacului si/sau a intolerantei?
TD - Nu...nimic nu poate justifica asa ceva...Insa nu poti avea intotdeauna un control deplin al reactiilor...nici chiar atunci cand nu te afli in caldura momentului...Insa nu abuzez. Una peste alta The Dude este pitoresc..nu numai numarul mare al vizualizarilor de la temele de discutii propuse, ori la care participa majoritar, ci si multele semnale primite din off confirma: Dude e in general bine perceput...E pe plus, ca sa zic asa....ha, ha, ha....

Q -...Si totusi, periodic esti obiectul unor provocari deosebit de violente si de dure..unele chiar conjugate..cum iti explici asta ?
TD - Pai cauzele sunt destul de limpezi si ele...Uite un exemplu. Am incriminat in multe randuri provincialismul..Sigur, din directia imposturii si a suficientei. Provincialul este un individ extrem de complexat si tensionat. Grija lui principala consta in a isi ascunde aceasta latura pe care el o considera un mare handicap. Ceea ce si este..

Q -..Adica toti cei care au crescut la sat sunt defavorizati in raport cu semenii lor oraseni ?...Nu iti pare asta o limita in gandire...una de tip rasist.. ?..E nevoie sa iti amintesc ca provincia a dat totusi foarte multe nume importante romanilor.. ?
TD - Nu...nu e nevoie, insa imi mentin afirmatiile. Provincia a dat chiar cel mai mare numar de repere ale acestei natii. E mult mai prolifica aici decat oricare alta structura....insa a procedat asa tocmai din cauza acestor frustrari. Eu nu vreau sa spun ca provincialul e mai putin educat...ci numai ca el este intotdeauna gresit, ori sumar, educat in raport cu seamanul sau de la oras. Spui ca ar fi o limita asta ?...poate ca si e, insa nu e un neadevar. Stim din psihologie si psihiatrie ca procesul formarii esentiale a unui individ se sfarseste in jurul varstei de cinci ani..Si in popor etapa e recunoscuta si e denumita « sapte ani de acasa »..Acum te intreb eu pe tine: crezi ca vreodata modul de constituire al acestor acumulari se poate macar asemana comparand posibilitatile satului cu cele ale orasului ? Chiar si din parinti academicieni, un copil crescut la tara va fi toata viata sa doar un provincial. Microclimatul protejat nu poate inlocui mediul ambient.

Q -...nu m-ai convins..sa ne intoarcem insa la atacurile de care vorbeai..
TD - Pai ele au mare legatura cu asta...Provincialul e prin definitie un ansamblu de complexe uriase...Un provincial va cunoaste intotedeauna mai bine ca locuitorul permanent al unui oras toate informatiile legate de el. Va sti mult mai bine unde se afla cutare, sau cutare locatie, ce mijloace de transport pot fi utilizate ca sa ajungi in cutare loc, ce evenimente majore se vor intampla, unde, ce, cand si cum...Pentru ca el are mare nevoie sa se simta deasupra..

Desigur pe tine te doare exact in cot, fiindca tu iei orasul fix asa cum e el « o aglumerare urbana » si nimic mai mult..El insa vede acolo cetatea din basm..Din toata vinovata lor atitudine, provincialii izoleaza oraseanul si fac din el un fel de dusman. Pentru a nu lasa nimic la voia intamplarii, ei se asociaza intre ei constituind grupuri de initiativa in care sa isi confirme permanent unul altuia suprematia tagmei. Aici domneste suficienta de care iti ziceam...

Q -..Sa inteleg ca te simti vizat de comploturi puse la cale de "grupari rurale" ??
TD - he, he, he...da...de conspiratii....Nu sunt paranoic, dar: Da. La modul cel mai serios: Da. Sa luam de pilda cazul lui Basescu. El e o zdreanta, nu pentru ca eu il numesc asa, ci pentru ca 80% dintre romani cred asta. Indiferent cine ar compune segmentul de 80%, el este cel care da imaginea. Insa in ochii unui anumit grup Base apare ca un erou. De ce asta ?...pei in cazul de aici pentru ca acel grup e constituit si ca atare se simte puternic. El adopta o pozitie diferita nu din convingere, ci pentru simpla ei originalitate. Pentru ca intotdeuna cel situat in opozitia pareri generale este mult mai interesant. Doi, trei, oraseni rataciti in acest grup ii dau o oarecare legitimitate si il scot aparent din zona provincialismului. iar in cazul lui Basescu, care prin ICR a facut un adevarat jaf din banul public, acestui grup ii se pot alatura si o serie de personalitati mai mici sau mai mari, care isi vad atinse anumite interese. Eu zic ca e suficient de clar...Atacandu-l pe Base din ratiuni de bun simt, provoc initierea conspiratiei la acest nivel..Una care nu pe Dude il vizeaza...ci doar reconfirmarea mentalitatii de stup a grupului, eventual extinderea cercului de influenta a acestuia si consolidarea lui.

Q - Nu as fi vrut sa aducem iar politicul in discutie...si nici acum nu doresc asta...ne departam asadar ?
TD - Da...cu multa bucurie...dupa cum ai vazut eu chiar m-am rupt de tot din politic..Lucrurile sunt atat de clare acolo incat confruntarea nici nu le mai vizeaza. Sunt doar reglari de conturi mai vechi si pecetluirea unor aliante periodice. Dar ca sa inchei, asa dupa cum functioneaza provincialismul exista sumedenie de teme care sunt deja acaparate. Deja preluate in arenda de lideri autodesemnati, eventual cu cativa sustinatori; intervi intre ei cu o parere, declansezi jihadul. Nu mai vorbim de confruntari in idei, ci de suprematia pe anumite zone de discurs. Sistemele astea nu exista pentru The Dude, la fel dupa cum nici alte oprelisti nu ii stau in cale...De aia cade el mereu in incurcaturi (citeste ambuscade).


******************************

Acest topic a fost editat de The Dude: 17 Aug 2013, 01:13 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic
Data'q   In My Secret Life   8 Jul 2013, 12:31 AM
The Dude   Multumesc....   8 Jul 2013, 07:32 AM
Felina   gata, sunt pregatita de citit secrete   8 Jul 2013, 11:00 AM
The Dude   .....asta e bine, pentru ca ele urmeaza. Mi-am fa...   8 Jul 2013, 08:09 PM
The Dude   “I saw you this morning. You were moving so ...   9 Jul 2013, 06:11 PM
The Dude   In iulie e vorba ca lucrurile sa se schimbe...Toa...   9 Jul 2013, 06:15 PM
The Dude   I saw three ships come sailing in On Christmas Day...   9 Jul 2013, 06:35 PM
The Dude   I smile when I'm angry. I cheat and I lie. I d...   10 Jul 2013, 08:29 AM
The Dude   I watch the sun go down like everyone of us I...   10 Jul 2013, 12:34 PM
The Dude   Dati-mi voie, voie dati-mi, sa va povestesc, Ras c...   11 Jul 2013, 09:05 AM
The Dude   I don't care if the sun don't shine And I...   12 Jul 2013, 02:26 PM
The Dude   Testul auditiv (audiometria) face parte din examin...   15 Jul 2013, 01:20 PM
The Dude   Change returns success Going and coming without e...   16 Jul 2013, 07:31 AM
The Dude   She's a moonchild Gathering the flowers in a g...   17 Jul 2013, 07:31 AM
Felina   QUOTE(The Dude @ 17 Jul 2013, 06:31 AM) A...   17 Jul 2013, 10:43 AM
The Dude   QUOTE(Felina @ 17 Jul 2013, 11:43 AM) .. ...   28 Jul 2013, 07:03 PM
The Dude   ....aaaa.... .....nu stiu daca e asa...? Frumosu...   17 Jul 2013, 12:26 PM
The Dude   Looked through the paper. Makes you want to cry. N...   17 Jul 2013, 02:14 PM
The Dude   And the dealer wants you thinking That it's ei...   18 Jul 2013, 08:26 AM
The Dude   RE: In My Secret Life   18 Jul 2013, 02:18 PM
The Dude   .....Ahhhh...carte...sora de betie....   18 Jul 2013, 08:57 PM
The Dude   Whether the sun will fall in the evening Will he ...   19 Jul 2013, 07:19 AM
The Dude   Tribute to a Legend Syd…Barrett… Ce mai prezenta...   19 Jul 2013, 11:51 AM
The Dude   Inside of this and outside of that There's so ...   21 Jul 2013, 09:04 PM
The Dude   I finally got my orders. I'll be marching thro...   22 Jul 2013, 07:10 AM
Felina   QUOTE(The Dude @ 22 Jul 2013, 06:10 AM) D...   23 Jul 2013, 09:11 AM
