HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info

Subiectele de discutie dedicate cartilor vor fi mutate in cadrul subforumului Universul Cartilor

57 Pagini V  « < 51 52 53 54 55 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ce Film Sa Vad Azi?
Tinkerbell
mesaj 30 Mar 2012, 09:04 PM
Mesaj #1821


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 534
Inscris: 1 November 05
Din: Arad, RO
Forumist Nr.: 7.178



@ factura: da, da! biggrin.gif las'că îl aducem și pe kumarbi, apusul.


--------------------
"Nu există pustiu, doar neputinţa noastră de a umple golul în care trăim."
[Octavian Paler]

last.fm user profile


Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 30 Mar 2012, 09:38 PM
Mesaj #1822


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Pai....o iau ca pe o intrebare care asteapta raspuns (opus uneia retorice)...Pai...DA.

Tarkovsky e fotograf....Unul al dracului de bun...Vine din partea romantica a fotografiei. Ca sa il intelegi mai bine ar trebui poate sa vezi inainte de toate filmul lui "Oglinda", care pentru cei mai multi critici este o succesiune de flashbackuri autobiografice, iar pentru cei putini (cunoscatorii), o inegalabila suita de replici ale unor celebre opere de arta din toate timpurile..Toate astea la un loc amintind de subconstientul colectiv anuntat de Jung..

Jung spune ca in mintea unui singur om stau cumulate, la un nivel al constientului inabordabil in mod direct, toate experientele trecute ale tuturor predecesorilor sai. Tarkovsky, utilizand metafora, asimileaza intamplarile copilariei sale altor intamplari petrecute asemanator si care au declansat reactii afective majore, in oameni exceptional echipati pentru a le comunica pe cale artistica la superlativ.

Asta e in general modul in care opereaza Andrei Tarkovsky. Preia cele mai reprezentative imagini din intelectul colectiv (fondul comun al cunoasterii), le prelucreaza in stil propriu si apoi le reasambleaza dupa retetele unor povestiri confuze, fara un final precis, cu multe interpretari, dar fascinant de empatice.

Acum despre Calauza.

Nuvela fratilor Strugatki ce sta la baza ecranizarii (intitulata "Picnic La Marginea Drumului") si care nu are mai nimic de a face cu filmul, vorbeste despre o prezenta extraterestra care ar fi campat pentru cateva ore in mai multe locuri de pe Pamant pentru un scurt popas, dar care plecand lasa neglijent (asa cum se intampla prea frecvent din pacate) resturi ale repaosului. Ceea ce ramane este misterios, supranatural si de neanteles pentru oameni...Ca atare, ei se grabesc sa inchida zonele si sa le supuna unor restrictii aspre de acces. Simbolistica este destul de transparenta si de directa..Ce cred furnicile despre ce gasesc in urma consecintelor si a resturilor unui picnic ??

sau mai pe sleau:

"imaginează-ți o pădure, un drum de țară, o poieniță. Mașinile merg pe un drum de țară și ajung în poieniță, un grup de tineri ies afară cu sticle, coșuri cu mâncare, radiouri și aparate foto. Ei aprind focul, întind corturile, ascultă muzică. Dimineața, a doua zi, pleacă. Animalele, pasările, insectele, care toată noaptea au privit cu groază la tot ce s-a petrecut, ies din ascunzătorile lor. Și ce văd? Ulei scurs pe pământ, benzină vărsată, vechi bujii și filtre de ulei stricate aruncate în jurul lor... Cârpe, becuri arse și un breloc în formă de maimuță lăsat în urmă... Și, bineînțeles, mizerie ca de obicei - cotoare de mere, ambalaje de bomboane, rămășițele focului de tabăra, cutii, sticle, batista cuiva, briceagul cuiva, ziare rupte, monede, flori veștejite din alte poienițe...”. Animalele nervoase din această analogie sunt oamenii care au privit de mai departe Vizita extratereștrilor, descoperind în Zonă elemente și anomalii care sunt obișnuite pentru cei care le-au aruncat, dar de neînțeles sau mortale pentru cei care le găsesc."

Rupt cu totul din aceasta parabola, dar acceptand-o ca punct de start, Tarkovsky imagineaza zona ca un loc in care exista un centru ce poate asigura implinirea oricarei dorinte..Sigur, el are nevoie de explicarea facultatilor paranormale ale zonei (pe care o imprumuta din nuvela) si mai are nevoie de personaje puternice si credibile (foarte greu de gasit) care sa fie in cautarea indeplinirii unei dorinte fundamentale pe o cale de scurtatura. Nu intamplator ele sunt Scriitorul si Fizicianul.

Ca si cum toate astea nu ar fi suficiente, pentru a nu suprancarca demersul, Tarkovsky muta atentia pe un personaj de margine al povestirii, pe calauza, singurul care poate asigura legatura intre cei ce doresc si cel ce poate (centrul dorintelor in acest caz)..Pana la urma chiar scoate din asta un personaj extrem de bine conturat..

Nu stiu daca despre film s-au mai spus lucrurile pe care eu le zic si iarasi nu stiu daca ce am descoperit eu in el corespunde mesajului pe care Tarkovsky a vrut sa il transmita, dar stiu cu certitudine un lucru: ca acest film e relatat in cea mai mare parte de imagine, de inlantuirea unor cadre fotografic concepute (de mare incarcatura psihologica) si cu un efect devastator asupra celui care priveste..

Alternata alb/negru-color (tot ce e in afara zonei este alb negru sau sepia / tot ce se afla in zona e in culori eastman) intareste acest efect, iar multitudinea cadrelor statice preluate in travelinguri de minute in sir, lasa spectatorul sa vada in film lucruri aflate dincolo de ecran; evenimente si trairi din adancul fiintei fiecaruia..e o abila si o sofisticata invitatie la introspectie, pana la urma.

De aceea Calauza nu este un film care poate fi privit oricand si oricum..
Pentru el e nevoie de o anumita stare si de o totala detasare.
Dar si de multa rabdare si atentie..


PS. Finalul filmului, care ar trebui sa fie o mare surpriza (ajunsi dupa multe peripetii in centru dorintelor - niciunul dintre protagonisti nu mai are vreuna) nu reuseste sa mai surprinda pe nimeni..Pentru ca epuizat de calatorie nici spectatorul nu mai crede in altceva decat in valoarea incercarii si in frumusetea ei...

PS.' Sigur ca si acest film, ca orisicare alta capodopera de altfel, isi face lucrarea lui in tine, te transforma si te modifica, te inalta si te elibereaza..Sfatul meu este sa privesti Calauza ca si cum ai rasfoi un album de reproduceri din pictura clasica si contemporana...cu aceiasi concentrare si cu aceiasi atentie la detaliu.

PS.'' Atentie si la coloana sonora, tratata dupa acelasi tipar si care amesteca poeziile ce apartin lui Fiodor Tiutcev si Arseni Tarkovski, cu muzica lui Ravel, Artemiev Eduard, Beethoven...in cel mai complementar mod posibil, imaginilor de pe ecran

Acest topic a fost editat de The Dude: 31 Mar 2012, 11:45 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Johann_Moritz
mesaj 2 Apr 2012, 09:13 PM
Mesaj #1823


[kumarbi]
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.047
Inscris: 24 October 08
Forumist Nr.: 12.188



@factura:
kumarbi nu mai traieste. nu mai are chef. e intr-una dintre starile alea, de depresie deloc metafizica.

the dude are dreptate in privinta lui Tarkovsky. cu Tarkovsky, ori te apuci sa iti construiesti o cultura uriasa (nu neaparat suficient dar e premisa esentiala), ori afli de la altii ce a vrut sa comunice. in genera, exceptand rare momente de iluminare, aplic metoda a doua, ca nu vreau sa mor prost.

de ex. in scena aia, esential e Bach. prin muzica lui Bach, Tarkovsky reuseste sa redea subiectul initial al cartii lui Lem, care e cam ignorat in restul filmului, in favoarea unei altor idei: ce recunoastem (in sensul de acceptam) drept omenesc? ce iubim la ceilalti?
ei bine, Lem se intreaba: oare e cu adevarat posibil sa intelegem o inteligenta extraterestra? dar pe Dumnezeu (si el un extraterestru)?
piesa lui Bach se numeste Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ - Te chem, Iisuse Christoase. iar pe fundal e Bruggel, evocand un timp cand astfel de preocupari erau fundamentale in chiar viata cotidiana.
scena asta m-a izbit, pur si simplu, tocmai pt. ca nu il citisem inca pe Lem atunci cand am vazut filmul, dar il stiam pe Bach. iar revelatia a fost cutremuratoare, pt. ca merge dincolo de simplul "incurcate sunt caile Domnului". Lem si Tarkovsky ne spun ca, de fapt, omul nu va intelege niciodata fibra creatiei, caci ea a fost tesuta de o Inteligenta superioara calitativ. nu puterea de procesare a creierului nostru e neajunsul, ci alcatuirea sa. Dumnezeu nu este mai inteligent decat noi, El este o altfel de Inteligenta.


ps: te sunasem atunci sa iesim. ti-am vazut apoi apelul. am tot zis ca te sun...

Acest topic a fost editat de Johann_Moritz: 2 Apr 2012, 09:56 PM


--------------------
Las cabezas frías de la flor están lloviendo sobre mi corazón. Hoyo
del Oh de la ruina, cueva feroz del naufragado.
-----------------------------------------------------------------------------
Usted tragó todo, como distancia. Como el mar, como tiempo. ¡En
usted todo se hundió!


^^^so not true!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 2 Apr 2012, 09:13 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Johann_Moritz
mesaj 2 Apr 2012, 09:57 PM
Mesaj #1824


[kumarbi]
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.047
Inscris: 24 October 08
Forumist Nr.: 12.188



QUOTE(The Dude @ 22 Mar 2012, 10:29 PM) *
Stan si Bran...Bran il intreaba pe Stan:
- Stanley, ce iubesti tu mai mult ??? Aceasta placinta, sau pe mine insumi...??

Stan se uita la placinta...se uita la Bran...apoi iar la placinta...apoi incepe sa planga..

n-am vazut scena. dar merita vazuta.


--------------------
Las cabezas frías de la flor están lloviendo sobre mi corazón. Hoyo
del Oh de la ruina, cueva feroz del naufragado.
-----------------------------------------------------------------------------
Usted tragó todo, como distancia. Como el mar, como tiempo. ¡En
usted todo se hundió!


^^^so not true!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
factura
mesaj 13 Apr 2012, 04:32 PM
Mesaj #1825


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 3 March 06
Forumist Nr.: 7.944



Aterizai si io.

@ Tinkerbell
N-am vazut filmele, dar am semne puse in carte. Uite ca s-a agatat si k., dar disparu.

@The Dude
Multumesc frumos. Cred ca o sa-mi prinda tare bine recomandarile cand o sa -l revad. Uite, de chestii de astea ziceam. Pun si aici un semn.

@kumarbi de JM
Zeii astia nu-s nemuritori? Asa, in felul lor?
E o conspiratie.

***

M-am bagat in seama pur si simplu. Stiu. N-am nicio idee. Dar voi sunteti misto. Pa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 14 Apr 2012, 03:44 PM
Mesaj #1826


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



Brazil - mi-a plăcut, un film adevărat. Mulțumesc! spoton.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Johann_Moritz
mesaj 15 Apr 2012, 05:32 PM
Mesaj #1827


[kumarbi]
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.047
Inscris: 24 October 08
Forumist Nr.: 12.188



cica zeii mor cand sunt uitati. cand nu mai e nimeni sa care sa ii adore.
cu atat mai grav atunci cand zeii nu se mai adora pe ei insisi.


--------------------
Las cabezas frías de la flor están lloviendo sobre mi corazón. Hoyo
del Oh de la ruina, cueva feroz del naufragado.
-----------------------------------------------------------------------------
Usted tragó todo, como distancia. Como el mar, como tiempo. ¡En
usted todo se hundió!


^^^so not true!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 15 Apr 2012, 08:52 PM
Mesaj #1828


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



...cat de interesant...


tocmai discutam cu cineva (de nicio insemnatate) despre asta...
...nope...zeii nu mor..nici atunci cand uiti de ei...

...e o faza cu Zeus..ce apartine primei generatii divine (sigur ca are si el un debut altundeva)...
....ca el moare, dar reantors la viata...

...asa e cu astia...cu zeii...

... nu mor niciodata...

...sau mor niciodata indeajuns....dar cred ca intrerup ceva...

Acest topic a fost editat de The Dude: 15 Apr 2012, 08:54 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 16 Apr 2012, 10:47 AM
Mesaj #1829


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



Shame - în regia lui Steve McQueen

te pune pe gânduri... aștept niște păreri avizate! thumb_yello.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 16 Apr 2012, 11:20 AM
Mesaj #1830


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE(Erwin @ 16 Apr 2012, 12:47 PM) *
Shame - în regia lui Steve McQueen

te pune pe gânduri... aștept niște păreri avizate! thumb_yello.gif


Am vazut Steve McQueen si am tresarit ! Acest foarte bun actor ( Lt Bullitt , Cei Sapte magnifici.. ) a murit de mult si nici nu a facut regia la vreun film.
Dupa aia am vazut ca e vorba de un anume britanic Steve Rodney McQueen despre care nu stiu mare lucru.


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 16 Apr 2012, 02:13 PM
Mesaj #1831


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.099
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Când a murit Steve McQueen... tocmai m-am uitat la Bullit si la ala cu Thomas Brown unsure.gif
Desi la Bullit daca va uitati atenti, el soferind prin San Fransisco, cred ca era un Ford Mustang, îi zboara 6 capace de pe 4 roti rofl.gif

Acest topic a fost editat de Cla: 16 Apr 2012, 02:22 PM


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Johann_Moritz
mesaj 10 May 2012, 10:14 PM
Mesaj #1832


[kumarbi]
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.047
Inscris: 24 October 08
Forumist Nr.: 12.188



QUOTE(The Dude @ 15 Apr 2012, 09:52 PM) *
dar cred ca intrerup ceva...

e ok, dude. era doar un fragment de idee, dintr-o discutie mai veche.
cat despre zei, eu cred ca totusi mor. sau se retrag sa se odihneasca, pana cand va fi din nou nevoie de ei.


--------------------
Las cabezas frías de la flor están lloviendo sobre mi corazón. Hoyo
del Oh de la ruina, cueva feroz del naufragado.
-----------------------------------------------------------------------------
Usted tragó todo, como distancia. Como el mar, como tiempo. ¡En
usted todo se hundió!


^^^so not true!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 11 May 2012, 07:41 AM
Mesaj #1833


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



The Grey cu Liam Neeson.
Chiar dacă scenariul este ficțiune, filmul cu relativ puține efecte speciale reușește să transmită întreg dramatismul luptei pentru supraviețuire. La 180 grade față de emisiunile Discovery... spoton.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 11 May 2012, 08:09 PM
Mesaj #1834


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



QUOTE(Erwin @ 16 Apr 2012, 11:47 AM) *
Shame - în regia lui Steve McQueen

te pune pe gânduri... aștept niște păreri avizate! thumb_yello.gif



Am vazut Shame si mi-a placut. Mie-mi place si Carrey Mulligan si o cam urmaresc de la An education incoace.
In ce sens te-a pus pe ganduri, Erwin?


Multumiri la Tinkerbell pt pontul din seara asta...TVR Cultural 22.15 A woman under the influence mwah1.gif


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tinkerbell
mesaj 11 May 2012, 09:15 PM
Mesaj #1835


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 534
Inscris: 1 November 05
Din: Arad, RO
Forumist Nr.: 7.178



chiar voiam să vă zic repede de el, să nu-l ratați smile.gif


--------------------
"Nu există pustiu, doar neputinţa noastră de a umple golul în care trăim."
[Octavian Paler]

last.fm user profile


Go to the top of the page
 
+Quote Post
factura
mesaj 11 May 2012, 11:38 PM
Mesaj #1836


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 3 March 06
Forumist Nr.: 7.944



Io n-am cablu, deci ratez.(sau am ratat?) E bun Cassavetes asta? Eu stiu doar ca l-a influentat pe Cristi Puiu , si cum Cristi Puiu a facut Lazarescu ala (care imi pare genial) plus declararea intr-un mod subtil a dragostei catre Jim Jarmusch, atunci ma astept la chestii. Misto.

Pana acum n-am vazut nimic de el. Cel putin intr-un mod constient.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tinkerbell
mesaj 12 May 2012, 06:58 AM
Mesaj #1837


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 534
Inscris: 1 November 05
Din: Arad, RO
Forumist Nr.: 7.178



Cassavetes ăsta cred că ție ți-ar veni mănușă, draga mea factura. Pe mine m-a lovit tare de tot, poate că m-a și prins cînd trebuia, că știi că e nevoie și de asta... Mi-ar plăcea să-l dezbatem puțin, după ce vezi ceva de el.
A, și trebuie să spun asta: Gena Rowlands a făcut un rol absolut excepțional (și mi se pare prea sărac cuvîntul!) în filmul ăsta, nu știu cum naiba nu știe mai multă lume despre ea. smile.gif
Și ”Faces”- să-l pui în listă după ce vezi ”A Woman Under The Influence”.


--------------------
"Nu există pustiu, doar neputinţa noastră de a umple golul în care trăim."
[Octavian Paler]

last.fm user profile


Go to the top of the page
 
+Quote Post
factura
mesaj 14 May 2012, 09:51 AM
Mesaj #1838


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 3 March 06
Forumist Nr.: 7.944



Multumesc mult pentru info. Termin cu niste perioade zbuciumate si revin cu niste Cassavetes. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tinkerbell
mesaj 16 May 2012, 08:14 PM
Mesaj #1839


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 534
Inscris: 1 November 05
Din: Arad, RO
Forumist Nr.: 7.178



Lilja 4 ever







--------------------
"Nu există pustiu, doar neputinţa noastră de a umple golul în care trăim."
[Octavian Paler]

last.fm user profile


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gryphon
mesaj 16 May 2012, 10:56 PM
Mesaj #1840


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 262
Inscris: 3 June 07
Din: NV
Forumist Nr.: 9.938



E o întreagă serie John Cassavetes la TVR Cultural. Au fost deja difuzate Shadows (Umbre), A Child Is Waiting (Un copil așteaptă), Faces (Chipuri), și A Woman Under the Influence (O femeie dominată) iar vinerea asta vom avea The Killing of a Chinese Bookie (Asasinarea unui agent de pariuri). Posibil să mai urmeze și altele în săptămânile următoare. Le-am înregistrat pe toate cele difuzate, pentru a le putea viziona în tihnă, în momentele în care am dispoziția potrivită.

Aseară m-am uitat la Shadows, filmul lui de debut. Dincolo de câteva stângăcii în jocul actorilor (Cassavetes a declarat că este doar o improvizație), filmul e remarcabil și tulburător. Este alb-negru, are doar 81 de minute, iar muzica e semnată de Charles Mingus (grozavă, ca întotdeauna).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gryphon
mesaj 20 May 2012, 07:41 PM
Mesaj #1841


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 262
Inscris: 3 June 07
Din: NV
Forumist Nr.: 9.938



QUOTE(Michelle @ 29 Sep 2011, 09:39 AM) *
E un film greu , nerecomandabil oricui.Daca-l vezi ai senzatia ca pina acum n-ai vazut nimic , ca toate celelalte filme care te-au impresionat au fost bombonele.
In primul rand Terrence Malick a studiat si predat filozofia inainte de a se apuca de cinematografie.Filmul este numai al lui, ceilalti ,actorii, sunt doar mijloacele lui.

Se pun urmatoarele probleme:
-de ce ne nastem? de ce murim? de ce doar unii supravietuiesc?
-putem accepta moartea cuiva drag?putem reconcilia cu cineva care ne-a torturat copilaria?
-cum a aparut universul si viata pe Terra
-care este sensul vietii, de ce vrem sa supravietuim?

nu stiu si nu cred ca filmul ofera raspunsuri, dar modul cum pune aceste intrebari e un poem fantastic

Am văzut The Tree of Life o singură dată și nu mă încumet să spun prea multe despre el. Am doar vreo 2-3 fire de care să trag (Cartea lui Iov; apariția vieții/creația; iertarea). E un film care cere multe vizionări.

Malick m-a cucerit total cu al său The Thin Red Line, un film care m-a fascinat încă de la prima vizionare și care e undeva la vârf de tot în preferințele mele.

Badlands și Days of Heaven sunt oarecumva diferite de Tree și Thin Line și ambele tratează subiecte asemănătoare: cupluri proscrise care încearcă să se izoleze de lumea din jur.

Badlands va fi săptămâna asta pe TCM.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 27 May 2012, 10:08 PM
Mesaj #1842


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



The Flowers of War - un film despre invazia japoneză în China în al doilea război mondial. Impresionant. ohyeah.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tinkerbell
mesaj 1 Jun 2012, 11:16 PM
Mesaj #1843


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 534
Inscris: 1 November 05
Din: Arad, RO
Forumist Nr.: 7.178



văzut Faust al lui Sokurov. legătura cu Goethe, slabă de tot. parcă am intrat într-un tablou al lui Hieronymus Bosch, cu toate păcatele și relele lumii personificate, mișunînd în jurul meu... dar filmul e mult mai mult de atît. tre” să-mi revin. apusul kumarbi și ne-apusa factura, faceți bine de-l vedeți.


--------------------
"Nu există pustiu, doar neputinţa noastră de a umple golul în care trăim."
[Octavian Paler]

last.fm user profile


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 2 Jun 2012, 08:20 PM
Mesaj #1844


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



Sa va uitati la trailerul lui Dupa dealuri al lui Cristi Mungiu. Mie mi-a facut pielea gaina!


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 3 Jun 2012, 04:56 AM
Mesaj #1845


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



QUOTE(Michelle @ 2 Jun 2012, 09:20 PM) *
Mie mi-a facut pielea gaina!

In ce sens?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 3 Jun 2012, 10:32 AM
Mesaj #1846


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



In sensul ca dialogul dintre cele 2 fete este extrem de veridic si dramatic...
Sa ma explic: una din ele ia o hotarare ireversibila pentru viata ei, o apuca pe un drum fara iesire, lasand-o pe prietena ei in imposibilitatea de a mai putea s-o salveze...e ca si cum cel mai bun prieten al tau se arunca in fata ta intr-o prapastie si tu nu poti face nimic! restul scenariului e adaptat pornind de la istoria din cazul Tanacu si cartea Tatianei Niculescu Bran


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(yronick)
mesaj 9 Jun 2012, 01:17 AM
Mesaj #1847





Guests






QUOTE(Erwin @ 14 Apr 2012, 04:44 PM) *
Brazil - mi-a plăcut, un film adevărat. Mulțumesc! spoton.gif

E 02.16 a.m. si am revazut Brazil pentru a doua oara, o capodopera in adevaratul sens al cuvantului. thumb_yello.gif
INSA...poate sa ma lamureasca cineva de ce se numeste Brazil? blink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tikky
mesaj 9 Jun 2012, 12:50 PM
Mesaj #1848


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.330
Inscris: 16 September 05
Forumist Nr.: 6.952



QUOTE(yronick @ 9 Jun 2012, 04:17 AM) *
E 02.16 a.m. si am revazut Brazil pentru a doua oara, o capodopera in adevaratul sens al cuvantului. thumb_yello.gif
INSA...poate sa ma lamureasca cineva de ce se numeste Brazil? blink.gif


Din cate am inteles, 'Brazil' vine de la cantecul cu acelasi nume (interpretat de Kate Bush http://www.youtube.com/watch?v=_1KFEdtymyw...eature=related). E un fel de metafora care arata rezistenta visului si a imaginarului in fata sistemului birocratic si a totalitarismului.


--------------------
I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
factura
mesaj 9 Jun 2012, 07:42 PM
Mesaj #1849


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 3 March 06
Forumist Nr.: 7.944



QUOTE(tikky @ 9 Jun 2012, 01:50 PM) *
E un fel de metafora care arata rezistenta visului si a imaginarului in fata sistemului birocratic si a totalitarismului.


O prostie (in fond) 'ideea' asta. Filmul foarte misto. Finalul 'ma sustine'. Poate d'asta.

@Tinker
Inca n-am ce sa-ti spun. Dar ma gandesc (adica, daca ar fi ceva de spus, ti-as zice tie)

Acest topic a fost editat de factura: 9 Jun 2012, 07:46 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tikky
mesaj 9 Jun 2012, 11:06 PM
Mesaj #1850


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.330
Inscris: 16 September 05
Forumist Nr.: 6.952



QUOTE(factura @ 9 Jun 2012, 10:42 PM) *
O prostie (in fond) 'ideea' asta. Filmul foarte misto. Finalul 'ma sustine'. Poate d'asta.


'prostie'?


--------------------
I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
factura
mesaj 9 Jun 2012, 11:22 PM
Mesaj #1851


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 3 March 06
Forumist Nr.: 7.944



Da. (dpv meu). Cu ghilimele. N-am vrut sa "...".
Nu exista rezistenta. Doar paralelism.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tikky
mesaj 9 Jun 2012, 11:27 PM
Mesaj #1852


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.330
Inscris: 16 September 05
Forumist Nr.: 6.952



QUOTE(factura @ 10 Jun 2012, 02:22 AM) *
Da. (dpv meu). Cu ghilimele. N-am vrut sa "...".
Nu exista rezistenta. Doar paralelism.


'paralelism'? (incerc sa inteleg mai bine interpretarea ta smile.gif )


--------------------
I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
factura
mesaj 9 Jun 2012, 11:40 PM
Mesaj #1853


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 3 March 06
Forumist Nr.: 7.944



Ca si cum exista mai multe lumi. Visul e una. Impotriva lui nu poate exista rezistenta. Imposibil de atins (daca-l atingi, bagi mana in praf), imposibil de combatat. E un fel de Costa Rica. Poate ma refer la plaja.

... Aici sunt multe de spus.

Prin explicatia asta s-ar putea crede ca m-am indepartat. Nu.

smile.gif

edit. 'viceversa' e valabila. un vis impotriva sistemului e la fel de pe langa ( smile.gif , trebuia sa-l folosesc. la pe langa ma refer) ca un sistem in visul meu.

Acest topic a fost editat de factura: 9 Jun 2012, 11:44 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tikky
mesaj 9 Jun 2012, 11:53 PM
Mesaj #1854


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.330
Inscris: 16 September 05
Forumist Nr.: 6.952



QUOTE(factura @ 10 Jun 2012, 02:40 AM) *
Ca si cum exista mai multe lumi. Visul e una. Impotriva lui nu poate exista rezistenta. Imposibil de atins (daca-l atingi, bagi mana in praf), imposibil de combatat. E un fel de Costa Rica. Poate ma refer la plaja.

... Aici sunt multe de spus.

Prin explicatia asta s-ar putea crede ca m-am indepartat. Nu.

smile.gif

edit. 'viceversa' e valabila. un vis impotriva sistemului e la fel de pe langa ( smile.gif , trebuia sa-l folosesc. la pe langa ma refer) ca un sistem in visul meu.


e destul de greu de inteles din cateva randuri pe forum, dar cred ca vad unde vrei sa ajungi smile.gif
Si revenind la titlu, uite ce spune imdb : "The myth behind the name of the film relates to Terry Gilliam being at a beach in the UK one day. Apparently the weather wasn't particularly great, but a man was sitting on the beach alone listening to the famous song (on a stereo) that we hear in the film. Gilliam was fascinated by the man sitting there despite all the "adversity", and this became the theme and name for the film. "
Banuiesc ca se bazeaza ei pe vreun interviu dat de Gilliam, dar de gasit nu l-am gasit smile.gif

Noapte buna ... si vise placute smile.gif


--------------------
I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
factura
mesaj 10 Jun 2012, 12:12 AM
Mesaj #1855


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 3 March 06
Forumist Nr.: 7.944



Titlu.
Ce ....ciudat! Tot despre o plaja e vorba. Si despre un cantec si-'o fronda'. Habar n-aveam. Eu il iubesc pe Gilliam incepand cu Brazil. Nu m-am gandit niciodata la nume, dar daca e asa...pai , nene, acum ma si prind. Brazil e fascinatia apei. Adancul. Indepartarea. Nisipul. Plaja. Nu stiu, poate marketingul a facut asta, dar Brazil suna ca si cum te-ai putea pierde. In tine, prin tine, pe langa...ce mai conteaza?




Si cat mai multi spiridusi! Multumesc. smile.gif

(incep cu si, nu e bine, stiu)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

57 Pagini V  « < 51 52 53 54 55 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 1 May 2024 - 03:08 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman