Deserturi |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Deserturi |
24 Feb 2005, 05:31 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
BUDINCA DE PAINE
(sau alt fel de "pain perdu") Painea taiata in cuburi de 2 cm Coaja si zeama de la o portocala si o lamaie 5 oua 3 cani de lapte 2/3 cana zahar 1 lingurita esenta de vanilie 1/2 cana stafide un praf de nucsoara Amestecati totul (inafara de paine) cu un tel, pana se topeste zaharul. Painea se pune in vasul uns cu unt, se toarna compozitia peste paine (ar trebui sa ajunga la nivelul painii), se amesteca usor si se da la frigider 2 ore. Se pune la cuptorul preincalzit la 175 pentru 40 de minute sau pana se aureste frumos. Ideal se serveste cu sos caramel, dar daca nu e, nu e. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
5 Dec 2006, 10:22 AM
Mesaj
#2
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
TORT CU LICHIOR DE CIRESE
INGREDIENTE: - un blat de tort (cu 3 foi); - 6 linguri lichior de cirese; - 250 gr. visine; (eu am avut congelate) - 200 ml suc de visine; - 400 gr. ciocolata de menaj; - 150 gr. unt; - 3 linguri zahar pudra; - 400 ml. frisca; - decoratiuni 1. Se amesteca lichiorul de cirese cu sucul de visine: 2. Se insiropeaza prima foaie cu 1/3 din siropul de mai sus: 3. Se topesc ciocolata si untul, impreuna cu zaharul pudra, pana ce rezulta o crema de ciocolata: 5. Pe prima foaie insiropata se imprastie visine: 6. Apoi se toarna 1/2 din crema de ciocolata, acoperind visinele: 7. Se asaza a doua foaie peste prima si se procedeaza identic ca la prima. Apoi se asaza a treia foaie, care se insiropeaza, apoi se orneaza cu frisca: 8. Se decoreaza: si se savureaza: Pofta ! -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 23 May 2024 - 04:21 PM |