The Dude   Luna plina..... aveam un proiect cu o umbra, cu m...   23 Jul 2013, 08:50 AM
Felina   QUOTE(The Dude @ 23 Jul 2013, 07:50 AM) i...   23 Jul 2013, 09:29 AM
The Dude   Daaaa...mai haios e ca de pe acoperis se iese in a...   23 Jul 2013, 06:59 PM
Marduk   QUOTE(The Dude @ 23 Jul 2013, 07:59 PM) ....   23 Jul 2013, 07:50 PM
Felina   Marduk, de ce i-ai pus la loc ferit de soare? Tocm...   24 Jul 2013, 10:49 AM
Marduk   QUOTE(Felina @ 24 Jul 2013, 11:49 AM) Mar...   24 Jul 2013, 12:11 PM
The Dude   Gata...pun doua borcane...si/si.... Eu cand am zis...   24 Jul 2013, 02:04 PM
The Dude   Then at last the mighty ship Descending on a poin...   24 Jul 2013, 02:22 PM
The Dude   I walk a road, horizons change The tournament...   25 Jul 2013, 07:23 AM
leirn   Ce e beet angle? Google nu stie...   25 Jul 2013, 10:20 AM
The Dude   ...un obiect de cult indian cumparat din targul Be...   25 Jul 2013, 10:41 AM
leirn   Aa, ala! Am citit cand ai scris despre el, dar...   25 Jul 2013, 11:48 AM
The Dude   am pus castravetii ieri..... am verificat acum....   25 Jul 2013, 01:14 PM
The Dude   "Fiecare om care realizeaza ceva pentru altii...   25 Jul 2013, 01:16 PM
Marduk   QUOTE(The Dude @ 25 Jul 2013, 08:23 AM) …...   25 Jul 2013, 05:10 PM
The Dude   ..la locul de care iti zic nu ai sa il gasesti pe ...   26 Jul 2013, 07:08 AM
The Dude   QUOTE(The Dude @ 26 Jul 2013, 08:08 AM) ....   5 Aug 2013, 08:15 AM
The Dude   Cand firul de iarba se-ndreapta in roua Si noaptea...   26 Jul 2013, 08:42 AM
Felina   RE: In My Secret Life   26 Jul 2013, 11:07 AM
The Dude   ...nope... ..doar un fel de prieten binevoitor di...   26 Jul 2013, 01:07 PM
Felina   QUOTE(The Dude @ 26 Jul 2013, 12:07 PM) ....   26 Jul 2013, 01:33 PM
The Dude   ...confuzii, confuzii, confuzii.... Everybod...   27 Jul 2013, 12:06 PM
The Dude   Da mai...pentru ca... Cel care stie sa vada, afla...   28 Jul 2013, 07:20 PM
Felina   mmmm... nu. era de la mine din suflet, sau creier,...   28 Jul 2013, 07:25 PM
The Dude   QUOTE(Felina @ 28 Jul 2013, 07:25 PM) mmm...   28 Jul 2013, 07:37 PM
The Dude   Hold on, hold on, my brother. My sister, hold on t...   28 Jul 2013, 07:29 PM
The Dude   And no one sings me lullabyes And no one makes me...   29 Jul 2013, 07:22 AM
The Dude   Nopate grea...zapusala mare... Murise Anastasatu ...   30 Jul 2013, 07:52 AM
The Dude   Sunt informat ca productia de coacaze, fragute si ...   30 Jul 2013, 08:06 PM
The Dude   RE: In My Secret Life   31 Jul 2013, 07:27 AM
The Dude   Official moments of the guild In poses keen from b...   1 Aug 2013, 07:39 AM
The Dude   Caldura mare....lumea buna se lupta cu valurile la...   1 Aug 2013, 01:40 PM
The Dude   Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeessssss !...   1 Aug 2013, 01:52 PM
The Dude   .......repertoriul de limite....si enclavele perso...   5 Aug 2013, 07:42 AM
The Dude   Nu e luna care tace, nu sunt cainii care latra, Nu...   5 Aug 2013, 10:50 AM
The Dude   RE: In My Secret Life   5 Aug 2013, 11:02 AM
The Dude   Sase August... Ziua schimbarii la fata....si a pr...   6 Aug 2013, 07:14 AM
