![]() |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
![]() |
![]()
Mesaj
#1
|
|
![]() Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 ![]() |
M-am gandit sa facem un loc unde sa fie puse cererile de retete, ca sa facem un subiect nou de fiecare data.
Si pentru Sorin, Fasole cu afumatura 250 gr. fasole alba uscata 250 gr. afumatura (costita, coaste afumate, ciolan afumat, ce se gaseste) 100 gr. ceapa 50 gr. suc de rosii sau 1 lingura de bulion desfacut in apa o foaie de dafin o crenguta de cimbru Fasolea uscata se spala in cateva ape si se pune la inmuiat in apa rece peste noapte, sa fie acoperita de apa cam 5 cm. A doua zi se schimba apa, se pune la fiert la foc mediu cam 2 ore (depinde de cat de veche e fasolea) apoi se scurge de apa in care a fiert. Si mai bine daca gasesti fasole (negatita) la conserva - la mine se gaseste si imi face viata tare usoara. Intr-o cratita se pune ceapa la calit in ulei la foc mediu, dupa un minut se pune si afumatura taiata bucati si se calesc impreuna pana se evapora apa lasata de ceapa, mestecand continuu sa nu se arda ceapa. Se pune cate un pic de apa si se fierbe carnea pana intra furculita usor in ea. Se pune fasolea, sucul de rosii, cimbrul si dafinul, piper dupa gust (nu se sareaza pana la sfarsit, afumatura e sarata) si se fierbe acoperit sau se da la cuptor cam 15 minute (cat sa se ridice undelemnul deasupra) -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
![]() |
![]()
Mesaj
#2
|
|
![]() Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 ![]() |
Sorin, cu multa placere. Si neaparat vreau poza, da
![]() Marky, azi pe "trezie" mi-am dat seama sa te fi intrebat (dat fiind ca nu stiu unde esti) daca ai acces la ingrediente mai exotice. Eu iti scriu acum cum se face invelisul, si daca dificultatea lui nu te face sa te razgandesti, spune-mi unde esti (chiar pe pm) ca sa stiu ce umpluturi sa-ti dau. Coca pentru pachetele de primavara 1 cana de faina 1/4 lingurita sare 1/2 ou foarte usor batut 2+2 linguri apa (posibil sa mai trebuiasca apa sau faina) Se amesteca sarea cu faina. Intr-un castronel mic se amesteca usor oul cu apa. Se face un caus in faina si se pune oul, se amesteca cu faina, se mai pune apa daca este necesar. Se framanta coca pana cand este uniforma (cateva minute). Se pune intr-un castron, se acopera cu un servet umed si se lasa la odihnit 1 ora. Se taie in sferturi si fiecare sfert se intinde (suprafata data cu faina) foarte foarte subtire. Se presara cu faina daca e nevoie, ca sa nu se lipeasca. Odata intinsa coca, se taie in patrate de 10x10 cm. Se pun pe o farfurie, daca se pun unele peste altele se presara faina intre ele ca sa nu se lipeasca. Se repeta cu restul de coca. Ce nu se foloseste imediat, se poate pastra la congelator (invelite dublu in folie de plastic). Umpluturile sunt diverse. Ajuta-ma si spune-mi ce ti-ar place (si ce te-am intrebat mai devreme). -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Versiune Text-Only | Data este acum: 17 June 2024 - 11:25 PM |