HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

80 Pagini V  « < 30 31 32 33 34 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Construieste-ti O Cabana, realizabil pentru toate buzunarele
Erwin
mesaj 8 Nov 2010, 07:59 PM
Mesaj #1086


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



Am uitat să precizez că fântâna se află în zona de deal/Munţii Zarandului. La şes, într-adevăr, aici în Timişoara avem fântâni publice forate la peste 100m cu straturi cimentate şi captate mai jos. Analizele se fac periodic, apa este bună.

La mulţi ani Mihaelei/Gabrielei, Danzel! ani.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 9 Nov 2010, 10:09 AM
Mesaj #1087


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



Am revenit cu info.
Constructia trebuie conceputa in functie de rasarit si de apus ..printre altele. Soarele in diferite faze ale sale emite anumite energii/radiatii care ne influenteaza organismul in mod diferit. Dimineata este caracterizat de prezenta predominanta a radiatiilor ultraviolete iar cel de dupa pranz de predominanta radiatiei infrarosii. In functie de asta este recomandata organizarea functiunilor in cadrul unui imobil. De exemplu, in cazul unei locuinte, fie ea si cabana:
- zona de est a casei (cu ferestrele orientate catre aceasta directie cardinala) este propice amplasarii unor incaperi care adapostesc activitati ce se desfasoara in prima parte a zilei. Se recomanda deschioderi de ferestre cat maimari in aceasta directie lumina de dimineata avand multe efecte pozitive asupra organismului. Se recomanda si inlaturarea obstacolelor din acesta directie ..cum ar fi perdelele de vegetatie. In aceasta parte se amplaseaza camera de zi/joaca sau biroul.
- zona de sud-est este recomandata pentru bucatarie
- zona de sud condenseaza vara o mare cantitate de energie , spatiile corespondente acestei zone fiind impregnate cu radiatia infrarosie care din punct de vedere al vibratiei este destul de stresanta pt organismele vii care sunt agitate in prezenta ei. Se recomanda ca peretii dinspre sud sa fie cei mai grosi si cu cele mai putine ferestre. Aceasta directie este nefavorabila pentru amplasarea camerei unui copil sau a unui birou de lucru dar poate fi utilizata pe timp de noapte ca dormitor.
Este bine ca fatada dinspre sud si cea de vest sa fie protejate de razele puternice ale soarelui cu o perdea de vegetatie inalta ...dar este bine sa fie utilizate foioase pt ca pe timpul iernii cand soarele este mai putin puternic protectia nu mai este necesara.
- zona de vest, sau apusul este asociata cu pacea, cu serenitatea. Soarele de dupa-amiaza invita la siesta. Este o pozitie buna pentru amenajarea unui loc de repaus de odihna.

Cam atat am gasit eu... credeam ca scrie mai mult dar mult bla, bla si info concreta putina. Interesant oricum.
Toate bune.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 9 Nov 2010, 12:44 PM
Mesaj #1088


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



QUOTE(The Dude @ 8 Nov 2010, 08:58 AM) *
Nu sunt prinse in niciun fel. Sunt asezate ca in poza si se stabilizeaza prin tesere si greutate proprie !


Nu ar merge oare sa pun pe fiecare piatra putin "chit montaj". L-am folosit la gresia din hol cand mi s-a "umflat"..si cum dibaci sa fac amestecuri de materiale nu sunt...am pus niste chit din'asta si zici ca nu s-a inatmplat nimic. Mi-au recomandat cei de la Bricostore spunand ca ar fi f bun si la exterior la montarea glafurilor..etc. Cica dupa lipire scoti glaful cu zid cu tot, ca acest chit f tare nu se dezlipeste. O sa-i intreb daca merge si pt piatra. Chiar, sti ce fel de piatra e acolo la carierele alea?

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 9 Nov 2010, 12:44 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
The Dude
mesaj 9 Nov 2010, 03:32 PM
Mesaj #1089


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Nu iti mai face astfel de griji. In cazul tau, chitul se lipeste de piatra si de folie, daca ar fi sa se smulga, s-ar smulge din folie. Baga intotdeauna seama pe cheltuielile astea marunte pentru ca ele iti distrug bugetul. Daca ai sa faci un calcul, numarul de tuburi de chit necesare ar putea costa mai mult ca stanca cu totul.

Gandeste-te asa: stanca e grea. Stanca e plata (priveste pozele) ea nu are suprafete mari care sa poat creea efect de vela cand sunt expuse la vanturi puternice.
Nu se intampla nimic cu pietrele de pe camp la furtuni si vijelii, nu are sa se intample nimic nici cu cele de pe casa ta.

Cineva spunea pe aici ca materialul marunt nu e din cale afar de scump. O persoana pe care tocmai am cunoscut-o inca isi mai face cruci cand a analizat devizul unei mansardari.
A platit pe placile multicui si pe cuie mai mult decat pe termoizolatia din vata.


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doru_constantini...
mesaj 9 Nov 2010, 09:46 PM
Mesaj #1090


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 153
Inscris: 5 April 09
Forumist Nr.: 13.635



QUOTE(danzel @ 9 Nov 2010, 06:02 PM) *
Daca poti sa trimiti o poza cu un burghiu, ca sa pot face unul pt diametrul stalpilor mei ar fi....BETON biggrin.gif
Beton C20/25? Adica in ce rapoarte sa fie cimentul pietrisul si apa?


N-am uitat de poze, insa n-am avut aparatul, pe urma n-am avut laptopul, si numai acum reusesc sa le pun:



Ceva mult mai comod, daca gasesti de inchiriat:


Betonul se face din mai multe feluri de agregate, un liant (ciment) si apa.
Se iau mai multe agregate pe care le ai la dispozitie, (de exemplu nisip 0-5, pietris margaritar 7-15, sort 16-25, sort 25-32), minim 3.
Se stabileste pentru fiecare agregat in parte compozitia in functie de dimensiuni, procentual.
Apoi, cu ajutorul unui program, se face un grafic care iti stabileste cat din fiecare agregat sa pui ca sa te incadrezi in limitele clasei de beton dorite.
Calculul asta ti-l poate face cineva de la un laborator de testare a materialelor de constructii, daca le duci niste mostre de agregate.

Mai simplu, dar nu este "ca la carte", te iei dupa retetele scrise pe sacul de ciment.

Daca ai lua de la o statie de betoane ar fi cel mai simplu, dar nu poti, pentru ca vrei o cantitate foarte mica...

Acest topic a fost editat de doru_constantiniu: 9 Nov 2010, 09:50 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 9 Nov 2010, 11:51 PM
Mesaj #1091


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



dacă vrei să-l torni în tuburile de plastic va trebui ca agregatele să nu fie prea mari şi să faci cumva să vibreze la turnare, ca să nu rămână aer în tub. Dar poţi face ceva mai ieftin decât să pui un tub pentru fiecare pilon: fă un singur cofraj (sau câteva) în care torni pe rând pilonii şi apoi după ce s-au întărit îi montezi în pământ. Aşa nu eşti limitat la dimensiunea tubului de pvc, poţi să faci secţiunea pătrată, de ce dimensiune ai nevoie, din ce materiale ai la dispoziţie. Dacă zona e inundabilă există riscul ca solul să fie instabil, aşa că pilonii s-ar putea înclina/scufunda în timp şi nu mai ai reazemul uniform. Tot fundaţia clasică e mai bună.


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 10 Nov 2010, 08:35 AM
Mesaj #1092


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



" In legea 10 (legea constructiilor) privind calitatea in constructii sunt definite exigentele esentiale care sunt necesare a se respecta in mod obligatoriu:

· rezistenta si stabilitate;(A)
· Securitate in caz de incendiu;(B)
· Igiena, sanatate si mediu inconjurator;©
· Securitate in exploatare;(D)
· Protectie impotriva zgomotelor;(E)
· Economie de energie si izolare termica.(F)

Pentru fiecare din aceste exigente exista verificatori si experti autorizati de care ministerul lucrarilor publice. Exigentele de verificare sunt urmatoarele: A,C,D,B,E,F– corespunzatoarea ordinii prezentate mai sus. Este obligatorie verificarea proiectelor la exigenta A, iar la celelalte in functie de destinatia cladirii, suprafata, regim de inaltime, etc..."


Danzel, daca insisti pentru constructia pe piloni ea nu este imposibila insa modul tau de abordare tradeaza amatorismul. No offense ma friend...
Betonul nu se protejeaza cu tuburi de PVC, sau in tuburi de PVC. Trebuie mai intai sa intelegi cum functioneaza el pentru a putea pricepe felul in care lucreaza si ce trebuie sa ii ceri exact.
Nu pot face aici o dizertatie, sunt deja angajat in doua pe alte teme si asta fiind "munca mea de seriviciu" nu o fac cu tragere de inima.
Betonul este un amestec fluid ce se solidifica si care in final capata o mare rezistenta. El poate fi perfect impermeabilizat din componentele lui.
Nu e necesar un strat protector, aminteste-ti de pilonii podurilor din constructie monolit care sunt fundati direct in albiile de rau.

Daca acolo unde zici (voi verifica coordonatele) exista periodic (lungimea ciclului e irelevanta) inundari atunci asta indica limpede doua probleme.
Prima cea pe care ai sesizat-o chiar tu (sub cota) si a doua existenta unui strat de suprafata de argila (sau calcar) care impiedica, sau ingreuneaza, drenarea.
Din experienta, eu banuiesc si o a treia problema mult mai grava: existenta unui sol macroporic care are dezavantajul urias ca taseaza masiv, inegal si continuu..

Nu degeaba au socotit zona aia improprie constructiilor, adica extravilan...Exista reguli de categorisire care pana nu demult mai erau si respectate.

In fine, conceptul pe piloni este specific locuintelor lacustre. Se pare ca l-a inventat Baba Yaga (personaj fabulos din mitologia slava, care isi avea cocioaba construita pe un picior de gasca), dar cel mai sigur apartine traditiei egiptene din Delta Nilului.

Coliba Babei Yaga in una din variante



Ideea e foarte simpla: trebuie sa asezi pilonul pe o talpa care sa descarce pe ceva stabil. Asta inseamna ca tu ar trebui obligatoriu sa faci rost de un studiu geotehnic al zonei (poti comanda unul, sau poti apela la Primarie, care cel putin teoretic ar trebui sa il aiba), sa vezi pe ce starturi stai, sa identifici stratul stabil pana la care trebuie sa duci talpa pilonului si sa iti stabilesti apoi tehnologia in functie de toate aceste date. E poate cea mai nimerita solutie in cazul tau, insa e greoaie si costisitoare. Estimarile mele indica o lungime a pilonului mare si o adancime considerabila. Cel mai bun dintre scenarii, la o amprenta de 65mp, ar putea sa insemne trei foraje de 300mm in echidistant cu lungimea de 400cm (50 afara)..dar asta nu e decat o speculatie.
E nevoie sa fi foarte atent pentru ca pilonii trebuiesc legati intre ei.
Nu poate fi vorba de o platforma ca aia pe care ai desenat-o.
Trebuie musai o placa de beton. In sus te poti duce cum vrei, dar baza trebuie atent stabilizata.

Acest topic a fost editat de The Dude: 10 Nov 2010, 10:35 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
picamaru
mesaj 10 Nov 2010, 09:09 AM
Mesaj #1093


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 71
Inscris: 11 December 07
Forumist Nr.: 10.973



Va cer sfatul rezolvarea urmatoarei probleme:pe terenul ce il detin ,cam central se afla un put.Constructie veche ,din pietre de rau.Acum un an am tencuit si inaltat partea de peste sol.Am tencuit si interiorul.
Pe partea din fata putului ,vreo 20-30 m2 am noroi ca urmare a infiltratiilor de la put.Fiind chiar in mijlocul curtii a vrea sa rezolv problema.
Am gandit mai mult variante:cu tub de drenare a apei ,dar nu stiu daca rezolv problema si in plus am vreo 30 m pana la poarta,cu sigilare prin introducerea unui rand de tuburi in put dar mi se pare destul de scump.Alta ar fi sa tencui interiorul putului dar nu stiu ce materiale sa folosesc pentru ca timpul de intarire trebuie sa fie scurt,cat nu e apa in put si sa prinda pe piatra de rau.Putul nu e foarte adanc si e destul de lenes la umplere,probabil ca izvoarele sunt colmatate .Alta varianta ar fi arunc pietris pe portinea cu mocirla pana se stabilizeaza suprafata,varianta care e cea mai la indemana dar care nu rezolva problema in fapt.
Mai sunt si alte variante? Ce-ati face?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 10 Nov 2010, 09:41 AM
Mesaj #1094


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(danzel @ 9 Nov 2010, 06:02 PM) *
QUOTE
Cred ca nu se degradeaza OSB-ul 3 in cateva luni asa de tare , asa ca il pot lasa neacoperit cateva luni.