The Dude   Despre vis si visare.. 1. ...si orbi pot visa 2....   6 Aug 2013, 02:39 PM
leirn   Si visele premonitorii?   6 Aug 2013, 07:01 PM
The Dude   QUOTE(leirn @ 6 Aug 2013, 08:01 PM) Si vi...   7 Aug 2013, 07:57 AM
Marduk   QUOTE(The Dude @ 5 Aug 2013, 09:15 AM) Su...   6 Aug 2013, 08:13 PM
The Dude   Da. Imaginea din poza o vezi atunci cand te deplas...   7 Aug 2013, 08:19 AM
The Dude   Ahhhh..festivalul de film Victoria...Un copil din ...   8 Aug 2013, 11:52 AM
The Dude   RE: In My Secret Life   8 Aug 2013, 12:47 PM
Felina   )))   8 Aug 2013, 01:27 PM
The Dude   Iuri pleaca maine..Petrecere de adio deseara... ...   9 Aug 2013, 08:05 AM
The Dude   weekend greu.... am prins un peste...un caras... ...   12 Aug 2013, 07:52 AM
The Dude   La noapte intru în natură Să-mi reg...   12 Aug 2013, 08:47 AM
The Dude   ......................................... Si totu...   12 Aug 2013, 09:11 AM
The Dude   Climb your favorite apple tree Try to catch the s...   12 Aug 2013, 09:20 AM
Felina   tre sa fii foarte sanatos daca poti inca savura as...   12 Aug 2013, 11:19 AM
The Dude   ...tot weekendul am halit numai fandoseli...numai ...   12 Aug 2013, 12:24 PM
Felina   pun pariu ca merge si alt salam puturos, ceva fran...   12 Aug 2013, 12:26 PM
The Dude   ...d'aia de vara ?...in chestie d'aia albi...   12 Aug 2013, 12:38 PM
Felina   eeeei, nu chiar d'aia!!   12 Aug 2013, 12:44 PM
The Dude   aaaaa....aha...pai din ailalti nu se pune....Sic ...   12 Aug 2013, 12:46 PM
The Dude   ...dupa ce s-a terminat si acel capitol n-am mai v...   12 Aug 2013, 01:18 PM
The Dude   RE: In My Secret Life   12 Aug 2013, 03:01 PM
The Dude   ...e de aur si e de la Sir Winston Leonard Spencer...   12 Aug 2013, 03:20 PM
The Dude   ...un filozof, nu dau nume ca e persoana in viata,...   13 Aug 2013, 07:41 AM
The Dude   Că pre zimbri şi pe vulturi, E un colb d...   13 Aug 2013, 07:58 AM
The Dude   Well you only need the light when it's burning...   13 Aug 2013, 01:48 PM
The Dude   15.08.2013 Q - "The Dude"...un person...   16 Aug 2013, 07:30 PM
The Dude   *************** Q - Cum apreciezi desemnarea ta ...   16 Aug 2013, 07:37 PM
The Dude   *************** Q - Spuneai la inceput ca ai foar...   16 Aug 2013, 07:45 PM
The Dude   ************* Q - Pentru ca tot a venit vorba......   16 Aug 2013, 07:50 PM
The Dude   …mai bine singur decat prost insotit…   20 Aug 2013, 07:06 AM
The Dude   M-am resemnat: atat a fost sa fie. Ma uit cum cade...   20 Aug 2013, 07:24 AM
The Dude   regina balului de la Jilava...astazi intr-o noua p...   20 Aug 2013, 09:00 AM
The Dude   RE: In My Secret Life   20 Aug 2013, 02:59 PM
The Dude   ...cat de plastician poate fi un un inginer ?..dar...   21 Aug 2013, 07:38 AM
The Dude   21.08.2013   21 Aug 2013, 07:55 AM
fiatlux   m-am temut zilele trecute c-ai sa dispari din nou ...   21 Aug 2013, 09:22 AM
The Dude   ...vai... ...un cititor/admirator....ceva atat de...   21 Aug 2013, 12:09 PM
11 Pagini V   1 2 3 > » 


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 1 June 2024 - 02:18 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman