![]() |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
![]() |
![]() ![]()
Mesaj
#1
|
|
![]() Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 ![]() |
Asta e povestea: sambata trecuta am fost la o pizzarie cu traditie aici in NY si am facut o poza pizzei - care e considerata a fi una din cele mai bune din oras.
Acum, aratand pozele respectivei unuia si altuia, sa aud ca pizza "mea" cica e pricajita. Din una-ntr-alta, sa aflu ca cica pizza trebuie sa aiba coca groasa si mi s-a parut ca aud ceva de ketchup? ![]() ![]() Cu mentiunea ca nu sunt specialista in pizza, dar stiu cate ceva despre cum trebuie sa fie, vreau sa incep o discutie despre pizza si cum se mananca. Dat fiind ca avem cativa forumisti si din Italia, sper sa aflam cat mai multe lucruri interesante despre pizza. Cateva lucruri de inceput: aluatul de pizza se intinde foarte subtire si asta se face "tragand" de aluat (altfel se intareste) in forma rotunda (traditional). Odata aluatul intins, se da cu sos tomat facut din rosii, ulei de masline, sare&piper si un pic de oregano, (niciodata, sub nici o forma, ketchup), branza (mozzarela) si cateva frunze de busuioc (rupte cu mana) - si asta se cheama pizza Margherita. O pizza din felii de rosii proaspete si mozzarela si busuioc se cheama pizza Caprese. Urmeaza pizza din sos tomat, mozzarela si pepperoni (ca pizza mea cea "pricajita" ![]() Pizza poate avea multe alte ingrediente pe ea, dar intotdeauna se urmeaza regula simplicitatii, niciodata prea multe arome amestecate - in asta ii sta farmecul. Se poate face cu sunca (prosciutto) care este felii, taiata foarte-foarte subtire si care se foloseste cu masura. Sau cu broccoli. Sau cu ton, sau cu ciuperci, sau cu pui, si multe altele, dar intotdeauna se urmeaza regula aromelor complementare. Exista o singura pizza care are coca groasa, si se face doar cu sos tomat si ceapa taiata solzisori (cruda) si asta se cheama Siciliana. Ce nu se face: aluatul de pizza nu se face cu ou. Se intinde ca o foaie de hartie de groasa. NU se mananca cu ketchup (oroare) si nici nu se "inneaca" in sos tomat. Se serveste la masa cu busuioc aditional, oregano (sovarv parca?) si ardei iute pisat - din care isi presara fiecare dupa gust. Astept completari, intrebari si comentarii. ![]() Editat sa adaug ca tare mi-ar placea sa putem posta poze la "Bucatarie..." Acest topic a fost editat de Mistinguett: 10 Apr 2004, 05:30 AM -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
![]() |
![]()
Mesaj
#2
|
|
Vornic ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 440 Inscris: 12 August 03 Forumist Nr.: 594 ![]() |
Da, e acelasi lucru cu deep dish. De Chicago pizza nu am auzit.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Versiune Text-Only | Data este acum: 18 June 2024 - 02:55 AM |