Deserturi |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Deserturi |
24 Feb 2005, 05:31 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
BUDINCA DE PAINE
(sau alt fel de "pain perdu") Painea taiata in cuburi de 2 cm Coaja si zeama de la o portocala si o lamaie 5 oua 3 cani de lapte 2/3 cana zahar 1 lingurita esenta de vanilie 1/2 cana stafide un praf de nucsoara Amestecati totul (inafara de paine) cu un tel, pana se topeste zaharul. Painea se pune in vasul uns cu unt, se toarna compozitia peste paine (ar trebui sa ajunga la nivelul painii), se amesteca usor si se da la frigider 2 ore. Se pune la cuptorul preincalzit la 175 pentru 40 de minute sau pana se aureste frumos. Ideal se serveste cu sos caramel, dar daca nu e, nu e. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
27 Nov 2005, 01:37 PM
Mesaj
#2
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 316 Inscris: 19 June 05 Forumist Nr.: 6.479 |
COZONAC TRANDAFIR
ptr ca tot vine Craciunul incercati reteta pe care o am de la o colega Aluat - 3 oua,un sfert de litru lapte,100g zahar pudra, 500 gr de faina, 1/2 pahar cu ulei, 40 gr. drojdie, arome. Se bat ouale cu totul, apoi zahar pudra, drojdia se dizolva putin in lapte cu zahar. Se amesteca si se adauga faina , se bate totul bine. Crema- 100 gr unt, 100 gr. zahar pudra , stafide, nuca ( se amesteca totul bine - se freaca) Aluatul se imparte in doua si se intinde cate o foaie pe care se pune crema , se ruleaza si apoi se taie in felii de 5 cm. groase, Se aseaza sub forma unui trandafir in tava unsa cu unt presarata apoi cu zahar .Se lasa la crescut in tava . Se coace la foc potrivit in cuptorul incins. Acest topic a fost editat de Mistinguett: 28 Nov 2005, 07:20 AM |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 6 June 2024 - 05:14 PM |