HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Informatii SubForum

Acest Subforum este dedicat discutiilor având ca temă principală Politica Externa. Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti. Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa. Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!

65 Pagini V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ucraina, O batalie pierduta?
abis
mesaj 3 Mar 2014, 10:45 AM
Mesaj #176


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(dandanescu @ 28 Feb 2014, 05:05 PM) *
In plus China India Pakistan Indonezia, Malaezia, Siria Iran Venezuela si multe alte tari
sunt extrem de interesate de a cumpara avioane de lupta, rachete, tancuri rusesti,
plus transferul de tehnologie militara ruseasca.
toate astea pot sa finanteze Rusia pentru foarte mult timp

Eu nu cred ca ar compensa pierderile pe care le-ar suferi rusii daca Vestul ar decide sa treaca la represalii economice.
Rusia, pe termen lung, pierde competitia economica asa cum a pierdut URSS-ul, in conditii mult mai favorabile. Compara numai sumele investite anual de SUA, numai de SUA, in aparare si sumele investite de Rusia.
Economia ruseasca depinde masiv de exporturile de materii prime... Iar o prabusire a pretului la petrol si gaze (de ex. daca SUA inunda pietele cu gaz de sist ieftin) ar lovi teribil economia rusa.
QUOTE
NATO, UE, USA nu au declarat nimic contra preluarii puterii prin insurectie armata de la un guvern ales democratic, in situatia de la Kiev

Atunci cand un guvern decide sa-si impuste cetatenii, cand un guvern trimite lunetisti sa-si ucida proprii cetateni, nu mai poti vorbi despre legitimitatea acelui guvern.
QUOTE
nu stiu daca ai observat ca numai in timpul olimpiadei
manifestatiile de la Kiev au adoptat metode de o violenta extrema

A fost decizia lui Ianucovici sa foloseasca acele metode atunci - el singur a decis cand sa inceapa masacrarea civililor.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 3 Mar 2014, 12:39 PM
Mesaj #177


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Principalele temeri ale investitorilor privind economia rusă se referă la potenţialele sancţiuni economice care ar putea fi impuse de UE, SUA şi statele aliate în contextul tensiunilor din Ucraina.

Bursa de la Moscova a scăzut cu 9,2% luni dimineaţă, cel mai puternic declin din ultimii cinci ani, iar rubla a atins minime istorice faţă de coşul de valute de referinţă la care se raportează banca centrală.

Acţiunile celor mai mari companii ruseşti, printre care Gazprom, au coborât cu peste 10%, iar titlurile băncilor, inclusiv Sberbank şi VTB, înregistrează de asemenea deprecieri.


http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/S...i+bursa+de+la+M


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 3 Mar 2014, 01:56 PM
Mesaj #178


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 3 Mar 2014, 10:45 AM) *
QUOTE
Eu nu cred ca ar compensa pierderile pe care le-ar suferi rusii daca Vestul ar decide sa treaca la represalii economice...

Poate ca Rusia este pregatita sa plateasca acest pret. Pana la urma suveranitatea, forta, mandria, unui stat necesita oarece costuri. Daca romanii sunt pregatiti sa inghita totul pentru a nu avea probleme, nu acelasi lucru se poate spune despre rusi. Sunt unii care nu realizeaza marimea Rusiei, puterea acestei tari, resursele de care dispune etc. Despre ce represalii vorbim? ce-ar putea vestul sa-i faca Rusiei mai mult decat face Iranului, Siriei, Coreei de Nord etc?
QUOTE
Atunci cand un guvern decide sa-si impuste cetatenii...sa-si ucida proprii cetateni, nu mai poti vorbi despre legitimitatea acelui guvern.

Depinde, daca cetatenii respectivi sunt considerati o amenintare pentru guvern, daca incalca legile tarii respective, unde-i problema? Poate in cazul unei revolutii, cand toate structurile statului legitim se prabusesc, cand fortele de ordine, armata pactizeaza cu poporul, atunci am putea discuta de o revolutie, ceea ce nu este cazul in Ucraina, unde eu consider ca a fost o revolta, a ucrainienilor, prinsi in propria tara intr-un sistem politic dominat si influentat de rusi. Poate ca aceasta revolta s-a transformat intr-o revolutie, doar in teritoriile unde ucrainienii sunt majoritari, dar in Ucraina traiesc si rusi 17% din populatie, in unele zone cum ar fi Crimeea rusii sunt majoritari 60%. Putem discuta de o revolutie in Ucraina? da, dar nu a rusilor, ca sa nu mai amintesc de rusofili. Pentru ca tot ai amintit de uciderea propriilor cetateni, am sa-ti amintesc un episod petrecut in USA, cu o secta a Darvidienilor, americanii au folosit forta, practic si-au ucis cetatenii care incalcau legea americana. Presupun ca decizia de a riposta nu a apartinut doar lui Ianukovici, ma gandesc ca au totusi un sistem de decizie colectiva. Dar daca se va stabili ca Ianukovici a insistat, si-a impus decizia, atunci sa fie judecat si condamnat in functie de faptele sale.



QUOTE(abis @ 3 Mar 2014, 12:39 PM) *
[i]Principalele temeri ale investitorilor privind economia rusă se referă la potenţialele sancţiuni economice care ar putea fi impuse de UE, SUA şi statele aliate în contextul tensiunilor din Ucraina.....

Nu stiu cat importa UE din Rusia, sau cat exporta UE in Rusia, dar stiu ca rusii sunt mari consumatori de produse vestice, deci nu stiu cine ar fi mai afectat de aceste sanctiuni. Rusii se vor simti din nou presati, lezati, de UE prin aceste sanctiuni, deci nu stiu cat de bune ar fi aceste sanctiuni, daca nu vor duce la o excaladare a conflictului, la un nou razboi rece, la activarea unor conflicte inghetate. Riscurile sunt prea mari, mai degraba tind sa cred ca Ucraina va fi sacrificata, de dragul pacii. Intr-un conflict intre ucrainieni si rusi, fara sprijin american sau NATO, Ucraina va pierde si mai mult decat Crimeea, nici asa nu stiu daca scapa nedivizata. Oricum presiunile sunt enorme, nu stiu ce solutii ar putea sa restabileasca ordinea si linistea in Ucraina, pentru ca o retragere a rusilor este in afara discutiei.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 3 Mar 2014, 01:56 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
turbo trabant
mesaj 3 Mar 2014, 02:06 PM
Mesaj #179


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



Bine ati venit in Razboiul Rece 2.0.


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 3 Mar 2014, 03:00 PM
Mesaj #180


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 3 Mar 2014, 01:56 PM) *
Poate ca Rusia este pregatita sa plateasca acest pret. Pana la urma suveranitatea, forta, mandria, unui stat necesita oarece costuri.

Nu ameninta nimeni suveranitatea Rusiei. Dimpotriva, Rusia este agresorul.
QUOTE
ce-ar putea vestul sa-i faca Rusiei mai mult decat face Iranului, Siriei, Coreei de Nord etc?

Nimic. Iar rusii ar putea sa ajunga sa traiasca la fel ca in Siria, Coreea de Nord samd .wink.gif

Daca rusii continua agresiunea, Vestul nu va avea de ales decat sa se implice din ce in ce mai mult. Imagineaza-ti de pida tancuri rusesti la Kiev... Vestul ar fi obligat sa intervina militar. Sper ca nu se va ajunge acolo...
QUOTE
daca cetatenii respectivi sunt considerati o amenintare pentru guvern, daca incalca legile tarii respective, unde-i problema?

Ce intrebare cretina!
Nicio lege nu iti permite sa pui lunetistii sa traga in manifestanti. Cum sa nu fie o problema un presedinte care masacreaza civili in piata publica?!
QUOTE
am sa-ti amintesc un episod petrecut in USA, cu o secta a Darvidienilor, americanii au folosit forta, practic si-au ucis cetatenii care incalcau legea americana

Ce legatura are cu ce vorbim aici, habar nu am.
QUOTE
Rusii se vor simti din nou presati, lezati, de UE prin aceste sanctiuni, deci nu stiu cat de bune ar fi aceste sanctiuni, daca nu vor duce la o excaladare a conflictului, la un nou razboi rece, la activarea unor conflicte inghetate

Deci, ca nu cumva Rusia sa aiba vreun disconfort, ar trebui ca toata planeta sa inchida ochii si sa intoarca spatele de cate ori Rusia comite vreun abuz. Asta e concluzia ta.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 3 Mar 2014, 03:01 PM
Mesaj #181


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



O statistica interesanta

http://www.zf.ro/business-international/co...maniei-12183840


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 3 Mar 2014, 04:20 PM
Mesaj #182


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 3 Mar 2014, 03:00 PM) *
QUOTE
Nu ameninta nimeni suveranitatea Rusiei.....

Ok poate nu-i cuvantul cel mai potrivit. Rusii care traiesc in Ucraina se simt amenintati, cine ar putea sa-i apere?
QUOTE
Nimic. Iar rusii ar putea sa ajunga sa traiasca la fel ca in Siria, Coreea de Nord...

Sau ca pe vremea URSS, perioada pe care multi rusi, si nu numai, n-au uitat-o.
QUOTE
...Vestul nu va avea de ales decat sa se implice din ce in ce mai mult. Imagineaza-ti de pida tancuri rusesti la Kiev...

Eu sper ca si tine sa nu se ajunga acolo, dar pentru asta vestul si ucrainienii trebuie sa accepte dorinta rusilor, sa ajunga la negocieri si mai ales sa nu riposteze militar. Dar tare mi-e teama ca vestul mizeaza pe o reactie anti Putin din partea rusilor, or eu nu cred ca o astfel de reactie va avea loc, mai mult situatia risca sa degenereze.
QUOTE
Ce intrebare cretina! Nicio lege nu iti permite sa pui lunetistii sa traga in manifestanti....

O fi cretina pentru tine, dar eu o gasesc logica. Pentru ce se suie lunetistii pe cladiri, pe traseul urmat de un presedinte ? pentru al proteja, nu? Daca niste cetateni, manifestanti, care sunt impotriva presedintelui il ataca pe acesta, lunetistii au dreptul sa riposteze? Nu poti sa definesti clar unde se termina legalitatea unei actiuni pana cand nu actioneaza alta lege, care condamna actiunea respectiva. Cata vreme un rege, un presedinte, un dictator nu renunta la atributiile sale si continua sa fie recunoscut de terte forte, presedintele respectiv este legal, pana cand isi da demisia, este omorat, isi pierde sustinerea tertilor etc. Sunt atat de multe episoade in istorie cu astfel de regi, pretendenti, presedinti etc. ca nu are rost sa mai discutam, mai ales ca tie ti se pare un cretinism.
QUOTE
Ce legatura are cu ce vorbim aici...

Moncher discutam despre drepturile cetatenilor, actiunile unor razvratiti si dreptul statului, autoritatilor, de a reactiona, altfel s-ar instaura anarhia peste tot in aceasta lume. Orice revolta, revolutie a avut parte de victime colaterale, eroi etc. O sigura "revolutie" a fost de catifea.
QUOTE
Deci, ca nu cumva Rusia sa aiba vreun disconfort, ar trebui ca toata planeta sa inchida ochii....

Nu, vreau ca standardul pe care vestul il adopta fata de americani sa fie folosit si pentru rusi, nu pentru unii sa se poata accepta orice iar pentru altii sa se ofuscheze toti, nu ca i-as iubi pe rusi, dar de dragul adevarului, a logicii si al discutiei merita sa incerc sa te fac sa intelegi ca nu tot ce fac americanii sau vesticii e corect, democratic etc. Exista insa diplomatie, politici internationale, tratate etc. care trebuie, au obligatia s-ai puna la aceias masa pe toti participantii, fara aer de superioritate din partea unora sau altora. Mi-as dori o lumea mai buna, mai dreapta, unde interesele, drepturile, natiunilor mici sa fie discutate, aprobate sau respinse prin votul tuturor natiunilor, democratic, nu conform intereselor geostrategice ale celor puternici. Lumea trebuie sa fie multipolara, nu bipolara sau monopolara, fara superputeri fara razboaie etc. dar bineinteles ca asta este o lume utopica, in ochii multor pamanteni.


Acest topic a fost editat de Marduk: 3 Mar 2014, 04:25 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 3 Mar 2014, 04:34 PM
Mesaj #183


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 3 Mar 2014, 04:20 PM) *
Rusii care traiesc in Ucraina se simt amenintati, cine ar putea sa-i apere?

Nu-i ameninta nimeni. Sunt bine-mersi. Nu se simt deloc amenintati - zilele trecute era o stire, ma mir ca nu ai vazut-o, despre un apel semnat de cateva mii de rusi din zona care ii cereau lui Putin sa nu intervina.
Nu le face nimeni niciun rau rusilor.

Dimpotriva, ei ii ameninta pe altii - acum e randul polonezilor
QUOTE
ucrainienii trebuie sa accepte dorinta rusilor si mai ales sa nu riposteze militar

Niciun stat din lume nu accepta sa fie sfartecat de vecini agresivi si sa nu riposteze militar (*). Daca accepta sa piarda Crimeea, maine va pierde tot estul tarii; iar poimaine ucrainienii pot pierde toata tara. Daca ne uitam in istorie, agresorii nu se multumesc cu putin, daca nu li se da peste bot la timp, se lacomesc si vor din ce in ce mai mult. Daca Hitler primea o riposta atunci cand a anexat Austria, cand a dezmembrat Cehoslovacia, cand a militarizat Renania, poate ca nu ar fi existat WWII.

(*)Ah, in afara de Romania in anii premergatori ultimului razboi mondial. Nu-mi imaginez ca oamenii care au infruntat cu mainile goale lunetistii pro-rusi se vor ascunde acum de frica taburilor ruse.
QUOTE
Daca niste cetateni, manifestanti, care sunt impotriva presedintelui il ataca pe acesta, lunetistii au dreptul sa riposteze?

Asta ti se pare ca s-a intamplat acolo?
QUOTE
vreau ca standardul pe care vestul il adopta fata de americani sa fie folosit si pentru rusi

Rusia este singurul stat din Europa care, in ultimul sfert de secol, anexeaza teritorii care apartin altui stat. Cand si daca vor face SUA asa ceva pe undeva, sa ma anunti si pe mine.

Parca tu erai ala care, pe alte topicuri, o tinea langa cu "suveranitatea"; acum nu te mai intereseaza subiectul?

PS: Si inca ceva.... vezi ca se agita rusii si prin Transnistria... cand o sa fie razboiul chiar la granita noastra la fel de detasat o sa vorbesti despre rusii care isi apara drepturile de imperiu si nu cumva sa-i deranjam reprosandu-le ca incalca legi si tratate?!

Acest topic a fost editat de abis: 3 Mar 2014, 04:48 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 3 Mar 2014, 05:45 PM
Mesaj #184


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Bietii rusi se simt amenintati

http://www.kyivpost.com/content/ukraine/ru...tes-338232.html


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 3 Mar 2014, 06:46 PM
Mesaj #185


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 3 Mar 2014, 04:34 PM) *
QUOTE
Nu-i ameninta nimeni....un apel semnat de cateva mii de rusi din zona care ii cereau lui Putin sa nu intervina.

Pe de alta parte "poporul din Crimeea" vrea sa se separe de Ucraina proeuropeana si cer lui Putin sa-i sprijine in demersul lor. Vor avea un referendum pe aceasta tema pe 30 Martie 2014.
QUOTE
Dimpotriva, ei ii ameninta pe altii - acum e randul polonezilor

Polonezii i-au sprijinit pe manifestantii proeuropeni de la Kiev, alaturi de alti politicieni occidentali.

QUOTE
Niciun stat din lume nu accepta sa fie sfartecat de vecini agresivi si sa nu riposteze militar (*). Daca accepta sa piarda Crimeea, maine va pierde tot estul tarii; iar poimaine ucrainienii pot pierde toata tara.

De unde ai scos chestia asta? Traiesti intr-o tara care la un moment dat a fost sfartecata de vecini si n-a tras un glont in apararea sa. Mai vrei si alte exemple? Da, ucrainienii pot sa-si piarda tara daca riposteaza. Daca vrei in opinia mea puteau sa-si cucereasca libertatea, democratic, in cadrul alegerilor, dar ceva sau cineva, i-a determinat sa reactioneze violent. Poate Ianukovici cu refuzul sau de a semna acordul cu UE, cu represalile carora le-au cazut victime manifestantii, poate insistenta unor politicieni din UE, poate trezirea spiritului national adormit sub dominatia rusa din perioada URSS. Cert este ca puteau sa aleaga alta cale si unii si altii, dar n-au facut-o, au ales confruntarea, ura, riposta etc.
QUOTE
....Nu-mi imaginez ca oamenii care au infruntat cu mainile goale lunetistii pro-rusi se vor ascunde acum de frica taburilor ruse.

Moncher probabil nu cunosti ce inseamna sa-ti fie frica, sau poate consideri ca a-ti fi frica este ceva anormal, lasitate etc. Eu nu cred ca ucrainieni vor ripoasta cu mainile goale in fata TAB-urilor rusesti, sau cine stie chiar ucrainiene, daca armat si politia ucrainiana nu riposteaza sub o comanda centrala, decisa sa lupte cu rusii. Pana in prezent, dar poate sa fie si propaganda ruseasca, multi ofiteri si militari ucrainieni au trecut de partea "poporului din Crimeea" ceea ce denota ca nu toti ucrainienii vor sa lupte pentru telul prooccidental al manifestantilor de la Kiev. Situatia se complica de la o secunda la alta, sa vedem ce se va intampla cu Ucraina, dar eu cred ca este o batalie pierduta, pentru democratie, pentru UE.
QUOTE
...Cand si daca vor face SUA asa ceva pe undeva, sa ma anunti si pe mine.

USA are alte strategii, mai perfide, mai stilate, rusii sunt mai din topor, nu prea stiu sa fie ipocriti.
QUOTE
Parca tu erai ala care, pe alte topicuri, o tinea langa cu "suveranitatea"; acum nu te mai intereseaza subiectul?

N-am uitat de suveranitate, nu sunt de acord cu faptul ca rusii au ocupat Crimeea, ca rusii se amesteca in treburile interne ale Ucrainei. Dupa cum vezi toate aceste probleme pleaca tocmai de la suveranitate, inteleasa diferit atat de catre ucrainieni cat si de rusi. Asta ca sa nu spun ca ambele popoare s-au complacut in postura in care au fost lasate de sfarsitul WW2 si in granitele trasate de Stalin si invingatorii din WW2. Granite nenaturale, istorice, etnice, populatii amestecate etnic etc.
QUOTE
PS: Si inca ceva.... vezi ca se agita rusii si prin Transnistria... o sa vorbesti despre rusii care isi apara drepturile de imperiu si nu cumva sa-i deranjam reprosandu-le ca incalca legi si tratate?!

Transnistria n-a fost niciodata teritoriu romanesc, este tot o facatura a lui Stalin, iar dupa moartea sa nimeni n-a dorit sa repuna lucrurile in normalitate, occidentul nu l-a condamnat pe Stalin, pentru schimbarile pe care le-a facut la granitele tarilor ocupate de sovietici, s-au complacut in situatia respectiva, satui fiind de razboi si crezand ca vor controla lucrurile in stilul lor. Azi platim, sau suntem pe cale de a plati acele greseli facute acum aproape 70 de ani. Ucraina este un stat creat de sovietici, nu are o istorie moderna proprie, nici cu evul mediu nu sta prea bine, nationalismul ucrainian este ceva nou. Rusii vor incalca legi si tratate pentru ca ei apara un crez al lor si din aceasta cauza cred ca ar trebui sa ne gandim bine in ce mod ar trebui sa reactionam fata de rusi, fata de cererile lor, pertinente sau impertinente. Pentru ca orice reactie a lor ne va afecta pe termen lung si poate ireparabil.



--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 4 Mar 2014, 10:31 AM
Mesaj #186


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Vezi ca sunt rusi si prin Delta Dunarii.... Cand or sa vrea cei de la Kremlin sa ii "elibereze" sa nu te aud comentand...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 4 Mar 2014, 03:55 PM
Mesaj #187


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Daca or sa ocupe sud-estul Ucrainei, sau daca sud-estul Ucrainei isi va declara independenta fata de Ucraina de Vest, o sa-i avem iar de vecini, in consecinta Romania va deveni mai importanta pentru UE. Un adevarat cosmar pentru romani si Romania, sper sa nu se intample niciodata. Intre timp s-au semnalat incidente in orasele din estul Ucrainei. Poate ca se linistesc pana la urma si rusii si nationalistii ucrainieni, mizand poate pe faptul ca UE acorda mai multe si mai puternice, drepturi individuale decat drepturi colective.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 4 Mar 2014, 08:25 PM
Mesaj #188


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



intre timp aflam ca, in ciuda retoricii de circumstanta,
in secret guvernul UK nu intentioneaza sa aplice sanctiuni economice contra Rusiei,
si in special nu doreste sa blocheze accesul Rusiei la bancile londoneze.
nici Germania nu doreste sanctiuni economice contra Rusiei.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 4 Mar 2014, 08:57 PM
Mesaj #189


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



QUOTE(abis @ 3 Mar 2014, 12:45 AM) *
Eu nu cred ca ar compensa pierderile pe care le-ar suferi rusii daca Vestul ar decide sa treaca la represalii economice.

"daca" ! dar dupa cum se vede acel "daca" nu se intimpla,
tocmai de aia bursa din Moskova a revenit dupa caderea intiala.
QUOTE(abis @ 3 Mar 2014, 12:45 AM) *
Rusia, pe termen lung, pierde competitia economica asa cum a pierdut URSS-ul, in conditii mult mai favorabile. Compara numai sumele investite anual de SUA, numai de SUA, in aparare si sumele investite de Rusia.

numai ca Rusia nu are nevoie sa contracareze expansiunea chineza in Pacific, care afecteaza substantial interesele americane.

QUOTE(abis @ 3 Mar 2014, 12:45 AM) *
Economia ruseasca depinde masiv de exporturile de materii prime... Iar o prabusire a pretului la petrol si gaze (de ex. daca SUA inunda pietele cu gaz de sist ieftin) ar lovi teribil economia rusa.

un raboi in Ukraina ar creste imediat preturile la petrol si gaze.
in plus daca Rusia ar fi izolata nu ar fi greu sa investeasca masiv in programe nucleare
pentru Iran si poate chiar pentru Siria,
ceea ce ar pune vestul intr-o situatie cel putin dificila;
si apoi acele programe nucleare ar fi re-negociate in schimbul eliminarii izolarii si sanctiunilor economice.

QUOTE(abis @ 3 Mar 2014, 12:45 AM) *
Atunci cand un guvern decide sa-si impuste cetatenii, cand un guvern trimite lunetisti sa-si ucida proprii cetateni, nu mai poti vorbi despre legitimitatea acelui guvern.

A fost decizia lui Ianucovici sa foloseasca acele metode atunci - el singur a decis cand sa inceapa masacrarea civililor.


cronologic faptele sunt invers,
mai intii grupuri inarmate organizate din exteriorul tarii au organizat si declanshat o insurectia armata,
si abia apoi fortele de securitate au ripostat cu forta letala.

greseala a fost ca nu s-a instaurat starea de urgenta, de indata ce au aparut grupurile inarmate pe strada.
asa ceva ar fi fost perfect justficat si legal, chiar si dupa dreptul international.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 5 Mar 2014, 08:56 AM
Mesaj #190


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(dandanescu @ 4 Mar 2014, 08:25 PM) *
... in secret guvernul UK nu intentioneaza sa aplice sanctiuni economice contra Rusiei...nici Germania nu doreste sanctiuni economice contra Rusiei.

Asta dovedeste cat de dezbinata este UE. Desi aparent toate tarile membre "trag la acelasi jug" pentru prosperitatea Europei, unele guverne realizeaza ca un boicot general asupra Rusiei le-ar aduce numai pierderi. Motiv pentru care sunt dispusi sa mai sacrifice pe ici pe colo, asa de dragul presei, dar nu in chestiuni esentiale. Eu cred ca pe termen lung UE si-ar dori ca atat Ucraina cat si Rusia sa devina membre ale UE, doar sunt "state surori" cum a declarat domnul Putin. Noi romanii stim bine ce inseamna fratia asta ruseasca, se pare ca si ucrainienii s-au saturat sa fie pupati pe gura de un frate mai mare care-i sufoca cu dragostea sa. Dupa cum evolueaza situatia din teren, m-as hazarda sa spun ca in cazul in care Ucraina nu se desparte in doua entitati, s-ar putea sa vedem o restauratie a vechiului regim filorus in toata Ucraina. Vestul rectioneaza prea lent, temator fata de reactiile rusilor, care trebuie sa recunoastem sunt imprevizibili, ucrainienii nu-s chiar toti incantati de Timosenko & Co, noile autoritati de la Kiev nu fac fata nationalistilor, iar ca politicieni mi se par lipsiti de tact, n-au abilitatea de a coordona o miscare de o asemenea amploare. Sigur toate afirmatiile astea sunt bazate doar pe stirile de la tembeliziuni si din media, realitatea poate fi alta. Ramane sa vedem daca vizita lui John Kerry si reuniunile NATO-Rusia vor aduce ceva nou. Atrageam atentia cu ceva timp in urma, asupra faptului ca trupele din Crimeea nu au insemne militare, se pare ca pe acest aspect oarecum insignifiant se tese strategia rusilor, daca vor esua, vor da vina pe niste trupe paramilitare iar pe deasupra vor avea si o motivatie serioasa de a interveni militar in toata Ucraina, in cazul in care ucrainienii vor riposta acestor trupe.

Acest topic a fost editat de Marduk: 5 Mar 2014, 03:36 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 5 Mar 2014, 09:22 AM
Mesaj #191


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(dandanescu @ 4 Mar 2014, 08:57 PM) *
QUOTE
...numai ca Rusia nu are nevoie sa contracareze expansiunea chineza in Pacific, care afecteaza substantial interesele americane.

Nu se stie ce ne rezerva viitorul in aceasta zona. Expansiunea chineza nu-i vizeaza doar pe americani, iar Siberia si toata Asia Centrala pot deveni probleme majore si pentru rusi. In momentul de fata, securitatea pe care le-o ofera rusii tarilor din centrul Asiei, foste comuniste, le poate fi oferita si de chinezi, mai ales ca exista si afinitati de rasa, cultura etc.
QUOTE
...greseala a fost ca nu s-a instaurat starea de urgenta, de indata ce au aparut grupurile inarmate pe strada.
asa ceva ar fi fost perfect justficat si legal, chiar si dupa dreptul international.

Ianukovici a vrut sa demonstreze ca este un democrat, ca permite poporului sa-si manifeste nemultumirea etc. Probabil ca rusii stiau deja ce se va intampla, sigur au estimat ca tot acest sprijin vestic se va intoarce impotriva nationalistilor si ca acestia vor reactiona in forta. Mie mi se pare ca Rusia vrea dintr-o data sa incheie aceste conflicte inghetate, sa nu mai deschida altele, optiunea de a rezolva transant aceste probleme, am putea spune de natura etnica, avand in vedere ca in aceste enclave rusii sunt majoritari, este ciudata. Ok Putin vrea sa refaca o Rusie slabita, pe oasatura fostului URSS, dar pana acum era mai circumspect, stia ca vestul nu se va opri la Prut, stia ca Polonia vizeaza vestul Ucrainei si Belarusul, ca enclava Kalininkrad creaza discomfort tarilor baltice si scandinave, dar totul parea inghetat intr-o pace si intelegere de tip vest, deschidere, comert, relatii, simplificarea circulatie populatiilor etc. Brusc totul s-a transformat in dispute pe tema democratiei, rusi par sa se simta amenintati de democratia vestica, si ofera ca o contrapondere o "democratie veritabila", deci rusii, conducatorii rusilor considera ca democratia vestului este de fapt o "pseudo democratie". Or cand se ajunge la asa ceva, e grav, ruptura devine definitiva, pentru ca ataca insasi principiile UE.



--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 5 Mar 2014, 09:41 AM
Mesaj #192


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(dandanescu @ 4 Mar 2014, 08:57 PM) *
cronologic faptele sunt invers,
mai intii grupuri inarmate organizate din exteriorul tarii au organizat si declanshat o insurectia armata,
si abia apoi fortele de securitate au ripostat cu forta letala.

Asta este o minciuna.

Te rog prezinta dovezile ca este vorba despre "grupuri inarmate organizate din exteriorul tarii".


Pe fluxurile de stiri, inca neconfirmat oficial: Yesterday, US Aircraft Carrier CVN-77 George H.W. Bush crossed the Strait of Gibraltar. In drum spre Crimeea...?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 5 Mar 2014, 09:52 AM
Mesaj #193


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 5 Mar 2014, 09:41 AM) *
...inca neconfirmat oficial: Yesterday, US Aircraft Carrier CVN-77 George H.W. Bush crossed the Strait of Gibraltar. In drum spre Crimeea...?

Se aude, neconfirmat, c-ar fi ajuns la Izmir. Dar pe mine nu ma incalzeste cu nimic "lectia" americana, nu-mi convine ca predarea acestei lectii, s-ar putea sa se faca chiar in curtea mea. Eu cand se bat doi mahari sau smecheri de cartier, vreau sa fiu cat mai departe de incaierare, pentru ca sigur vor fi si victime colaterale, m-am saturat ca Romania sa fie victima.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 5 Mar 2014, 10:51 AM
Mesaj #194


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Daca ai cont pe FB: oficial este in Grecia. Se apropie....

https://www.facebook.com/USSGeorgeHWBush

Pe mine nu ma ingrijoreaza o eventuala reactie americana, dimpotriva, o doresc. Ma ingrijoreaza agresiunea care necesita o astfel de reactie...

Acest topic a fost editat de abis: 5 Mar 2014, 10:52 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 5 Mar 2014, 02:57 PM
Mesaj #195


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



http://deschide.md/ultima-ora-ucraina-ader...iscuta-in-rada/ jamie.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 5 Mar 2014, 03:11 PM
Mesaj #196


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Depinde de reactie moncher, daca este "overracting" ? Ce ne facem noi romanasii aci in tarisoara noastra? Suntem in NATO, avem baze americane pe teritoriul nostru, avem probleme cu Basarabia, rusii se uita la noi ca la niste nevolnici, cu fratii sarbi ne-am cam certat, ungurii abia asteapta sa ne bage sula-n coaste, ucrainienii proestici sau provestici ne considera niste fascisti revansarzi, dornici sa le luam din teritoriul mostenit de la URSS, bulgarii daca ar putea ne-ar lua maine Dobrogea, doar Marea Neagra si turcii ne mai sunt prieteni. Eu nu-mi doresc nicio reactie, daca ar fi dupa mine, as impatii Ucraina in doua, vest si est, pe linia Niprului, as face un schimb de teritorii cu Ucraina de vest, le-as da Transnistria, pentru sudul Basarabiei, dar cine se uita la ce vreau eu?

L.E.
O vrea Ucraina sa intre in NATO, dar si eu vreau ca Basarabia istorica, Herta si Bucovina sa redevina teritorii romanesti, dar se poate asta peste noapte? poate in vis da.

Acest topic a fost editat de Marduk: 5 Mar 2014, 03:45 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 5 Mar 2014, 04:15 PM
Mesaj #197


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 5 Mar 2014, 03:11 PM) *
si eu vreau ca Basarabia istorica, Herta si Bucovina sa redevina teritorii romanesti, dar se poate asta peste noapte?

Nu cred ca vrei - in regiunile alea sunt foarte putini romani si foarte multi ucrainieni. Pe langa UDMR mai vrei si o Uniune Democratica a Ucrainienilor din Romania? rolleyes.gif


SUA si UK au un angajament clar: http://ro.wikipedia.org/wiki/Memorandumul_de_la_Budapesta :

<<Statele Unite, Marea Britanie și Rusia s-au obligat:
1. să respecte independența Ucrainei și suveranitatea în interiorul frontierelor sale
2. să protejeze Ucraina de la agresiuni exterioare și să nu efectueze vreo agresiune față de Ucraina
3. să nu exercite presiuni economice asupra Ucrainei, în scopul de a influența politica ei
4. să nu folosească arme nucleare împotriva Ucrainei>>

Rusia si-a incalcat angajamentele atacat Ucraina. SUA si UK, daca nu o apara, si le incalca la randul lor. Daca SUA si UK nu isi respecta angajamentele fata de Ucraina, are cineva vreo garantie ca si le vor respecta fata de alte state, fata de Romania, de pilda? Sau fata de tarile baltice? Fata de Polonia sau, de ce nu, fata de oricare alt stat european sau asiatic?

In conditiile in care armata rusa a invadat teritoriul unui stat vecin, in conditiile in care armata rusa practic smulge prin forta teritorii de la un vecin, despre ce mai vorbim?


PS: Noutati cu privire la navele americane

Acest topic a fost editat de abis: 5 Mar 2014, 04:35 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 5 Mar 2014, 04:47 PM
Mesaj #198


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Presa turca:

http://www.hurriyetdailynews.com/us-warshi...p;NewsCatID=341


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 5 Mar 2014, 06:11 PM
Mesaj #199


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 5 Mar 2014, 04:15 PM) *

QUOTE
...in regiunile alea sunt foarte putini romani si foarte multi ucrainieni. Pe langa UDMR mai vrei si o Uniune Democratica a Ucrainienilor din Romania?

De ce nu, doar vor deveni cetateni europeni, la fel ca secui.
QUOTE
<<Statele Unite, Marea Britanie și Rusia s-au obligat:
1. să respecte independența Ucrainei și suveranitatea în interiorul frontierelor sale
2. să protejeze Ucraina de la agresiuni exterioare și să nu efectueze vreo agresiune față de Ucraina
3. să nu exercite presiuni economice asupra Ucrainei, în scopul de a influența politica ei
4. să nu folosească arme nucleare împotriva Ucrainei>>

Exact asta zice Putin ca face in acest moment. Rusia il recunoaste pe Ianukovici ca fiind presedintele in functie al Ucrainei, care a cerut in scris interventia trupelor rusesti pentru a apara suveranitatea si independenta Ucrainei, precum si protectia sa ca presedinte. In afara de punctul 3 n-as zice ca Rusia a comis "legal" ceva impotriva Ucrainei. Militarii din Crimeea sunt un fel de trupe civile, fara insemne rusesti, cum au avut si americanii in Irak, blackwater parca se numeau!? La Paris ministrul rus de externe Lavrov a insistat pe respectarea acordului semnat intre Ianukovici si opozitie, alegeri prezidentiale etc. Deci undeva s-a rupt firul, ceva s-a intamplat si rusii au reactionat, americanii vad ca reactioneaza si ei, cu alte cuvinte avem de a face cu o escaladare a situatiei, ceea ce nu este bine deloc. Daca este sa analizez la rece, as zice ca ce-a mai mare vina in acest conflict o au nationalistii ucrainieni, care au pus presiune pe Ianukovici si cei care au tras in manifestanti, indiferent cine ar fi acestia, politie, extremisti etc. Este clar ca se temeau de alegeri, fie ca au considerat termenul prea lung, timp in care Ianukovici isi putea consolida puterea, fie in Ucraina chiar exista o majoritate care vrea ca Ucraina sa mearga catre est nu catre vest.


Acest topic a fost editat de Marduk: 6 Mar 2014, 09:40 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 6 Mar 2014, 12:02 AM
Mesaj #200


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Daca n-ar fi nu s-ar povestii! Eu zic ca pe masura ce se linistesc spiritele in Ucraina tot mai multe informatii de acest gen or sa apara.

Acest topic a fost editat de Marduk: 6 Mar 2014, 12:04 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 6 Mar 2014, 05:15 AM
Mesaj #201


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



QUOTE(abis @ 4 Mar 2014, 11:41 PM) *
Pe fluxurile de stiri, inca neconfirmat oficial: Yesterday, US Aircraft Carrier CVN-77 George H.W. Bush crossed the Strait of Gibraltar. In drum spre Crimeea...?

Asta este o minciuna.

Daca ar fi adevarat, atunci ar contraveni conventia semnata in 1936 la Montreux,
care limiteaza greutatea navelor militare acceptabile in Marea Neagra,
daca nu poarta drapelul vreunei tari cu iesire la Marea Neagra.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dandanescu
mesaj 6 Mar 2014, 06:41 AM
Mesaj #202


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 900
Inscris: 10 July 04
Din: Canada West Coast
Forumist Nr.: 4.053



QUOTE(abis @ 4 Mar 2014, 11:41 PM) *
QUOTE
cronologic faptele sunt invers,
mai intii grupuri inarmate organizate din exteriorul tarii au organizat si declanshat o insurectia armata,
si abia apoi fortele de securitate au ripostat cu forta letala.

Asta este o minciuna.

"trebuie" sa fie "minciuna", ca altfel nu iese justificarea vesticilor de a sustine o insurectie armata.
dar daca nu este minciuna? nu ar trebui analizata evidenta existenta mai atent?

QUOTE(abis @ 4 Mar 2014, 11:41 PM) *
Te rog prezinta dovezile ca este vorba despre "grupuri inarmate organizate din exteriorul tarii".


In primul rind, e nevoie de timp ca sa apara detaliile specifice unei operatii clandestine de genul acesta.

De exemplu, cit timp a fost nevoie ca sa se lamureasca lumea cit de "revolutie" a fost in RO,
sau daca nu cumva a fost ceva organizat din afara,
iar lumea iesita in strada si mortii erau parte din scenariul regizat de forte externe?
nici pina azi nu e complet documentata influenta rusilor in situatia din RO din dec 1989.

Si uite aici citeva operatii clandestine ("speciale") care au ramas secrete pentru un timp,
dar apoi documentele respective au iesit la iveala si
desi unele detalii sunt inca necunoscute, iar alte detalii nu vor fi niciodata cunoscute,
este totusi dincolo de indoiala ca operatiile clandestine sunt folosite frecvent,
sub diverse acoperiri, cum ar fi de exemplu o miscare populara,
daca asa ceva se potriveste.

deci deocamdata evidenta e greu de obtinut, dar deja sunt motive de suspiciune
rezonabila, pe baza de analogie cu situatiile similare,
in ce priveste influenta straina in organizarea insurectiei armate din Ukraina.
iata un articol foarte interesant din ziarul israelian Haaretz,
unul din ziarele importante in Israel:

The ex-Israeli soldier who led a Kiev fighting unit
QUOTE
Delta, a Ukraine-born former soldier in the Israel Defense Forces, spoke to JTA Thursday on condition of anonymity.
He explained how he came to use combat skills he acquired in the Shu’alei Shimshon reconnaissance battalion of the Givati infantry brigade
to rise through the ranks of Kiev’s street fighters.
He has headed a force of 40 men and women — including several fellow IDF veterans — in violent clashes with government forces.

CODE

The ex-Israeli soldier who led a Kiev fighting unit
'Delta' has headed 'the Blue Helmets of Maidan' of 40 men and women - including several IDF veterans - in violent clashes with government forces.
By JTA | Feb. 28, 2014 | 10:43 PM | 49


He calls his troops “the Blue Helmets of Maidan,” but brown is the color of the headgear worn by Delta — the nom de guerre of the commander of a Jewish-led militia force that participated in the Ukrainian revolution. Under his helmet, he also wears a kippah.

Delta, a Ukraine-born former soldier in the Israel Defense Forces, spoke to JTA Thursday on condition of anonymity. He explained how he came to use combat skills he acquired in the Shu’alei Shimshon reconnaissance battalion of the Givati infantry brigade to rise through the ranks of Kiev’s street fighters. He has headed a force of 40 men and women — including several fellow IDF veterans — in violent clashes with government forces.

Several Ukrainian Jews, including Rabbi Moshe Azman, one of the country’s claimants to the title of chief rabbi, confirmed Delta’s identity and role in the still-unfinished revolution.

The “Blue Helmets” nickname, a reference to the UN peacekeeping force, stuck after Delta’s unit last month prevented a mob from torching a building occupied by Ukrainian police, he said. “There were dozens of officers inside, surrounded by 1,200 demonstrators who wanted to burn them alive,” he recalled. “We intervened and negotiated their safe passage.”

The problem, he said, was that the officers would not leave without their guns, citing orders. Delta told JTA his unit reasoned with the mob to allow the officers to leave with their guns. “It would have been a massacre, and that was not an option,” he said.

The Blue Helmets comprise 35 men and women who are not Jewish, and who are led by five ex-IDF soldiers, says Delta, an Orthodox Jew in his late 30s who regularly prays at Azman’s Brodsky Synagogue. He declined to speak about his private life.

Delta, who immigrated to Israel in the 1990s, moved back to Ukraine several years ago and has worked as a businessman. He says he joined the protest movement as a volunteer on November 30, after witnessing violence by government forces against student protesters.

“I saw unarmed civilians with no military background being ground by a well-oiled military machine, and it made my blood boil,” Delta told JTA in Hebrew laced with military jargon. “I joined them then and there, and I started fighting back the way I learned how, through urban warfare maneuvers. People followed, and I found myself heading a platoon of young men. Kids, really.”

The other ex-IDF infantrymen joined the Blue Helmets later after hearing it was led by a fellow vet, Delta said.

As platoon leader, Delta says he takes orders from activists connected to Svoboda, an ultra-nationalist party that has been frequently accused of anti-Semitism and whose members have been said to have had key positions in organizing the opposition protests.

“I don’t belong [to Svoboda], but I take orders from their team. They know I’m Israeli, Jewish and an ex-IDF soldier. They call me ‘brother,’” he said. “What they’re saying about Svoboda is exaggerated, I know this for a fact. I don’t like them because they’re inconsistent, not because of [any] anti-Semitism issue.”

The commanding position of Svoboda in the revolution is no secret, according to Ariel Cohen, a senior research fellow at the Washington D.C.-based Heritage Foundation think tank.

“The driving force among the so-called white sector in the Maidan are the nationalists, who went against the SWAT teams and snipers who were shooting at them,” Cohen told JTA.

Still, many Jews supported the revolution and actively participated in it.

Earlier this week, an interim government was announced ahead of election scheduled for May, including ministers from several minority groups.

Volodymyr Groysman, a former mayor of the city of Vinnytsia and the newly appointed deputy prime minister for regional policy, is a Jew, Rabbi Azman said.

“There are no signs for concern yet,” said Cohen, “but the West needs to make it clear to Ukraine that how it is seen depends on how minorities are treated.”

On Wednesday, Russian State Duma Chairman Sergey Naryshkin said Moscow was concerned about anti-Semitic declarations by radical groups in Ukraine.

But Delta says the Kremlin is using the anti-Semitism card falsely to delegitimize the Ukrainian revolution, which is distancing Ukraine from Russia’s sphere of influence.

“It’s bullshit. I never saw any expression of anti-Semitism during the protests, and the claims to the contrary were part of the reason I joined the movement. We’re trying to show that Jews care,” he said.

Still, Delta’s reasons for not revealing his name betray his sense of feeling like an outsider. “If I were Ukrainian, I would have been a hero. But for me it’s better to not reveal my name if I want to keep living here in peace and quiet,” he said.

Fellow Jews have criticized him for working with Svoboda. “Some asked me if instead of ‘Shalom’ they should now greet me with a ‘Sieg heil.’ I simply find it laughable,” he said. But he does have frustrations related to being an outsider. “Sometimes I tell myself, ‘What are you doing? This is not your army. This isn’t even your country.’”

He recalls feeling this way during one of the fiercest battles he experienced, which took place last week at Institutskaya Street and left 12 protesters dead. “The snipers began firing rubber bullets at us. I fired back from my rubber-bullet rifle,” Delta said.

“Then they opened live rounds, and my friend caught a bullet in his leg. They shot at us like at a firing range. I wasn’t ready for a last stand. I carried my friend and ordered my troops to fall back. They’re scared kids. I gave them some cash for phone calls and told them to take off their uniform and run away until further instructions. I didn’t want to see anyone else die that day.”

Currently, the Blue Helmets are carrying out police work that include patrols and preventing looting and vandalism in a city of 3 million struggling to climb out of the chaos that engulfed it for the past three months.

But Delta has another, more ambitious, project: He and Azman are organizing the airborne evacuation of seriously wounded protesters — none of them Jewish — for critical operations in Israel. One of the patients, a 19-year-old woman, was wounded at Institutskaya by a bullet that penetrated her eye and is lodged inside her brain, according to Delta. Azman says he hopes the plane of 17 patients will take off next week, with funding from private donors and with help from Ukraine’s ambassador to Israel.

“The doctor told me that another millimeter to either direction and she would be dead,” Delta said. “And I told him it was the work of Hakadosh Baruch Hu.”



Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 6 Mar 2014, 09:33 AM
Mesaj #203


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE
dar daca nu este minciuna? nu ar trebui analizata evidenta existenta mai atent?

Asta ti-am si cerut: prezinta dovezile, altfel acuzatia nu se sustine.
QUOTE
deocamdata evidenta e greu de obtinut

Atat timp cat nu ai "evidente" nu poti face acuzatii. Daca imi amintesc ce ziceai pe topicul referitor la Ponta, pot sa te acuz eu pe tine de dublu-standard?

Fireste, poti sa spui ca banuiesti ceva in sensul asta, si este dreptul tau. Insa nu o poti prezenta ca pe o certitudine, pentru ca nu ai argumente. Analogia, iti poate spune orice logician, nu este niciodata o dovada.


Pana mai aflam ceva informatii semnificative, hai sa ne mai descretim putin fruntile smile.gif



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 6 Mar 2014, 10:50 AM
Mesaj #204


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(dandanescu @ 6 Mar 2014, 05:15 AM) *
...atunci ar contraveni conventia semnata in 1936 la Montreux, care limiteaza greutatea navelor militare acceptabile in Marea Neagra...


Crezi ca turcii ar fi putut sa-i refuze pe americani? Turcia este membru NATO, iar nucleul NATO este USA. Apropo s-a mai auzit ceva de navele astea? pe unde mai sunt? La Pireu sau la Izmir? trebuie sa fie bucurie mare pe comerciantii din orasul in care au acostat vasele americane.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 6 Mar 2014, 10:57 AM
Mesaj #205


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 6 Mar 2014, 10:50 AM) *
Crezi ca turcii ar fi putut sa-i refuze pe americani? Turcia este membru NATO, iar nucleul NATO este USA.

Turcia spune ca nu portavionul este cel care a intrat in Marea Neagra. Lista navelor americane care au primit aprobare este secreta.


Pana aflam mai multe despre americani, sa recapitulam minciunile rusesti:

1. Putin afirma: Fortele rusesti din Crimeea actioneaza doar pentru a proteja instalatiile militare rusesti. Grupuri de auto-aparare si nu militari rusi au preluat controlul asupra instalatiilor militare din Crimeea.

Realitatea: Dovezile arata ca membrii ai serviciilor rusesti de securitate se afla in centrul fortelor anti-ucrainene din Crimeea, extrem de bine organizate. In timp ce aceste unitati poarta uniforme fara niciun insemn, conduc masini militare inmatriculate in Rusia si se prezinta ca fiind militari rusi cand sunt intrebati de presa internationala sau de soldatii ucraineni. Mai mult, aceste persoane au arme care nu sunt disponibile pentru civili, ci fac parte exclusiv din dotarea armatei ruse.

2. Putin afirma: Actiunile Rusiei se incadreaza in Tratatul de prietenie diintre Rusia si Ucraina, din 1997.

Realitatea: Acordul din 1997 cere Rusiei sa respecte integritatea teritoriala a Ucrainei. Actiunile militare ale Rusiei in Ucraina, care le-au oferit controlul operational asupra Crimeei, reprezinta o violare clara a integritatii si suveranitatii Ucrainei.

3. Putin afirma: Opozitia nu a implementat acordul din 21 februarie semnat cu fostul presedinte Viktor Ianukovici.

Realitatea: Acordul din 21 februarie a stabilit un plan potrivit caruia Rada va aproba o lege prin care se revine la constitutia din 2004, astfel incat sistemul legislativ este recentrat asupra Parlamentului. Potrivit acestui acord, Ianukovici ar fi trebuit sa semneze legea in 24 de ore pentru a conduce la rezolvarea pasnica a crizei. Ianukovici a refuzat sa-si respecte angajamentele. In loc de asta, a fugit, lasand in urma dovezi ale unei coruptii la scara extinsa.

4. Putin afirma: Guvernul Ucrainei este ilegitim. Ianukovici este inca presedintele legitim al Ucrainei.

Realitatea: In 4 martie, chiar presedintele Putin recunostea ca Ianukovici nu mai are un viitor politic. Dupa ce a parasit tara, chiar si partidul sau, Partidul Regiunilor, s-a intors impotriva sa, votand demiterea sa si sprijinul pentru noul guvern. Noul guvern a fost aproba de parlamentul ales democratic cu 371 de voturi - o majoritate de peste 82%.

5. Putin afirma: Exista o criza umanitara si sute de mii de oameni fug din Ucraina in Rusia pentru ca cauta azil.

Realitatea: In prezent, nu exista nicio dovada legata de o criza umanitara si nici despre un exod al ucrainenilor in Rusia. Organizatiile internationale au interogat vamesii ucraineni, care au respins aceste afirmatii. Ziaristii independenti nu au observat, de asemenea, un astfel de exod de refugiati.

6. Putin spune: Etnicii rusi sunt amenintati.

Realitatea: In afara de presa rusa si de televiziunile rusesti de stat, nu exista relatari credibile legate de faptul ca vreun etnic rus ar fi amenintat. Noul guvern ucrainean a facut, inca de la inceput, o prioritate din reconciliere. Presedintele Oleksandr Turcinov a refuzat sa semneze legea privind limitarea folosirii limbii rusesti la nivel regional. Etnicii rusi au semnat petitii in care arata ca nu exista amenintari legate de comunitatile lor. Mai mult, de la instalarea noului guvern, calmul a revenit la Kiev. De asemenea, nu s-au inregistrat recrudescente ale criminalitatii, jafuri sau razbunari impotriva oponentilor politici.

7. Putin afirma: Bazele rusesti sunt amenintate.

Realitatea: Instalatiile militare rusesti au fost si sunt in continuare in siguranta, iar noul guvern s-a angajat sa respecte toate acordurile internationale existente, inclusiv cele legate de bazele Moscovei. Din contra, bazele ucrainene din Crimeea sunt supuse amenintarilor.

8. Putin afirma: Au existat atacuri masive impotriva bisericilor si sinagogelor din estul Ucrainei.

Realitatea: Liderii religiosi din tara si militantii pentru libertatea religioasa activi in Ucraina afirma ca nu au existat incidente sau atacuri impotriva bisericilor. Toti liderii bisericilor din Ucraina, inclusiv reprezentantii Bisericii Ortodoxe subordonate Patriarhiei Moscovei si-au exprimat sprijinul pentru noua conducere politica, facand apel la unitate nationala intr-o perioada de vindecare. Grupurile evreiesti din sudul si estul Ucrainei au anuntat ca nu au observat o crestere a incidentelor cu caracter antisemit.

9. Putin spune: Kievul incearca sa destabilizeze Crimeea.

Realitatea: Guvernul interimar a actionat cu retinere si a cautat dialogul. Trupele rusesti, pe de alta parte, au depasit perimetrul bazelor lor pentru a prelua controlul asupra unor obiective politice si a infrastructurii din Ucraina. Guvernul l-a trimis imediat pe fostul sef al Apararii pentru a dezamorsa situatia. Petro Poroshenko, ultimul emisar al guvernului insarcinat cu dialogul in Crimeea, a fost impiedicat sa intre in parlamentul local.

10. Putin afirma: Rada este sub influenta extremistilor sau a teroristilor.

Realitatea: Rada este cea mai reprezentativa institutie din Ucraina. Legislatia recenta a fost aprobata cu o larga majoritate, inclusiv de alesii din estul Ucrainei. Gruparile ultra-nationaliste de extrema dreapta, unele dintre ele implicate in ciocnirile cu fortele de securitate in timpul protestelor din EuroMaidan, nu sunt reprezentate in Rada. Nu exista niciun indiciu ca guvernul intentioneaza sa aplice practici discriminatorii, dimpotriva, a declarat public contrariul.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 6 Mar 2014, 12:51 PM
Mesaj #206


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



http://www.c6f.navy.mil/article808centerTr...-Black-Sea.html


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 6 Mar 2014, 01:38 PM
Mesaj #207


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Ceea ce fac rusii altora, s-ar putea sa le faca si altii rusilor.

http://deschide.md/china-pregateste-anexar...iuni-din-rusia/

devil.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 6 Mar 2014, 02:13 PM
Mesaj #208


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 6 Mar 2014, 10:57 AM) *

QUOTE
Turcia spune ca nu portavionul este cel care a intrat in Marea Neagra. Lista navelor americane care au primit aprobare este secreta.

E posibil sa fie adevarat, daca un portavion ar fi intrat in Marea Neagra, rusii ar fi stiut cu siguranta si ar fi cerut lamuriri americanilor, NATO etc. oricum presa ar fi aflat.
QUOTE
Pana aflam mai multe despre americani, sa recapitulam minciunile rusesti:

Nu le-as numi minciuni, ci afirmatii ce urmeaza sa fie definite ca fiind adevar sau minciuna.

"1. Putin afirma: Fortele rusesti din Crimeea actioneaza doar pentru a proteja instalatiile militare rusesti. Grupuri de auto-aparare si nu militari rusi au preluat controlul asupra instalatiilor militare din Crimeea."

Unde este minciuna? a prins cineva un membru al grupurilor de auto-aparare sa vada ce origine are? Rusi au dreptul sa-si protejeze instalatiile din Crimeea.

"2. Putin afirma: Actiunile Rusiei se incadreaza in Tratatul de prietenie diintre Rusia si Ucraina, din 1997."

Pana in prezent Rusia respecta acest tratat, n-a anexat nicio regiune a Ucrainei, grupurile de auto-aparare nu-i apartin etc.
"3. Putin afirma: Opozitia nu a implementat acordul din 21 februarie semnat cu fostul presedinte Viktor Ianukovici."

Ok, Ianukovici a gresit c-a fugit, s-a temut pentru viata sa, rusii deja i-au reprosat asta. Dar ce-i impiedica pe ucrainieni sa-l numeasca interimar pana la alegeri, sa-i ceara sa semneze legea cu constitutia, dupa care sa-l judece pentru crimele de care este acuzat.

"4. Putin afirma: Guvernul Ucrainei este ilegitim. Ianukovici este inca presedintele legitim al Ucrainei."
Este legitim cata vreme noul guvern nu este recunoscut pe plan international. Ianukovici inca este considerat presedinte de o parte a Ucrainei si de multe tari printre care si Rusia. Ca nu mai are viitor politic asta este clar, dar de ce n-au rezolvat asta pasnic, atat fosti parlamentari, membri ai Partidului Regiunilor si manifestantii? Ar fi fost rezolvata o problema interna a Ucrainei fara nicio consecinta extrena, sau daca aceasta ar fi existat ar fi fost mult mai clara, cel putin din partea Rusiei.

"5. Putin afirma: Exista o criza umanitara si sute de mii de oameni fug din Ucraina in Rusia pentru ca cauta azil."

Faptul ca nu exista refugiati, este bine, dar nu rezolva dorinta ucrainienilor de a-si dovedi forta prin actiuni sau declaratii antirusesti.

"6. Putin spune: Etnicii rusi sunt amenintati."

In fata nationalismului si eu m-as simti amenintat. Depinde de viitoarele actiuni ale noului guvern de la Kiev. Un zvon despre o lege referitoare la limbile din Ucraina, prin care nationalistii vor sa retraga dreptul la limba tuturor etnicilor din Ucraina. De ce s-a ajuns aici? ce mesaj au dat populatiilor vorbitoare de alte limbi? Este clar ca atat ucrainieni cat si rusii manipuleaza.

"7. Putin afirma: Bazele rusesti sunt amenintate."

Amenintare exista atata timp cat nu exista un guvern legitim, trebuie sa recunosti asta. Rusii nu stiu cine o sa preia puterea in Ucraina, poate sa vina unul mai rau decat Ianukovici. Eu sunt convins ca atat rusi cat si americanii, dar mai ales europenii vor sa stie cine va conduce Ucraina.

"8. Putin afirma: Au existat atacuri masive impotriva bisericilor si sinagogelor din estul Ucrainei."

Posibil sa fie manipulare, e normal in astfel de cazuri, in istorie se cunosc astfel de situatii care au dus la castigarea unor batalii importante.

"9. Putin spune: Kievul incearca sa destabilizeze Crimeea."

Daca mergem pe ideea ca in Crimeea nu actioneaza trupe regulate rusesti ci sunt asa zise grupuri de auto-aparare atunci dorinta Kievului de a controla sitatia intr-o regiune in care etnicii rusi au preluat controlul, se numeste destabilizare.

"10. Putin afirma: Rada este sub influenta extremistilor sau a teroristilor."

Cata vreme rusii, Rusia nu recunoaste guvernul instaurat la Kiev, cum vrei sa-i numeasca? revolutionari? Nu intelegi ca Rusia, rusii se simt incoltiti, ei simt ca occidentul ii vrea altfel de cat sunt, este o lupta intre democratia occidentala si democratia veritabila, ruseasca. Sunt de condamnat pentru ca asa inteleg ei lumea? Daca occidentul se asteapta la o reactie a rusilor, la Moscova, impotriva cunducerii actuale, eu nu cred ca vor vedea asa ceva. Rusii trebuie lasati sa inteleaga ce este democratia, s-o respinga democratia veritabila, s-o inlocuiasca cu democratie, dar oare vrea asta si biserica rusa? este pregatit rusul de rand sa dea piept cu democartia occidentala? cu libertatea? oare cum inteleg rusii aceasta libertate occidentala? Sunt multe intrebari care isi cauta raspunsuri, dar pare ca lumea intreaga nu mai are rabdare si vrea sa rezolve totul prin revolutii, raniti, morti si razboaie. Ce este nostim in toata afacerea asta este ca americanii si occidentalii vor sa-i lase lui Putin o portita de scapare. Englezii si germanii nu vor sa-i sanctioneze pe rusi, pentru ca sanctiunile le-ar aduce pierderi si lor. In faza asta presiunea este pe actualii guvernanti de la Kiev, care daca ar fi democrati ar trebui sa reactioneze in consecinta, conform intelegerilor avute cu Ianukovici, intelegeri pe care rusii le-au agreat. Sa vede cine va castiga aceasta batalie.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 6 Mar 2014, 02:59 PM
Mesaj #209


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 6 Mar 2014, 02:13 PM) *
"1. Putin afirma: Fortele rusesti din Crimeea actioneaza doar pentru a proteja instalatiile militare rusesti. Grupuri de auto-aparare si nu militari rusi au preluat controlul asupra instalatiilor militare din Crimeea."

Unde este minciuna?

Pai ti-am spus deja ca militarii aia au echipament care se afla doar in dotarea armatei ruse. De ex. pistolul miltraieră AK 74 M și lansatorul de grenade GP 25 sunt arme utilizate doar de forțele ruse. Sau lansatorul portabil GM 94. Sau pușca cu lunetă SVD – S (vezi fotografiile din Crimeea). Altcineva nu are armele astea. Blindatele si camioanele rusești care se plimbă prin Crimeea au fost și ele cumpărate de la vreun magazin? Elicopterele si avioanele de transport trupe? Hai sa fim seriosi.
QUOTE
"2. Putin afirma: Actiunile Rusiei se incadreaza in Tratatul de prietenie diintre Rusia si Ucraina, din 1997."

Pana in prezent Rusia respecta acest tratat, n-a anexat nicio regiune a Ucrainei

Atunci cand ocupi militar un teritoriu desi te-ai angajat in scris sa respecti integritatea si suveranitatea esti in afara tratatelor.
QUOTE
Dar ce-i impiedica pe ucrainieni sa-l numeasca interimar pana la alegeri

Parlamentul a numit deja un interimar. Ianucovici a fugit la agresor - exista chiar un mandat de arestare pe numele lui.

QUOTE
"4. Putin afirma: Guvernul Ucrainei este ilegitim. Ianukovici este inca presedintele legitim al Ucrainei."
Este legitim cata vreme noul guvern nu este recunoscut pe plan international.

Nu-l recunoaste nimeni in afara de Rusia, adica de ocupant.

QUOTE
"5. Putin afirma: Exista o criza umanitara si sute de mii de oameni fug din Ucraina in Rusia pentru ca cauta azil."

Faptul ca nu exista refugiati, este bine

Este inca o dovada ca PUTIN MINTE

QUOTE
"6. Putin spune: Etnicii rusi sunt amenintati."

In fata nationalismului si eu m-as simti amenintat.

Pai si tu esti nationalist...
Niciun etnic rus nu a avut nimic de suferit, nu exista amenintari decat in mintea lui Putin

QUOTE
"7. Putin afirma: Bazele rusesti sunt amenintate."

Amenintare exista atata timp cat nu exista un guvern legitim, trebuie sa recunosti asta.

Nu a fost absolut nicio amenintare, niciun atac, nimic care sa puna in pericol vreo baza ruseasca. Dimpotriva, rusii au asediat ori ocupat bazele ucrainiene.

QUOTE
"8. Putin afirma: Au existat atacuri masive impotriva bisericilor si sinagogelor din estul Ucrainei."

Posibil sa fie manipulare

Este minciuna


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 6 Mar 2014, 03:00 PM
Mesaj #210


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE
"9. Putin spune: Kievul incearca sa destabilizeze Crimeea."

Daca mergem pe ideea ca in Crimeea nu actioneaza trupe regulate rusesti ci sunt asa zise grupuri de auto-aparare atunci dorinta Kievului de a controla sitatia intr-o regiune in care etnicii rusi au preluat controlul, se numeste destabilizare

Destabilizare este ceea ce fac rusii. Ei actioneaza ilegal pentru a rupe din Ucraina o bucata de teritoriu

QUOTE
"10. Putin afirma: Rada este sub influenta extremistilor sau a teroristilor."

Cata vreme rusii, Rusia nu recunoaste guvernul instaurat la Kiev, cum vrei sa-i numeasca?

Sunt tot aceiasi parlamentari ca si anul trecut ori acum doi ani... Nu a schimbat nimeni compozitia parlamentului.

QUOTE
este o lupta intre democratia occidentala si democratia veritabila, ruseasca

Adica democratia ruseasca este veritabila, iar cea occidentala nu este?! rofl.gif

QUOTE
Rusii trebuie lasati sa inteleaga ce este democratia, s-o respinga democratia veritabila, s-o inlocuiasca cu democratie, dar oare vrea asta si biserica rusa? este pregatit rusul de rand sa dea piept cu democartia occidentala? cu libertatea? oare cum inteleg rusii aceasta libertate occidentala?

Aici nu este vorba despre Rusia ci despre Ucraina. Este alta tara decat Rusia... Rusii nu au decat sa ii lase pe ucrainieni sa isi hotarasca singuri soarta si viitorul. Sa isi tina trupele de ocupatie acasa. Rusia nu are niciun drept sa ocupe vreo bucata din Ucraina.


PS: Iar cand dupa Ucraina vor urma la rand Moldova si tarile baltice, ca si acolo exista rusi care "s-ar putea simti amenintati", la fel o sa zici?

Acest topic a fost editat de abis: 6 Mar 2014, 03:09 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

65 Pagini V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 15 May 2024 - 03:21 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman