HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dincolo de Ratiune

Ideea acestui forum nu este de a starni polemici intre cei ce cred si cei ce nu cred in astre, in Dumnezeu, in terapii naturiste, in miracole sau in ghicitul in palma. Pragul acestui forum poate fi pasit de oricine, fara nici o exceptie, dar cei care nu sunt de acord cu ideile sau marturisirile celor care posteaza aici, sunt rugati sa se abtina in a face comentarii malitioase, sau contradictorii. Aici ne dorim sa avem coltisorul lipsit de orice stres, iar scopul real ar fi acela de a-i ajuta pe cei din jurul nostru sa se simta bine, ba chiar sa gaseasca solutii catre iesirea din situatii disperate - de ce nu?

14 Pagini V  « < 6 7 8 9 10 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Rudolf Hess, predictiile unui nebun ???
andra_v
mesaj 26 Jan 2011, 09:50 PM
Mesaj #246


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



QUOTE(The Dude @ 24 Jan 2011, 09:03 AM) *
Pana atunci o notificare importanta: erau intr-adevar fiinte abisale, dar nu din interiorul pamantului ci din strafundul marilor.
Dumnezeii care au guvernat acest experiment pamantean sunt amfibieni, daca nu chiar in totalitate fiinte acvatice (a doua varianta e cea mai plauzibila).

Revenind la Hess (e drept, am citit topicul in diagonala, nu am pretentia ca am strabatut in detaliu pagina cu pagina), ceea ce doream sa spun este ca nu are nici o legatura cu zeii, dumnezeii, ezoterismul lui peste. Toate aceste explicatii care tin de ocult, paranormal nu au alt rol decat acela de a hrani curiozitatea publicului si de a ascunde realitatea cat se poate de prozaica a luptelor geopolitice intre "grei" pentru obtinerea dominiatiei marilor si uscatului.

Un articol despre geopolitica si fortele secrete ale istoriei, marile conspiratii geopolitice - atlantista, respectiv continentalista:

http://roncea.ro/2010/04/27/marele-razboi-...omagiu-marelui/

Parerea mea: Hess nu a innebunit.
Hess a jucat teatru la proces la comanda fratilor din Marea Loja/Marele Orient Continentalist sau pangermanist sau cum s-o fi numind cu scopul clar si precis de a deturna atentia publicului larg de la o istorioara care, odata divulgata, avea sa o data sa compromita imaginea Casei Regale Britanice de nepatata, neintinata si antinazista, a doua oara, ar fi scos in evidenta realitatea goala-goluta conform careia dracul germano-rus nu a fost nici mai negru, nici mai alb decat cel anglo-americano-sovietic (atlantist).


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 26 Jan 2011, 09:55 PM
Mesaj #247


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



De unde am plecat si unde am ajuns... drool.gif

Pentru ca suntem aici la dincolo de orice bruma de ratiune...am sa merg pe una din ipoteze dar nu inainte de a sublinia un mic aspect...
In analele istorice avem mai multe precizari legate de vizita lui Hess..si de pacea asa zisa urmarita care de fapt era mai mult o alianta... unsure.gif In prima parte a lunii iunie 1941, , Hess a prezentat proiectul de document „Bazele unei întelegeri" lordului cancelar John Simon, în care, pentru armonizarea intereselor celor doua parti, se prevedea:
- pe viitor sfera de interese a Germaniei este Europa iar a Angliei imperiul sau;
- sa se restituie Germaniei fostele sale colonii;
- sa se acorde despagubiri cetatenilor germani care au suferit daune din cauza actiunilor guvernului britanic. Sa se acorde despagubiri cetatenilor britanici pagubiti de actiunile guvernului german...

Revenind la limita ratiunii jamie.gif ...
In deplinatatea ei, umanitatea a avut la origine trei radacini (si 7 rase:adamitii polari, hiperboreenii, lemurienii, atlantii, arienii, si inca doua pe care va las sa le descoperiti singuri rolleyes.gif ) :Prima dintre ele au fost adamitii, care puteau sa comunice cu ingerii, cea de-a doua – atlantii, o rasa nordica foarte puternica, disparuta din cauza folosirii magiei negre, iar cea de-a treia radacina au fost lemurienii – niste creaturi slabe, care aveau capacitati telepatice. Acestia din urma insa s-au dovedit foarte putin rezistenti si au disparut relativ repede.
De la aceste enigme plus cea legata de dealul Kula din Himalaya isi trag originile ideile marete ale prizoneriului nazist.
Datorita Ordinului negru si faptului ca insusi Hitler dorea sa cunoasca o parte destul de incoerenta a umanitatii...au avut loc mai multe expeditii in Tibet...cu scop precis.Se subliniaza ca s-ar fi descoperit ceva (umila mea pricepere spune un manuscript) care aduce lumina in istoria civilizatiei umane...
Acesta reitereaza ca....rasa humanoizilor si rase extra sau sub sau supraterestre rationale, venite din alte lumi, au creat in mod artificial pe planeta noastra un nou tip de viata, folosind pentru mutatie o fiinta protohumanoida – aceasta fiinta a fost adaptata existentei pe Pamint cu luarea in consideratie a tuturor particularitatilor mediului de viata si i s-a dat posibilitatea unei dezvoltari intelectuale si sociale individuale bine determinate.Supraomul? thumb_yello.gif
Prin amalgamul acesta o lume lua sfarsit si o alta isi incepea istoria...

Exista draga Dude in arta tibetana aceea minunatie denumita mandala.Calugarii tibetani au transformat-o in perfectiune prin insasi felul lor aparte de intelegere si rabdare...de comuniune a tuturor partilor.Crearea acesteia poate dura mai multe zile si, uneori saptamani chiar luni de zile. Una dupa alta.. mii, sau chiar milioane de boabe de nisip se aseaza pe o masa, completand modelul de o frumusete unicala. Si acest lucru doar pentru ca in final a fi distrusa ca un simbol al efemeritatii lumii si tuturor lucrurilor din aceasta lume.

Nu distruge ce ai inceput.. jamie.gif


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 27 Jan 2011, 09:09 AM
Mesaj #248


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



AndraV, daca nu ai avut timp sa citesti de ce te grabesti sa tragi concluzii ??
Parerile tale, total deplasate, aflate la zeci de mile (marine) in afara subiectului au fost consemnate si vor fi respectate. Pana atunci, facand pe nebunul sau chiar suferind de vreo maladie psihica (iarasi, absolut neesential pentru aceasta discutie) Hess spune niste lucruri. Ar fi putut fi rostite de Gica, de Marin sau de Vasile si ar fi avut acelasi ecou, intrucat ele se confirma intr-o logica sustinuta de unele intamplari petrecute dincolo de ziua in care au fost enuntate, si de descoperiri si speculatii recente...despre asta e vorba...pricepi ???

Tu, si inca multi altii de pe aici cum auziti de Hess pac cu cliseul: nazism, holocaust, tradare, unelitiri diplomatice, spionaj...numai prostii pentru acest subforum, relativ la aceasta abordare si pentru tema ei...Ai lucruri de spus despre Masonerie, despre motivatii geopolitice si strategii diplomatice deschide fata un topic si afima-te acolo...Aici discutam de un Hess aflat in afara personajului lui cunoscut..pricepi ???

QUOTE
De unde am plecat si unde am ajuns...


Cocosel..habar n-am ce a fost in capul tau cand ai venit prima data pe aici (la acest subiect). Din punctul meu de vedere (al celui care a lansat discutia) suntem exact acolo unde am dorit in ce priveste initiativa si dezvoltarea subiectului. Nu ne-a interesat catusi de putin contextul politic, ci doar cel mistic intrucat Hess cel pe care il tot intoarcem aici pe toate fetele sustine motivatii din aceasta zona..El face un gest total incoerent (iarasi nu ne intereseaza valoarea lui) pentru care vine cu motivatii catalogate ca fantasmagorice..DESPRE ELE DISCUTAM !

Acum consideratiile tale despre rase si radacini sunt bine venite, nu insa si tonul categoric care sustine afirmatiile si nici readucerea in discutie a unei faze peste care s-a trecut deja (cand lipsesti nemotivat trebuie sa recuperezi ca sa poti sa ai sanse la examen...)

Tema mandalei spre care te-ai lasat alunecand, puratat probabil de starea de beatitudine si contemplatie vis a vis de frumusetea propriului discurs, este iarasi o demonstratie de cultura fara mare legatura cu acest subiect. O putem relua si o putem dezbate inca o data, intrucat nu este una noua pe acest site...dar aici ea pare sa fie nepotrivita.

Aici (si aiurea), atata vreme cat nu poti face o corelare cat de cat a unei abordari noi, in raport cu ce discutam (ceea ce sincer m-ar surprinde in cazul mandala/Hess) e mai bine sa taci....dragul meu Cocosel....

QUOTE
Nu distruge ce ai inceput..


Nu stiu daca intelegi ce am inceput si iarasi nu am deloc senzatia ca asi ucide ideea de la care am pornit prin evolutia ei prezenta.
Dimpotriva, imi place tare mult cum decurge si cel mai tare ma fericeste faptul ca ea e pe punctul sa reconstiutuie in totalitate un scenariu posibil (pe care, in estimarile mele de inceput il vedeam reabilitat numai in parte)

Acest topic a fost editat de The Dude: 27 Jan 2011, 10:10 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 27 Jan 2011, 09:09 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Marduk
mesaj 27 Jan 2011, 10:51 AM
Mesaj #249


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(The Dude @ 26 Jan 2011, 05:00 PM) *
QUOTE
As spune ca Zarathustra vede supraomul ca pe un om perfect liber si normal, pe cata vreme omul inferior, cel cotidian ca sa il numesc mai bine, e cel care are in doze diferite ocultism, religie, misticism, superstitii, angoase existentiale, zei si dumnezei, demoni si ingeri.

Daca ar fi doar asta rezolvarea ar fi mai simpla, as spune de ordin spiritual desi cand vrei sa faci o asemenea schimbare te lovesti de fapt de nucleul dur al acestei lumi de esenta exstentei ei, religia. Zoroastru ar fi trebuit sa ne zica ceva si despre transformarea genetica, despre eliminarea tarelor organismului imperfect si transformarea urmasilor in fiinte superioare atat d.p.d.v. spiritual cat si fizic.
QUOTE
Fata de un om ce evolueaza intr-un asemenea context, omul nou propus de profet nu poate fi situat decat pe o pozitie superioara.

Omul a evoluat pe pamant el s-a adaptat acestui mediu, sau a fost invatat, fortat, etc. sa o faca, omul actual poate fi asa cum spunea cocosel, o simpla mandala sau o tulpa, o creatie a unor entitati, zei, divinitati, sau pur si simplu o creatie genetica a altei civilizatii. Mergand mai departe pe aceasta idee am putea spune ca omul ar putea fi si un experiment genetic nereusit, scapat de supravegherea creatorului sau. Un lucru este cert, nu stim ce suntem, de unde venim si incotro ne indreptam, dar suntem inzestrati cu o curiozitate care uneori este vecina cu nebunia, ne place sa cream lucruri de multe ori nefolositoare si la un nivel care pote suporta multe etape si imbunatatiri pana la forma perfecta si utila. Omul cotidian nu a inventat ceva care sa functioneze din prima, cel putin nu stiu eu, in concluzie nu cred ca a primit indicatii, note sau induceri mentale, or daca a primit asa ceva a fost ca un vis intrerupt din cand in cand in final omul ajungand sa creeze obiectul respectiv ca pe un puzzle, cine stie unde o fi sursa acestor cunostinte, in adancul pamantului, al oceanelor, al galaxiei, or poate in propriul nostru organism, obligat zi de zi sa supravietuiasca.
QUOTE
Ca ideologia nazista a speculat conceptul de supraom, amestecandu-l cu arianismul e o trufie cu accente pubilicitare si propagandistice ce vizeaza presupusa natura ariana a poporului german (coarda ei sensibila) si mizeaza mult pe discursul lui Hitler despre arieni.

Este cat se poate de clar acest lucru, arienii nu sunt nu au fost si nu vor fi supraoameni, sunt doar o etapa in drumul catre supraoameni. Cand ne referim azi la supraoameni multi dezvolta acea angoasa legata de nazism, si de actiunile sale tot asa cum comunismul a perimat conceptul unei civilizatii in care toti membri ei sunt egali. Or conceptul de supraom dupa parerea mea ar fi trebuit sa puna acent pe transformarea sistemului, educational, genetic, spiritual si social pentru a forma in viitor supraomul si nu pe exterminarea a milioane de indivizi doar pentru ai elimina pe cei considerati d.p.d.v antropologic impuri. Poate ca aceste etape sunt doar teste la care suntem supusi, suntem oare pregatiti pentru asta, pentru saltul spiritual care ne va salva ca civilizatie sau vom sfarsi asa cum s-a intamplat cu altii din trecut?



QUOTE(exergy33 @ 26 Jan 2011, 06:33 PM) *
QUOTE
- goftare nik, kerdare nik, pendare nik
- vorba buna, fapte bune, ganduri ( vise) bune

Corect, numai ca interpretarea cuvintelor, sfaturilor date de cei care au ajuns la intelepciune nu a fost si nu este aplicata corect in practica. La aplicarea unor principii intervine natura umana care lasa intodeauna portite de ocolire, de incalcare a perceptelor respective si cu cat ne indepartam in timp de momentul initial al exprimarii primare a perceptelor cu atat gasim mai multe adauguri si transformari care nu reprezinta de fapt decat interesul unei intregi pleiade de oportunisti si profitori. Interesul de moment sau mai rau viziune, perceptia, gresita asupra viitorului, al conducatorilor de orice natura ar fi ei, au schimbat complet invataturile primite de la primele "modele" de supraoameni care cu siguranta au existat si exista printre noi.


Acest topic a fost editat de Marduk: 27 Jan 2011, 10:55 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 27 Jan 2011, 12:36 PM
Mesaj #250


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



Stiu despre ce discutam...

Insa te-ai cam indepartat...urmeaza sa ne spui ca o mega civilizatie ne-a faurit si se joaca cu noi... unsure.gif rofl.gif mwah1.gif

Cat priveste mandala...insasi Hess a fost patruns de minunatia sa..O modalitate transparenta de a lasa sa se inteleaga ca lumea comporta un "cerc exterior" si un "cerc interior" si deci o dubla invatatura , una pentru neofiti si alta pentru initiati. thumb_yello.gif
Mai bine ai spune cat l-a influentat Golden Dawn si societatile obscure germane care au tinut prelegeri mereu despre Tibet..caci de acolo se trage toata nebunia personajului.
Sau mai simplu de manuscriptul "Lebor Feasa Runda" pe care Hess trebuia sa il aduca Ducelui de Hamilton in 1941...in care ne sunt prezentate cateva teorii...ca cele expuse mai sus...cu precizarea ca druizii au fost primii oamenii.In timpuri imemoriale zeii/divinitatile se stipuleaza ar fi trait pe un continent in estul Irlandei pana cand acesta s-a scufundat in Oceanul Atlantic..Tot aici din imixtiunea divinitatilor cu o alta rasa ar fi aparut primul om.
Mai bine...las "ochiul care a fost facut din lumina pentru lumina" sa caute altceva mai coerent. rofl.gif

"Un Duh este bun, celălalt e rău;
Iar între acestea două, înţelepţii vor alege corect;
Neînţelepţii nu aleg astfel – şi se vor rătăci."


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 27 Jan 2011, 01:06 PM
Mesaj #251


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE(cocosel @ 27 Jan 2011, 02:36 PM) *
Mai bine...las "ochiul care a fost facut din lumina pentru lumina" sa caute altceva mai coerent.

@Cocosele,
Baga ceva mai concret ca sa ne "luminezi" rolleyes.gif biggrin.gif


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 27 Jan 2011, 03:16 PM
Mesaj #252


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(cocosel @ 27 Jan 2011, 01:36 PM) *
Stiu despre ce discutam...


Atunci fa-ma sa inteleg asta

QUOTE
Insa te-ai cam indepartat...urmeaza sa ne spui ca o mega civilizatie ne-a faurit si se joaca cu noi... unsure.gif rofl.gif mwah1.gif


Am spus deja asta...Am depasit acest punct al discutiei....

QUOTE
Sau mai simplu de manuscriptul "Lebor Feasa Runda" pe care Hess trebuia sa il aduca Ducelui de Hamilton in 1941...in care ne sunt prezentate cateva teorii...ca cele expuse mai sus...cu precizarea ca druizii au fost primii oamenii.In timpuri imemoriale zeii/divinitatile se stipuleaza ar fi trait pe un continent in estul Irlandei pana cand acesta s-a scufundat in Oceanul Atlantic..Tot aici din imixtiunea divinitatilor cu o alta rasa ar fi aparut primul om.


Si acest capitol s-a discutat aici..am trecut si de asta..Chiulangiule !!!

QUOTE
Cat priveste mandala...insasi Hess a fost patruns de minunatia sa..O modalitate transparenta de a lasa sa se inteleaga ca lumea comporta un "cerc exterior" si un "cerc interior" si deci o dubla invatatura , una pentru neofiti si alta pentru initiati. thumb_yello.gif Mai bine ai spune cat l-a influentat Golden Dawn si societatile obscure germane care au tinut prelegeri mereu despre Tibet..caci de acolo se trage toata nebunia personajului.


Cred ca mandala e o treaba pe care tu ai descoperit-o recent..altfel nu pricep de ce o tot aduci in discutie...ca si balmajala pe tema filozofiei ascunse a gestului. Despre motivatia gestului, daca ai avea ceva de spus ai putea ajunge in actualitatea topicului.

Lui Hess ii placeau multe, intre altele cafeaua cu lapte, fisticul si lumina lumnarii...Ce facem ?? Le luam pe rand, sau alfabetic ?? sigur, nu trebuie sa aiba vreo legatura cu declaratiile nebunului si nici cu teoriile avansate pana acum pe aici in legatura cu asta. Important e sa faca parte din mistica, din ocultism si din ezoterism...vedem noi mai apoi cum le punem cap la cap.....

Coco...asa cum am mai afirmat, rulez aici un material cu care am alte ganduri. Tu esti unul dintre cei care il poate face sa avanseze, asa ca imi puneam ceva sperante in interventia ta...daca insa vi cu d-astea, atunci nu conta pe mine...Vezi ca e AdraV disponibila...si mai sunt vreo doi...


QUOTE
"Un Duh este bun, celălalt e rău;
Iar între acestea două, înţelepţii vor alege corect;
Neînţelepţii nu aleg astfel – şi se vor rătăci."


Asadar, calea printre duhul bun si cel rau...care nu este o alegere adevarata ci numai un compromis.
In alternativa asta nici nu exista alta optiune onesta...ma rog, inteleapta.
Si calea duhului bun si cea a celui rau vor fi fiind alegeri la fel de proaste, intrucat binele nu exista in absenta raului, iar raul nu are nicio noima fara existenta binelui. Pentru ca cele doua notiuni sa capete sens este necesara o a treia "echilibru"
Nu stiu cine a emis ineptia citata de tine, probabil vreun nume oarecum sonor (ai aceasta inclinatie spre ludic), dar e stupid sa vi cu asa ceva pe aici, la putina vreme dupa ce in acest loc a fost pomenit Nietzsche, adica Friedrich Wilhelm Nietzsche , al de a scris o carte pe tema asta "Dincolo de Bine si Rau"

Acest topic a fost editat de The Dude: 27 Jan 2011, 03:22 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 27 Jan 2011, 03:27 PM
Mesaj #253


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(March @ 27 Jan 2011, 02:06 PM) *
@Cocosele,
Baga ceva mai concret ca sa ne "luminezi" rolleyes.gif biggrin.gif


March, Cocosel s-a declarat pe aici in mai multe randuri ca profan.
Unul care nici macar nu aspira la lumina...Chiar are oroare de ea si o banuieste a fi un altfel de intuneric...Asta pentru ca el se afla in intuneric si pentru ca intreg conceptul de lumina si implicit de iluminare ii este strain..la fel ca la aia din pestera cu proiectiile..

Acest topic a fost editat de The Dude: 27 Jan 2011, 03:31 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 27 Jan 2011, 03:40 PM
Mesaj #254


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(Marduk @ 27 Jan 2011, 11:51 AM) *
Daca ar fi doar asta rezolvarea ar fi mai simpla, as spune de ordin spiritual desi cand vrei sa faci o asemenea schimbare te lovesti de fapt de nucleul dur al acestei lumi de esenta exstentei ei, religia.


Nu e nici pe departe simplu...iar stavila nu sta in religie, ci in cei dominati de religie si in dogma...e o alta poveste.

QUOTE
Zoroastru ar fi trebuit sa ne zica ceva si despre transformarea genetica, despre eliminarea tarelor organismului imperfect si transformarea urmasilor in fiinte superioare atat d.p.d.v. spiritual cat si fizic.


Nu cred ca era in limita posibilitatilor personajului sau...si nu cred ca i s-ar fi potrivit o astfel de prognoza.
De altfel, cred ca spiritul omului ar fi mult mai bolnav, mai sarac si mai pipernicit daca ar lipsi "tarele organismului imperfect".
Cred ca mens sana in corpore sano e un concept idiot pentru fiinta si face un grav deserviciu balantei dintre spirit si trup, dezechilibrand-o in favoarea trupului...care daca nu vorbim de Nicoleta Luciu ori de Daniela Crudu este partea rea a fiintei



--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 27 Jan 2011, 04:01 PM
Mesaj #255


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE
Mergand mai departe pe aceasta idee am putea spune ca omul ar putea fi si un experiment genetic nereusit, scapat de supravegherea creatorului sau.


Daca ar fi fost asa, probabil ca acest creator de care vorbim aici ar mai fi resetat inca o data sistemul, asa cum a facut-o deja la scara planetara cu potopul si pe plan local in Sodoma si Gomora

QUOTE
Este cat se poate de clar acest lucru, arienii nu sunt nu au fost si nu vor fi supraoameni, sunt doar o etapa in drumul catre supraoameni.


Ce inseamna pentru tine "arian" ???? Mie unuia nu imi e deloc limpede. Exista un arian invocat de nazisti, exista unul despre care ne vorbeste mitologia si un altul pe care l-am identificat noi aici...Oricum, declaratiile astea categorice si imperative nu fac bine discutiei in nicio situatie.





--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 27 Jan 2011, 04:14 PM
Mesaj #256


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE(The Dude @ 27 Jan 2011, 06:01 PM) *
Ce inseamna pentru tine "arian" ???? Mie unuia nu imi e deloc limpede. Exista un arian invocat de nazisti, exista unul despre care ne vorbeste mitologia si un altul pe care l-am identificat noi aici...

Si indienii vorbesc de arieni. In India asa sunt numiti cei din nord ( culoarea pielii alba) pe cand cei din sud, ce au culoarea maslinie , se numesc dravidieni.
Desigur , este stiut faptul ca Hitler si-a trimis antropologii in nordul Indiei - regiunea Tibet sa caute locul de origine al asa-zisilor arieni germani .

Am avut odata niste discuti foarte interesante si instructive pe chestiunea asta cu niste amici indieni,.

Acest topic a fost editat de March: 27 Jan 2011, 04:15 PM


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 27 Jan 2011, 05:42 PM
Mesaj #257


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



Amuzant...ca de obicei thumb_yello.gif

Pai chiar tu te invarti de cateva zile in aceeasi spirala...si nu faci pasul spre a dezvalui ignorantilor intreaga nebuloasa.
S-a mai discutat si inca se discuta despre ce am sugerat...pentru ca mergand pe ideea ta cu o civilizatie subacvatica...nu pot decat sa iti amintesc de Vrill..si totul redevine exact in prima postare..unde faceam referire la obscurele misticii germane.

Despre ce vrei tu sa vorbim?..sau fiecare trebuie sa isi inchipuie acum o alta lume la fel cum o vezi tu...si macar daca ne-ai fi impartasit cum o vezi sau o vedea Hess. unsure.gif
Vrei sa vorbim de Vrill forta vietii...de Merkaba cunoscuta de Moise...care ne aduce la teleportare...despre Divinitate...despre E.T...
despre sfarsitul lumii..?

(Corpul uman poseda,dupa cum se stie,un camp electromagnetic care are o miscare de rotatie,datorita rotatiei astrului.Prin rotirea campului electromagnetic al fiintei umane la viteze foarte mari,in sens invers rotirii campului electromagnetic terestru,s-ar putea obtine fenomenul de… teleportare..Realizat pe scara redusa de catre americanii cu tehnologia nemteasca pe care Hess o cunostea si o oculta.
Aceasta forta a fost mult timp subiect dezbatut si se vehiculeaza are legatura cu cele de sus.Nu am timp sa detaliez poate alta data..desi am mai vorbit pe aici despre "Philadelphia"...cat si de Vrill)

Omul ca specie este condamnat pe termen lung..in acel intuneric...pe care incercam sa-l strabatem.Daca insa nu ne inspiram din lectiile trecutului pentru a ne construi un viitor si ne preocupam de cautarea unor combinatii cromozomice noi...nu vom invata nimic.
Poate ca in teoria ta (pe care nu o continui si stai sa declamezi neatentia mea!! ohyeah.gif ) talmes-balmes cu tot atatea bijuterii si facaturi care intr-adevar pot trezi imaginatia si chiar intuitia... sper ca ne va conduce intr-o zi (sper pana in zorii lui 2012) la o descoperire importanta si in urma ei vom apuca un fir al capatului Ariadnei. jamie.gif

Cele expuse si comentate (adica ineptia) ii apartineau lui Zarathustra... rofl.gif

Hoshea!!

Acest topic a fost editat de cocosel: 27 Jan 2011, 05:45 PM


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 27 Jan 2011, 06:24 PM
Mesaj #258


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(The Dude @ 27 Jan 2011, 03:40 PM) *
QUOTE
Nu e nici pe departe simplu...iar stavila nu sta in religie, ci in cei dominati de religie si in dogma...e o alta poveste.

Poate in cei ce domina religios, dogmatic, ezoteric sau orice alta forma de dominare care aduce satisfatie celor dominanti. Nu cred ca ar trebui sa faca parte din alta poveste poate fi un capitol al aceleiasi povestiri.
QUOTE
De altfel, cred ca spiritul omului ar fi mult mai bolnav, mai sarac si mai pipernicit daca ar lipsi "tarele organismului imperfect".

Eu cred ca ar trece mai usor peste multe din problemele fizice si psihice cu care se confrunta multi indivizi din ziua de azi, dar poate ca ar trebui sa definim ce este perfectiunea.
QUOTE
Daca ar fi fost asa, probabil ca acest creator de care vorbim aici ar mai fi resetat inca o data sistemul

Nu este timpul trecut, poate a fost ocupat temporar prin alte galaxii.
QUOTE
Ce inseamna pentru tine "arian" ???? Mie unuia nu imi e deloc limpede.

Ceea ce a fost definit de antropologi, o populatie oarecare ajunsa la un oarecare nivel tehnologic si spiritual.



--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 28 Jan 2011, 08:41 AM
Mesaj #259


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE
Amuzant...ca de obicei


Intr-adevar....ai un stil al tau si unde nu reusesti cu vorba de duh suplimentezi cu exces de zambareti.

QUOTE
Pai chiar tu te invarti de cateva zile in aceeasi spirala...si nu faci pasul spre a dezvalui ignorantilor intreaga nebuloasa


Nu este adevarat sau daca da, atunci este e vorba de o spirala ascendenta a Stairway to Heaven..... if you get my drift...
Oricum am doua motive serioase: primul audienta nu e pregatita pentru pasul urmator, al doilea asteptam comentarii care sa conduca la avansarea teoriei.
Ele ar fi putut veni "on topic" la subiectele puse in discutie: luna/nava spatiala, ET acvatici/amfibieni/translucizi/simbioti.
In schimb, din teama sau probabil din dezinteres, fiecare se grabeste sa traga spuza pe tarta temei cu propaganda nazista (in cel mai fericit caz, atunci cand nu bate campii cu intrigi, comploturi si conspiratii politice ante si post belice).

QUOTE
Omul ca specie este condamnat pe termen lung..in acel intuneric...pe care incercam sa-l strabatem


E o mare prostie si un imens neadevar lansat in eter cu scopul de a pune piedica oricarui efort spre progres.
Teoria predestinarii si zadarnicirei oricarui efort e dovedita deja de cateva decade ca una falsa si interesata, chiar daca multi (ignoranti) inca mai cred in ea.

QUOTE
Daca insa nu ne inspiram din lectiile trecutului pentru a ne construi un viitor si ne preocupam de cautarea unor combinatii cromozomice noi...nu vom invata nimic.


Cautand in vestigiile istoriei nu cautam numai trecutul ci si viitorul nostru. Orice cale e la fel de buna, numai stationarea e periculoasa.
Combinand cromozomii e o cale la fel de buna ca oricare alta...

QUOTE
Cele expuse si comentate (adica ineptia) ii apartineau lui Zarathustra...


Ce tare...dar si ce penibil.
Poate ai vrut sa spui Zoroastru...si poate ca impingand tampenia si mai departe ai sa spui ca Zarathustra si Zoroastru sunt una si aceiasi persoana..
Zau Coco, ma faci sa imi schimb impresia...

Pentru ceilalti: Zoroastru e un personaj bisericesc cu o oarecare notorietate in lumea credintei, ceva Persan cred, iar Zarathustra e un personaj filozofic creat de Nietzsche dupa imaginea primului...ti-am si scris ca la... beeeep..Friedrich Wilhelm Nietzsche ..sa iti fac o schita ??

Mai bine pun o poza


si iaca si Zoroastru


Acest topic a fost editat de The Dude: 28 Jan 2011, 08:41 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 28 Jan 2011, 09:20 AM
Mesaj #260


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



QUOTE
Cred ca mens sana in corpore sano e un concept idiot pentru fiinta si face un grav deserviciu balantei dintre spirit si trup, dezechilibrand-o in favoarea trupului...care daca nu vorbim de Nicoleta Luciu ori de Daniela Crudu este partea rea a fiintei


poate voiai să zici "mens sana in corpore mentosano"... Hai, măi Dude, că mai sunt multe altele care au "partea bună a fiinţei", nu numai Nicoleta şi Daniela. rofl.gif

Tu poţi să-l numeşti un concept idiot, dar Tai Chi Chuan îţi spune ceva?
Nietzsche e mai întortocheat el aşa, ca să-l înţelegi tre' să ai o doză suficientă de nebunie. Sunt convins că Hess o avea!

Acest topic a fost editat de Erwin: 28 Jan 2011, 09:22 AM


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 28 Jan 2011, 10:50 AM
Mesaj #261


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(The Dude @ 28 Jan 2011, 08:41 AM) *
Pentru ceilalti: Zoroastru e un personaj bisericesc cu o oarecare notorietate in lumea credintei, ceva Persan cred


Pai credeam ca identitatea lui Zarathustra e deja lamurita cand s-a vorbit de supraoameni, Nietzsche si necesitatea lipsei religiei la omul modern. Ne intoarcem inapoi 2 pagini? blink.gif


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 28 Jan 2011, 10:50 AM
Mesaj #262


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(The Dude @ 28 Jan 2011, 08:41 AM) *
Pentru ceilalti: Zoroastru e un personaj bisericesc cu o oarecare notorietate in lumea credintei, ceva Persan cred


Edit: imi clickuieste dublu mouseul, nu stiu ce dracu are! rofl.gif rofl.gif

Acest topic a fost editat de Cucu Mucu: 28 Jan 2011, 10:51 AM


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 28 Jan 2011, 12:17 PM
Mesaj #263


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



QUOTE(Cucu Mucu @ 28 Jan 2011, 10:50 AM) *
Edit: imi clickuieste dublu mouseul, nu stiu ce dracu are! rofl.gif rofl.gif

Pisica e de vina... rofl.gif


Dude confunzi rau blink.gif ...Zarathustra (in avesta) a fost profet si inca unul destul de important (personaj bisericesc blink.gif blink.gif ) , coordonator al religiei din Iranul arhaic și zeu, sau, după unele izvoare, personaj istoric zeificat care a propovăduit o doctrină apropiată de vechiul dualism pers, devenită religie autonomă (zoroastrism) și a instituit casta sacerdotală a magilor inițiați.
Numele Zoroastru, este o formă deformată în limba greacă a avesticului Zarathustra, pare a fi originar din nord-estul Iranului și nu din Iranul occidental așa cum reiese din tradiția sasanidă.
In propriile cantece"Gathas" avem (q.v.), Old Av. Zarathuštra- (Old Avestan [OAv.]...upss!! thumb_yello.gif
Forma greceasca a aparut dupa o reinterpretare din etimologia traditionala greaca in Xanthus the Lydian (frag. 32 in Jacoby, Fragmente, IIIC, p. 758.8) and (Ps.-)Plato (Alcibiades Maior 122a1)....

Friedrich Wilhelm Nietzsche nu trebuia adus in ecuatie..da fie suntem la dincolo de ratiune..aaa limita!! rofl.gif






--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 28 Jan 2011, 12:21 PM
Mesaj #264


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Bre... alooo ! Nu-mi stricati placerea. Terminati cu Hess si apoi luati-o cu Zarathustra pe alt topic. smile.gif


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 28 Jan 2011, 12:36 PM
Mesaj #265


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Zarathustra a fost profet, coordonator al religiei din Iranul arhaic şi zeu, sau, după unele izvoare, personaj istoric zeificat care a propovăduit o doctrină apropiată de vechiul dualism pers, devenită religie autonomă (zoroastrism) şi a instituit casta sacerdotală a magilor iniţiaţi. Sursele greceşti, deşi abundente, sunt incerte, vehiculând o anecdotă pseudomitologică şi confundând date controlabile

Odata am vorbit si de el pe aici...acum in graba si preocupat de cu totul alte lucruri am scapat porumbelul.
Cert este ca cel despre care eu am spus aici tot timpul este un personaj de fictiune (nu ca celalalt ar fi altfel) produs de mintea filozofului Nietzsche.
Potrivit unei teorii ce patroneaza literatura inca de pe la inceputurile ei, Zarathustra lui Nietzsche, e Nietzsche insusi...D'aia i-am bagat numele intreg doar, doar, o pricepe si persoana..

Acest topic a fost editat de The Dude: 28 Jan 2011, 08:37 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 28 Jan 2011, 12:40 PM
Mesaj #266


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(Cucu Mucu @ 28 Jan 2011, 11:50 AM) *
Pai credeam ca identitatea lui Zarathustra e deja lamurita cand s-a vorbit de supraoameni, Nietzsche si necesitatea lipsei religiei la omul modern. Ne intoarcem inapoi 2 pagini? blink.gif


Pai da...ca daca acum s-a trezit si Cocosel...Da stai ca trebuie sa se destepte peste inca doua pagini si AndraV... mad.gif

Acest topic a fost editat de The Dude: 28 Jan 2011, 08:37 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 28 Jan 2011, 12:51 PM
Mesaj #267


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(Erwin @ 28 Jan 2011, 10:20 AM) *
poate voiai să zici "mens sana in corpore mentosano"... Hai, măi Dude, că mai sunt multe altele care au "partea bună a fiinţei", nu numai Nicoleta şi Daniela. rofl.gif


...de acord, am dat numai un exemplu...desi Luciu s-a prabusit atat de rau ca nici nu trebuia citata in context...mea culpa.

QUOTE
Tu poţi să-l numeşti un concept idiot, dar Tai Chi Chuan îţi spune ceva?


Foarte multe lucruri de bine, insa in chestia asta parerea lui e in opozitie cu a mea. Un om in deplin echilibru al trupului cu sufletul da per total o fiinta slaba.
Pe de alta parte nu vad un om cu spiritul bogat tragand de fiare ca sa isi pastreze linia, dupa cum n-am vazut pana acum vreun culturist cu prea multa minte.
Parerea mea...


QUOTE
Nietzsche e mai întortocheat el aşa, ca să-l înţelegi tre' să ai o doză suficientă de nebunie. Sunt convins că Hess o avea!


Sigur ca avea acea doza..era un temerar....si pentru ca l-ai readus in discutie hai inapoi la el (ne bate March obrazul daca mai batem apa in piua...)

PS. Cocosel, eu inca te mai astept in discutia de aici....


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 28 Jan 2011, 01:05 PM
Mesaj #268


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Avem pana acum asa: o nava care se cheama Luna (actualul satelit al planetei Pamant), reprezentantii unei civilizatii acvatice care au calatorit cu ea de foarte departe si pana la planeta Marte unde au cuibarit pe vremea cand aceasta era acoperita de ape. Avem un cataclism pe Marte (noi l-am asimilat scufundarii Atlantidei din miturile de pe Pamant), avem o migrare in mare viteza de pe Marte pe Pamant, cu asigurarea in prealabil a conditiilor necesare vietii (e vorba de civilizatia acvatica). Avem aceasta civilizatie functionand pe Pamant si demarand un experiment in urma caruia sa rezulte o fiinta umana capabila sa fuzioneze cu populatia acvatica. Avem reusite (evolutia umana) si esecuri (potopul, razboaie si conflicte locale, cataclisme) ale acestui experiment. Avem procesul in derulare...Am ajuns la zilele noastre.

O precizare se impune: de ce fiinte acvatice ??
Pai din foarte multe motive: viata asa cum o stim noi e indisolubil legata de apa, apa e factorul comun Marte/Pamant al acelor vremuri, apa ar justifica experimentul umanoid, proportiile navetei Luna si lipsa de mobilitate a acelei civilizatii..

Mai mult decat atat primele legende ale umanitati, care circulau la nivelul popoarelor sumerian si protosumerian (primele civilizatii atestate istoric) vorbesc toate de zei amfibieni. Nici nu erau zei in sensul pe care il acordam azi cuvantului ci mai degraba invatatori..

Voi prezenta mai departe un citat din ilustrul meu mentor spiritual, excelenta sa, eruditul sir Hampu The Great, care a studiat cazul si a elaborat o teorie pe acest subiect..

Acest topic a fost editat de The Dude: 28 Jan 2011, 08:38 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 28 Jan 2011, 01:14 PM
Mesaj #269


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



"E imposibil astazi sa poti avea date precise, sau macar o certitudine cu privire la evenimentele petrecute in urma cu atat de multa vreme.
Relatarile despre acest popor, la fel ca relatarile despre toate celelalte popoare si civilizatii care astazi nu mai exista, au fost retinute de istoria vie, transformate deaceasta in legende, iar legendele in mituri.

Mitul care urmeaza e doar unul dintre ele.

Dupa relatarile preotului babilonian Berossos, ".. din Marea Erytree (Golful Persic), acolo unde se afla hotarul Babiloniei, in primul an, a iesit din apa o fiinta plina de inteligenta numita Oannes care i-a invatat pe oameni totate tehnicile si artele utile."

Berossos care a trait in secolul al II-lea b.c. povesteste acest eveniment petrecut in "primul an"....Este unanim acceptat astazi ca istoria Mesopotamiei incepe cu mileniul IV inainte de Cristos, insa nimeni nu va putea preciza vre-odata ziua si ora exacta cind acest lucru s-a intimplat. Putem doar convenii ca o perioada atat de indelungata de timp are la randul ei un inceput, si nu e deplasat sa numim acest inceput "primul an", al mileniului IV b.C.

"Oannes (babil. U-anna; numele sumer.necunoscut, probabil apropiat de varianta akkad. Ummanu-Mesterul). Zeu sau fiinta supraumana mesianica, cu aspect acvanaut sau de amfibie antropoihtiomorfa...cu care ar fi inceput sirul marilor intelepti mitici din Mesopotamia dinainte de potopul universal."
(V. Kernbach-Dictionar de Mitologie Generala- Ed. Albatros 1995)

"..in primul an a iesit din Marea Rosie..[.].. o fiinta cu numele de Oannes, al carui corp era ca de peste, si avea picioare de om..[.]. Ea avea insa glas de om si chipul sau s-ar pastra si azi chiar. Aceasta fiinta s-a intilnit cu oamenii ziua, fara sa ia cu sine mincaruri, si a transmis oamenilor semnele scrierii, stiintele si artele de tot felul, i-a invatat cladirea oraselor, inaltarea templelor, introducerea legilor, masurarea paminturilor, le-a aratat cum se face semanatul si recoltarea roadelor si i-a invatat tot ce era de folos oamenilor pentru cultivarea vietii. Odata cu apusul soarelui fiinta aceea Oannes s-a cufundat iarasi in mare si si-a petrecut noptile in adincuri, caci era o faptura amfibie" (Eusebiu de Cezarea, Prep. Ev.I,14)

Dupa Constantin Daniel (Civilizatia Asiro-Babiloniana-Ed. Sport Turism 1981, si Civilizatia Egiptului Antic-Ed Sport Turism 1976)...."acest Oannes corespunde zeului Ea, care este zeul adincurilor marii si al intelepciunii. El era inventatorul mestesugurilor si sub diferite nume apare in toate culturile popoarelor din arealul ocupat astazi de Siria, Irak, Iordania,Israel, Liban si nu in ultimul rind, Egipt, dovedind astfel o unitate, daca nu chiar o condescendenta culturala a acestor popoare cu paternitate probabil proto-sumeriana."


Acest topic a fost editat de The Dude: 28 Jan 2011, 01:15 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 28 Jan 2011, 01:18 PM
Mesaj #270


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE(The Dude @ 28 Jan 2011, 03:05 PM) *
Hampu The Great, care a studiat cazul si a elaborat o teorie pe acest subiect..

Pe unde o fi ? Participa activ la multe alte topicuri pe aici

Acest topic a fost editat de March: 28 Jan 2011, 01:18 PM


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 28 Jan 2011, 01:25 PM
Mesaj #271


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.490
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



Am inteles ca acest corp pe care il purtam este suspect de bine adaptat la apa, pielea lina fara par (cu cateva zone exceptii), nasul perfect proiectat pentru inaintarea in apa. Aceaste realitati nu contrazic, ba chiar ajuta teoria de mai sus, este?


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 28 Jan 2011, 03:52 PM
Mesaj #272


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Exact..dar stai sa vezi...




--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 28 Jan 2011, 03:57 PM
Mesaj #273


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Dar ca sa ajungem si la Hess trebuie sa facem inca o data popas la Thule…The Society

Adica Thule-Gesellschaft

Nu exista dovezi certe ca Hitler insusi sa fi participat la intrunirile acestei societati, insa stim cu certitudine doi dintre membri importanti si dedicati ai acesteia: Rudolf Hess si Dietrich Eckart:



..el e piesa cheie...Pe el il banuiesc ca fiind punctul de intersectie prin care divinitatea a comunicat si a stabilit initial o relatie cu cei ce aveau sa ii aplice planul stabilit..

....si mai banuiesc ca Thule-Gesellschaft a fost locul special creat pentru ca toata conspiratia sa poata fi activata....

Acest topic a fost editat de The Dude: 28 Jan 2011, 08:40 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 28 Jan 2011, 04:03 PM
Mesaj #274


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Scriitor, jurnalist, poet, dramaturg si director, Dietrich Eckart este autorul ideologiei (atentie !) "geniului supraom" ca produs al unei formari intelectuale realizate la confluenta dintre:

-literatura lui Lanz von Liebenfels (fost preot, iluminat de descoperirea mormantului unui cavaler templier moment dincolo de care dezvolta cateva teorii proprii "blue-blond aryanism" si "lower races" parasind mai apoi straiul monahal .." due to his growing nervousness". Este autorul Theozoologiei, carte in care rasa aryana e glorificata (denumita rasa de tip man/god) iar pentru rasele inferioare propune castrarea si exterminarea prin munca. Tot in aceasta carte, deosebit de pretios pentru teoria noastra, Lanz dezvolta un fundament neognostic asezat pe temele biblice, potrivit caruia Eva, de esenta divina in aceasta varianta, este sedusa de un demon negru, iar in urma idilei i-au nastere rasele inferioare. Opus acestei linii de descendenta, exista linia corecta a aryan-cristainismului. Distrugerea raselor inferioare ar reversa in opinia lui Lanz acest proces, readucand Evei calitatea divina si ajutand aryanismul sa isi recapete pozitia uzurpata de succesor de drept.

-filozofia lui Arthur Schopenhauer despre care amintim doar criticile potrivit carora conceptul omului niciodata satisfacut este o exagerare, dupa cum metoda ascetica propusa ca remediu pentru orice porniri excesive este la randul ei supradimensionata. Este de-a dreptul impresionata influenta pe care acest om a putut sa o exercite aspura unora dintre cele mai reprezentative figuri ale vremii: Friedrich Nietzsche, Richard Wagner, Ludwig Wittgenstein, Erwin Schrödinger, Albert Einstein, Sigmund Freud, Otto Rank, Carl Gustav Jung, Leo Tolstoy, si.... Jorge Luis Borges....

-imaginarul lui Angelus Silesius, un extraordinar maestru al misticismului si al paradoxului, exponent al curentului Panentheism diferit de Pantheism, ambele forme ale hinduismului, curent ce sustine existenta unui Dumnezeu prezent in fiecare colt al naturii; practic nu a unui Dumnezeu creator ori demiurg, ci a unui Dumnezeu interpretat ca pe o forta ce pune in miscare universul si care il mentine in functiune.

-conceptul religiilor indiene Maya, cu nesfarsite sensuri, centrat in jurul iluziei si al visarii, potrivit caruia, din perspectiva eternitatii fiecare persoana, fiecare obiect prezent fizic, nu este decat o tulburatoare picatura de apa dintrun ocean nesfarsit..

Acest topic a fost editat de The Dude: 29 Jan 2011, 10:35 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 28 Jan 2011, 04:51 PM
Mesaj #275


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Banuiesc ca lui Dietrich Eckart divinitatea i-a dezvaluit, fie prin transfer oniric, fie pe o cale mai directa, intregul proiect.
Influenta lui asupra lui Adolf Hitler e de-a dreptul hipnotica. El inventeaza un personaj pe care il numeste pe rand Mesia al germanilor, Uriasul, Cel ce va veni, Cel fara nume, Cel pe care toata lumea il simte dar pe care nimeni nu il cunoaste inca. Dupa ce stabileste precis aceasta pozitie, i-o ofera lui Hitler.

Apoi se ocupa de promovarea imaginii lui Adolf, de introducerea lui in cercurile influente si de toate demersurile necesare unei finantari a partidului care sa ii poata permite ascensiunea. Este fara nicio indoiala ideologul nazismului..cu o influenta desavarsita asupra viitorului furher din acea perioada..

Cineva ar putea spune ca el l-a fabricat pe Adolf Hitler din nimic...
Acel cineva este The Dude.

Acest topic a fost editat de The Dude: 28 Jan 2011, 08:49 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 28 Jan 2011, 04:52 PM
Mesaj #276


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(The Dude @ 28 Jan 2011, 12:36 PM) *
QUOTE
Cert este ca cel despre care eu am spus aici tot timpul este un personaj de fictiune (nu ca celalalt ar fi altfel) produs de mintea filozofului Nietzsche.

De unde sti ca Zoroastru este un produs de fictiune? De ce nu ar putea fi un invatator real care sa fi existat asemeni multor altor invatatori ca sa nu mai vorbim despre Isus. Personajul lui Nietzsche este un personaj de fictiune inspirat de Zoroastru.
QUOTE
Potrivit unei teorii ce patroneaza literatura inca de pe la inceputurile ei, Zarathustra lui Nietzsche, e Nietzsche insusi...

Posibil.
QUOTE
Avem reusite (evolutia umana) si esecuri (potopul, razboaie si conflicte locale, cataclisme) ale acestui experiment. Avem procesul in derulare...Am ajuns la zilele noastre.

Consideri evolutia umana o reusita? cat despre esecuri poate ca ar trebui sa le definim sursa, potopul este o pedeapsa, o regenerare in cadrul experimentului, razboaiele ar putea fi experimente pentru filtrarea a ceea ce a mai ramas dupa potop.
QUOTE
...........apa e factorul comun Marte/Pamant al acelor vremuri, apa ar justifica experimentul umanoid, proportiile navetei Luna si lipsa de mobilitate a acelei civilizatii..

nu stim asta cu certitudine, dar plecand de la aceasta presupunere am arunca protoistoria inapoi in timp cu miliarde de ani, poate asa s-ar explca existenta in miturile umane a balaurilor, potopului si altor evenimente comune tuturor miturilor omenirii.
QUOTE
Mai mult decat atat primele legende ale umanitati, care circulau la nivelul popoarelor sumerian si protosumerian (primele civilizatii atestate istoric) vorbesc toate de zei amfibieni.

Vrei sa spui acvatici, asta sa nu inteleaga lumea ca invatatorii respectivi erau broaste, sau salamandre. Ciudat in aceasta teorie este ca daca a existat o civilizatie acvatica care ar fi fost invatatorul umanitatii sau creatorul ei a decis sa nu pastreze branhiile la oameni, ne-ar fi ajutat intr-o planeta dominata de ape, nu crezi?
QUOTE
Voi prezenta mai departe un citat din ilustrul meu mentor spiritual, excelenta sa, eruditul sir Hampu The Great, care a studiat cazul si a elaborat o teorie pe acest subiect..

Te rog doar suntem dincolo de orice ratiune.



--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 28 Jan 2011, 08:08 PM
Mesaj #277


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(Marduk @ 28 Jan 2011, 05:52 PM) *
De unde sti ca Zoroastru este un produs de fictiune?


Habar n-am ce ar putea fi..Stiu insa precis ca cel despre care ne vorbeste Friedrich Nietzsche nu poate fi altceva. Toate personajele din povestiri, chiar si cele din monografii, ori din biografii, sunt intr-o masura mai mare sau mai mica fictive...Personajul lui Nietzsche, in plus este unul de tip pamfletar, este motivul unui eseu filozofic (de mare valoare) care nu depaseste insa pragul imaginatiei (in directia lui spre real)

QUOTE
Consideri evolutia umana o reusita? cat despre esecuri poate ca ar trebui sa le definim sursa, potopul este o pedeapsa, o regenerare in cadrul experimentului, razboaiele ar putea fi experimente pentru filtrarea a ceea ce a mai ramas dupa potop.


Evolutia umana ?? Eu ziceam pe aici ca a avut suisuri si coborasuri si speculam ca probabil a urmat un traiect prestabilit. E clar in progres, insa daca e sau nu o reusita ??? asta da intrebare...

QUOTE
nu stim asta cu certitudine, dar plecand de la aceasta presupunere am arunca protoistoria inapoi in timp cu miliarde de ani, poate asa s-ar explca existenta in miturile umane a balaurilor, potopului si altor evenimente comune tuturor miturilor omenirii.


...eu incep sa cred tot mai tare ca asa s-a intamplat. Toate basmele alea au un sambure de adevar..nu poate fi altfel. In vremuri de demult cuvantul avea o valoare mistica. Nu puteai spune orice si oricum, asa cum face azi Cocosel cu o frivolitate de-a dreptul nerusinata, cuvintele aveau forta magica...cuvintele odata rostite invocau lucruri si intamplari...Oamenii se temeau sa pronunte nume, se declame sentinte, sa proclame adevaruri...mai ca e o rusine ca astfel de vremuri au apus...Ideea e ca nu se spunea orice si oricum, iar cei care relatau povesti erau profund responsabili de valoarea gestului lor si in raport cu acuratetea celor relatate...

QUOTE
Vrei sa spui acvatici, asta sa nu inteleaga lumea ca invatatorii respectivi erau broaste, sau salamandre.


Ar fi putut fi orice...Cum am zis, cineva isi imagina ca ar fi viermi simbioti...De ce nu ??

QUOTE
Ciudat in aceasta teorie este ca daca a existat o civilizatie acvatica care ar fi fost invatatorul umanitatii sau creatorul ei a decis sa nu pastreze branhiile la oameni, ne-ar fi ajutat intr-o planeta dominata de ape, nu crezi?


Nu absolut deloc...E stupid...
Chestia cu branhiile e o etapa in cercetarea lor...in fapt o faza intermediara a experimentului.
Cred ca ei ca fiinte nici macar atat nu aveau...Si mai cred ca nu aveau nicio nevoie de oxigen, ori de toate celelalte elemente ale atmosferei si ecosferei de care avem nevoie vitala noi. Cred ca felul in care ei functionau biologic este deasupra oricarei recunoasteri posibile pentru noi...Cred ca sentinta "dupa chipul si asemanarea" se refera poate la pozitia bipeda si sigur la modul de a rationa (posibil si la principalele aparate anatomice: digestiv, circular, respiratoriu, insa in cu totul alt sens decat il percepem noi azi)...

QUOTE
Te rog doar suntem dincolo de orice ratiune.


Am facut-o deja, insa citatul din HTG este unul argumentat stintific...si preluat de pe un alt topic, acolo unde domnia sa avea mari pretentii de la inteleptiune, logica, cultura si de la rationalitate. Faptul ca m-am folosit de el aici nu ar trebui sa ii scada nici pretentiile nici valoarea...atata cata e.

Acest topic a fost editat de The Dude: 29 Jan 2011, 10:36 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 28 Jan 2011, 09:24 PM
Mesaj #278


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(Marduk @ 28 Jan 2011, 05:52 PM) *
Vrei sa spui acvatici, asta sa nu inteleaga lumea ca invatatorii respectivi erau broaste, sau salamandre. Ciudat in aceasta teorie este ca daca a existat o civilizatie acvatica care ar fi fost invatatorul umanitatii sau creatorul ei a decis sa nu pastreze branhiile la oameni, ne-ar fi ajutat intr-o planeta dominata de ape, nu crezi?


Te voi ajuta eu cu un posibil partial raspuns la intrebarea pe care i-ai adresat-o lui The Dude. Intr-un post precedent el dadea urmatoarele repere:
QUOTE
"..in primul an a iesit din Marea Rosie..[.].. o fiinta cu numele de Oannes, al carui corp era ca de peste, si avea picioare de om..[.]. Ea avea insa glas de om si chipul sau s-ar pastra si azi chiar."


Descrierea facuta mi-a adus instantaneu in fata ochilor o pictura de-a lui Rene Magritte smile.gif ...





--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 28 Jan 2011, 09:35 PM
Mesaj #279


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(The Dude @ 28 Jan 2011, 05:51 PM) *
Apoi se ocupa de promovarea imaginii lui Adolf, de introducerea lui in cercurile influente si de toate demersurile necesare unei finantari a partidului care sa ii poata permite ascensiunea. Este fara nicio indoiala ideologul nazismului..cu o influenta desavarsita asupra viitorului furher din acea perioada..


It was Eckart who introduced Alfred Rosenberg to Adolf Hitler. Between 1920 and 1923, Eckart and Rosenberg labored tirelessly in the service of Hitler and the party. Through Rosenberg, Hitler was introduced to the writings of Houston Stewart Chamberlain, Rosenberg's inspiration. Rosenberg edited the Münchener Beobachter, a party newspaper, originally owned by the Thule Society. In the pages of the Münchener Beobachter, Rosenberg published the Protocols of the Elders of Zion.

To raise funds for the party's newspaper, Eckart introduced Hitler into the influential circles that would eventually fund the Nazi party. While staying in the house of a wealthy manufacturer in Berlin, Hitler was given instruction in public speaking by a teacher of drama.

On 9 November 1923, Eckart was involved in the Nazi party's failed Beer Hall Putsch; he was arrested and placed in Landsberg Prison along with Hitler and other party officials, but was released shortly thereafter due to illness. He died of a heart attack in Berchtesgaden on 26 December 1923. He was buried in Berchtesgaden's old cemetery, not far from the eventual graves of Nazi party official Hans Lammers and his wife and daughter.

Hitler dedicated the second volume of Mein Kampf to Eckart, and also named the Waldbühne in Berlin as the "Dietrich-Eckart-Bühne" when it was opened for the 1936 Summer Olympics.


sorry gypsyhart....era absolut necesar, dar l-am scurtat la minim.. wink.gif

Acest topic a fost editat de The Dude: 28 Jan 2011, 09:38 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 28 Jan 2011, 09:41 PM
Mesaj #280


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Extraordinar exergy33...deci asa arata...Nici nu ma indoiesc. Suprarealisti aveau o conexiune direct ca astfel de lucruri.
Daca toti ceilalti primeau cu dramuita, lor le venea de-a valma...


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post

14 Pagini V  « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 9 May 2024 - 07:01 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman