Deserturi |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Deserturi |
24 Feb 2005, 05:31 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
BUDINCA DE PAINE
(sau alt fel de "pain perdu") Painea taiata in cuburi de 2 cm Coaja si zeama de la o portocala si o lamaie 5 oua 3 cani de lapte 2/3 cana zahar 1 lingurita esenta de vanilie 1/2 cana stafide un praf de nucsoara Amestecati totul (inafara de paine) cu un tel, pana se topeste zaharul. Painea se pune in vasul uns cu unt, se toarna compozitia peste paine (ar trebui sa ajunga la nivelul painii), se amesteca usor si se da la frigider 2 ore. Se pune la cuptorul preincalzit la 175 pentru 40 de minute sau pana se aureste frumos. Ideal se serveste cu sos caramel, dar daca nu e, nu e. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
3 Dec 2005, 05:46 PM
Mesaj
#2
|
|
Ex-Colimator Grup: Membri Mesaje: 2.439 Inscris: 25 November 05 Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului Forumist Nr.: 7.332 |
Mere umplute
Ingrediente 1kg de mere mari 500 de grame de nuca , stafide ,migdale 1 lingura de miere 500 grame de frisca fructe pentru ornat 100 de gr de zahar Se curata merele de coaja si cotoare , si dupa aceea se scobesc in mijloc . Se fierb merele cateva minute ,pentru a fi mai moi . Miezul de la mere (dat prin razatoare) se amesteca cu frisca , nuca , stafidele migdalele si miere Din apa de la mere se face un sirop de zahar ars care va fi turnat la final peste merele umplute cu frisca , nuca si migdale. Dupa ce am umplut merele cu compozitia amintita mai sus ornam cu diferite fructe . Daca vreti puteti rade si ciocolata alba sau puneti doua picaturi de coniac . -------------------- |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 23 May 2024 - 04:27 PM |