HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

80 Pagini V  « < 40 41 42 43 44 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Construieste-ti O Cabana, realizabil pentru toate buzunarele
pelicanul
mesaj 27 Feb 2011, 08:51 PM
Mesaj #1436


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



QUOTE(The Dude @ 27 Feb 2011, 06:23 PM) *
Pelicanul...Acest loc ne-a unit si ne-a furnizat placere. Ar fi lipsit de moralitate sa il abandonam in favoarea unui interes meschin de grup.
Sunt de acord cu Retezatul ca locatie. Poate Doru ne ajuta sa imaginam un proiect mai amplu in care sa intre intreaga cantitate de lemn de fag pe care o pun la bataie. Daca spui ca exista si o bruma de legalitate in tot demersul nostru, atunci hai sa ramana asa.

Propunerea mea era tot intr-un parc national: "Piatra Craiului".
Stiu cum merg lucrurile si la vedere si underground in astfel de locatii.

Din pacate nu pot fi de acord cu propunerea de a dezvolta proiectul in grup restrans.
In ceea ce ma priveste va fi aici, sub privirile si spre beneficiul tuturor, sau nu va fi deloc.

Stiu ca toate initiativele pe care le-am urmarit in spatiul virtual au fost soldate cu esec. Ale mele insa au doar reusite: daca ar fi sa amintesc numai de userul all care imi vine acum in minte. Desigur puteti continua fara mine. Nu va fi nicio suparare si voi accepta sa sprijin ideea atat cat imi va fi posibil pe site...

.........in rest pozele tale mi-au facut iar seara frumoasa...multumesc mult pentru asta thumb_yello.gif


nu am nimic impotriva sa dezvoltam aici subiectul, insa poate ca ar fi fost lucruri care nu prea e bine sa fie facute publice, la asta m-am gandit cand am propus o lista privata de discutii. de exemplu imi va fi destul de greu sa explic aici cata legalitate ar fi intr-un demers care are ca scop constructia unui refugiu/cabana, care nu poate fi numita oficial decat stana, intr-un parc national neacceptandu-se oficial alte tipuri de constructii.
daca urmariti un pic pe google earth, locatia poate sa fie undeva la intrarea in Parcul Retezat spre Poiana Pelegii, deci nu pe la Carnic. Acolo am eu facute aranjamentele si aceea e aria propusa parcului. Ca sa schimb locatia, ar trebui sa reiau negocierile cu cei de la Parc. In locul asta, cu o mica atentie indreptata unde trebuie, e foarte posibil ca sa nu avem nevoie de material lemnos, daca ma intelegeti.
Ar trebui insa sa stabilim cu totii, de comun aqcord, care din noi se poate implica in treaba asta si apoi sa ne vedem odata stransi gramada, altfel va fi greu de organizat asa, cunoscandu-ne doar virtual.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doru_constantini...
mesaj 27 Feb 2011, 09:03 PM
Mesaj #1437


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 153
Inscris: 5 April 09
Forumist Nr.: 13.635



Exact la asta ma gandeam eu. Lemnul ala de fag, oriunde ar fi, trebuie transportat cat mai aproape de locul cu pricina. Pe un drum national, niciun transportator nu-ti va cara lemnul fara aviz de insotire a marfii. Trebuie totusi minim un camion de 7,5 t.
De aceea ma gandesc ca mai bine se rezolva pe plan local.
Sau se face cabana cat mai aproape de lemnul de fag.
Sau se fac doua cabane...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelicanul
mesaj 27 Feb 2011, 09:06 PM
Mesaj #1438


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



QUOTE(doru_constantiniu @ 27 Feb 2011, 07:32 PM) *
Spune-mi cam cate lemne sunt, ce grosime, ce lungime si cati busteni.
De asemenea, cam ce dimensiuni sa aiba cabana? Cati oameni sa doarma in ea?
Din ce sa fie acoperisul?
Fundatia? Din piatra?


fundatia desigur din piatra, iar cabana/stana la care ma gandesc eu ar avea cam 4/5 sau 4/6 daca e nevoie, cu o mica veranda sub acoperitoare si in interior o mansarda ca un fel de balcon sau loje(sunt sigur ca are o denumire, pentru spatiul de dormit, iar jos sa fie o masa cu lavita de jur imprejur cu latimea de 70cm, in caz de nevoie sa se poata dormi si aici.daca se face o schita pornind de la cele descrise, am putea face ulterior corecturi, adaugiri, etc.
acoperisul trebuie neaparat sa aiba sita (sitza)la exterior, dar si ceva termoizolatie pe interior, ca sa nu ploua si sa fie cat se poate de izolanta termic.
cred insa ca ne ducem cam departe cu gandul. pentru inceput trebuie sa ne gandim f bine la locatie. eu am propus Parcul Retezat, zona Lapusnicul Mic-Gugu. Trebuie sa va spun ca locul unde se poate construi si am aprobare pentru el, nu e deloc la indemana. Trebuie lasata masina la o altitudine de cca 1000m, de acolo trebuind sa urci cam 600m pana la liziera padurii, unde se poate construi ceea ce am propus eu celor de la Parc (e vorba de o stana, care ar urma sa fie reabilitata). Cei 600 de metri de urcus se fac in maxim 2 ore, de catre cel mai neantrenat mergator. Totusi e un disconfort inca din start, de asta va supun atentiei problema. E posibil sa alegem o alta locatie mai la indemana, insa ar trebui reluate discutiile si negocierile cu factorii decizionali. Astept pareri.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 27 Feb 2011, 09:06 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
pelicanul
mesaj 27 Feb 2011, 09:12 PM
Mesaj #1439


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



daca am gasi o data in calendarele noastre la care sa ne putem intalni, pe la sfarsitul lunii martie, la locul faptei, deci undeva pe la canbana rotunda in Retezat, eu as putea sa fac aranjamentele si sa inchiriez toata cabana, pentru un pret modic(cca 40 de lei pe noapte de persoana). Este doar o idee, dar daca prinde, cred ca ar putea reprezenta un bun inceput pentru colaborarea noastra.
in cazul in care ramanem pe o locatie mai centrala, cum ar fi piatra craiului, si aici ar trebui sa facem cumva sa ne vedem, odata ce suntem un grup format pentru a duce la indeplinire o idee. Cred ca de fapt cam asta ar fi inceputul, pana atunci sunt doar discutii...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 27 Feb 2011, 09:59 PM
Mesaj #1440


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(pelicanul @ 27 Feb 2011, 08:40 PM) *
.................nu-mi plac evaluarile care contin catalogari, cu atat mai mult cele care se refera la puericultura. dar hai sa o lasam asa cum este, iar preocuparea noastra sa ramana ceea ce vom face, nu greselile care s-au facut deja..

adica sa legam cu sarma ca merge si asa? blink.gif ai recomanda si altora sa procedeze asa cum ai procedat tu? mad.gif


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doru_constantini...
mesaj 28 Feb 2011, 08:21 AM
Mesaj #1441


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 153
Inscris: 5 April 09
Forumist Nr.: 13.635



Legat de locatie, mie mi-ar fi egal in ambele locatii propuse dar, in cazul celor din Bucuresti, poate e cam departe Retezatul. Sa mergi aproape 500 de km in tara asta e un chin.
Dar voi decideti, din punctul meu de vedere imi este totuna, pentru ca eu sunt la mijloc.
Pelicanul, da-ne niste coordonate ca sa vedem unde exact e locatia propusa de tine. Eu unul sunt curios.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelicanul
mesaj 28 Feb 2011, 08:37 AM
Mesaj #1442


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



QUOTE(Marduk @ 27 Feb 2011, 09:59 PM) *
adica sa legam cu sarma ca merge si asa? blink.gif ai recomanda si altora sa procedeze asa cum ai procedat tu? mad.gif


nu stiu cum sa vorbesc ca sa ma fac inteles, sunt un om al actiunii, nu al vorbelor. nu ne cunoastem, asta e cat se poate de clar si de asta ar fi bine sa ne ferim de aprecieri personale. am zis hai sa o lasam asa si sa ne continuam ideea de unde s-a plecat. eu am prezentat niste lucruri despre petrecerea unui weekend. nu am nici macar pretentia ca toata lumea trebuie sa faca ceva ca mine, sau sa umble pe unde umblu eu. stiam ca sunt oameni carora le place sa vada imagini despre activitati de genul asta si de asta am si postat. ca veni vorba de emisiuni despre aventura, vi se pare cumva ca BEAR face tot ceea ce face in deplina siguranta, ca pana la urma despre asta era vorba aici - faptul ca noi am facut un foc langa peretele de lemn, protejat cu un singur rand de pietre. imi cer scuze daca am lezat ceva, imi cer scuze pentru post, inca odata, nu am avut nici un fel de tendinta ca prin imagini sau ceea ce am scris acolo sa spun ca asa trebuie facut, am zis doar ca asa am facut. cineva a zis ca nu e bine asa. ok, are dreptul fiecare sa creada ce doreste, nici aici nu am nimic impotriva, doar ca am zis ca ar fi bine sa ne canalizam ideile in alta directie. n-o sa mai postez nici eu nimic despre ceea ce intreprind pe munte si sper ca totul sa fie ok. sunt convins ca domnul Marduk este un om extraordinar, doar problema aceasta, de a sta fiecare in spatele unor sticle si asezati deasupra tastelor, face ca sa nu mearga intotdeauna comunicarea inntr-un mod cat se poate de firesc. daca am fi la o cafea sau un pahar de vin pe undeva, din cateva vorbe ne-am intelege, chiar in conditiile in care fiecare am ramane cu convingerile noastre. de asta am si zis, ca pentru a face o cabana impreuna, primul si primul lucru pe care-l facem este sa ne strangem odata impreuna. inca odata scuze de interventie.
nu sunt deloc adeptul legarii cu sarma a lucrurilor de nici un fel, si aici din nou, daca ne-am cunoaste, ar fi inutil sa mai scriu despre asta. nu doresc nici sa facem o stana in care sa facem focul in mijloc, insa nici nu vreau sa intru intr-o poveste care are rolul de a crea un univers similar cu ceea ce fiecare din noi are acasa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 28 Feb 2011, 09:23 AM
Mesaj #1443


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(pelicanul @ 28 Feb 2011, 08:37 AM) *
nu stiu cum sa vorbesc ca sa ma fac inteles, sunt un om al actiunii, nu al vorbelor. nu ne cunoastem, asta e cat se poate de clar si de asta ar fi bine sa ne ferim de aprecieri personale.

si eu sunt un om al actiunii, apreciez foarte mult faptul ca promovezi tot ce are mai frumos aceasta tara, fotografiile tale sunt frumoase, recreative si pot constitui pentru multi un imbold sa se apuce de astfel de preocupari. eu mi-am exprimat parerea despre modul in care ati procedat cu focul, am facut asta gandindu-ma ca aceste fotografii or sa fie vazute si de altii fara experienta ta si ca or sa zica "daca pelicanul a facut asa focul pot sa-l fac si eu la fel". nu am sa mai revin la aceasta discutie, pentru mine este important sa recunoastem cand facem greseli pentru ca ceilalti sa nu invete gresit din greselile noastre.

Acest topic a fost editat de Marduk: 28 Feb 2011, 09:23 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelicanul
mesaj 28 Feb 2011, 09:35 AM
Mesaj #1444


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



QUOTE(doru_constantiniu @ 28 Feb 2011, 08:21 AM) *
Legat de locatie, mie mi-ar fi egal in ambele locatii propuse dar, in cazul celor din Bucuresti, poate e cam departe Retezatul. Sa mergi aproape 500 de km in tara asta e un chin.
Dar voi decideti, din punctul meu de vedere imi este totuna, pentru ca eu sunt la mijloc.
Pelicanul, da-ne niste coordonate ca sa vedem unde exact e locatia propusa de tine. Eu unul sunt curios.



Cam in zona aceasta ar fi: N45 17.614 E22 42.142


daca stam sa ne gandim mai bine, poate ca totusi primordial in alegerea locatiei ar trebui sa fie distanta fata de casele noastre. Poate ar fi interesant ca toti cei care suntem interesati sa spuna(scrie) de pe unde ar veni spre locul faptei si atunci ne-ar fi mai usor sa alegem. in afara de locul din retezat, eu mai am o posibilitate/sugestie, in Fagaras, unde ar fi si un avantaj, care nu e de neglijat.. - am un om de mare incredere acolo, care s-ar putea ocupa de administrarea locului. In Retezat nu am pe nimeni si in ciuda bunelor mele relatii pe care le am cu ciobanii, cu rangerii, cu cei care umbla pe munte, totusi nu ma stie chiar toata lumea si oricand se poate gasi careva sa dea un tun in speranta sa praduiasca ceva dintr-o cabanuta, sau macar cu scopul de a face rau.. ca sunt si d`astia destui. Dar toate avantajele si dezavantajele trebuiesc cantarite cu mare grija inainte de a lua orice decizie. Trebuiesc cunoscute cat mai in amanunt toate datele problemei si abia apoi putem incepe fiecare din noi sa ne formam o parere asupra locului unde sa construim, ce sa construim si cu ce facilitati..
deocamdata, as vrea sa vad macar cui starneste interes ideea...astept intrebari, vreau sa pun intrebari altora care fac propuneri...haideti sa lasam circumspectia deoparte si sa gandim creativ si proactiv!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelicanul
mesaj 28 Feb 2011, 09:39 AM
Mesaj #1445


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



QUOTE(Marduk @ 28 Feb 2011, 09:23 AM) *
si eu sunt un om al actiunii, apreciez foarte mult faptul ca promovezi tot ce are mai frumos aceasta tara, fotografiile tale sunt frumoase, recreative si pot constitui pentru multi un imbold sa se apuce de astfel de preocupari. eu mi-am exprimat parerea despre modul in care ati procedat cu focul, am facut asta gandindu-ma ca aceste fotografii or sa fie vazute si de altii fara experienta ta si ca or sa zica "daca pelicanul a facut asa focul pot sa-l fac si eu la fel". nu am sa mai revin la aceasta discutie, pentru mine este important sa recunoastem cand facem greseli pentru ca ceilalti sa nu invete gresit din greselile noastre.


tot adevarul in acest post. nu e deloc indicat sa faci foc deschis intr-o locatie inchisa. sper sa inteleaga toti cei care citesc, exact ceea ce e de inteles de aici. si sa nu se bazeze nici macar pe pompierul de servici!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 28 Feb 2011, 09:53 AM
Mesaj #1446


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(pelicanul @ 28 Feb 2011, 09:39 AM) *
tot adevarul in acest post. nu e deloc indicat sa faci foc deschis intr-o locatie inchisa. sper sa inteleaga toti cei care citesc, exact ceea ce e de inteles de aici. si sa nu se bazeze nici macar pe pompierul de servici!

Multumesc.

Acest topic a fost editat de Marduk: 28 Feb 2011, 09:53 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doru_constantini...
mesaj 28 Feb 2011, 10:12 AM
Mesaj #1447


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 153
Inscris: 5 April 09
Forumist Nr.: 13.635



Eu sunt din Sibiu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelicanul
mesaj 28 Feb 2011, 10:40 AM
Mesaj #1448


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



QUOTE(doru_constantiniu @ 28 Feb 2011, 10:12 AM) *
Eu sunt din Sibiu



ARAD, dar ma deplasez destul de bine (si) spre est
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 1 Mar 2011, 12:16 PM
Mesaj #1449


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Bucuresti...ma deplasez oriunde...vorba lui Vangelis: Puisqu'au fond ...Ce n'est pas si loin d'aller trčs loin. .

Acest topic a fost editat de The Dude: 1 Mar 2011, 12:17 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 1 Mar 2011, 12:25 PM
Mesaj #1450


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



doru constantinesc, sunt bile de diametre cuprinse intre 15mm si 30mm, de lungimi diferite de la 4, la 7 metrii. Cam 40 de bucati pe care se poate conta.
E o adevarata comoara pentru cunoscatori si de acolo de unde vine ea, mai sunt si altele.
Cu transportul la locul faptei ma pot ocupa eu. Ar fi bine sa existe macar un drum forestier la distanta maxima de o 100 de metrii de locul faptei.
Altfel preturile vor creste..

Ma gandeam la o cabana cu un living jos si ceva dormitoare in mansarda (acoperis ca in poza aia).
Nu mai mult de patru persoane, fara instalatii. Bucatarie americana. Camin. Structura tesuta din lemn, ca in desen.



Orice implicare de tip aproximativ legal o putem discuta in privata...


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 1 Mar 2011, 03:09 PM
Mesaj #1451


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



De acord cu locatia Retezat. De acord cu locatia Piatra Craiului. De acord cu orice alte rezolvari.
De acord sa ne intalnim la finele lunii martie acolo unde a propus Pelicanul.

Cred ca daca Doru reuseste sa furnizeze o schita, ea poate oferi baza de discutie necesara, desi poza aia ar trebui sa fie suficienta pentru inceput.

Nici proiectul lui Marduk nu e de lepadat. In cazul asta insa in loc de o casa pentru fiecare, cate un proiect ar fi deajuns.
Sa si-l faca fiecare cum poate. Eu ma gandesc ca in Piatra e realizabil imediat: discutiile sunt purtate, lemnul e practic acolo iar cei trei, patru, meseriasi ce ne-ar putea ajuta sunt pentru mine persoane cunoscute.

Asa cum am declarat deja Fagarasi sunt muntii mei de suflet, iar Retezatul al doilea in ierarhie unde ocupa un loc ex aequo........


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelicanul
mesaj 1 Mar 2011, 09:05 PM
Mesaj #1452


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



[quote name='The Dude' date='1 Mar 2011, 03:09 PM' post='703209']
De acord cu locatia Retezat. De acord cu locatia Piatra Craiului. De acord cu orice alte rezolvari.
De acord sa ne intalnim la finele lunii martie acolo unde a propus Pelicanul.

Ok, sa facem o evaluare:
The Dude
Doru
Erwin
pelicanul
Marduk??

intrebarea mea in acest moment este daca se mai arata cineva interesat macar ca discutie de acest proiect.
spre exemplu, eu as mai avea cel putin doi prieteni care ar fi dispusi sa intre intr-o astfel de treaba, insa nu au cont pe Han si nici nu prea cred ca or sa-si faca. unul e calugarul din fagaras si celalalt e arhitect in timisoara. cum sa procedam cu ei si poate cu altii ca ei..?
intre timp am mai sapat putin, si am gasit ca in fagaras, cel mai simplu si legal e sa cumperi un teren. acum nu sunt deloc scumpe si ne-ar ajunge zic eu un 500mp. am si vorbit cu omul meu de acolo sa afle cate ceva. Ma misc repede, stiu deja ca ar fi de vanzare ceva pe langa Piscul Negru, Cabana Capra si un alt teren pe langa lacul Vidraru. In vreo doua zile o sa am si telefoanele celor ce vand. Daca am stabili o data la sf lunii martie cand am putea participa la o intrunire in Fagaras, la Piscul Negru, de va fi acolo, am putea vedea si locurile..Trebuie facute insa rezervari. La sf de sapt se aglomereaza pe acolo....Eu as fi disponibil atat in sapt cu vineri 18 martie, cat si in cea cu vineri 25 martie, dar as vrea sa vad ca sunt mai multi oameni care fac din aceasta idee o prioritate si ar fi dispusi la a participa la aceasta prima actiune...
pe partea Retezatului, la prima vedere, lucrurile ar parea mai simple si mai ieftine, insa in realitate, accesul este marea problema. acolo e de umblat ca sa ajungi la locurile pentru care am eu autorizare sa construiesc...si in plus Retezatul ca masiv e mai excentric, pe cand Fagarasul, intrarea dinspre sud pe la C de Ag e la 2,5 ore de Bucuresti(Piscul Negru)..
Cum am mai zis, trebuie cantarit f bine totul si o intalnire si o discutie ditrecta a celor cu adevarat interesati ar fi cel mai potrivit lucru.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelicanul
mesaj 2 Mar 2011, 10:49 AM
Mesaj #1453


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



am mai aflat in dimineata asta ca in apropierea lacului vidraru urmeaza sa se dezvolte o zona destinata sporturilor de iarna. in apropiere de acea zona am deja referinte despre un teren pe care se cer 15 euro/mp. sigur ca ar fi interesant de vazut si evaluat potentialul..dar si acest aspect ar putea fi inclus in programul nostru comun din sejurul pe care l-am petrece in zona la sfarsitul lunii marite, asta desigur in cazul in care ne organizam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 2 Mar 2011, 11:16 AM
Mesaj #1454


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



Inainte de toate imi exprim regretul ca nu pot fi alaturi de voi in demersul asta; nu am disponibilitatea materiala si temporala pentru a va fi alaturi.

In alta ordine de idei, Pelicanu, faza cu "in apropierea lacului vidraru urmeaza sa se dezvolte o zona destinata sporturilor de iarna" este valabila cel putin din 2007 cand compania la care lucrez a facut o excursie tematica in zona organizata de oficiali din asociatia nationala de turism cu scopul de a evalua la fata locului potentialul turistic si pentru a convinge ca merita investiti bani acolo. Exista la hotel si o macheta a partiei de schi cu structura hoteliera si de servicii adiacente. De atunci s-a intamplat ..fix nimic. Asa ca nu te baza pe potentialul asta decat la modul ...din intamplare.

Apoi daca faceti cabana pastrandu-i potential investitional, e firesc sa ti cont de cat mai multe elemente. Primele trei si cele mai importante sunt: locatia, locatia, locatia. Daca insa o faceti pentru sufletul vostru, lasand-o intru folosinta ulterioara celor ca voi...lucrurile stau evident altfel.

Ma intreb daca ati luat in calcul si varianta cabanei din piatra? Ma limitez numai la asta totusi, neputand fi alaturi de voi fizic.

Toate bune.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 3 Mar 2011, 05:59 PM
Mesaj #1455


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Am tot intarziat sa raspund pentru ca agenda mea era confuza pe 25 martie.
Eu nu am sa pot decat din weekend-ul imediat urmator. Sper ca in doua trei zile sa vin cu o propunere mai buna si mai avantajoasa..
Astept cateva confirmari..Pana atunci kcapone putem calatori impreuna low cost (adica no cost).

Sunt absolut de acord sa discutam


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelicanul
mesaj 3 Mar 2011, 07:18 PM
Mesaj #1456


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



QUOTE(The Dude @ 3 Mar 2011, 05:59 PM) *
Am tot intarziat sa raspund pentru ca agenda mea era confuza pe 25 martie.
Eu nu am sa pot decat din weekend-ul imediat urmator. Sper ca in doua trei zile sa vin cu o propunere mai buna si mai avantajoasa..
Astept cateva confirmari..Pana atunci kcapone putem calatori impreuna low cost (adica no cost).

Sunt absolut de acord sa discutam


Ar fi bine sa stabilim ceva clar in privinta unei reuniuni. In aceeasi masura, trebuie dezbatute toate variantele propuse ca locatie si pentru constructie, dar si pentru intalnirea programata. Deocamdata vad ca nu se prea inghesuie lumea, asa ca in acest moment am avea loc toti intr-o masina...Sigur ca asta incearca sa fie o gluma, dar parca in trecut era mai mult aplomb in zona asta de interes...Poate am fost eu prea insistent si am dat prea multa informatie dintr-o data, nu stiu, dar simt ca parca ar putea merge si mai bine partea asta in care ar trebui sa ne organizam...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doru_constantini...
mesaj 4 Mar 2011, 12:23 AM
Mesaj #1457


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 153
Inscris: 5 April 09
Forumist Nr.: 13.635



Eu zic ca ar trebui stabilit clar fiecare participant la acest proiect ce este dispus sa ofere si ce pretentii are. Daca ne strangem destui si ajungem la un numitor comun in ceea ce priveste aportul si pretentiile fiecaruia, putem continua discutiile. Altfel, eu zic ca nu are rost.

Eu sunt dispus sa ajut la construirea unei cabanute, ori cu lemnul propus de Dude, ori cu materiale procurate de la fata locului, in orice zona propusa. Pot aloca 1-2 saptamani, in orice perioada, pentru constructie, pun la bataie sculele ce le am. Cam atat.
Nu sunt dispus sa investesc o suma de bani in acest proiect din doua motive:
1. Momentan nu imi permit. Am proiectele mele incepute si inca neterminate, proiecte care pentru mine sunt prioritare. De asmenea, am si alte planuri care asteapta finantare.
2. O investitie in bani ar presupune niste aspecte legale care cred eu ca sunt prea complicate pentru asa ceva. Aceasta problema s-ar putea totusi rezolva, insa pentru mine ramane motivul 1.

Ce vreau in schimb? Sa pot folosi si eu cabanuta 1-2 saptamani pe an. In ultimii 7-8 ani am avut de doua ori cate 2 saptamani de concediu, asa ca nu cred ca voi abuza de ea. Nu ma intereseaza un contract de timeshare, sa fiu proprietar pe o cota parte, si alte aspecte de genul asta.


Astept acum de la cei interesati de acest proiect sa-si exprime punctul de vedere. Ce poate oferi si ce pretentii are fiecare?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 4 Mar 2011, 01:27 AM
Mesaj #1458


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



Şi eu mă īnscriu īn cele expuse de Doru, momentan nu am disponibilă nicio sumă de bani, dar contra utilizării cabanei pe perioade scurte (weekend, cel mult o săptămānă), īn special īn perioadele cu vreme stabilă, cer senin (prietenii ştiu de ce), sunt dispus să contribui cu priceperea mea, cātă este, la construirea căbănuţei. Pot ajuta la orice treabă care nu presupune muncă fizică grea, cărat de buşteni şi alte materiale mai grele de 15-20kg, din cauza discopatiei. Mă pot ocupa de mobilier sau orice instalaţii care s-ar putea dovedi necesare. Deocamdată nu dispun nici de prea mult timp liber, dar nefiind (deocamdată) angajat īmi pot lua liber o săptămānă cānd va fi necesar, cu condiţia să nu se suprapună pe sfārşit de lună, trimestru, semestru cānd sunt raportări contabile, atunci fiind mai aglomerat. Cred că un astfel de proiect este realizabil, īn condiţiile īn care nu avem mari pretenţii, nici de confort, nici de finalizare īn scurt timp. Pe parcurs īi putem aduce īmbunătăţirile necesare, contribuind fiecare cu ce putem. Trocul este cea mai bună afacere īn acest caz, dacă fiecare īşi respectă partea de īnţelegere.



--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelicanul
mesaj 4 Mar 2011, 08:08 AM
Mesaj #1459


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



in sfarsit avem un punct de plecare.
este destul de greu sa construim ceva daca nu avem nici macar terenul pe care ar urma sa stea constructia. in acest caz ar trebui sa gasim un loc ferit, unde sansele de a ne intreba cineva ce cautam sau ce facem pe acolo, ar fi minime. conditia terenului ar fi rezolvata in Retezat, insa locatia n-ar fi deloc aproape de infrastructura. acolo e mai degraba vorba de un refugiu construit in munte.
in Fagaras, pentru a ne situa langa sosea sau un drum forestier, ar trebui cumparat teren, asa ca deocamdata cade total ideea, ramane sa vedem care sunt conditiile in Piatra Craiului...
Pretentiile mele sunt foarte maleabile, eu folosesc locatii de genul acesta mai mult iarna, asa ca nu as incurca grupul...Ca disponibilitati, similare cu ale antevorbitorilor mei, in plus ma gandesc ca as putea sa aloc o suma modica-pana in 5-600 de euro - cota parte pentru eventuala achizitie a unui teren.

Acest topic a fost editat de pelicanul: 4 Mar 2011, 08:11 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 4 Mar 2011, 04:49 PM
Mesaj #1460


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Deci haide sa ne intalnim pentru a stabili locul, felul participarii fiecaruia si modul de beneficiu..

Ideea e ca eu as putea lansa o invitatie pe la jumatatea saptamanii viitoare.
Nu prea cred in ea, pentru ca nu prea am vazut intalniri din astea virtuale care sa functioneze, dar ce cred eu nu inseamna nimic.
Locul va fi cel mai probabil Leresti (pe langa Campulung) si propunerea e plina de avantaje daca va deveni efectiva.

Eu m-am gandit ca putem face sharetime. Construim cu totii, fiecare cu ce aduce si cu ce poate, stabilim un algoritm care sa recompenseze pe fiecare dupa gradul de participare prin locuirea periodica a cabanei cateva zile (saptamani, luni) pe an, prin rotatie (sa prinda si vara si iarna fiecare).

De exemplu Doru a muncit doua saptamani, a pus la dispozitie scule...primeste 60 de zile dint totalul de 360 (zic absolut aiurea cifrele astea)
Dude a adus lemnul si transportul lui, primeste tot 60 de zile.
pelicanul a facut proiectul si a mijlocit lucarea: primeste 65 de zile.

si tot asa...La capat, luam calendarul si stabilim: 1.01-10-01 merge acolo Doru, 10.01-15.01 merge Dude. 15.01-25.01 merge Pelicanul.
programul asta se va roti si la inceput vom avea multe zile fiecare. Nu e musai sa si mergem acolo atunci cand suntem programati, putem face rocade intre noi functie de situatie, dar e un mod onorabil de a face o imparteala onesta si care poate capata si o forma legala...


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 4 Mar 2011, 07:35 PM
Mesaj #1461


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



S-o intrebam pe mama lu Monica ce sa facem in situatia asta sa vedem daca este de acord cu acest proiect.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doru_constantini...
mesaj 4 Mar 2011, 07:44 PM
Mesaj #1462


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 153
Inscris: 5 April 09
Forumist Nr.: 13.635



Asa mi se pare cel mai onest.

Dar cred ca, inainte de intalnire, ar trebui sa stabilim exact cati si care suntem, sa nu ne trezim acolo 3 insi.

Leresti. Acolo sper ca e doar intalnirea. Parca chiar tu spuneai de oamenii de-acolo...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 4 Mar 2011, 07:52 PM
Mesaj #1463


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Da, e nashpa de locuit acolo. Miercuri un amic de al meu va inchiria cabana pentru 5 saptamani incepand de pe data de 15, pentru un treining.
daca ne adunam pana in 10 insi ne-am putea lipii si noi, casa+masa moca...S-a mai facut. Numai sa cada ei la pace.

Deci desigur, numai pentru discutii privitoare la proiect.
Ai avut si am avut dreptate...acolo s-alege repede praful de tot din cauza nationalitatilor conlocuitoare.
Hai sa asteptam ziua de Miercuri...daca nu se leaga si este foarte posibil, atunci vom gasi altceva.







--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 4 Mar 2011, 07:58 PM
Mesaj #1464


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Cred ca nimeni nu e dispus sa bage bani...Asta ar fi si spiritul proiectului, sa facem totul fara bani.
Totusi mici cheltuieli vor fi, asa ca cineva va trebui sa faca si cheltuieli. Nu va nelinistiti, de asta ma pot ocupa tot eu, fie direct, fie prin atragerea unui alt partener in cadrul proiectului. Unul care sa nu munceasca dar care sa sustina aceste finantari, care vor fi la randul lor quantificate in zile de folosirea a cabanei....Mie imi pare corect


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doru_constantini...
mesaj 4 Mar 2011, 08:27 PM
Mesaj #1465


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 153
Inscris: 5 April 09
Forumist Nr.: 13.635



Eu unul as putea investi si bani, dar nu acum, pe praful asta.
Oricum, mai bine ne intalnim si discutam aceste aspecte fata in fata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doru_constantini...
mesaj 4 Mar 2011, 08:30 PM
Mesaj #1466


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 153
Inscris: 5 April 09
Forumist Nr.: 13.635



All, tu n-ai concediu? Sa-ti rodezi drujba.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alexei
mesaj 4 Mar 2011, 08:48 PM
Mesaj #1467


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 477
Inscris: 14 July 05
Din: botosani
Forumist Nr.: 6.616



sa nu uitati de mine


--------------------
prietenii sunt la fel ca umbrelele:atunci cand ploua nu gasesti nici una
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doru_constantini...
mesaj 4 Mar 2011, 09:18 PM
Mesaj #1468


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 153
Inscris: 5 April 09
Forumist Nr.: 13.635



Hai sa facem o lista:
1 Dude
2 Pelicanul
3 Erwin
4 Alexei
5 Doru

Astia ne-am manifestat intentiile. Sper ca n-am uitat pe nimeni.

Care mai doreste, care mai pofteste?

Cam cati ar trebui sa fim? Minim cati, maxim cati?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 5 Mar 2011, 08:27 AM
Mesaj #1469


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Cred ca sase ar fi ideal...Dar merge pana in 12 si stam bine si cu 5.

Ma gandesc la o impartire pe luni de zile a timpului de folosire...dar nu-i o regula.

Eu am zis asa: cat ne-a costat cabana la final ?? pai planurile, ciubucurile locale, ziua de munca a fiecarui participant, uzura utilaje si echipamente, drumuri, materiale, spritzuri, minim de instalatii...TOTAL: 5 400 de euro...de exemplu

Impartim suma la 360 de zile si obtinem cam cat ar costa o noapte cabana considerand ca ea se amortizeaza intr-un an. Sa zicem ca iese 15 euro.
Cat a investit Alexei ?? Pei uzura utilajelor pe perioada lucrarilor 300 de lei, munca lui doua zile 300 de lei, alte alea 150 de lei, damigeana adusa de acasa 100 de lei, cuie, placi multicui, scoabe, alte materiale 900 de lei. Total 1750:4,3=407 euro, care impartit la 15 ii da dreptul la 27 de zile de folosinta.
Sigur totul nu e decat un exemplu, dar pana ne intalnim e bine sa nu stam degeaba, asa ca macar acest prim capitol il putem elucida.

Acum, nimeni nu va putea sa aloce 27 de zile pe an unei cabane din munte (chiar si cu ajutorul rudelor si al prietenilor). Eu unul n-as putea, asa ca o suma realista ar fi de 15 zile ceea ce in orice situatie inseamna mai mult de sase participanti. Daca vom fi mai multi si treaba va merge mai repede si eventualele neantelegeri s-ar rezolva mai usor si puterea noastra de a ne apara proprietatea va fi mai mare...

Acest topic a fost editat de The Dude: 5 Mar 2011, 08:32 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 5 Mar 2011, 08:31 AM
Mesaj #1470


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Apropo, sa completam lista si cu pozitia 6. domnulx, persoana pe care m-am angajat sa o aduc in asociere si care sa participe strict cu bani..
Asadar suntem sase..

Acest topic a fost editat de The Dude: 5 Mar 2011, 08:31 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post

80 Pagini V  « < 40 41 42 43 44 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 3 May 2024 - 11:47 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman