HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Mititei, la cerere...
Mistinguett
mesaj 8 May 2003, 06:26 AM
Mesaj #1


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Mititeii nu cred ca se fac dupa o reteta precisa, ci dupa gust. Mai pui una, mai pui alta, gusti si vezi ce le mai lipseste si mai pui de-aia si de-ailalta. Trebuie sa-ti placa muschiul tartar ca sa poti sa mananci carne cruda, si daca nu-ti place, o sa-ti placa dupa ce incerci chestia cu gustatul mititeilor.

Mititeii se fac din: varianta 1 - ceafa de vita sau vitel si vreo 150 grame de seu de vaca/kilul de carne, sau 2 - ceafa de vita/vitel, amestecata cu ceafa de porc si daca se mai pune si un pic de pulpa frageda de mielut, nu e rau. Seu se pune numai daca-s carnurile prea macre.

Carnea (si seul) se toaca de-i iese sufletul. Adica de 3 ori.

Acum, varianta usoara.

Se pune la carnea tocata, sa zicem cam un kil:
- usturoi pisat (daca-i fac eu, mult, ca cine ma iubeste ma iubeste si daca-mi miroase gura a usturoi, si asta e motiv de ingrijorare doar in cazul in care el nu mananca din mici - ceea ce mi-e imposibil de imaginat), amestecat cu 200 ml apa calduta, si strecurat intr-un vas (se foloseste numai zeama).
- sare si piper
- enibahar
- coriandru
- cimbru (eu iar pun mult, ca si-asta imi place, imi vine sa-l presar si pe unt)
- boia iute (mai cu mila aici, un prafulet cit apuca un copil cu degetutele, dar acum depinde cine cumpara berea)

In apa de usturoi se pune o lingurita de bicarbonat (eu la asta sunt calica, nu-mi place sa-i simt "aroma") si se dizolva. Se toarna peste carne. Se adauga ierburile si condimentele dupa gust, cum ziceam.

Dar Sorin vrea instructiuni precise, asa ca pentru el notez:
- o lingurita de cimbru pentru inceput
- un virf de cutit fiecare(sau jumate de lingurita tongue.gif ) de enibahar si coriandru

Se amesteca bine, se gusta, vezi daca ii mai trebuie oleaca de boia sau oleaca de enibahar. Sau cine stie? usturoi? Sare?

Daca e bun la gust, se mai amesteca odata vartos, se pune intr-un vas cu o folie de plastic de-asupra si se da la frigider cateva ore. Musai sa stea, ca trebuie sa imprumute carnea aromele. Si folia e musai ca sa nu se usuce carnea si ca sa nu prinda laptele din frigider miros de mici.

Varianta grea (da' merita):

In loc de apa in care se pune usturoiul, se foloseste o supa de oase de vita, puse la fiert cu un morcov si ce mai e prin camara: telina (si frunzele sunt bune si salvam telina pentru o ciorbita), frunzele de la morcov, o ceapa. Dupa ce da in clocot se fierbe pret de 2 ore pe foc mediu-mic, sa scada mult. Se strecoara. Oasele se dau la caini. (daca punem vreo 2-3 bucati de os si mai e si cu un pic de maduva, la un litru si un pic de apa, ar trebui sa ramana o cana de supa - atat ne trebuie. Daca-s mai multe oase, nu se pierde ocazia sa se faca mai multa supa, folosim o cana la mici si din restul facem ciorbita aia).

Odata ce carnea s-a odihnit la frigider si i-a trecut ameteala de la atita amestecat, se scoate la lumina si se formeaza (aici nu mai trebuie explicatii, nu?) cu mana udata in apa rece. Sau se dau prin masina de tocat fara cutit si se formeaza precum carnaciorii.

Acum, sa nu va faceti pacat sa-i faceti la tigaie, ca ma supar. Micii se fac pe gratar, de preferat cu lemne si carbuni.

Se servesc fierbinti, cu mustar si paine proaspata, si neaparat cu bere. Eu vreau Guiness.

Daca aveti nelamuriri, va rog sa intrebati.





--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Raspunsuri
Mistinguett
mesaj 26 Aug 2003, 06:42 PM
Mesaj #2


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Eu zic ca-l gasesti la supermarket (ia sa te uiti la Mega-Image) unde-s condimentele. Daca nu-l gasesti, eu zic ca nu e o tragedie, or sa fie micii buni si fara. wink.gif
Fructus Anisi stellati
Italian Anice stellato
Romana Anis stelat? - daca te uiti pe pliculet o sa-l recunosti.