Cabana mea a stat neizolata la exterior 1 an, daca apuci sa-i pui acoperis si burlane iar strasina este destul de mare nu vei avea probleme, OSB3 rezista bine. Constructiile ieftine in Romania sunt restrictionate de lege, dar se pot face diverse trucuri pentru a ocoli legea. Atunci cand se face declaratia la primarie nu spui ca faci cabana, poate fi si grajd, fanar, cabana apicola, etc. Legea nu-ti interzice sa locuiesti in astfel de constructii, insa este mai permisiva in ceea ce priveste realizarea unor astfel de constructii, materiale, fundatie, etc.
QUOTE
Am vazut ce se intampla in 2 saptamani cu OSB-ul pus intre stalpi de 1,2m... se face ca un butoi si nu mai poti pune izolatia drept.

Nu vei avea astfel de probleme daca acolo unde se unesc doua placi de OSB, pe interior le vei unii cu o scandura lata de 10-15 si groasa de 2-3 fie pe toata lungimea imbinarii fie din loc in loc, prinderea scandurei se reaizeaza cu holsuruburi care trec prin OSB.

QUOTE
Uff, speram sa nu fie necesara fundatia clasica... Unul din motivele pt care imi doream fundatia pe piloni era faptul ca puteam etapiza constructia ei functie de timpul disponibil (si chiar de vreme), ca sa nu mai vorbim de costuri...

Din nefericire fundatia pe piloni nu prea este agreata de arhitectii din Romania, mai ales la case, desi in Canada si USA este folosita pe larg. Nu este domeniul meu dar poate rezista mai bine fundatia continua la cutremure, desi am vazut case batranesti de acest gen care sunt in picioare si dupa 200 de ani. Dar cum spuneam totul este ce declari si cum te intelegi cu arhitectul primariei.

QUOTE(The Dude @ 10 Nov 2010, 08:35 AM) *
QUOTE
" In legea 10 (legea constructiilor) privind calitatea in constructii sunt definite exigentele esentiale care sunt necesare a se respecta in mod obligatoriu:

Eu zic ca tocmai legea asta prin ambiguitatea blocheaza constructiile ieftine de genul cabanelor pana in 50 mp.
QUOTE
Trebuie musai o placa de beton. In sus te poti duce cum vrei, dar baza trebuie atent stabilizata.

Nu este domeniul meu si cred ca ai dreptate cand faci aceasta afirmatie, dar intreb, de ce nu se poate si fara placa de beton?


Acest topic a fost editat de Marduk: 10 Nov 2010, 09:42 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 10 Nov 2010, 10:22 AM
Mesaj #1095


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(Marduk @ 10 Nov 2010, 10:41 AM) *
Nu este domeniul meu si cred ca ai dreptate cand faci aceasta afirmatie, dar intreb, de ce nu se poate si fara placa de beton?


Himmm, poate am exagerat. Cineva, sau ceva, trebuie sa lege pilonii intre ei pentru a ii forta sa lucreze unitar. Eu am gandit ca cel mai simplu si eficient ar face asta o placa de beton, dar cred ca m-am exprimat gresit. Se pot lega cu orice pana la urma (profile metalice, alte grinzi, etc), important este ca ei sa fie legati.

Acest topic a fost editat de The Dude: 10 Nov 2010, 10:37 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 10 Nov 2010, 11:00 AM
Mesaj #1096


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(The Dude @ 10 Nov 2010, 10:22 AM) *
Se pot lega cu orice pana la urma (profile metalice, alte grinzi, etc), important este ca ei sa fie legati.

In fiecare stalp de beton poate fi pozitionat (infipt inainte de turnare) un profil in forma de U cu deschizatura de dimensiunea grinzilor ce urmeaza a fi folosite, cu 2 gauri prin care va prinsa fiecare grinda de piloni, apoi un cadru de jur imprejur. Continui sa cred ca acest tip de cabana este ce-a mai ieftina si usor de realizat.



Acest topic a fost editat de Marduk: 10 Nov 2010, 11:07 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelicanul
mesaj 10 Nov 2010, 03:27 PM
Mesaj #1097


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



Salutari tuturor si multumiri de buna primire!
Extraordinar cata buna intentie si in acelasi timp informatie se poate afla in acest loc! Inca nici nu-mi vine sa cred ca el exista si ca se mai gasesc atatia oameni informati si binevoitori totodata. Singura mea temere este ca nu cred ca voi reusi vreodata sa gasesc si un revers al medaliei, adica sa intorc serviciile aduse - ne-avand o meserie in domeniu...

Chiar astazi sper sa rezolv primul pas - achizitionarea unei bucati de teren extravilan in zona cetatii Siria din judetul Arad http://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98iria,_Arad
Terenul este situat in apropierea carierei de la Galsa (lucru care se va cere exploatat), este trecut in acte ca si pasune, dar s-a impadurit cu mult salcam si chiar cires, dar si foioase.
Curentul electric este la o distanta GPS (aeriana) de 420 de metri - pana la transformatorul ENEL din incinta carierei Glsa, iar apa sper sa o aflu cu un foraj de adancime.
Vreau sa ma mut de tot in zona, iar resursele mele finaciare pentru a ataca problema unei constructii serioase nu sunt foarte incurajatoare. Ma gandesc la un buget total de maxim 15.ooo de euro, suma totala, de care nici macar nu dispun in acest moment, ci sper sa-mi intre pe parcurs. O sa plec la atac cu aproximativ 5000, urmand sa nadajduiesc ca voi reusi finalizarea din veniturile ulterioare. E un proiect deocamdata utopic si stiu ca nu e foarte realist, mai ales ca in cazul meu nu va fi vorba de o constructie care sa imi serveasca doar de refugiu. Pentru asa ceva am niste refugii prin muntii Retezat, pe care le-am primit in custodie de la Directia Silvica (sunt foste puncte de observare in activitatile vanatoresti, dar cum acum cel putin teoretic nu se mai vaneaza in Retezat...). Despre acestea insa voi povesti cu alta ocazie. Astept sa vad reactii in privinta celor expuse mai sus si pareri despre felul cum ar fi bine sa incep lucrarile. Primordial cred ca e cazul sa trag curentul si sa obtin apa...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelicanul
mesaj 10 Nov 2010, 03:28 PM
Mesaj #1098


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



Salutari tuturor si multumiri de buna primire!
Extraordinar cata buna intentie si in acelasi timp informatie se poate afla in acest loc! Inca nici nu-mi vine sa cred ca el exista si ca se mai gasesc atatia oameni informati si binevoitori totodata. Singura mea temere este ca nu cred ca voi reusi vreodata sa gasesc si un revers al medaliei, adica sa intorc serviciile aduse - ne-avand o meserie in domeniu...

Chiar astazi sper sa rezolv primul pas - achizitionarea unei bucati de teren extravilan in zona cetatii Siria din judetul Arad http://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98iria,_Arad
Terenul este situat in apropierea carierei de la Galsa (lucru care se va cere exploatat), este trecut in acte ca si pasune, dar s-a impadurit cu mult salcam si chiar cires, dar si foioase.
Curentul electric este la o distanta GPS (aeriana) de 420 de metri - pana la transformatorul ENEL din incinta carierei Glsa, iar apa sper sa o aflu cu un foraj de adancime.
Vreau sa ma mut de tot in zona, iar resursele mele finaciare pentru a ataca problema unei constructii serioase nu sunt foarte incurajatoare. Ma gandesc la un buget total de maxim 15.ooo de euro, suma totala, de care nici macar nu dispun in acest moment, ci sper sa-mi intre pe parcurs. O sa plec la atac cu aproximativ 5000, urmand sa nadajduiesc ca voi reusi finalizarea din veniturile ulterioare. E un proiect deocamdata utopic si stiu ca nu e foarte realist, mai ales ca in cazul meu nu va fi vorba de o constructie care sa imi serveasca doar de refugiu. Pentru asa ceva am niste refugii prin muntii Retezat, pe care le-am primit in custodie de la Directia Silvica (sunt foste puncte de observare in activitatile vanatoresti, dar cum acum cel putin teoretic nu se mai vaneaza in Retezat...). Despre acestea insa voi povesti cu alta ocazie. Astept sa vad reactii in privinta celor expuse mai sus si pareri despre felul cum ar fi bine sa incep lucrarile. Primordial cred ca e cazul sa trag curentul si sa obtin apa...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 10 Nov 2010, 03:31 PM
Mesaj #1099


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Iar eu continui sa cred ca acest tip de cabana nu e o constructie serioasa (ma ingrijoreaza foarte serios partea de dedesubt).
Ca o constructie ieftina cu rezultate temporare e una acceptabila. Se incadreaza deci in topicul nostru.

Acum, ca ar fi cea mai ieftina e o afirmatie hazardata in opinia mea. Gradul de incarcare al costurilor variaza foarte mult de la zona la zona.
Acolo unde lemnul e din abundenta ea va fi mai ieftina ca una de piatra, dupa cum acolo unde piatra e din abundenta situatia e invers.
Dulgheri care sa realizeze asa ceva sunt si ei relativ scumpi si nu-s chiar pe toate drumurile.
Mai peste tot nu vei gasi decat pseudospecialisti care cred ca pot face o astfel de casa si care sunt dispusi sa experimenteze...pe banii tai.

O casa cu structura asta eu nici nu as recomanda pentru regiunea Rucar-Bran de exemplu.

Fundatia pe piloni e mai ieftina numai in aparenta, pentru ca, daca ai sa iei in calcul numai lucrarile de foraj si executia unei structuri stabile care sa poata prelua greutatea casei pentru ca apoi sa o redistribuie egal pe piloni ai sa afli ca e mai economic si mai eficient sa revi la solutia clasica. Parerea mea.


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelicanul
mesaj 10 Nov 2010, 03:54 PM
Mesaj #1100


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



Mda, revin, am observat ca am butonat ceva gresit si mi-a aparut comentariul de 2 ori. Scuze pentru ocuparea abuziva de spatiu. Deasemenea nu stiu cum as putea sa inser o imagine - poate ma ajuta cineva cu treaba asta..
Sper sa raman in sfera de interes a discutiilor, chiar daca ceea ce vreau eu sa construiesc acolo pe terenul de sub cetatea Siria va fi o locuinta. Constructia in sine se va vrea insa sa fie o cabana functionala, cu facilitati care sa-mi permita sa locuiesc acolo. Terenul propriu zis se afla la 2,5 km de soseaua Arad-Siria-Galsa-Ineu-Sebis. Din acesti 2,5 km 2 sunt asfalt (din satul Galsa, pana la cariera, iar 0,5 km sunt drum pietruit). In zona a mai inceput constructia unei case-de vacanta, un prieten. Terenul lui se invecineaza cu al meu.
Cam aceswtea ar fi datele preliminare, o sa merg la notar sa fac actele la ora 17 si apoi eventual o sa revin pe aici.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 10 Nov 2010, 04:09 PM
Mesaj #1101


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(pelicanul @ 10 Nov 2010, 03:27 PM) *
Terenul este situat in apropierea carierei de la Galsa (lucru care se va cere exploatat), este trecut in acte ca si pasune, dar s-a impadurit cu mult salcam si chiar cires, dar si foioase.
Curentul electric este la o distanta GPS (aeriana) de 420 de metri - pana la transformatorul ENEL din incinta carierei Glsa, iar apa sper sa o aflu cu un foraj de adancime.

Eu nu as fi atat de entuziasmat de prezenta acelei cariere, mai ales daca drumul ce duce la cariera trece prin fata cabanei mele. La distanta asta de 420 m vei avea nevoie de cativa (6-7) stalpi sa aduci curentul tocmai de acolo la cabana, asta in cazul in care nu-l aduci pe sub pamant, oricum o sa te coste ceva.

QUOTE(The Dude @ 10 Nov 2010, 03:31 PM) *
QUOTE
Ca o constructie ieftina cu rezultate temporare e una acceptabila. Se incadreaza deci in topicul nostru.

Adica cum cu rezultate temporare? tine 50-80 de ani?
QUOTE
O casa cu structura asta eu nici nu as recomanda pentru regiunea Rucar-Bran de exemplu.

Pentru o casa nici eu nu as recomanda dar pentru o cabana 5x7 cu pod locuibil as recomanda-o chiar si cabane mai mici se pot face pe acest sistem sau adaptat conform nevoilor.
QUOTE
Fundatia pe piloni e mai ieftina numai in aparenta, ......ai sa afli ca e mai economic si mai eficient sa revi la solutia clasica.

Crezi ca aceasta solutie costa mai mult de 6000 de euro?



--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 10 Nov 2010, 05:04 PM
Mesaj #1102


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



pelicanu thumb_yello.gif imediat ma implic si eu in discutia asta..

Marduk, casa aia poate dura mai mult de 50-70 de ani; ca functionalitate insa s-ar putea sa devina agasanta dupa o perioada mult mai scurta.
Structura, structura de rezistenta, la ea ma refeream cand spuneam ca n-as recomanda o structura din asta (care imi pare precara) pentru zona Rucar-Bran.

Per total s-ar putea sa se incadreze in 6000 de euro. Ar fi foarte interesant de facut un calcul, eu unul sunt mai sceptic decand am evaluat varianta in lemn a casei lui kcapone.
Cu o cherestea mult sub pretul pietii nu reuseam sa ma apropii macar de bugetul propus. Eu ziceam sa compari strict partea de fundare (nu numai fundatia ci si elevatia ei).
Daca pui pilonii, betonul special pentru ei, armarea lor si turnarea in cofrag (musai vibrata) placa, sau sitemul de grinzi care ii leaga (iarasi armat, vibrat) si compari apoi cu o fundatie continua, chiar armata dar cu beton ciclopian, pe care te ridici direct cu zidaria...ei bine lucrarile astea strict, comparate intre ele nu cred sa dea castig de cauza variantei cu piloni....desi in cazul amicului Danzel ea pare sa fie de neevitat



--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 10 Nov 2010, 05:51 PM
Mesaj #1103


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(The Dude @ 10 Nov 2010, 05:04 PM) *
QUOTE
ca functionalitate insa s-ar putea sa devina agasanta dupa o perioada mult mai scurta.

Cum sa devina mai agasanta la ce te referi?
QUOTE
Per total s-ar putea sa se incadreze in 6000 de euro.

Adica toata cabana sa fie construita cu 6000 de euro?



--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelicanul
mesaj 10 Nov 2010, 06:27 PM
Mesaj #1104


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



Domnilor, de cateva zeci de minute sunt proprietar, in cota parte cu un bun prieten din Timisoara, a 3,91 Ha pe fata nordica a dealului pe care e situata cetatea Siria. Accesul la teren se face trecand prin fata carierei, de acolo se lasa asfaltul si mai sunt cca 500 de metri pana la teren.
Desigur ca prezenta unei surse de zgomot si praf, cum este o cariera de piatra, nu lasa loc de foarte mult entuziasm. Partea buna este ca eu nu aud prea bine, asa ca sonorul nu o sa ma deranjeze (aici sunt desigur egoist..). Desigur ca pe acolo se lucreaza cu tot felul de utilaje si in plus mai e si piatra care e ff aproape.
In ceea ce priveste curentul electric, de la transformator ar urma sa trag 480 de metri sau poate chiar 500 de fir, in regim propriu, ceea ce inseamna ca enelul mi-ar monta contorul in incinta carierei, unde se afla transformatorul. Nu cred ca asta ar fi un inconvenient. Ramane sa ma hotarasc daca voi achizitiona direct din fabrica- Bistrita, Bucuresti sau Slatina, firul, sau daca il voi cauta pe valea Jiului, pe la vreo mina dezafectata-sau in curs de..Si as pune un fir mai gros, pentru a se putea bransa ulterior si alti potentiali investitori in frumusetea zonei.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 10 Nov 2010, 07:53 PM
Mesaj #1105


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Marduk, asa cum o vad eu casa aia va fi extrem de pretentioasa la intretinut. Nu stiu exact care sunt conditiile de livrare ale cherestelei din zona pentru care a fost intocmit proiectul pe care l-ai prezentat, dar oricare ar fi ele o casa facuta asa va lucra permanent. Vor fi fisuri in finsaje, vor aparea torsiuni, abateri de la planeitate si alte neajunsuri...

Sigur, latura pe care s-a facut decupajul ala lasa loc la multe interpretari, dar si fara ele raportul lungime/latime anunta o abordare riscanta..O casa cu pretentii la intretinut, mai ales una de vacanta pe care prin definitie o locuiesti numai periodic si pe perioade scurte e o casa agasanta si angoasanta. S-ar comporta poate mai bine daca ar fi locuita permanent, insa perioadele locuit/nelocuit dau posibilitatea lemnului sa treaca prin multe modificari. ...sa ma explic : e iarna, casa e nelocuita de o saptamana; ai conditii de umiditate si temperatura stabilizate la un anumit nivel. faci focul pentru a incalzi casa si il faci ca lumea ca n-ai chef sa tremuri. Temperatura creste brusc in interior si lent prin perete. Lemnul reactioneaza. In numai cateva ore a trecut la cu totul alti parametrii temperatura/ umiditate..si n-ar fi nimic daca s-ar opri aici, insa tu pleci dupa cateva zile si el saracul trebuie sa reia acest ciclu fortant.

E agasant sa vi si tu sa iti incarci acumulatorii si in loc sa te dai pe langa camin cu un paharel, sa trebuiasca sa iti petreci weekendul peticind si reparand.


....cu unele modificari s-ar putea face in 6000...si numai in anumite conditii. Vrei sa o faci ???


Pelicanul, esti in plin entuziasm si nu indraznesc sa iti spun chiar ce cred. Iarasi, nu stiu cum se face exploatarea in cariera aia...
Cele mai multe sunt exploatari de suprafata care nu presupun mai mult decat o fadroma insa prin apuseni multe se fac prin dinamitare.
Oricat de putin te-ar deranja zgomotul el va fi permanent si deloc de neglijat. Va fi praf, va fi trafic greu, Vor fi blocaje pe acel drum care nu va arata prea bine in anotimpurile ploioase pe aia 500 de metrii.

Dar tu sti deja toate astea, asa ca sfatul meu e sa te orientezi catre un mic camping cu casute la care sa atragi turisti...Incepi cu o casuta pe care o poti si locui pana ce entuziasmul se va mai domoli si pana cand toate neajunsurile ce iti par acum suportabile isi vor arata adevarata fata. Dupa aceea, daca ele raman intr-adevar suportabile dezvolti casuta in ceva mai mare, daca sunt imposibile faci urmatoarele casute si dai mai departe pe ideea de camping. O casuta din piatra n-ar trebui sa te coste cine stie ce acolo. Nici zece n-ar trebui sa coste..ai exploata in felul asta la maxim avantajul carierei din apropiere.

..gandeste-te o casuta cu un pat, o fereastra mare si un camin...plus pitorescul primului sat de vacanta cu casute din piatra...il poti numi Finstone..Poti face o campanie publicitara pe chestia "aventuri in epoca de piatra"...maaaaan, o adevarata mina de aur....

Acest topic a fost editat de The Dude: 10 Nov 2010, 08:00 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 10 Nov 2010, 10:13 PM
Mesaj #1106


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



han.gif Pelican!

Dară eşci bănăţan ge-a meu sau al'cumva? Am trecut pân Şiria a's' vară, m-am mirat că-i plin gi căstele gi ţâgani p'acle! Da' nu-i bai, pă gealu teu nu-s şî n-ai treabă. spoton.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelicanul
mesaj 11 Nov 2010, 08:39 AM
Mesaj #1107


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



QUOTE(Erwin @ 10 Nov 2010, 10:13 PM) *
han.gif Pelican!

Dară eşci bănăţan ge-a meu sau al'cumva? Am trecut pân Şiria a's' vară, m-am mirat că-i plin gi căstele gi ţâgani p'acle! Da' nu-i bai, pă gealu teu nu-s şî n-ai treabă. spoton.gif


Salutari!
Sunt nascut si crescut intr-adevar in partea sudica a Aradului - pe malul stang al Muresului, deci in Banat.
Sunt ceva castele tiganesti prin zona, dar in Siria inca-s purtine fata de Cuvin, Covasant, Ghioroc.
Sper si eu sa nu se napadeasca dealu` cetatii cu ciori - altele decat cele zburatoare si care ne ajuta foarte mult la parapanta, ca-s puturoase si planeaza cat mai mult fara a da din aripi, aratand in acest fel cam pe unde-s curentii ascendenti ce tin si aripa pilotata de noi...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelicanul
mesaj 11 Nov 2010, 09:03 AM
Mesaj #1108


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 244
Inscris: 2 November 10
Din: Arad
Forumist Nr.: 18.990



QUOTE(The Dude @ 10 Nov 2010, 07:53 PM) *
Pelicanul, esti in plin entuziasm si nu indraznesc sa iti spun chiar ce cred. Iarasi, nu stiu cum se face exploatarea in cariera aia...
Cele mai multe sunt exploatari de suprafata care nu presupun mai mult decat o fadroma insa prin apuseni multe se fac prin dinamitare.
Oricat de putin te-ar deranja zgomotul el va fi permanent si deloc de neglijat. Va fi praf, va fi trafic greu, Vor fi blocaje pe acel drum care nu va arata prea bine in anotimpurile ploioase pe aia 500 de metrii.

Dar tu sti deja toate astea, asa ca sfatul meu e sa te orientezi catre un mic camping cu casute la care sa atragi turisti...Incepi cu o casuta pe care o poti si locui pana ce entuziasmul se va mai domoli si pana cand toate neajunsurile ce iti par acum suportabile isi vor arata adevarata fata. Dupa aceea, daca ele raman intr-adevar suportabile dezvolti casuta in ceva mai mare, daca sunt imposibile faci urmatoarele casute si dai mai departe pe ideea de camping. O casuta din piatra n-ar trebui sa te coste cine stie ce acolo. Nici zece n-ar trebui sa coste..ai exploata in felul asta la maxim avantajul carierei din apropiere.

..gandeste-te o casuta cu un pat, o fereastra mare si un camin...plus pitorescul primului sat de vacanta cu casute din piatra...il poti numi Finstone..Poti face o campanie publicitara pe chestia "aventuri in epoca de piatra"...maaaaan, o adevarata mina de aur....


Draga domnule, as vrea sa cred ca entuziasmul este o treaba care ne tine treji pe cei mai multi dintre noi, macar pe astia care am inceput sa citim(sau sa scriem pe aci).
Desigur ca inceputurile sunt intotdeauna pline de energie si datatoare de sperante. Tine insa si de noi cat de mjult reusim sa ramanem in aceasta faza. In privinta indraznelii, desigur ca ne-cunoscandu-ma nimeni pe aici, nu prea stie cum sa ma ia. Va asigur ca cel mai bine si mai simplu e pe direct. Sunt de parere ca orice gand nespus e unul pierdut, indiferent daca e pro sau contra a o idee.
Drumul-se vede treaba ca nestiind sa atasez imagini, imi vine f greu sa explic cum e cu accesul la terenul meu. drumul pietruit, cel de 500 de metri, care incepe la cariera si duce pana la teren, se si infunda putin mai incolo - deasupra viei, in padure. Asta arata ca nu au ce cauta in acea directie camioanele cu piatra din cariera. Doar in cazul in care au de basculat ceva la mine pe proprietate...Ca sa iasa la drum, basculantele pline cu material, o iau direct la vale, pe asfalt, iar cand vin goale, dinspre drum, vin tot pe asfalt. Nu stiu cum se face exploatarea, am fost de foarte multe ori in zona, atat la zbor, cat si cu motocicleta, la balaurit prin padurile invecinate si stiu ca n-am sesizat zgomote puternice si zguduituri.
Foarte buna ideea cu The Flinstone Family, cred ca o sa o exploatez, numa` sa nu-mi ceri drepturi de autor!
Si prietenul meu si partener s-a gandit la o constructie din piatra, macar la primul nivel, insa nu stiu exact care ar fi costurile si stiu ca nici izolatia termica nu e foarte mare.
Oricum, pana la demararea lucrarilor, mai am timp sa ma stabilizez pe o idee. Primul pas trebuie sa il reprezinte desigur aducerea facilitatilor in teritoriu - curent electric si apa. partea de hartogaraie-acte, deasemenea ar trebui sa o incep. Nu prea imi dau seama cum ar fi mai bine sa fac planul/proiectul - [pt casa de vacanta sau pt gospodarie anexa] - asta avand in vedere ca as vrea sa aplic si la proiecte de finantare - cum ar fi de exemplu cel cu "Casa Verde".
Dezvoltarea unei zone turistice e desigur o idee care o aveam inca dinainte de a sti ca vom achizitiona acolo o bucata asa de mare de teren, ramane sa vedem care ar fi oportunitatile, deoarece bani de investit nu prea sunt...Pt inceput, desigur ca trebuie sa rezolv problema unei case, in care sa pot locui - eu si familia-am o sotie si o fetita de 1an si 3 luni.
Incet-incet ne facem cunoscuti prin scris si probabil ca avand o imagine mai ampla a ceea ce suntem, ajutorul si ideile care vor veni pe aceasta cale scrisa vor fi din ce in ce mai tintite.
Ne gandeam printre altele si la amenajarea unui poligon de tras cu arcul, partenerul meu fiind mare arcas...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 11 Nov 2010, 10:27 AM
Mesaj #1109


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



Pelicane, sa traiesti. Daca-ti faci si tu casa din piatra...vom fi mai multi "pietrosi". Excelenta ideea lui The Dude cu casute din piatra. Cine stie poate pietrificam o afacere in turism cu oferte pe tema asta in mai multe zone montane ale tarii. Eu am o idee despre ceva de genul asta.... iar solutia cu piatra o completeaza.
clapping.gif

Aviz All
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 11 Nov 2010, 12:20 PM
Mesaj #1110


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



All ne-a tot arat poze de pe la "altii". uite ca avem si noi poze cu ai nostrii

http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_i..._what_self.html
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 11 Nov 2010, 12:53 PM
Mesaj #1111


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(The Dude @ 10 Nov 2010, 07:53 PM) *
QUOTE
...sa ma explic : e iarna, casa e nelocuita de o saptamana; ai conditii de umiditate si temperatura stabilizate la un anumit nivel.

cand ai dreptate ai, ce s-ar putea face sa reduci cat mai mult din "angoasa"?
QUOTE
....cu unele modificari s-ar putea face in 6000...si numai in anumite conditii.

la cabana mea m-a costat 6000 numai fundatia, de asta te-am intrebat.



--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 11 Nov 2010, 07:53 PM
Mesaj #1112


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



[offtopic]

pentru noii veniţi:

Pentru a posta poze cel mai simplu este să le încărcaţi pe un site gratuit cum ar fi:

ImageShack

Photobucket

Picassa Web Album sau orice alt site care vă găzduieşte pozele proprii, apoi copiaţi aici în editor link-ul la poză gata formatat de site-ul respectiv. Cele mai multe au opţiuni de prelucrare a pozelor astfel încât să le aduceţi la o dimensiune convenabilă pentru forum (să nu depăşească mărimea ecranului obişnuit), rotire, setări culoare, luminozitate, contrast sau altele.

[/offtopic]

@Pelicanul:

Dacă e cariera aproape, va fi cel mai convenabil să construieşti din piatră, va fi şi proaspătă şi nici nu te va costa transportul prea mult fiind aproape. Am stat de vorbă cu un proprietar din zona Cheile Nerei - Sasca Montană unde toate casele sunt din piatră lipite cu pământ galben (fără mortar de ciment sau var). Sunt răcoroase vara şi călduroase iarna, piatra fiind un bun izolator termic. Multe case din zonă au zeci de ani, nu sunt afectate de umezeală dacă acoperişul este în menţinut mereu în stare bună şi există un bun drenaj la sol.


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doru_constantini...
mesaj 11 Nov 2010, 11:20 PM
Mesaj #1113


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 153
Inscris: 5 April 09
Forumist Nr.: 13.635



Se zice ca in Romania nu e agreata o asemenea fundatie din cauza ca ne aflam intr-o zona cu activitate seismica.
Ma intreb oare numai in tara noastra e activitate seismica?!

In orice caz, daca vei face fundatia aia pe piloni, cum vrei tu, parerea mea este ca partea din pamant nu trebuie sa o cofrezi cu acel tub de PVC. Pentru ca, din ce am inteles eu, tu ai gandit tubul de PVC ca un cofrag, nu ca un element de protectie al betonului. Ai putea face cofragul numai pentru partea ce iese din pamant. Iesi si mai ieftin, ca nu mai cumperi asa multe tuburi PVC. Si eventual banii economisiti ii poti da pe mai mult beton, sa faci de exemplu stalpii de 20 cm diametru.
Dar oricum, cred ca Dude are dreptate, exista un risc sa se "scufunde". O eventuala placa de beton peste nu cred c-ar face decat ca toata situatia sa se scufunde uniform.
Mai bine, zic si eu, o fundatie continua sub ziduri. Chiar daca intra mai mult beton si fier, betonul nu trebuie sa fie foarte tare. Merge si un B75. Peste asta nu este necesar o placa de beton, pentru ca nu are niciun rol in rezistenta. Desigur, un strat de sort pentru ruperea capilaritatii + izolatie + placa de beton, nu are cum sa strice. Dar poti la fel de bine sa vii peste elevatie direct cu caroiajul ala de grinzi pe care l-ai gandit tu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 12 Nov 2010, 06:12 PM
Mesaj #1114


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(doru_constantiniu @ 12 Nov 2010, 12:20 AM) *
Se zice ca in Romania nu e agreata o asemenea fundatie din cauza ca ne aflam intr-o zona cu activitate seismica.
Ma intreb oare numai in tara noastra e activitate seismica?!


Zonele cu risc seismic sunt foarte atent cartografiate, evaluate si luate in consideratie. In Romania este agreata orice solutie privind sistemul de fundare atata vreme cat ea se afla in acord cu normele si normativele in vigoare, respectiv atata vreme cat ea confera gradul de siguranta impus de lege. Trebuie doar un proiect atent conceput si toate vizele de verificator necesare. Iarasi, la avizare si autorizare proiectul asta trebuie bine si argumentat sustinut.

QUOTE
Nu insist "orbeste" pentru fundatia pe piloni.


Nu e bine in nicio situatie sa sustii langa o pozitie o data adoptata.
Cu certitudine o fundatie continua e cea mai buna si, surpriza cea mai ieftina solutie.
Iarta-ma Danzel, dar ce ai propus tu acolo cu PVC cu piloni la 0,9...nu se poate numii "o solutie".

Deci, problema ta e cu nivelul apei pluviale acumulat la un moment dat.
Tu ai identificat niste cazuri in care apa se ridica la 0,3m. Sunt asa cum le numesti tu cazuri rare.
Exista insa si cazuri rarisime, cand din aceleasi motive, dar ca rod al unei ploi cu totul iesite din comun apa sa se ridice la 2 metrii...

Crezi ca ar putea fi posibil acolo ???

1. DA - si atunci esti obligat sa faci o structura pe piloni, insa pe unii adevarati in conditiile pe care ti le-am explicat (studiu geo, talpa fundare, beton impermeabilizat, adancime optima)
2. NU - atunci cel mai bun raspuns este inaltarea terenului peste cota inundabila. Un gest simplu, la indemana si oarecum moca...in plus ii impresionezi si pe ai tai in felul in care ti-ai propus (dai o bere virtuala si iti zic cum)
3. DA - si abandonezi acest proiect si iti reorientezi entuziasmul catre ceva mai simplu in abordare.

Acest topic a fost editat de The Dude: 12 Nov 2010, 06:14 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 12 Nov 2010, 06:19 PM
Mesaj #1115


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(danzel @ 11 Nov 2010, 09:52 PM) *
6000 de euro o fundatie? Pai eu, in cazul asta, sunt condamnat sa raman fara nicio "cabanuta" muuuuuulta vreme ...


Mai, lui Marduk i-au trebuit tot felul de interventii ca sa compenseze planeitatea terenului.
Nu descuraja, ia topicul post cu post si ai sa capeti mult mai multe informatii decat punand intrebari ce s-au mai pus.
La el era un caz particular.


In general cand vrei sa construiesti ceva (la propriu sau la figurat) optimismul e esential thumb_yello.gif


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 12 Nov 2010, 06:27 PM
Mesaj #1116


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(pelicanul @ 11 Nov 2010, 10:03 AM) *
Foarte buna ideea cu The Flinstone Family, cred ca o sa o exploatez, numa` sa nu-mi ceri drepturi de autor!



Regret dar nu e pe daibogea...Te va costa exact fix patru beri (neagra Lefe)..platibile numai la inaugurare.
Un targ corect in opinia mea de foarte bun comerciant...


Acum, domnule, zona aia e superba. Axeaza-ti planurile pe aceasta dimensiune deja confirmata.
Crede un om care taman zilele trecute a incheiat un proiect verde complet in inima capitalei, socotit de toti ca o mare reusita.
Daca vrei te invit sa il vezi si sa stai de vorba cu lumea (eu fiind parte interesata nu pot ridica pretentii la credibilitate).

Solutiile neconventionale sunt la distanta de ani lumina fata de eficienta si la milimetrii de spectaculozitate si fabulos...Altfel spus: sunt doar un basm !!

Mergi pe turism...Acolo, asta e cel mai tare argument !!!

Acest topic a fost editat de The Dude: 12 Nov 2010, 06:41 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 12 Nov 2010, 06:40 PM
Mesaj #1117


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Inca un sfat: pe proiecte rambursabile, acolo unde poti recupera jumatate din banii investiti, iesi per total in pierdere.
Lasa ca acum nu mai exista astfel de proiecte, dar si daca ar fi: necesitatea existentei unor forme corecte (contract, facturi, taxe, impozite) anuleaza avantajul cofinantarii.

Daca declari constructia in regie proprie poti face reduceri care depasesc cu mult valoarea participarii fondurilor europene, ne mai spunand nimic de controlul extrem de atent la care trebuie sa te supui atunci cand cheltuiesti banii altora si care nu poate fi binevenit pentru nimeni macar ca ar fi vorba numai de spagari...


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 12 Nov 2010, 08:25 PM
Mesaj #1118


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



rofl.gif Bereeeeeeeeeeeeeee.....

..pai daca tot ai dat-o...

Uite, oriunde exista un santier in devenire se incepe cu sapatura. ea produce canditati de pamant de care antreprenorul are nevoie sa se debaraseze cat mai rapid.
Pentru asta el plateste sume foarte importante: transport, incarcare/descarcare si taxa de groapa.
Tu cauti santierul tau din zona. E imposibil sa nu ai unul, eventual largesti aria de cautare.

Iei legatura cu antreprenorul si ii faci oferta de a depozita pamantul rezultat din sapatura pe pamantul tau: FREE OF CHARGES.
Pentru el exista cel putin o economie extrem de importanta: taxa de groapa. Daca esti istet si ai noroc e si cu transportul (e posibil sa cauti atent daca ai de unde alege si sa il gasesti pe cel care are un transport mai scurt pana la tine decat pana la groapa)

Asadar, pe scurt, tu dai un acord de principiu si aia iti ridica cota terenului la plus...totul moca...
Te-oi simti si tu pana la urma sa bagi o fadroma ca sa nivelezi ce au adus ei. Daca nu te grabesti, in cel mult un an, ai o tasare naturala de nota zece...

PS...all, mistocar de profesie, stie ca nu am voie sa beau...altfel decat virtual..da nu iti pune baza in asta..

Acest topic a fost editat de The Dude: 12 Nov 2010, 08:29 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 12 Nov 2010, 08:49 PM
Mesaj #1119


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(danzel @ 12 Nov 2010, 11:53 AM) *
Mai e ceva vis-a-vis de aspectul "sigurantei": toti arhitectii sau constructorii au tot interesul sa faca o supra-dimensionare a structurii de rezistenta si mai ales a fundatiei, asta atata timp cand isi pun semnatura pe un document, evident, pe banii clientului !!!


Da, uite, aproape imi scapa asta...
Asa e prietene...De prin '78...atunci au fost niste legi in investitiile publice care au generat starea asta de lucruri, as zice unica in lume (desigur o exagerare...nu prea am de unde sa stiu cum stau lucrurile peste tot)

O supra evaluare a solutiilor aduce beneficii pentru toate verigile din lantul investitional si numai pagube pentru investitor. Castiga constructorul, pentru ca isi face de lucru in plus, castiga Primaria pentru ca ia o taxa mai mare daca devizul e mai mare, castiga proiectantul si verificatorii pentru ca ei incaseaza procent din deviz (cu cat devizul e mai mare cu atat...), castiga inspectoratul pe taxe mai multe, furnizorii de materiale...Fraier e unul singur.

Se practica asadar, in numele sigurantei, cele mai aberante solutii (doru aici a dovedit vulnerabilitate in fata uneia din ele: cea cu deschiderea prea mare la astereala)
Trebuie asadar sa ai si un control, mult tupeu si aplomb, dar mai ales trebuie sa ai o stapanire de sine si o mare incredere in cunostintele tale...

The Dude va comenta aici critic toate alternativele pentru care ai sa ii ceri sfatul...(aici e o zona libera)
E posibil ca multe lucruri sa ii scape; e posibil ca multe comentarii sa fie gresite, dupa cum e posibil ca multe sa fie influentate afectiv...asa ca nu te poti baza numai pe o opinie..

Ai nevoie de mai multe si cel putin de una dintre ele, avizata si elaborata de catre o persoana in care ai multa incredere..


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
picamaru
mesaj 12 Nov 2010, 09:00 PM
Mesaj #1120


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 71
Inscris: 11 December 07
Forumist Nr.: 10.973



QUOTE(picamaru @ 10 Nov 2010, 09:09 AM) *
Va cer sfatul rezolvarea urmatoarei probleme:pe terenul ce il detin ,cam central se afla un put.Constructie veche ,din pietre de rau.Acum un an am tencuit si inaltat partea de peste sol.Am tencuit si interiorul.
Pe partea din fata putului ,vreo 20-30 m2 am noroi ca urmare a infiltratiilor de la put.Fiind chiar in mijlocul curtii a vrea sa rezolv problema.
Am gandit mai mult variante:cu tub de drenare a apei ,dar nu stiu daca rezolv problema si in plus am vreo 30 m pana la poarta,cu sigilare prin introducerea unui rand de tuburi in put dar mi se pare destul de scump.Alta ar fi sa tencui interiorul putului dar nu stiu ce materiale sa folosesc pentru ca timpul de intarire trebuie sa fie scurt,cat nu e apa in put si sa prinda pe piatra de rau.Putul nu e foarte adanc si e destul de lenes la umplere,probabil ca izvoarele sunt colmatate .Alta varianta ar fi arunc pietris pe portinea cu mocirla pana se stabilizeaza suprafata,varianta care e cea mai la indemana dar care nu rezolva problema in fapt.
Mai sunt si alte variante? Ce-ati face?

Nimic? Dude ,nici o idee?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

80 Pagini V  « < 30 31 32 33 34 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 1 May 2024 - 02:08 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman