Mititei, la cerere... |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Mititei, la cerere... |
8 May 2003, 06:26 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Mititeii nu cred ca se fac dupa o reteta precisa, ci dupa gust. Mai pui una, mai pui alta, gusti si vezi ce le mai lipseste si mai pui de-aia si de-ailalta. Trebuie sa-ti placa muschiul tartar ca sa poti sa mananci carne cruda, si daca nu-ti place, o sa-ti placa dupa ce incerci chestia cu gustatul mititeilor.
Mititeii se fac din: varianta 1 - ceafa de vita sau vitel si vreo 150 grame de seu de vaca/kilul de carne, sau 2 - ceafa de vita/vitel, amestecata cu ceafa de porc si daca se mai pune si un pic de pulpa frageda de mielut, nu e rau. Seu se pune numai daca-s carnurile prea macre. Carnea (si seul) se toaca de-i iese sufletul. Adica de 3 ori. Acum, varianta usoara. Se pune la carnea tocata, sa zicem cam un kil: - usturoi pisat (daca-i fac eu, mult, ca cine ma iubeste ma iubeste si daca-mi miroase gura a usturoi, si asta e motiv de ingrijorare doar in cazul in care el nu mananca din mici - ceea ce mi-e imposibil de imaginat), amestecat cu 200 ml apa calduta, si strecurat intr-un vas (se foloseste numai zeama). - sare si piper - enibahar - coriandru - cimbru (eu iar pun mult, ca si-asta imi place, imi vine sa-l presar si pe unt) - boia iute (mai cu mila aici, un prafulet cit apuca un copil cu degetutele, dar acum depinde cine cumpara berea) In apa de usturoi se pune o lingurita de bicarbonat (eu la asta sunt calica, nu-mi place sa-i simt "aroma") si se dizolva. Se toarna peste carne. Se adauga ierburile si condimentele dupa gust, cum ziceam. Dar Sorin vrea instructiuni precise, asa ca pentru el notez: - o lingurita de cimbru pentru inceput - un virf de cutit fiecare(sau jumate de lingurita ) de enibahar si coriandru Se amesteca bine, se gusta, vezi daca ii mai trebuie oleaca de boia sau oleaca de enibahar. Sau cine stie? usturoi? Sare? Daca e bun la gust, se mai amesteca odata vartos, se pune intr-un vas cu o folie de plastic de-asupra si se da la frigider cateva ore. Musai sa stea, ca trebuie sa imprumute carnea aromele. Si folia e musai ca sa nu se usuce carnea si ca sa nu prinda laptele din frigider miros de mici. Varianta grea (da' merita): In loc de apa in care se pune usturoiul, se foloseste o supa de oase de vita, puse la fiert cu un morcov si ce mai e prin camara: telina (si frunzele sunt bune si salvam telina pentru o ciorbita), frunzele de la morcov, o ceapa. Dupa ce da in clocot se fierbe pret de 2 ore pe foc mediu-mic, sa scada mult. Se strecoara. Oasele se dau la caini. (daca punem vreo 2-3 bucati de os si mai e si cu un pic de maduva, la un litru si un pic de apa, ar trebui sa ramana o cana de supa - atat ne trebuie. Daca-s mai multe oase, nu se pierde ocazia sa se faca mai multa supa, folosim o cana la mici si din restul facem ciorbita aia). Odata ce carnea s-a odihnit la frigider si i-a trecut ameteala de la atita amestecat, se scoate la lumina si se formeaza (aici nu mai trebuie explicatii, nu?) cu mana udata in apa rece. Sau se dau prin masina de tocat fara cutit si se formeaza precum carnaciorii. Acum, sa nu va faceti pacat sa-i faceti la tigaie, ca ma supar. Micii se fac pe gratar, de preferat cu lemne si carbuni. Se servesc fierbinti, cu mustar si paine proaspata, si neaparat cu bere. Eu vreau Guiness. Daca aveti nelamuriri, va rog sa intrebati. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
26 Aug 2003, 06:42 PM
Mesaj
#2
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Eu zic ca-l gasesti la supermarket (ia sa te uiti la Mega-Image) unde-s condimentele. Daca nu-l gasesti, eu zic ca nu e o tragedie, or sa fie micii buni si fara.
Fructus Anisi stellati Italian Anice stellato Romana Anis stelat? - daca te uiti pe pliculet o sa-l recunosti. Acest topic a fost editat de Mistinguett: 26 Aug 2003, 06:43 PM -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 1 November 2024 - 03:03 AM |