Acest topic a fost editat de Mistinguett: 26 Aug 2003, 06:43 PM


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic
Mistinguett   Mititei   8 May 2003, 06:26 AM
Cain   Hmm.. o sa incerc "varianta grea" Nu de...   15 May 2003, 11:07 AM
SORIN   Ajutor Mistiiiiiii Ajutor !!! Am ince...   5 Jun 2003, 12:15 PM
Mistinguett   Micii se strang la gatit, Sorin. Singura greseala ...   5 Jun 2003, 09:55 PM
SORIN   Misti!!! Nu scapi de mine pana nu ie...   5 Jun 2003, 10:30 PM
Gabriel   Cei mai buni mici pe care i-am mancat eu ...au fos...   8 Jun 2003, 11:13 AM
bdl   Misty, Fi draguta pina la capat si da-mi si mie de...   8 Jun 2003, 11:53 AM
black ice   Iubesc micii! Daca e sa fie o intalnire foru...   8 Jun 2003, 09:26 PM
Mistinguett   bdl, unde e "aici"? ca ma facusi sa ma u...   8 Jun 2003, 09:28 PM
bdl   Ajuta f mult, da carnea sub ce denumire se gaseste...   8 Jun 2003, 09:50 PM
Mistinguett   Ceafa, neck - sau la vita mai poate fi boneless ch...   8 Jun 2003, 10:29 PM
bdl   Am fost de citeva ori dar sincer nu m-am uitat dup...   8 Jun 2003, 10:48 PM
Gabriel   Niste mici foarte buni , pe care i-am tot consumat...   17 Jun 2003, 10:54 PM
Mistinguett   Moshule, esti oribil cu Fane al tau Vreau si eu...   18 Jun 2003, 05:55 AM
marky   hehe .. "La Cocosatu'" e vechi mai.....   18 Jun 2003, 09:23 AM
Mistinguett   Berea o ai, marky Cand o fi, dar o sa fie - gar...   18 Jun 2003, 09:28 AM
Gabriel   Mda..desi stiu unde este localul si am si auzit de...   18 Jun 2003, 09:32 AM
marky   Misti abia astept ! Mosh .. e intr-adevar ...   18 Jun 2003, 10:34 AM
oaspetele   Nu e asa de scump , 14500 , daca e inclusa si pita...   19 Jun 2003, 08:15 AM
marky   nu-s incluse .. e 5mii chifla parca si mushtaru...   19 Jun 2003, 08:32 AM
arne   Misti! Am luat reteta de mititei si cred ca ai...   9 Jul 2003, 03:16 PM
Mistinguett   Arne, mea culpa, asa este. Desi ca e una, ca e alt...   10 Jul 2003, 03:22 AM
Auggie   buna dimineata , am si eu o reteta mica de mititei...   22 Aug 2003, 07:33 AM
Mistinguett   Auggie, ce incatator! merci mult de reteta...   22 Aug 2003, 07:40 AM
Auggie   si ca tot veni vorba de mici din Bucuresti, incerc...   22 Aug 2003, 09:56 AM
SORIN   Jos palaria Auggie Nu pute-ai sa vi si tu mai dev...   22 Aug 2003, 12:59 PM
Cain   Auggie, daca nu-mi spui ce este "anis stelat...   22 Aug 2003, 03:04 PM
Cain   Ah, apropo, Sorine, micii fa-i grosi, cam triplu d...   22 Aug 2003, 03:20 PM
Mistinguett   Cain, dar eu nu i-am spus sa-i faca mai mari? se p...   22 Aug 2003, 10:49 PM
SORIN   Dragi Misti, Auggie si Cain ...inainte sa pun mici...   22 Aug 2003, 11:03 PM
Cain   Misti, e asta: Illicium verum ... Dar, totusi, in ...   26 Aug 2003, 03:46 PM
Mistinguett   Eu zic ca-l gasesti la supermarket (ia sa te uiti ...   26 Aug 2003, 06:42 PM
Praetorian   Sunt prea meserias la mititei ca sa mai vorbesc de...   17 Sep 2003, 10:51 PM
liliana_caracas   QUOTE (Auggie @ 22 Aug 2003, 08:46 AM) buna dimine...   28 Jul 2004, 03:31 PM
chatonel   abia astept sa maninc mici!!!! N-a...   28 Jul 2004, 03:41 PM
mutulica   liliana - daca stiam ca sunt asa de complicati, ni...   12 Aug 2004, 05:54 PM
kelly   Ajutoooooor !! De ce imi ies mie mici as...   11 Oct 2004, 02:13 AM
Georgia   Mai liliana dar ai o reteta cam mica ................   20 Oct 2004, 06:39 PM


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 1 November 2024 - 03:03 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman