HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Informatii SubForum

Acest Subforum este dedicat discutiilor avānd ca temă principală Politica Interna. Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti. Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa. Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!

15 Pagini V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Neofascismul!, ....in Romania zilelor noastre.
Tyra
mesaj 25 Feb 2004, 11:30 PM
Mesaj #36


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.951
Inscris: 19 October 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.018



Nu am spus ca vreau un extremist la putere, dar noi cadem in extrema cealalta. Am ajuns sa fim calcati in picioare pe propriul pamant. Sa fim seriosi. Si peste 40-50 de ani... o sa fie mai bine? Cam tarziu. Cel putin pentru mine. Schimbarea trebuie sa vina repede si sa fie buna.
Nu doresc moartea (uneori...) dar doresc retragerea sau oprirea inaintarii. Ajunge! Acum sa stea frumusel in banca lor. Au urcat destul pe ce au furat de la romani. Acum ii mai si protejez, nu?


--------------------
Welcome to the jungle
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 26 Feb 2004, 12:01 AM
Mesaj #37


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Cine sunt oare acei devil.gif care au urcat destul furind de la romani, adica, mai precis, de la noi astia de jos ?


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Minerval
mesaj 26 Feb 2004, 03:11 AM
Mesaj #38


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.238
Inscris: 3 January 04
Din: Romania
Forumist Nr.: 1.683



Imaginile infatisate de cativa interlocutori ai Hanului mi se par absolut injuste, necivilizate si in contrdictie cu ratiunile aderarii in structurile euro-atlantice. In ce parti necunoscute ale tarii au tiganii, evreii ori alte minoritati nationale drepturi mai multe decat romanii? Aceste imagini grosolane si imprecise sunt rodul mintii unor extremisti gen Corneliu Vadim Tudor. In conceptia domniei sale ziaristii ar fi trebuit pusi de mult timp la zid, poate chiar sub o rafala de mitraliera, iar drepturile cetatenesti ar fi trebuit rescrise conform gandirii sale politice. Sa ne aibe Dumnezeu in pace daca oameni, precum personalitatea mentionata anterior, ar reusi vreodata sa castige scaunul prezidential! Aici nu este vorba de compromis cu partea occidentala a Europei si nici macar cu stindardul nostru nationalist. Dezideratul ramane, inevitabil si implacabil, de a ne alatura celorlaltor tari civilizate ori in curs de dezvoltare.

De exemplu daca eu declin identitatea (ipotetica) de evreu ar trebui sa ma astept la o suita interminabila de imprecatii si violentari verbale ori omul va gasi, finalmente, acea ratiune interioara pentru a rezolva litigiul spiritual ce il macina?

Subsemnatul va vorbeste in calitate de viitor deputat din partea organizatiei politice PUR, avand o experienta substantiala in spatele sau.

F.'.(Loja Albastra)


--------------------
NON NOBIS DOMINE, NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM!
PATRONATUL ROMAN GALATI - federatie patronala galateana membra Consiliul de Dialog Economic si Social (Prefectura Galati)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 26 Feb 2004, 03:11 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Tyra
mesaj 26 Feb 2004, 03:51 AM
Mesaj #39


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.951
Inscris: 19 October 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.018



Bun. Deci acum se pare ca ma aseman si cu Vadim. Poate ca nu mi-am dat eu seama inca. Minoritatile sunt atat de protejate incat majoritaea va deveni cea discriminata.

In legatura cu jurnalistii, tin sa va anunt domnule ca sunt studenta la Facultatea de Jurnalism. Cat despre asemanarea conceptiilor mele cu cele ale membrului PRM, nu ma intereseaza. Subiectul nu are nici o legatura cu ceea ce am incercat sa exprim eu. Nu-l ascult pe Vadim Tudor, nu ma intereseaza PRM si nici "domnia sa".

Sunt un om liber in tara mea care isi cere respectarea drepturilor de roman in Romania. Deci haideti sa-l excludem pe orator din discutie, atata timp cat nu avem nici o legatura. Absolut 0.


--------------------
Welcome to the jungle
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Minerval
mesaj 26 Feb 2004, 04:09 AM
Mesaj #40


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.238
Inscris: 3 January 04
Din: Romania
Forumist Nr.: 1.683



Va salut. Ati afirmat faptul ca sunteti studenta la Facultatea de Jurnalism. Aceasta chestiune nu poate fi decat inbucuratoare, insa modul dv. de exprimare este lacunar si imprecis. Pentru un viitor jurmalist, aceste defecte trebuie sa dispara doar daca va dori sa fie privit de la acelasi nivel si nu de mai sus. Chestiuni precum "in tara noastra suntem calcati in picioare" ori alte afirmatii cu continut patetic, fireste, sunt rodul unei experiente de viata, experienta ce subzista si coexista atat in rutina fiecarui cetatean al acestei tari, cat si la locul de munca. Discriminarile sunt reale, insa dv. nu aduceti ceva nou in discutie. Incercati sa dati soluti virtuale la aceste probleme. Stimulati condeiul sa asculte mai intai de ratiune si apoi de suflet, pentru ca sa va facilitati ascensiunea in munca dv. de jurnalist.
Eu am fost si jurnalist si, prin urmare, cunosc discrepantele, dezamagirile si bucuriile acestei slujbe. Intotdeauna nu trebuie sa uitati o chestiune: aceea ca Legea este de partea dv. si ca dv. sunteti Datoare sa prezentati faptele, exact asa cum sunt ori in nuanta sub care vi s-a prezentat materialul. Este o datorie ce trebuie sa surclaseze orice traire subiectiva, trezind admiratia, prin munca dv. implicit, celorlalti colegi de breasla, cat si, in buna masura, a tuturor oamenilor din societate care va vor citi ori asculta in presa scrisa ori in cea de pe ecranul de argint.
Va urez succes in munca dv. de viitor si mult curaj pentru a gasi forta necesara relatarii adevarului, sub forma sa reala, si nu sub cea interpretabila.

V.'.


--------------------
NON NOBIS DOMINE, NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM!
PATRONATUL ROMAN GALATI - federatie patronala galateana membra Consiliul de Dialog Economic si Social (Prefectura Galati)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tyra
mesaj 26 Feb 2004, 04:29 AM
Mesaj #41


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.951
Inscris: 19 October 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.018



Cunosc teoria in materie de jurnalism, nu trebuie sa-mi fie amintita. Am scris mai sus sub forma de raspuns personal si nu stire, reportaj etc. Stilul jurnalistic va fi pus in aplicare atunci cand voi scrie pt o publicatie, nu acum cand imi exprim o parere ca om si nu ca ziarist.

Experienta de viata nefasta nu am avut, slava Domnului, dar asta nu inseamna ca trebuie sa tin partea oricui nu mi-a facut rau in mod personal.

Cat despre expresiile patetice, nu le voi retrage indiferent de parerea dumneavoastra. Imi asum ceea ce am scris.

Datorita faptului ca ati precizat ca veti deputat, banuiesc ca aveti cativa ani inaintea mea, de aceea va vorbesc la plural. Eu am 19 ani si va rog sa va adresati cu "tu".

Respecte,


--------------------
Welcome to the jungle
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alixanther
mesaj 26 Feb 2004, 05:12 AM
Mesaj #42


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 86
Inscris: 24 January 04
Forumist Nr.: 1.975



Nu cred ca este vreo problema legata de drepturile legale ale minoritatilor... Cred ca ideea era ca unii isi aroga singuri niste drepturi pe care nu le au... iar noi nu le solicitam si pentru noi, ci doar vrem ca legea sa se respecte. Eu, unul, sustin ca drepturile contribuabililor nu sunt respectate de catre Parlament, mai mult, cei care nu contribuie cu nimic la bugetul tarii mai sunt si tinuti in spate de oamenii cinstiti si cu loc de munca, iar in loc de mersi, primesc amenintari si atacuri cu nimic mai prejos ca "terorism" ca atacurile sinucigase palestiniene. In conditiile in care un atac la portofel atenteaza la posibilitatea de supravietuire a romanului de rand (ca nu avem venituri suficiente sa radem copios si sa ridicam din umeri cu nonsalanta dupa o asemenea isprava!) mi se pare la fel de periculos ca un atac cu bomba. Se discuta despre lipsa drepturilor palestinienilor intr-o tara pe care au locuit-o aproape 2000 de ani - si pot fi de acord cu o asemenea opinie! - dar in acelasi timp trebuie sa ne inteleaga si pe noi altii ca tot ce-au construit tiganii este ilegal si nu este proprietatea lor. Ei se plang ca n-au fost improprietariti, dar uita ca statul comunist le-a dat posibilitatea sa munceasca pamantul intr-o cooperativa agricola de productie ca toti romanii, unde nici macar unul nu figureaza cu prezenta! Tiganii sunt palestinienii nostri, cu accentul ca nu noi i-am dat pe ei la o parte, ci ei sunt pe cale sa o faca, cu aceleasi metode teroriste, chiar daca sunt diferite! Cineva intreba mai sus: "ce-ar fi fost daca as fi fost tigan, evreu, etc.?" Ei bine, as fi incercat sa respect aceeasi lege ca si pentru romani, lucru pe care ei evident nu incearca sa-l faca! Cu unele exceptii, majoritatea tiganilor nu stie decat sa se casatoreasca la 14-16 ani, sa faca peste 6 copii daca nu mai multi, sa se planga ca sunt saraci - in conditiile in care romanii se limiteaza la a face cel mult 2 copii ca sa le asigure un trai decent si o educatie elementara - iar banii de care au nevoie sa ne elimine etnic din Romania (estimat in 15-20 ani) urmeaza sa-i asiguram chiar noi! Ce-ar zice evreii daca ar veni cineva sa le spuna: trebuie ca fiecare evreu sa plateasca despagubiri palestinienilor, dupa aia sa le dea pamanturile lor si sa le mai dea si bani sa-si creasca toti copiii ca sa-i elimine "de pe piata" pe israelieni! Ar accepta asemenea conditii? Iata, israelienii, disperati, au ajuns la concluzia ca trebuie sa se imprejmuiasca cu un zid ca sa scape! Noi ce trebuie sa facem?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 26 Feb 2004, 02:18 PM
Mesaj #43


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Pentru Minerval :

Maestre, va rog ,nu puteti sa ne spuneti si noua ce-i cu " loja albastra " asta si eventual ce grad aveti ? Si are aceasta vreo legatura cu faptul ca va considerati deja deputat PUR al noului parlament ? Pentru a face putin "antrenament" pentru viitoarea Dv. activitatea parlamentara, v-as sugera ca aceste lungi "disertatii" pe care le postati sa fie mai concise si mai pe intelesul nostru , adica al simplului alegator care nu are scoala de ziaristica la SNSPA , de exemplu.
Iar pe tinara studenta la jurnalism va rog tratati-o mai cu ingaduinta, pentru ca mai are ceva drum pina la terminarea facultatii , dar mai ales pina sa ajunga deputat !

Salutari de la un umil alegator care ar dori sa va auda discursul in public !

Acest topic a fost editat de March: 26 Feb 2004, 02:19 PM


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 26 Feb 2004, 02:24 PM
Mesaj #44


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Poate ar trebui sa facem ceea ce au facut americanii cu "Native Americans" ai lor ! Ar fi o solutie , dar cu UE-ul asta....


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zed
mesaj 26 Feb 2004, 02:29 PM
Mesaj #45


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.766
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 671



@March
CODE
Trebuie sa ne hotarim, ori in UE ori cu un alt Antonescu, eventual Vadim. Dar in aceasta ultima varianta, vezi ce-a patit Austria din cauza lui Haider, si aceasta tara nu-i Romania !. Sau ce se intimpla cu Le Pen, in Franta.
Nu UE ne trage de mina sa intram, noi batem ca "turbatii" la poarta lor ! Toti care suntem aici , romani, tigani, maghiari,etc.
Nu putem fi cu c.... in doua luntrii.


Perfect , ai pus punctul pe i . thumb_yello.gif
Lumea vrea si capra si varza lucru care este imposibil .


--------------------
I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?!

Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare.
www.unicef.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tyra
mesaj 26 Feb 2004, 02:55 PM
Mesaj #46


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.951
Inscris: 19 October 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.018



Nu vreau dictatura dar nici haos. Putem impaca ce vrem noi. Coboara standardele si te cobori pe tine. Incercam sa ne mentinem sus, sau sa urcam, nu? Indiferent daca este vorba de scara politica, de economie samd nu trebuie facute mereu compromisuri.

Extremismul poate fi periculos la nivel larg, dar eu nu cer extremism. Cer bun simt si patriotism. Pun pariu ca cei care vorbesc atat de usor isi doresc sa plece din tara. Cine nu vrea sa ramana, sa nu vorbeasca. Nu cel de departe va suporta, ci noi, cei care iubim si ramanem "aici pe veci stapani".


--------------------
Welcome to the jungle
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Damnatius
mesaj 26 Feb 2004, 04:14 PM
Mesaj #47


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 635
Inscris: 3 August 03
Din: Bucuresti / Ramnicu Valcea
Forumist Nr.: 537



QUOTE
  Nu cel de departe va suporta, ci noi, cei care iubim si ramanem "aici pe veci stapani".


buahahaha!!! bravo! foarte frumos!

ai citit ce SOLUTII prezinta noua dreapta? uite-le aici

QUOTE
In acest manifest sunt schitate convingerile noastre, precum si solutiile care pot contribui la scoaterea Romaniei din acest context dramatic:



1. Solutionarea problemei tiganesti
2. Reincriminarea relatiilor homosexuale
3. Combaterea prozelitismului sectar
4. Reintregirea Romāniei
5. Trecerea la sistemul Democratiei Participative
6. Adoptarea Distributismului ca sistem economic
7. Problema ecologica
http://WWW.NOUADREAPTA.ORG/home.htm

Asa vor ei sa rezolve problemele romaniei. Iar la capitolul problemei tiganesti o sa gasesti prezentate tot ca solutii, evident, o gramada de argumente pentru ura fata de tigani. parerea lor, in final, e ca
QUOTE
Numai o actiune conjugata a Politiei, Jandermeriei si Parchetului poate asana focarul de delincventa. 


Foarte concret, nu?

Tyra, daca nu reusesti sa intelegi deosebirea dintre argumente demagogice, fara legatura cu rationalul, care fac apel doar la sentimente si nationalism, io zic ca mai bine te lasi de jurnalism.

Pai sigur! Pentru rahatul in care suntem de vina sunt tiganii, ungurii, evreii si toti ceilalti. Dar NOI romanii 100% nu avem nici o vina! Noi niciodata nu am fost de vina!
Pentru ca tiganii, ungurii si evreii sunt majoritari in parlament, primari de orase, judecatori, prefecti, manageri de companii! Noi romanii suntem cei calcati in picioare!
Dar la ca vin romanii 100% la putere, si scapam noi de tigani si de unguri, si apoi sa vezi ce bine o sa ne fie! O sa curga numai lapte si miere peste tot cand o sa scapam de tigani si de unguri!

Ce porcarie!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zed
mesaj 26 Feb 2004, 08:22 PM
Mesaj #48


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.766
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 671



@Tyra
CODE
Coboara standardele si te cobori pe tine.

Cu ce pret?! Ai calca totul in picoare?!
Ramai la standardul tau , eu vreau sa rama la stadardul de OM !
CODE

Putem impaca ce vrem noi.
Cum ?!

@Damnatius , clapping.gif


--------------------
I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?!

Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare.
www.unicef.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alixanther
mesaj 26 Feb 2004, 10:39 PM
Mesaj #49


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 86
Inscris: 24 January 04
Forumist Nr.: 1.975



Damnatius, alea nu sunt SOLUTII. Sunt aspiratii, pretentii, dorinte, deziderate, orice, ce vrei tu, dar nu solutii. O solutie inseamna prezentarea unor criterii de urmat (vag prezentate), a unor planuri de actiune (inexistente) si anticiparea situatiei finale (preferabil mult mai buna)!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tyra
mesaj 26 Feb 2004, 11:41 PM
Mesaj #50


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.951
Inscris: 19 October 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.018



Nu stiu cand am vorbit de eliminarea acestor minoritati. Am vorbit de drepturi. Cat despre gruparile neonaziste... sincer nici macar nu vreau sa intru pe site. Cel putin nu deocamdata.

Cand gandesc propriile-mi idei dupa o ratiune a sufletului, nu stiu daca inseamna ca nu as putea fi un bun jurnalist. Ca sa fiu jurnalist ar trebui ca in viata personala sa nu gandesc decat stiri? De ce sa ma inchid. Trebuie sa vad mai multe planuri. Acum ma folosesc de cel care e potrivit forumului. Nu am pornit discutia ca sa vorbim din carti sau ziare, nu?

Nu stiu daca ati citit cu atentie: nu vreau dictatura, dar nici haos, anarhie.

Deci Zed, inseamna ca eu nu sunt om doar pt ca nu vreau ca altii sa aiba in tara noastra drepturi mai multe ca noi. Interesanta concluzie.

Cat despre lapte si miere aici in Romania, mai e pana sa curga. Minoritatile agresive sunt doar cateva dintre probleme, dar pe celelalte nu le discutam in cadrul acestui topic.

Va rog sa nu incercati sa ma convingeti ca gresesc, pt ca pierdeti din start. Plus ca sunt cam singura impotriva a mai multe voci. Discutia ar trebui sa mearga spre neonazism si nu doar spre parerile mele.

As fi fost foarte curioasa de membrul ca a apartinut de o astfel de grupare neofascista. Poate ca ne va arata odata mai pe larg ce inseamna sa faci parte dintr-o astfel de miscare, ce se petrece in interior.


--------------------
Welcome to the jungle
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Damnatius
mesaj 27 Feb 2004, 02:30 AM
Mesaj #51


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 635
Inscris: 3 August 03
Din: Bucuresti / Ramnicu Valcea
Forumist Nr.: 537



QUOTE
  Damnatius, alea nu sunt SOLUTII. Sunt aspiratii, pretentii, dorinte, deziderate, orice, ce vrei tu, dar nu solutii. O solutie inseamna prezentarea unor criterii de urmat (vag prezentate), a unor planuri de actiune (inexistente) si anticiparea situatiei finale (preferabil mult mai buna)!


Doooh! Tu de ce crezi ca am subliniat cuvantul solutii? Tocmai pentru ca ce prezinta ei acolo drept solutii numai solutii nu sunt! Era o simpla ironizare a sitului, si ma mir cum ai inteles altceva citind postarea mea.

QUOTE
Cand gandesc propriile-mi idei dupa o ratiune a sufletului, nu stiu daca inseamna ca nu as putea fi un bun jurnalist.


Inseamna in primul rand ca o sa interpretezi gresit cauzele anumitor probleme, pentru ca vei lasa "ratiunea sufletului" sa-ti intunece judecata. Eu cred ca asta este destul de grav.

Tyra, daca toti tiganii si toti ungurii ar disparea maine din Romania, am avea cumva salarii mai mari? Sau scoli mai bune? Sau un sistem de sanatate mai eficient? Sau tarife rezonabile la intretinere? Sau o justitie corecta?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zed
mesaj 27 Feb 2004, 09:33 AM
Mesaj #52


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.766
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 671



@Tyra , tu ai sustinut ideea . Eu ti-am raspuns cum vad eu lucrurile .
Ai scris ca
CODE
Putem impaca ce vrem noi.
.Te-am intrebat cum , oare sa ai tu solutia pe care nimeni nu a gasit-o inca ?!

Padure fara uscaturi nu exista , iar daca este sa catalogam oamenii , nu excludeti romanii de la furt si altele ca si cum numai minoritatile sunt in stare de asa ceva . E pueril . Imi aduc aminte cand eram copil , gunoieri erau numai tiganii , eu nu am vazut nici un roman care sa stranga gunoiul , asta e o munca de care romanul e prea nobil , la fel ca si in alte tari , acolo le fac strainii .
Solutiile de dreapta pe care le-a confirmat si Damnatius , din articolul postat , trebuie sa dea la multi de gandit , poate revizionare filmului Lista lui Schindler mai deschide ochii celor care nu vad si urechile celor care nu vor sa auda .

@Alixanther , comparatia cu Palestina pentru mine este irelevanta , in Romania nu este asa o situatie , nu sari in aer daca stai intr-o cafenea si nici in timpul mesei nu te trezesti cu un kalasnikov in nas !


--------------------
I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?!

Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare.
www.unicef.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Superunknown
mesaj 27 Feb 2004, 02:51 PM
Mesaj #53


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 911
Inscris: 15 February 04
Forumist Nr.: 2.236



QUOTE (Damnatius @ 27 Feb 2004, 02:30 AM)
Tyra, daca toti tiganii si toti ungurii ar disparea maine din Romania, am avea cumva salarii mai mari? Sau scoli mai bune? Sau un sistem de sanatate mai eficient? Sau tarife rezonabile la intretinere? Sau o justitie corecta?

Damnatius, discursul tau e tipic pentru cineva care vrea sa mute atentia de la problema in discutie. Daca ma iau dupa logica ta, inteleg ca n-am voie sa ma pling de tiganii care-mi baga mina in buzunar pina nu rezolv problema salariilor, a invatamintului, a sanatatii, a justitiei si a intretinerii?

Tyra, felicitari pentru spiritul combativ. Nu descuraja cind esti atacata din toate partile. "Molti nemici, molto onore" spunea odata cineva... wink.gif


--------------------
"Screw you guys, I'm going home" (E. Cartman)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tyra
mesaj 27 Feb 2004, 05:20 PM
Mesaj #54


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.951
Inscris: 19 October 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.018



@Zed, poti impaca si capra si varza daca gandesti. Solutii se gasesc mereu. Inainte oamenii se imbracau in piei. Acum platim cu bancnote de plastic. N-a gasit nimeni solutia? Si mai ziceati de mine ca sunt pesimista.

@Danmatius, despre meseria de jurnalist... am inteles. Eu trebuie sa gandesc doar in termeni de "stire", ideile mele sa dispara. Nu scriu pt ziar, ma afirm intr-o discutie. Mare diferenta!
Daca dispar "minoritatile"... bla bla bla. Cine a zis sa dispara? Repet! Drepturi, fapte nu furaciuni.

@Superunknown, chiar aveam nevoie de ceva sustinere! Multumesc. Nu renunt la conceptiile mele atata timp cat nu am argumente pt a renunta. Argumente solide, nu praf.


--------------------
Welcome to the jungle
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Damnatius
mesaj 28 Feb 2004, 01:16 AM
Mesaj #55


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 635
Inscris: 3 August 03
Din: Bucuresti / Ramnicu Valcea
Forumist Nr.: 537



QUOTE
Damnatius, discursul tau e tipic pentru cineva care vrea sa mute atentia de la problema in discutie. Daca ma iau dupa logica ta, inteleg ca n-am voie sa ma pling de tiganii care-mi baga mina in buzunar pina nu rezolv problema salariilor, a invatamintului, a sanatatii, a justitiei si a intretinerii?


Nicidecum! Dar vroiam sa atrag atentia ca este o problema MINORA. Cel putin, comparata cu problemele economice, cu criza justitiei si a sistemului sanitar. Ai tot dreptul sa te plangi de problema tiganilor. Dar a o considera o problema esentiala a Romaniei este ca si cum ne-am ascunde dupa deget si am ignora problemele majore. E ca si cum, daca vecinul tau ar arunca toate gunoaiele in curtea blocului, tu ai veni si te-ai lua de mine ca arunc o hartie pe jos si mi-ai spune " din cauza ta e mizeria asta aici!" .

QUOTE
  Eu trebuie sa gandesc doar in termeni de "stire", ideile mele sa dispara. Nu scriu pt ziar, ma afirm intr-o discutie. Mare diferenta!


Lol! unde ai vazut tu ca m-am luat de stilul tau de a scrie? Ce m-a deranjat este logica ta, faptul ca gandesti intai cu inima si apoi cu mintea. Mare diferenta!

QUOTE
  Argumente solide, nu praf.


Ce fel de argumente solide vrei tu? FNI a fost mana tiganilor? Pt ca acolo s-au furat mai multi bani decat au furat toti tiganii la un loc de generatii incoace. Bancorex a fost mana tiganilor? Adoptiile ilegale facute cu acordul D-lui Nastase si pentru care UE si-a "reorientat" strategia de aderare pentru tara noastra sunt facute de tiganii? Argumente solide... mda. Stiu, ce am scris io nu sunt argumente solide, sunt probleme minore menite sa distraga atentia de la problema majora: tiganii si celelalte minoritati care ne coplesesc si au atatea drepturi ca noi nici macar nu ne mai vedem de ei.

Apropo, Tyra, vrei sa ne spui si noua cateva drepturi pe care tiganii le au in plus fata de noi? Ca tot ai vorbit de drepturi.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tyra
mesaj 28 Feb 2004, 03:28 AM
Mesaj #56


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.951
Inscris: 19 October 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.018



@Damnatius, problema minora sau nu, despre asta e vorba in acest topic. Din punctul meu de vedere nu este minora. Gandesc cu sufletul pt ca asa gandesc alaturi de minte. Atunci cand voi transcrie va fi diferenta. Oricum, sper sa incheiem subiectul legat de jurnalism, avand in vedere ca are prea putin legatura cu ceea ce discutam. Sau imi place sa spun acum "dezbatem".

Problemele economice etc nu fac discutia in "neofascism". Aici sa ne axam pe ceea ce s-a vrut a fi topicul.


--------------------
Welcome to the jungle
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mutulica
mesaj 28 Feb 2004, 08:38 AM
Mesaj #57


piticanie oPsedata
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.280
Inscris: 7 January 04
Din: ***
Forumist Nr.: 1.726



Lasati fata in pace ca va rup urechile. Si eu m-am saturat de cite mofturi au coloratii astia pe aici. Cum leaga pe unu, cum se aduna satra sa faca opinie publica, iar daca e sa treci prin vreun cartier de-al lor stai cu inima in nadragi ca nu stii daca supravietuiesti. Ce atita ii cocoloshim, ori se aliniaza la regulile noastre ori... la baie cu ei

Pe chestia asta eu sunt chiar nazi!!!


--------------------
Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Damnatius
mesaj 28 Feb 2004, 01:19 PM
Mesaj #58


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 635
Inscris: 3 August 03
Din: Bucuresti / Ramnicu Valcea
Forumist Nr.: 537



QUOTE
Problemele economice etc nu fac discutia in "neofascism". Aici sa ne axam pe ceea ce s-a vrut a fi topicul.


Tocmai pentru ca nu fac discutia in neofascism demonstreaza cat de ipocrita si demagogica este propaganda neofascista, si a extremei drepte in general.

Ce am vrut sa spun este ca Noua Dreapta propune ca solutii la situatia actuala a Romaniei "pedepsirea" minoritatilor, a homosexualilor ( astia clar ne-au adus la sapa de lemn lol ), a martorilor lui iehova sau mai stiu io ce alti sectanti, reintregirea Romaniei ( nu spun prin ce mijloace; razboi poate? ), schimbarea sistemului politic si economic si rezolvarea problemelor ecologice ( pe care le-au provocat capitalistii lacomi, comunistii maniaci si Stapanii Noii Ordini Mondiale).

Am mai spus odata : e ca si cum ar solutiona problema mizeriei in capitala arestand toti copiii care arunca hartii pe jos, dar la oamenii care isi arunca tot gunoiul pe strada sau in curtea blocului nici nu s-ar gandi. Chiar nu vezi hiba unei astfel de logici, ce naiba?

Citeste situl lor si ai sa vezi mai in detalii. http://www.nouadreapta.org/home.htm


Te-am rugat sa imi raspunzi la o intrebare dar vad ca ai uitat sa o faci : Ce drepturi au tiganii in plus fata de noi?

Acest topic a fost editat de Damnatius: 28 Feb 2004, 01:20 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mutulica
mesaj 28 Feb 2004, 01:30 PM
Mesaj #59


piticanie oPsedata
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.280
Inscris: 7 January 04
Din: ***
Forumist Nr.: 1.726



Iti spun eu ce drepturi au tziganii!!
- sa fure, si sa ii doara in cot, pentru ca deja statul nu mai face fata cu tinutul lor in puscarii si le tot da drumul (iar in puscarie stau tot pe banii contribubililor - adica ai mei)
- sa isi ridice palate fara nici o aprobare, si in timpul asta sa primeasca bani de la asigurarile sociale
- sa se puna pe toate listele de saraci posibile
- sa cerseasca in toata europa pretinzind ca sunt romani
- sa se autointituleze rromi in loc de tigani
- sa nu plateasca taxe (iar mie imi titie fundul sa nu gresesc vreo declaratie pe la fisc)
- au dreptul sa voteze desi nu platesc taxe!!! asta ma enerveaza cumplit, pt ca nu concep ca un individ care nu si-a platit taxele sa aiba drept de vot

sa mai spun?


--------------------
Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tyra
mesaj 28 Feb 2004, 01:46 PM
Mesaj #60


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.951
Inscris: 19 October 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.018



Am inteles hiba, dar deja discutia degenerase putin.
Sa-ti raspund acum la intrebare... drepturile scrise sau cele nescrise? Cele scrise vor veni cat de curand, mai multe decat sunt acum, odata cu intrarea in UE. Cele nescrise, cele pe care asa cum o recunosc chiar ei, si le fac singuri. Cum e cu discutiile cu politia, "hai sefule, sa moara mama", cum e cu amenintarile, gratierile miraculoase "si alte alea"?

Nu e ceva ciudat cum scapa tiganii, caci despre ei este vorba acum, mereu?

mutulica a punctat mai bine ca mine. Ma voi interesa cand voi avea timp si voi extrage aspecte importante din lege, pt a le dezbate impreuna.


--------------------
Welcome to the jungle
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Damnatius
mesaj 28 Feb 2004, 02:22 PM
Mesaj #61


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 635
Inscris: 3 August 03
Din: Bucuresti / Ramnicu Valcea
Forumist Nr.: 537




QUOTE
- sa fure, si sa ii doara in cot, pentru ca deja statul nu mai face fata cu tinutul lor in puscarii si le tot da drumul (iar in puscarie stau tot pe banii contribubililor - adica ai mei)


mda, asta nu e un drept, ci o infractiune. Daca scapa nepedepsiti este vina autoritatilor legale! Si sa inteleg ca nici in puscarie nu vrei sa stea, ca de, stau pe banii nostri ( bani pe care tot autoritatile alese de noi ii administreaza cum nu se poate mai prost) ! Atunci ce facem cu ei? Care e solutia? Ii impuscam pe toti hotii?

QUOTE
- sa isi ridice palate fara nici o aprobare, si in timpul asta sa primeasca bani de la asigurarile sociale
- sa se puna pe toate listele de saraci posibile
- sa cerseasca in toata europa pretinzind ca sunt romani


Asta pentru ca Autoritatile Locale, Fiscul, Garda Financiara si Autoritatile Vamale DORM!! Cand lupul da iama in oi intreaba-te intai ce facea cainele! Ca naravul lupului il stie toata lumea.

QUOTE
- sa se autointituleze rromi in loc de tigani


Ei asta-i culmea! Pai si care-i problema? Cu ce ne deranjeaza pe noi treaba asta? Asta-i din ciclul "ticalosii astia de cioroi! Cica vor sa le spunem Afro-americani!"

QUOTE

- sa nu plateasca taxe (iar mie imi titie fundul sa nu gresesc vreo declaratie pe la fisc)
- au dreptul sa voteze desi nu platesc taxe!!! asta ma enerveaza cumplit, pt ca nu concep ca un individ care nu si-a platit taxele sa aiba drept de vot


Te rog sa-mi citezi articolul de lege si un link catre un site credibil de pe care l-ai luat care sa demonstreze cele spuse de tine ( adica Dreptul tiganilor de a nu plati taxe) . Altfel ce ai spus tu sunt vorbe goale, demagogie! Sau in cel mai bun (sau mai degraba rau) caz demonstreaza inca o data ca Autoritatile Locale si cei responsabili cu colectarea taxelor DORM, sau nu-si fac datoria!


QUOTE
Sa-ti raspund acum la intrebare... drepturile scrise sau cele nescrise?


Daca ei isi exercita "drepturi nescrise" care contravin intereselor celorlalti cetateni, atunci este vina politiei si autoritatilor legale ca nu intervin. Atat timp cat legea este de partea noastra si totusi se petrec lucruri ilegale, este vina celor desemnati sa urmareasca respectarea legilor. Din moment ce faptelel lor sunt atat de evidente ( cum spui tu) atunci nu poate fi vorba de lipsa de probe, prin urmare de ce autoritatile de drept nu iau masuri daca legea este de partea lor? Poate ca tocmai aceste autoritati sunt problema! Poate ca acolo ar trebui sa cautam intai coruptia si ilegalitatea.

Acest topic a fost editat de Damnatius: 28 Feb 2004, 02:31 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sfantul
mesaj 28 Feb 2004, 03:03 PM
Mesaj #62


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 35
Inscris: 5 February 04
Forumist Nr.: 2.098



Neofascismul e la moda din cauza ca multor
tineri le place sa adopte atitudini extreme in multe ocazii;
nu condamn pe nimeni,decat pe cei ce instiga
pe altii sa gandeasca ca ei...


--------------------
Life is too short to be wasted
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mutulica
mesaj 28 Feb 2004, 06:58 PM
Mesaj #63


piticanie oPsedata
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.280
Inscris: 7 January 04
Din: ***
Forumist Nr.: 1.726



Sa fim cinstiti, eu nu am fost anti pina nu m-am lovit de ei. De atunci... nu mai au loc.
Damnatius, societatea democratica nu se poate apara in fata lor, tocmai pentru ca ei nu respecta regulile. Daca impui pera multe reguli, intram la totalitarism...

Cerc vicios.
Iar cu denumirea... am eu o alta problema. Sa ii cheme tigani, si gata. M-am saturat de confuziile pe care le creaza peste tot cu aceasta denumire de rromi.

Daca ei nu ma respecta pe mine, ca ce chestie sa ii respect eu pe ei. Platesc prea mult ca sa ii cocoloseasca toti. Si UE vine cu aceleasi gogosi si povesti despre drepturile omului...

Platesc un impozit imens ca sa aiba grija statul de maimutele astea, iar buna-mea care a muncit o viata nu a avut dreptul la pensie. Hai sictir!
Ma simt de parca as plati taxa de protectie la mafia


--------------------
Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Damnatius
mesaj 28 Feb 2004, 07:17 PM
Mesaj #64


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 635
Inscris: 3 August 03
Din: Bucuresti / Ramnicu Valcea
Forumist Nr.: 537



QUOTE
Damnatius, societatea democratica nu se poate apara in fata lor, tocmai pentru ca ei nu respecta regulile.


Se poate apara foarte bine, daca Justitia si Politia functioneaza si nu sunt corupte pana la maduva.

QUOTE
Platesc prea mult ca sa ii cocoloseasca toti. 


Exact!!! Asa ca du-te si da-i o palma zdravana lui Nastase ca nu e in stare sau nu vrea sa reformeze sistemul juridic.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 28 Feb 2004, 07:42 PM
Mesaj #65


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



Salut ! Poate-mi explicati si mie cum o minoritate reuseste sa-si faca de cap in asa fel ??

Sincer sa fiu...tiganii sunt niste bomboane fata de cei ce in curand au sa ridice capul in tara. Si sa nu ziceti ca adresa n-a fost afisata pe perete public sad.gif

Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mutulica
mesaj 29 Feb 2004, 11:14 AM
Mesaj #66


piticanie oPsedata
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.280
Inscris: 7 January 04
Din: ***
Forumist Nr.: 1.726



@ Damnatius - adica imi dai dreptate. Politia si juridicul sunt la fel de corupte in orice stat, doar obiectivele difera. Problemele sunt diferite de la stat la stat.

@ Sorin - despre cine vorbesti? Daca e la cina ma gindesc eu, sper ca nu apara prea repede si evident aici.


--------------------
Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nea' Caisa
mesaj 29 Feb 2004, 12:06 PM
Mesaj #67


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 170
Inscris: 20 February 04
Forumist Nr.: 2.296



tiganii sunt singura etnie/culoare/rasa/comunitate/minoritate/whatever pe care o detest. fac si eu ca vadim, nu sunt xenofob, nu sunt rasist, dar i'as omori pe toti. si nusht de ce am eu impresia, referitor la
QUOTE
cum o minoritate reuseste sa-si faca de cap in asa fel ??

ca desi ne apropriem de o lume vestica din ce in ce mai tolerabila, la noi o sa aiba loc un mini'razboi civil curand. pentru ca eu unul nu stiu 3 persoane care sa ii "tolereze". si mi'e frica oarecum de momentul cand o sa inceapa sa conteze pur numarul. ca la godzilla, size does matter. si atunci sa te tii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 29 Feb 2004, 01:27 PM
Mesaj #68


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Deja isi iau foarte in serios rolul de minoritari. Si-au gasit pana si un candidat pentru Cotroceni. Am trait s-o vedem si pe asta!


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Damnatius
mesaj 29 Feb 2004, 01:52 PM
Mesaj #69


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 635
Inscris: 3 August 03
Din: Bucuresti / Ramnicu Valcea
Forumist Nr.: 537



QUOTE
  @ Damnatius - adica imi dai dreptate. Politia si juridicul sunt la fel de corupte in orice stat, doar obiectivele difera. Problemele sunt diferite de la stat la stat.


Imi pare rau ca asta ai inteles din ce am scris eu. Daca politia si juridicul sunt la fel de corupte in orice stat atunci putem fi fericiti! In sfarsit ne-am aliniat la standardele europene. Sau te refereai la state din Africa?

In ceea ce spui parca ii scuzi pe guvernanti si ii absolvi de orice vina.

QUOTE
  Deja isi iau foarte in serios rolul de minoritari.


Eu nu cred ca se iau in serios. Atunci cand or sa fie reprezentati de niste oameni foarte bine pregatiti, reformatori, care sa vrea sa schimbe ceva in realitatea sociala a tiganilor, atunci se va putea spune ca se iau in serios.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 29 Feb 2004, 02:04 PM
Mesaj #70


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Stii ce e trist in toata povestea asta? Ca ei isi inchipuie ca, drept minoritari, au doar drepturi. De obligatii, nici vorba.


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

15 Pagini V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 18 June 2024 - 04:24 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman