Dieta Mediteraneana |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Dieta Mediteraneana |
8 Aug 2007, 10:53 AM
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.055 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Am citit diverse lucruri despre asa-zisa dieta mediteraneana si recunosc ca ma atrage. Dar cand spun dieta nu ma refer la un soi de cura de slabire, ci la un mod de a manca, la un anumit tip de alimentatie specific zonei amintite. Asa ca ar fi interesant de postat aici retete caracteristice zonei, fie ca sunt luate direct de la mama lor, fie ca sunt combinatii proprii, bazate pe principiile din amintita "dieta".
Si accentuez: retete sau discutii pe marginea lor, nu bla bla-uri despre cat e de sanatoasa dieta mediteraneana, ce antioxidanti sau alte substante contine etc etc etc. Ca de asta am deschis topicul aici si nu la Corpul uman. -------------------- |
|
|
8 Aug 2007, 02:59 PM
|
|
Soul feeder Grup: Membri Mesaje: 3.735 Inscris: 7 November 05 Forumist Nr.: 7.214 |
Crude nu se pot consuma chiar toate legumele, însă majoritatea se pot coace puţin pe grătar, după ce au fost feliate. Mă rog, fasole la grătar n-am încercat, de ce să zic. Dar rondelele de vinete sunt chiar gustoase.
Se găsesc foarte multe reţete, inclusiv de sosuri şi băuturi, în cartea "Dieta mediteraneană" scrisă de Myrsini Lambraki şi publicată la noi prin 2001. O reţetă de acolo: QUOTE Vinete Kios cu brânză feta şi busuioc - 4 porţii 4 vinete de mărime medie 6 linguri de brânză feta, tipul tare, tăiată cuburi 4 căţei de usturoi zdrobiţi 2 linguri ulei de măsline 1 lingură busuioc proaspăt 1. Se coc bine vinetele pe ambele părţi. Se ia un cuţit ascuţit şi se despică în lung ca să se lase să se scurgă zeama. Se amestecă într-un castron cuburile de brânză feta, busuiocul, usturoiul şi uleiul de măsline. 2. Se umplu vinetele cu umplutura din castron, se închid şi se pun pe grătarul cuptorului, lăsându-se 10 minute sau până se topeşte brânza feta. Se servesc deschise (desfăcute) de îndată ce sunt scoase din cuptor. Cartea se găseşte în librăriile mari, merită investiţia. Acest topic a fost editat de Fantasee: 8 Aug 2007, 03:12 PM -------------------- TÄrâmul PoveĹtilor.
Loc cu poveČti Let your weird light shine bright, so the other weirdos know where to find you. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 1 November 2024 - 12:54 AM |