Retete Cu Carne De Pui |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Cu Carne De Pui |
24 Feb 2005, 05:35 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Pui Corean
4 pulpe de pui, taiate in 2 (copane si ciocanele) 1/2 cana sos soia (100-125 ml) 1/2 cana apa 1 lingura susan 1 lingurita zahar 2-4 cepe verzi, taiate in bucati de 1 cm 1 catel mare de usturoi (ala turcesc - daca e de-ala mic, aproximati) Se pun pulpele in tava, restul ingredientelor se amesteca, se toarna peste pui, se da la cuptor la 200 C/400F (foc mare) pentru 45 de minute. Din 10 in 15 minute mai intoarceti puiul in sos ca sa nu se usuce suprafata. Se serveste pe orez fiert simplu. * cred ca ar fi si mai delicios daca puiul ar fi dezosat si taiat cuburi de 2-4 cm. In cazul asta ajustati timpul de coacere, probabil 30 de minute este arhi-suficient. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
20 Mar 2005, 09:33 PM
Mesaj
#2
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
PUI LA CAPAC-VARIANTA GRECEASCA
= Diana-Maria = -4 bucati sanatoase de pui, de preferat piept - sare si piper dupa gust -3 linguri de ulei de masline -1 lingura unt -1/2 cepa potrivita taiata pestisori fini -3 catei de usturoi zdrobit -1/2 ceasca vin alb sec -1/2 kg rosii (fara pielita si fara seminte) taiate - 1 lingura bulion -2-3 prafuri de scortisoara(cit se ia intre degete) -2 prafuri de cuisoare -1 ceasca apa -6 bucati anghinare(optional) -1 sau 2 linguricu patrunjel proaspat taiat sau coriandru Saram si piparam puiul.Incalzim uleiul impreuna cu untul intr-o cratita mare , punem bucatile de pui si le prajim la foc moderat vreo 5 minute, pina capata o culoare aurie pe toate partile.Le scoatem apoi din cratita si le punem pe o farfurie.Punem in tigaie ceapa si usturoiul,si le trecem in unda vreo 5 minute, la foc mic,pina se inmoaie.Punem inapoi bucatile de pui in tigaie,turnam vinul, lasam sa mai fiarba vreo 10-15 minute,apoi adaugam pasta de rosii si rosiile taiate. Lasam cratita pe foc sa firba in voia ei inca vreo citeva minutele.Intre timp, amestecam mirodeniile si le pisam putin.Adaugam in cratita apa si mirodeniile si amestecam bine ca sa se omogenizeze. Acoperim cratita si o lasam pe foc vreo 45-60 minute, pina cind se inmoaie carnita.Daca punem si anghinare,o adaugam cu vreun sfert de ora inainte de a fi gata carnea de pui. Se asezoneaza cu patrunjelul sau coriandrul taiat si se serveste imediat. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 13 June 2024 - 02:06 PM |