HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

80 Pagini V  « < 27 28 29 30 31 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Construieste-ti O Cabana, realizabil pentru toate buzunarele
The Dude
mesaj 18 Oct 2010, 06:40 PM
Mesaj #981


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(The Dude @ 15 Oct 2010, 07:27 PM) *
-am ajuns la o reteta de casa cu 3800 euro la rosu (de locuit, 6x6 amprenta, sarpanta o apa, un nivel si un seminivel, sandwich, camin si termo rezolvate, anvelopata si cu termopane, un living doua dormitoare si doua wc). M-am intrecut pe mine in chestia asta



Sigur ca nu iti place, insa eu am avut o tema impusa si am tratat-o cu maxima seriozitate.
Nu puteam face altfel, pentru ca nu aveam bani pentru altceva.
Am anticipat astfel de reactii si le-am luat in calcul intr-o mare masura.

QUOTE
-o estimare generoasa la gata (in care am pus pretul la rosu 5000 si terenul 2000 - mizand pe niste greseli la care te simt predispus)


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 18 Oct 2010, 06:49 PM
Mesaj #982


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Cheltuielile se reduc cu pana la 85% de aceasta maniera si pentru o data am sa si explic de ce. Un astfel de acoperis permite utilizarea unei invelitori din piatra. Numai el permite asa ceva. Piatra pentru tine e moca, adica nada, adica zero lei si zero bani. Orice alta invelitoare inseamna un pret in material si in manopera. Unele reclama si multa experienta existand riscul sa fie ineficiente, adica sa iti ploua in casa. Am prevazut gazon peste piatra strict din ratiuni ce tin de estetica. Poti renunta. Acoperisul din piatra arata foarte bine. L-am vazut recent pe un han din Bulgaria, regret ca nu am timpul necesar sa gasesc si o poza pe net.

Deci, daca nu accepti oferta mea cea mai ieftina oferta pe aceiasi invelitoare te va costa 64mp x32,0lei/mp (bardou, carton, sort tabla, adeziv si material marunt) = 2048 + 800 manopera =2850 lei. Baga de seama ca si asta e tot intr-o apa.

Cea propusa de mine te costa 64 x 2,5lei/mp sisturi = 160 la care adaugi o rola de membrana isoflex care are 75mp si costa in hornbach 109 lei. Cu adeziv la rece din bitum aditivat care e 70lei/galeata si din care vom folosi cu larghete adica 2 galeti (poti face cu ele 160mp) totul are sa te coste = 500 lei. Tot intr-o apa. Transportul, structura astereala sunt acelasi si intr-un caz si in altul.

Dar asta e numai invelitoarea. Complicandu-te cu doua ape se schimba structura sarpantei, creste cantitatea de cherestea, de placi multicui si de elemente metalice de prindere (scumpe), apar dolii si coame ce reclama tratamente speciale, costisitoare si bine platite la manopera. Nu fac calcule din astea ca n-am timp. Orice vrei in plus fata de “all inclusive” trebuie sa te descurci singur.

Inca ceva, am lasat fatada in piatra lacuita mizand pe faptul ca tu ai inca o viziune deformata asupra conceptului de a construi. Casa ta are sa placa si sincer eu chestia asta nu o pricep chiar deloc. Nimeni nu are sa se bucure cu adevarat de ea decat tu si colega ta de camera. Ceilalti fie te vor blama, fie te vor pizmui…doua atitudini de care e bine sa te ti lafel de departe. O casa, pe vremuri de criza si in situatia ta nu se face pentru cei care o privesc, ci pentru cei ce o locuiesc. Ti-am lasat aceasta posibilitate, cea de a adauga tu singur ceea ce iti va deveni clar ca necesar..in speta fatada.
Dupa un an de dormit in casa aia foarte aratoasa, poate din cauza frigului, poate din cauza cheltuielilor, gargaunii au sa iti iasa noaptea din tartacuta si o vor elibera de prejudecatile stupide. In doi ani ai sa pui singur termosistem sacrificand esteticul in favoarea ratiunii. Daca ai fi rezonabil si impacat cu situatia ta ai accepta gestul mai inainte ca el sa vina in urma unei experiente dureroase.


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 18 Oct 2010, 07:07 PM
Mesaj #983


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Am spus ca a trebuit sa aleg zidaria. Am avut mai multe discutii in zona pentru a afla un pret foarte bun la cherestea si l-am gasit.
Insa calculand placile multicui, elementele de prindere, manopera dulgherului si tratamentele minimale ale lemnului m-am speriat.
Calculele comparate au impus asadar solutia.

Prin urmare casa propusa de mine va avea 6x6x6, este pe doua niveluri si are acoperisul intr-o apa.
Ea admite dezvoltari ulterioare fiind gandita ca parte dintr-o structura ce se poate multiplica pe orizontala.
S-au avut in vedere cele mai ieftine dintre materiale foarte bune, dintre cele ce pot face fata conditiilor grele din zona.
Deci casa din zidarie cu piatra de stanca

Dimensionarea zidariei tine cont de tipul din care e realizata. Ca sa fie bine inteles cum functioneaza am sa dau un mic exemplu.
"Avem de facut un metru cub de zidarie din caramida, adica un metru cub de caramida pus in opera; in calculul lui se tine cont si de rosturile verticale si orizontale de mortar, cu precizarea ca rosturile orizontale de mortar trebuie sa aiba, dupa normative 12 mm, iar cele verticale trebuie sa aiba 10 mm.
Tinem cont de rosturile de mortar (vom calcula de fapt numarul de caramizi din metrul cub de zid) 1:[0,24x(0,115+0,01)x(0,063+0,012)]=444 caramizi
Nu tinem cont de rosturile de mortar (vom calcula de fapt numarul de caramizi din metrul cub de caramida):1:(0,24×0,115×0,063)=575 caramizi
Din calculul de mai sus se vede ca - daca ignori rosturile de mortar - pentru fiecare metru cub de zid vei cumpara cu 131 de caramizi in plus. Iar pentru cei 55 de metri cubi de zid de care ai nevoie, daca nu tii cont de rosturile de mortar, te vei alege cu 7205 caramizi in plus, adica cu mai mult de 15 paleti."

Exista insa si metode de calcul pentru zidaria din piatra de stanca. Ea este una neregulata si daca nu esti atent la zidit consumul de mortar va fi foarte mare. Exagerat fata de necesar. Regula simpla este sa sortezi pietrele pe marimi apropiate si sa urmaresti totdeauna sa la asezi una peste alta pe suprafetele lor complementare (adica sa aiba cavitati acolo unde piatra ce se aseaza are proeminente si invers).

Pentru o asemenea isprava recomand mortarul pastos cu var deshidratat si ciment. El asigura o aderenta excelenta alaturi de o stabilitate remarcabila in timp in conditii de variatiuni mari si foarte mari ale temperaturilor.

Acest mortar se numeste M 50 Z si are urmatoarea reteta:
4+1/2 saci de 50 kg. ciment, 2+1/2 saci de 25 kg. var, 104 galeti de 10 litri nisip.

Adica 4,5x15,5 + 2,5x6,5 + 8 = 94 lei/mc mortar

La o zidarie din stanca atent realizata normativul indica un necesar de 0,32 mortar pe mc zidarie.Eu nu pot aloca mai mult de 0,25mc mortar la 1 mc zidarie piatra, deci la 4mc zidarie 1mc mortar.
Nu numai ca e realizabil dar e si relativ usor de obtinut. Normativele au fost facute mai larg in aceasta zona.

Zidarie 4 pereti 6x6x0,4 + 1x2 frontoane = 60mc zidarie.

Piatra cariera 3 lei/mc x 60mc = 180lei + transport in locatie = 500 lei
60mc zidarie x 0,25 mc mortar/mc zidarie = 15 mc mortar x 94 lei = 1410 lei
Total zidarie 500 + 1410 = 1910 + 1290 manopera = 3500 lei
Incarcare/descarcare 400lei; doi oameni, doua zile a 200lei/zi.
Total 3900 lei.
Cateva explicatii sunt necesare. Piatra va fi luata dintr-o cariera situata la circa 1,5km de hotelul din mijlocul satului. Mai exista asa ceva si la 2km in alta directie. Pietrele se pot incarca intr-o remorca trasa de un tractor. Am trecut zece remorci la 32 lei/drum, un pret care s-a mai platit acolo acum o luna. Piatra poate fi culeasa (nu si aleasa) moca de pe versanti, insa pretul pietrei la cariera e echivalent, poate chiar mai jos, decat pretul pe care l-ar cere oamenii nevoiti sa culeaga de ici de colea in loc sa ia dintr-o gramada.

Acest topic a fost editat de The Dude: 18 Oct 2010, 07:12 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 18 Oct 2010, 07:07 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Erwin
mesaj 18 Oct 2010, 08:43 PM
Mesaj #984


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



The Dude, foarte interesant!

Am reţinut că piatra nu trebuie să fi văzut lumina zilei, cea din carieră este bună? Am însă o "obiecţie" la casa din piatră, în munte: este cam greu de încălzit. Zidurile au barieră termică prevăzută? Hidroizolaţie la fundaţie?

Vin şi eu cu câteva informaţii despre casa din panouri prefabricate din lemn date de producător, din păcate nu are un site:

1.INFRASTRUCTURA
- fundaţii din beton continue sub ziduri;
- elevaţii din beton simplu h=60cm;
- placă de beton armat cu plasă STM fi6 la 10cm;
- scurgeri din PVC fi110 instalate in cadrul plăcii;
- cămine din beton armat pt.canalizare;

2.STRUCTURA

Pereţi:
- panouri din rame din lemn stratificate interior-exterior: gips-carton, plăci OSB, stâlpi lemn 5x15cm, vată minerală de 15cm, 40kg/mc, placă OSB, polistiren 5cm, tencuială decorativă;
- instalaţie electrică inclusă în panouri;
- panouri din rame din lemn pentru ziduri interioare stratificate: gips-carton, placă OSB, stâlpi lemn 5x10cm, vată minerală de 8cm şi 40kg/mc, placă OSB, gips-carton;

Şarpantă acoperiş din lemn:
- căpriori peste care se bat şipci şi contra-şipci;
- tavan din gips-carton pe structura din lemn a şarpantei;
- izolaţie de vată minerală de 15cm la tavanul peste parter;

Învelitoare:
- ţiglă profilată din tablă colorată şi tratată.

Finisajele n-are rost să le detaliez, pentru că nu fac deocamdată obiectul acestei discuţii, fiecare şi le poate alege după gust şi posibilităţi materiale, variabilele fiind deja fără număr... dar sunt incluse dotările cel puţin minimale în preţul final.

Casa este vândută la cheie de firma TOTAL din Timişoara, are suprafaţa construită de 68,44mp şi amprenta la sol de 81mp, contra sumei de 19.900 euro fără TVA, fundaţie şi centrala termică. Are living+bucătărie comune, cămară un hol la intrare şi unul spre baie şi dormitoare, baie şi 2 dormitoare plus o mică terasă acoperită în faţa casei. Acoperişul este în 4 ape cu un târnaţ la intrare (nu ştiu cum îi zice literar sorry.gif )...

Am făcut câteva poze cu telefonul mobil, o să le postez curând.

Acest topic a fost editat de Erwin: 18 Oct 2010, 08:48 PM


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 18 Oct 2010, 09:47 PM
Mesaj #985


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



Iată şi o casă cu pereţi din hârtie construită acum 90 de ani care încă rezistă bine:

Casa din hârtie


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 18 Oct 2010, 09:51 PM
Mesaj #986


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



Chiar, ca bine intreaba all nu pot face mai mare jos? Daca te legi de dimensiunea asta pt ca ai luat in calcul o anumita odaie...ma gandesc ca daca ea nu este cadastrata/intabulata, poate la masuratori iese mai mare...
Acoperis din piatra, nu stiu ce piatra era aia, dar f subtire am vazut si eu la un turn tuguiat in Praga. Ma intrebam atunci cum or fi prins placutele alea de piatra pe un acoperis asa inclinat...

Gargauni ..or fi...ca in privinta autoturismelor faza cu esteticul mi-a iesit de mult din cap. Dar totusi...chiar sa am parte numai de ceea ce nu mi-a placut niciodata? Zic si eu ca morosanu' "tulai Doamne!"
Nu stiu sa pun intrebari tehnice dar au pus all si Erwin in locul meu. Probabil ca tu te-ai gandit la toate chestiile astea insa. Imi place ca sunt aici dezbateri care nu pot duce decat la o rezolvare eficienta a temei date. Eu intreb:
- are acoperisul o panta suficient de mare incat sa nu "tina" zapada care are si aia greutatea ei, nu?
- piatra nu tine umezeala ? Au nasii mei un apartament la Predeal intr-un bloc nou, apartament in care am stat o saptamana cu fiul meu in vara...perioada in care a tot plouat...iar umezeala s-a simtit la greu chiar daca am tinut centrala deschisa mereu. La tine cum e?
- ce grosime au peretii (piatra+izolatie)? - scara ocupa si ea un spatiu ...care se scade din suprafata interioara. Asadar ce suprafata interioara ramane ?
- la "etaj" nu-mi trebuie inca o baie; prefer sa fie folosit spatiul acela ca si spatiu de depozitare, chiar daca tu ai prevazut si asa ceva. Se mai economisesc ceva bani cred.

Succesuri!

Pentru pepinogepeto O instalatie electrica facuta pt a folosi energia din reteaua nationala poate fi folosita daca renunt la retea si folosesc alte surse de energie (solar+eolian), sau trebuie inlocuita?








Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 18 Oct 2010, 10:35 PM
Mesaj #987


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



Gata, merge! Merge si o apa. M-am uitat pe o caruta de poze si-mi veni ideea salvatoare. jamie.gif
Din lemnul vechi al odaii fac o intrare mai mare sau un fel de prispa...lipita de fatada aia mare si urata. Asa ca o sa fie o combinatie de lemn cu piatra care o sa placa si "lu' sufletu' meu".

Sar'na Coane Dude, da-i bataie...

Usa o sa fie evident din lemn masiv, ...ca de, facui castel ...

Mai all, se uita cineva dupa tine!
http://www.fotosearch.com/WTD215/hhf00666/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 18 Oct 2010, 10:52 PM
Mesaj #988


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



QUOTE(all @ 18 Oct 2010, 11:22 PM) *
Eu ma gandesc la hidro,,sa vedem ce gasesc in zona ....mai nasol daca incheata iarna smile.gif) apa


Pai nu zicea The Dude ca nu merge? CA sunt putine izvoare si mai seaca si ele? Poate sa ai tu noroc acolo la Rusu...

Problema mare zic si eu ca e apa. Ea trebuie colectata de la ploaie si/sau (eu as zice si) captata de la un izvor../caci reteaua lor e cam slabuta daca n-or fi rezolvat intre timp.

Nu mai gasesc acum articolul aparut intr-un ziar in care se spunea ceva de genul "apa de la robinet s-a oprit la Sirnea... din cauza lipsei unui debit suficient (a unei captari insuficiente). Autoritatile vor sa mai mai faca o noua captare .....si spun ca problema se va rezolva pana in septembrie" Asta era in 2009. Poate stie The Dude mai multe.

Somn usor
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pepinogepeto
mesaj 19 Oct 2010, 12:30 AM
Mesaj #989


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 183
Inscris: 27 July 10
Forumist Nr.: 17.554



QUOTE(all @ 18 Oct 2010, 11:22 PM) *
Poate,,atunci cand acumulatori sunt pe zero,,treci pe curent de la electrica. Cand sunt pe plus,,le vinzi celor de la electrica smile.gif) la cat mergi tu acolo, cred ca mai mult vinzi decat consumi. Daca acum, cand ai o gramada de rezolvat nu ai timp sa te duci, dupa ce o sa rezolvi tot, o sa te duci si mai rar smile.gif) Sa nu uiti, o casa nelocuita se darama mai repede decat una folosita, chiar daca nu se darama ea ,o sa o ajute "trecatorii".
tu nu te debransezi,,,,,odata ce ai curentul pe casa, ar fi culmea sa renunti la el. Macar sa ai tu alte surse de energie smile.gif)
Eu ma gandesc la hidro,,sa vedem ce gasesc in zona ....mai nasol daca incheata iarna smile.gif) apa



"""Pentru pepinogepeto O instalatie electrica facuta pt a folosi energia din reteaua nationala poate fi folosita daca renunt la retea si folosesc alte surse de energie (solar+eolian), sau trebuie inlocuita?"""



pina vindem noi la "electrica" o sa mai treaca 5-10 ani. rofl.gif

all-are dreptate -o casa nelocuita se duce dracu mai repede. mad.gif


daca ai stilp si lumina trasa ,nu renunta la '''electrica "',pune "tampon"/paralel un generator electric pe benzina cu sfoara de 2,5-3kw{e suficient in caz de avarie/sau pica reteaua nationala-si e mai ieftin} thumb_yello.gif

daca instalatia electrica e veche{si este sigur},intii o verifici -ii verifici integritatea firelor,traseelor{mai ales la prize si trecerile prin pod de la intrerupator la lustra sau bec-citeodata din lipsa de materiale,puneau firele incalecate direct prin pod fara teava si bagate direct in lutul de izolatie termica a podului==risc de incendiu/scurt}dozelor,legaturilor,suportilor de prindere daca este pozata pe exteriorul peretilor{la interiorul casei}.daca constati vizibil la "ochiometru" ca ceva e in neregula --rupturi,intinderi,fire prea scurte la priza/intrerupator{oare}/doze,-mai bine o schimbi toata instalatia -cap coada si scapi de griji ,mai ales daca e pusa pe/in lemn {sau tencuiala pe lemn sau stuf sau rapit}.instalatia veche se facea pe fir metalic aliaj cu zinc sau aluminiu si imbracat in pinza cauciucata/bitum{dupa ani grei bitumul se usuca si se macina -apare scurt}.si intrun caz si altul schimbo. dunno.gif

daca aduci dupa panouri fotov.+-eoliana partea de 220v{deci dupa convertire din ex-12vcc in 220vca}la casa -da poti folosi instalatia curenta dupa ce faci ce am scris anterior.daca aduci si 12vcc{12 volti curent continu} vi cu traseu/ circuit separat cu conductor {plin sau litat}de minim 2,5mm daca pui citeva becuri pt iluminat {leduri sau becuri normale}.daca pui in casa convertoare de la 12vcc la 220vca+ iluminat la 12vcc aduci circuit de minim 4mm de cupru litat sau plin{indicat de minim 6mm in caz ca lungimea depaseste 10m liniari si/sau daca pui convertoare de peste 400w reali la iesire din convertor -.}

atentie.la curent continu-trebuie calculat diametrul {fi}la conductor in functie de consum cu foarte mare exactitate.altfel apar caderi mari de tensiune datorita o data din cauza lungimii traseului si a doua oara datorita consumatorilor.la consumatori mari in curent continu e mai complicat cu lungimea traseelor electrice si calculul diametrului la conductor =cost mai mare pe metru liniar de conductor de cupru. devil.gif

si altele ,dar ma opresc aici ca am fost destul de " lllluuuung" si cred plictisitor. sorry.gif


all,,acolo nu cred ca o sa poti sa te gindesti la hidro-decit daca iti faci baraj de acumulare a apelor captate .tu fa ti ca eu si cu DUDE venim si pescuim --daca te gindesti si la prieteni si pui si peste in baraj--apoi venim si iti vindem si tie,ca mana de lucru ai sa ti curete pestisorii. rofl.gif

Acest topic a fost editat de pepinogepeto: 19 Oct 2010, 12:39 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pepinogepeto
mesaj 19 Oct 2010, 12:51 AM
Mesaj #990


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 183
Inscris: 27 July 10
Forumist Nr.: 17.554



QUOTE(kcapone @ 18 Oct 2010, 11:35 PM) *
Gata, merge! Merge si o apa. M-am uitat pe o caruta de poze si-mi veni ideea salvatoare. jamie.gif
Din lemnul vechi al odaii fac o intrare mai mare sau un fel de prispa...lipita de fatada aia mare si urata. Asa ca o sa fie o combinatie de lemn cu piatra care o sa placa si "lu' sufletu' meu".

Sar'na Coane Dude, da-i bataie...

Usa o sa fie evident din lemn masiv, ...ca de, facui castel ...

Mai all, se uita cineva dupa tine!
http://www.fotosearch.com/WTD215/hhf00666/



"vezi" Kcapone?"" cu un pic mai multa imaginatie si un pic de simt estetic poti""?din lemn masiv{barne} si piatra iese si un castel.astea pt mine sint cele mai frumoase cabane.daca la interior ii dai in timp si cu un strat gros de ipsos{minim 5cm} plus citeva "birne" puse verticale etc-devine si bine izolata termic si estetica la interior.{nu stiu inca cit de toxic poate fi ipsosul .poate nu este ,o sa aflu}
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pepinogepeto
mesaj 19 Oct 2010, 12:57 AM
Mesaj #991


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 183
Inscris: 27 July 10
Forumist Nr.: 17.554



QUOTE(all @ 18 Oct 2010, 11:38 PM) *
Eu cel putin in vis, cabana o fac singur,,,,sper sa pun in practica ce visez smile.gif)


etete la el ,acu o face singur,ihi,da ,bine ,acu nu mai vrea" mina de lucru".las ca vaz io,ihi......... drool.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 19 Oct 2010, 08:10 AM
Mesaj #992


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Mai, nu voi raspunde la intrebari pana nu imi termin expunerea. Piatra de cariera, unde am gasit-o eu e noua (n-a vazut lumina). E o exploatare acolo.
Costa atat de putin cu conditia sa ti-o culegi singur de acolo. Practic platesti un drept de a le face lor curat prin ograda, pentru ca ei au alte nevoi si scopuri acolo.
La banii aia tractoristul e unul pricajit rau. De unde basculanta ?? all, la tine tractorul nu poate ajunge, dar te poti descurca cu caruta, sau si mai bine iarna, cu sania.

Casa, in prima faza (cea care tine cont de devizul redus) va fi izolata la interior doar cu spuma poliuretanica de inalta densitate, stropita din rezervor.
Un strat de 3cm are acelasi efect termic ca un perete de zidarie gros de 1m. Il dam si il stropim ulterior cu un lac special (reteta omologata Dude).
Asa va ramane in primii ani. Poate fi dat si cu var, care e antiseptic si da un aer aparte caselor de la tara.
In timp, peste ea se va monta lambriu si rigips.

Din devizul cu zidaria am uitat sa scad golurile de fereastra si de usa. deci el va fi mai mic.
Dupa ce termin prezentarea proiectului voi face un deviz general pe articole din care am sa fac si scaderea.

Am schemele la mine si astept sa prind un scan, ca pozate nu merg.


In continuare termenul de "captare" e folosit incorect in discutiile de aici.
Un foraj este altceva in termeni tehnici, iar o aductiune chiar cu totul altceva.
La Sirnea a doua sursa de apa care sa completeze necesarul are in vedere doar aceste doua solutii...

Acest topic a fost editat de The Dude: 19 Oct 2010, 08:45 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doru_constantini...
mesaj 19 Oct 2010, 09:11 AM
Mesaj #993


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 153
Inscris: 5 April 09
Forumist Nr.: 13.635



Kcapone, daca ai curent de la electrica nu are rost sa investesti in energii alternative (fotovoltaic+eolian), pentru ca facturile la electrica pe 25 de ani sunt mai mici decat costul echipamentelor, care in 25 de ani trebuie schimbate. Bateriile chiar mai repede, 7-10 ani.
Si in plus, energia produsa n-o poti vinde la electrica. Poate in alta viata.

Dude, am doua nelamuriri:
1. Ai spus ca o casa pe orizontala (adica parter) e mai economica, mai ieftina decat una cu etaj, mansarda. De ce? Vorbind strict de cheltuielile de constructie, la o casa 6x6 cu mansarda faci o fundatie+placa de 36 mp si un acoperis de 8x8, adica 64 mp. Daca faci o casa numai cu parter, de 6x12, fundatia va fi mai mare ca suprafata, dar putin mai slaba, deoarece nu va trebui sa sustina asa o incarcare mare, va trebui in schimb un planseu din grinzi+foastana si o scara, dar acoperisul va trebui sa aiba 8x14, adica 112 mp. Si atunci, cum e mai ieftina una nimai cu parter?

2. La un acoperis 8x8 intr-o apa sarpanta va fi facuta din 1 cosoroaba, 1 sau 2 pene intermediare si 1 pana de coama (toate astea de 8 m lungime) si din 11-12 capriori de 8 m (adica 22-24 de 4 m sau 33-36 capriori de 2,7 m ). Peste asta vin 64 mp astereala, 64 mp folie si ce-o veni peste, tabla, carton, piatra, tigla, ...
Daca ar fi un acoperis in 2 ape, sarpanta va fi facuta din 2 cosoroabe, 1 coama si eventual 2 pene intermediare (acestea de 8m). Adica maxim 1 pana intermediara in plus. Capriorii vor avea exact aceeasi lungime, numai ca vor trebui taiati in doua, astereala e aceeasi, folia si invelitoarea, la fel.
Mai trebuie la fiecare pereche de capriori 2 clesti, iar sus, o coama de 8m.
Eu zica ca aceste chestii sunt foarte ieftine si, daca numai din cauza pretului ai ales aceasta varianta, eu cred ca cheltuielile sunt minore (1 pana intermediara 8 x 0,15 x 0,1 + 22 clesti 3 x 0,05 x 0,1 = 0,45 mc lemn = 200 de lei + 8 ml coama x 20 lei = maxim 100 EUR)

Acest topic a fost editat de doru_constantiniu: 19 Oct 2010, 09:13 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 19 Oct 2010, 09:58 AM
Mesaj #994


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE
. Ai spus ca o casa pe orizontala (adica parter) e mai economica, mai ieftina decat una cu etaj, mansarda.


1.Nu am spus. Am confirmat asta, nu la o cabana ci la o casa in general.
Atentie, cand tratezi o mansarda in aceiasi maniera cu un etaj esti in eroare.
Acoperisul nu poate fi de 6x6 ci de 8x8 ca sa poti avea sageac si deviere la ploaie.
Fundatia pentru casa propusa lui kapone nu are modificari semnificative pentru variantele cu semietaj sau fara. Nici sarpanta.
La dusumea nu exista nicio placa. Fundatia e pe contur la 1,2 adancime, sau la cat permite stanca aflata sub stratul de pamant.
Zidaria se ancoreaza in stanca pe zona de fundare cu carlige metalice rare.

Diferenta (substantiala) de pret, vine din planseul etajului, scara, ferestre suplimentare, etc.

QUOTE
La un acoperis 8x8 intr-o apa sarpanta va fi facuta din 1 cosoroaba, 1 sau 2 pene intermediare si 1 pana de coama


2. Nu stiu despre ce vorbesti. Care coama la o apa ?? Ce inseamna o cosoroaba ?? Cosoroaba e perimetrala la doua ape.
La o apa sunt doua pe peretii cu inaltimi diferite. Capriori ceilalti se prind in zidarie. Lipsesc in totalitate clestii si cred ca si ceea ce tu numesti pene.
Astereala e simpla si lipsesc iarasi in totalitate elementele de prindere metalice necesare la sarpanta in doua ape. Ele sunt scumpe si pretentioase.
Manopera e si ea alta la doua ape. Am dat cifre pe diferente considerabile de pret


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 19 Oct 2010, 10:20 AM
Mesaj #995


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



Astanoapte, pe orbecaite, am masurat castelul in care locuesc: 5,9 x 6,8....adica un 6 x 7. Ma gandesc ca ar fi mai potrivit ca minim de locuit. Daca nu implica stiu si eu ce complicaciuni...tehnico economice...

Sa ma intreb cum se prinde peste spuma aia lambriul sau rigipsul? In alta ordine de idei, am un pitic dinamic rau: foarte curios si indarjit si caruia i-ar face mare placere sa infiga tot felul de oareceuri sau sa scobeasca in spuma aia. Daca e posibil va afla repede. Asa ca trebuie sa iau in calcul ca si cheltuiala deloc indepartata acoperirea ei.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 19 Oct 2010, 10:22 AM
Mesaj #996


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



In spuma se fixeaza cu conexpanduri profile metalice pentru rigips, ori stinghii de fixare pentru lambriu, dupa caz.
Oricat de nezdravan s-ar dovedi juniorul el nu va putea face decat mici necazuri usor de reparat.
Altfel nici nu arata prea rau, sa sti. Atat ca e galbena...

Acest topic a fost editat de The Dude: 19 Oct 2010, 03:41 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 19 Oct 2010, 11:27 AM
Mesaj #997


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



QUOTE(The Dude @ 12 Oct 2010, 08:51 AM) *
....
Produsul e un polyuretan, mult mai ieftin, mult mai usor si mult mai simplu de intrebuintat.
Gaselnita in cazul lui rezida in felul in care reuseste sa asigure aderenta placii de polistiren fata de zidarie fara sa atace chimic placa.
Trebuie sa functioneze in acelasi fel si cu tencuiala de lut....Daca este asa (si nu vad chiar niciun motiv sa nu fie) atunci cheltuielile cu izolatia se reduc cu pana la 75%.
Creste insa volumul manoperei care oricum nu e prea bine platita pentru operatiuni din astea.

Den Braven au un birou de relatii foarte operativ cu care m-am mai consultat si in trecut. Voi face intrebarea.


Referitor la ce zicea The Dude mai sus am gasit amanunte pe site la Den Braven:
http://www.denbraven.ro/dbr/ro/prez_produs...20polistiren%27
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 19 Oct 2010, 03:39 PM
Mesaj #998


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(kcapone @ 19 Oct 2010, 10:20 AM) *
Astanoapte, pe orbecaite, am masurat castelul in care locuesc: 5,9 x 6,8....adica un 6 x 7. Ma gandesc ca ar fi mai potrivit ca minim de locuit. Daca nu implica stiu si eu ce complicaciuni...tehnico economice...


Nope. Nu ar trebui. Cand am gandit casa 6x6 am avut in vedere faptul ca ea va fi construita din structura de lemn si perete sandwich.
Am dimensionat deci doua travee de trei metri pe fiecare din pereti. La zidaria din stanca groasa de 40 de centimetrii peretii sunt auto portanti pana pe la 5,5 metrii, deci teoretic s-ar putea umbla la dimensiunea "latime" a casei.
Altfel (dimensiunea lungime) vei avea nevoie de capriori mai lungi cu un metru, cu implicatii multiple pentru ca cei de 8 metrii sunt foarte aproape de o cota critica existand riscul de a flamba la acumulari mari de zapada.

Acest topic a fost editat de The Dude: 19 Oct 2010, 06:57 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 19 Oct 2010, 03:56 PM
Mesaj #999


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



Nu ştiu ce elemente metalice speciale scumpe pot fi necesare la acoperiş, tradiţional se practică nişte îmbinări cu scobitură şi limbă care intră una în alta, iar pentru asigurare se bat scoabe metalice simple. S-o fi pierdut meseria asta, am văzut la construcţiile noi că nu mai face nimeni prelucrări la grinzi şi coarne... unsure.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 19 Oct 2010, 06:25 PM
Mesaj #1000


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE
S-o fi pierdut meseria asta


Nu s-a pierdut in toatlitate dar nu mai e interesanta fiind scumpa si putin eficienta.
Elementele metalice se numesc placi multicuie si costa de te usuca. Scoabele au fost interzise. Sunt inlocuite din proiectele de sarpanta care merg la avizare.
Sigur ca se folosesc in continuare, insa oficial nu sunt acceptate. Am vazut intr-o prezentare si de ce au fost interzise si pe mine unul m-au convins.

Acest topic a fost editat de The Dude: 19 Oct 2010, 06:29 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 19 Oct 2010, 09:25 PM
Mesaj #1001


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



http://www.modelecase.org/index.php


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doru_constantini...
mesaj 19 Oct 2010, 11:37 PM
Mesaj #1002


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 153
Inscris: 5 April 09
Forumist Nr.: 13.635



Pe mine nu poti sa ma convingi de faptul ca un acoperis intr-o apa e mai ieftin ca unul in doua.
Am facut o schita comparativa a sectiunii casutei tale care initial ai gandit-o 6x6.
Cosoroabele / penele intermediare / pana de coama / pana de creasta, ca si cantitate de material lemnos, sunt aceleasi.
Capriorii, ca si cantitate de material lemnos, sunt aceiasi.
Astereala, folia, tigla/tabla/sindrila/piatra sunt aceleasi.

Ceea ce e in plus daca faci acoperisul in doua ape e faptul ca trebuie sa tai capriorii in 2 (la figurat, pt. ca oricum nu ai capriori la 8 m lungime, ei vin din bucati) si sa pui cate 2 clesti la fiecare. Iar pe urma, in functie de invelitoare, mai trebuie 8 m de coama.
Iar placile alea multicui de care spui tu ca sunt asa scumpe...
Fiecare caprior il prinzi de cosoroaba/pana/coama/creasta cu cate 2 coltare la 90 grade, nu?
Daca capriorul de 8 m il tai in doua, atunci va trebui sa prinzi in plus inca un capat. 11 capriori x 2 coltare/buc = 22 coltare metalice in plus. Un coltar metalic 50x50x50 costa 0,80 lei, deci 22 buc costa 17 lei.

In schimb, daca faci acoperisul intr-o apa, zidaria din partea cu creasta va fi mult mai inalta, ceea ce implica un cost mult mai mare.
Spre exemplu, pentru o casa cu mansarda, inaltimea peretelui la cosoroaba este de 4,70 m (in desenul meu).
Avand in vedere ca e o zona montana, panta acoperisului trebuie sa fie cat mai mare, nici intr-un caz sub 30 de grade.
Daca faci acoperisul in 2 ape, ai de facut 2 pereti de 6x4,7, adica 28,2 mp si 2 pereti de 33,2 mp fiecare. Toate zidurile vor avea deci 122,8 mp.
Daca il faci intr-o apa, zidul din spate va avea 6 x 4,7 = 28,2, cele 2 ziduri laterale vor avea cate 37,8 mp, iar zidul din fata va avea 6 m latime x 7,5 inaltime, adica 45 mp. In total, zidurile vor avea 148,8 mp.

Fara sa mai pomenesc de aspect aici. Eu nu zic ca nu se poate ca o casa cu acoperis intr-o apa sa fie frumoasa, dar parca toata lumea prefera un acoperis in 2 ape. Oare de ce?



Acest topic a fost editat de doru_constantiniu: 19 Oct 2010, 11:39 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doru_constantini...
mesaj 19 Oct 2010, 11:48 PM
Mesaj #1003


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 153
Inscris: 5 April 09
Forumist Nr.: 13.635



All, tu ai o viziune foarte roz asupra vietii din Romania. Atunci de ce oare muncesti in alta tara? Ti-era asa bine aici?
Aici sunt alte interese la mijloc, altele sunt problemele pe care trebuie sa le rezolve guvernantii acestei tari, si nu aceste fleacuri.
Lasand la o parte acest articol pe care mi l-ai aratat, eu sunt de parere ca eu, in viata asta, nu voi putea vinde energia produsa de mine in retea decat daca ma mut intr-o alta tara.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
pepinogepeto
mesaj 19 Oct 2010, 11:49 PM
Mesaj #1004


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 183
Inscris: 27 July 10
Forumist Nr.: 17.554



asa graita """ all"""":: iar incepe.......


""trezirea......instalatia nu este veche, casa nu exista ( acum "cautam"piatra sa o facem laugh.gif tu ai ramas la pagina 15 de pe acest topic ? smile.gif)""



""ba de dama dreacu"" cool.gif ,iar devenim sarea si chiperu topicului,unu nu ceteste si altu scrie ,altu nu scrie si unu ceteste: sleep.gif

asa a intrebat kcapone::

--""Pentru pepinogepeto O instalatie electrica facuta pt a folosi energia din reteaua nationala poate fi folosita daca renunt la retea si folosesc alte surse de energie (solar+eolian), sau trebuie inlocuita?"" harhar.gif yikes.gif

ihi .........spuneai ca ai sa construiesti singur cabana,da ,ihi.se vede ca ai treaba cu mina de lucru........... rofl.gif ulala.gif welcome.gif

Acest topic a fost editat de pepinogepeto: 19 Oct 2010, 11:53 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doru_constantini...
mesaj 19 Oct 2010, 11:58 PM
Mesaj #1005


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 153
Inscris: 5 April 09
Forumist Nr.: 13.635



QUOTE(all @ 18 Oct 2010, 11:38 PM) *
La primavara, acum a venit iarna si cimentul ingheata......cred eu, poate spun prosti. Sfatuieste-te cu Dude si poate cea mai mare parte o faci singur.


Da` ce, iarna nu se poate construi?
Eu m-am apucat pe la sfarsitul lui septembrie de construit si din 1 aprilie locuiesc aici. De exemplu, in 31 decembrie eu turnam o placa de beton la o magazie. De-acolo am plecat direct la revelion wink.gif

Binenteles ca acolo e mai frig, dar, cum prinzi cateva zile peste 5 grade, mai poti lucra ceva. (betoane, zidarie, ...)
Ce tine de lemn sau placaje cu osb, gipscarton, poti sa faci si la -10 grade, daca chiar vrei.
O problema ce-o veti avea acolo este unde veti sta pe durata santierului. Va trebui sa faceti intai o baraca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doru_constantini...
mesaj 20 Oct 2010, 12:08 AM
Mesaj #1006


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 153
Inscris: 5 April 09
Forumist Nr.: 13.635



QUOTE(all @ 20 Oct 2010, 12:52 AM) *
o sa-ti raspund in tara, daca vi la Sirnea la un gratar spoton.gif Nu am dus-o rau in tara


Nu asta am spus, c-ai dus-o tu rau. Ma refeream ca noi, romanii, o ducem rau (si nu neaparat din punct de vedere financiar), pe cand altii (nemtii, francezii, chiar ungurii) o duc mai bine.

Stii, de exemplu, la ce ma gandesc eu acum? Sa-mi termin casuta, s-o vand, sa vand restul lucrurilor ce le-am strans, si sa-mi fac o alta casuta, de exemplu in Alpi. Am vazut teren mai ieftin ca aici. Am vazut "odai" darapanate cu toate utilitatile, cu 15-20.000 EUR. Si-acolo sigur poti vinde energia fotovoltaica pe care-o produci.

Daca ma inviti, vin si la Sirnea, poate sa te-ajut la ceva, sau poate cand ti-e gata cabana, la un gratar...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pepinogepeto
mesaj 20 Oct 2010, 01:03 AM
Mesaj #1007


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 183
Inscris: 27 July 10
Forumist Nr.: 17.554



QUOTE(all @ 20 Oct 2010, 01:06 AM) *
in masina smile.gif)
In cort nu stau, daca vine pepino il las pe el in cort sa-l curenteze pe urs



da thumb_yello.gif ,da eu ramin cu blana lu ursu sic. tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 20 Oct 2010, 07:25 AM
Mesaj #1008


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(doru_constantiniu @ 19 Oct 2010, 11:37 PM) *
Pe mine nu poti sa ma convingi de faptul ca un acoperis intr-o apa e mai ieftin ca unul in doua.


Nici nu am de gand sa mai incerc Doru. Pentru mine e o treaba elementara si e o pierdere de timp sa sustin o astfel de cauza.
Iti multumesc de desen (care indica limpede ca nici nu ai inteles prea bine principiul) pentru ca mie imi e greu sa fac asa ceva si ma gandesc ca poate in viitorul apropiat ai sa ma ajuti (nu atat pe mine cat pe Kcapone) sa ii exemplific modelul la care m-am gandit. Am mari dificultati in a publica propriile scheme care fie ies prost pe scan, fie devin in ceata pe foto..

Acum un sfat pentru oricine. Multe din catastrofele investitorilor care au ales sa se incerce in domeniul constructiilor au cauze legate de minimalizarea unor aspecte socotite minore. Nu vorbesc aici de ceea ce in devize se regaseste la capitolul "material marunt" ci la solutii bagatelizate, ce quantificate in bani reprezinta sume importante. Ai doua, trei, din astea intr-un proiect si te-ai ratacit...

Important e sa nu uiti niciun amanunt, niciun detaliu al executiei.
Un proiect trebuie sa evalueze toate aspectele. Nu sa vina seful de lucrari cu desenul in mana si sa te intrebe: "da aici cum fac ??"

In alta ordine de idei acoperisul intr-o apa nici nu arata asa rau daca casa e asezata pe o coasta, cum ar putea fi cazul tau kcapone.

Acest topic a fost editat de The Dude: 20 Oct 2010, 09:41 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 20 Oct 2010, 07:41 AM
Mesaj #1009


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Doua lucruri la care trebuie sa revin.
Prima, capriorii de 8 metrii sunt banali in zona. Ca si Doru eu i-am crezut rari sau dificil de obtinut (prin 2000 am batut toata tara, pana la Tulcea pentru unii de 9 metrii).
Mai mult decat atat, am gasit pentru kcapone grinzi dreptunghiulare in sectiune, care raspund mult mai bine solicitarilor decat bilele sau riglele.

Al doilea aspect in legatura cu care am furnizat informatii gresite este cel legat de invelitoarele din piatra care se preteaza si la alte tipuri de sarpante decat cele intr-o singura apa.
Gravitatea greselii este nula, pentru ca in cazurile de mai jos intervin alte solutii care fac abordarea dificila si costisitoare.





--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 20 Oct 2010, 09:37 AM
Mesaj #1010


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(doru_constantiniu @ 19 Oct 2010, 11:58 PM) *
Da` ce, iarna nu se poate construi?


Se poate foarte bine doar ca e un pic mai scump. Se poate turna si la 1 grad, dupa cum se poate turna si la -10 insa in acest caz sunt necesare acceleratoare, adica adausuri in beton.

QUOTE
Ce tine de lemn sau placaje cu osb, gipscarton, poti sa faci si la -10 grade, daca chiar vrei.


......ei aici eu nu m-as incumeta decat daca as avea o sursa de incalzire in incinta inchisa.

QUOTE
O problema ce-o veti avea acolo este unde veti sta pe durata santierului. Va trebui sa faceti intai o baraca.


Nope, aia e o cheltuiala inutila. Gazda la sateni pana se inchide incinta si se asigura sursa de caldura, dupa care in incinta.
E cel mai ieftin asa, insa in general cand construiesti iarna cheltuielile cresc cu cel putin 20%


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 20 Oct 2010, 09:52 AM
Mesaj #1011


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



M-am tot framantat legat de utilizarea spatiului...care e ...nu-ti fie cu suparare cam mic. Ma raportez la locatia mea actuala de ~ 40 mp. Care nu are spatii de depozitare. Si camara si debaraua sunt in si pe dulapuri. In paranteza fie spus am vazut prostia asta la toate locuintele noi "de-a gata" fie ele apartamente foarte mari si scumpe fie case: nu exista spatii clare pt camara si debara. Asadar avem : 6 m - 40 cm - 10cm (izolatie+lambriu/rigips) = 5 m. Si avem 5 x 5 = 25 mp, din care scadem scara, "caminul supradimensionat". 24 mp am eu acum sub denumirea de "camera de locuit" care a fost impartita judicios, dat fiind faptul ca este in forma de L, in: 1. sufragerie - am pus langa intrarea spre bucatarie o masa rotunda cu 4 scaune langa geam, 2. living - in partea opusa peretelui cu bucataria am pus o canapea extensibila, pe lateral dreapta avand caloriferul si un geam mare fix+usa de la balcon iar pe lateral stanga un dulap ascuns, mascat cu rigips..si dupa acest dulap ..3.dormitorul. Stand pe canapea si privind spre stanga nu vad patul datorita "peretelui" de rigips ce imbraca dulapul..dar vad dulapul-biblioteca ce incepe exact din extrema stanga a canapelei (evident pe celalalt perete) si tine cat e peretele de lung..apx 3,3 m. Ma simt deci ca stand in living si nu in dormitor.
Revenind la casauta de la Sirnea: 25 mp cu bucatarie ( a mea are 1,6 x 2,78) cu WC/baie cu scara si camin..lasa un loc foarte mic pt restul. Asa cum spunea The Dude trebuie avut grija de fiecare cm in economia spatiului pe care nu poti sa-l pacalesti prea mult cu chestiuni de amenajare specifice designului interior. Sunt cateva trucuri si pe-aici. Imi place designul interior...si pt asta m-am ocupat de aranjarea catorva apartamnete ale prietenilor, ba chiar le-am facut si mobila din PAL.
Revenind:
- dulap-biblioteca (40 cm latime), masa, scaune, canapea (cu sau fara fotolii). La obiectele de sezut trebuie tinut cont de spatiul pentru picioare. Atunci cand stai pe... la spatiul ocupat de obiectul in sine se adauga spatiul ocupat de picioarele tale - faci acum corp comun cu obiectul pe care stai - si se mai adauga spatiul necesar pentru a trece o persoana prin fata ta sau prin spatele tau. Evident poti pune doua fotolii fata in fata si mai economisesti niste spatiu pe o latura, dar...trebuie tinut cont de fiecare mic detaliu, caci cm se aduna, se aduna.... si dai in claustrofobie.
- dulap bucatarie - aici blatul de lucru are latimea standard de 60 cm, motiv pt care (sau invers) si obiectele celelalte ca masina de spalat, aragaz, hota au cam aceeasi dimensiune. Bine, la mine nu are ca cauta aragazul..caci el va trebui sa fie masina de gatit pe lemne.

Ma rog, una peste alta, tinand cont de toate acestea propun, iar pe The Dude il rog sa-mi spuna daca se poate si ce costuri suplimentare implica, marirea parterului pe o latura sau in spate cu adaugarea a 2 m (-40 grosimea zidului raman 1,6 utili). CAm ca la foto 3 de mai sus. Am zis adaugare tinand cont de portanta zidurilor, daca am inteles bine, care exista doar pana la 5,5 m. IN zidul ales se prevad 2 usi. Una da spre baie, alta spre bucatarie. Pe lungimea zidului, 6 m, vor fi 3 spatii insa. Dar in spatiul 3 ce ar fi bine sa fie pe colt, fara izolatie, va fi camara si se va intra din bucatarie. Daca din punct de vedere structural se poate bucataria poate sa fie de tip deschis.
Acum, peretele ales ma gandesc ca ar fi bine sa fie cel cu semineul.... De ce? Pai daca pe partea cealalta are sa fie masina de gatit care si ea are nevoie de cos.... Sau nu are legatura una cu alta?... Un cos mic pt masina de gatit daca e pusa pe peretele mic ...?O iesi mai ieftin asa? Ca din punct de vedere estetic e mai bine ca bucataria, mai ales daca e deschisa sa fie pe peretele opus caminului. Stai frumos si visezi urmarind jocul flacarilor din camin fara sa te simti ca stand in bucatarie. N-ai ce sa-i faci, trebuie sa ai grija si de suflet nu doar de burta..

Recitind imi dau seama ca totusi ....nu am inca locul fratilor!! rofl.gif
unsure.gif

Acest topic a fost editat de kcapone: 20 Oct 2010, 11:24 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 20 Oct 2010, 09:57 AM
Mesaj #1012


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



QUOTE(The Dude @ 20 Oct 2010, 08:25 AM) *
In alta ordine de idei acoperisul intr-o apa nici nu arata asa rau daca casa e asezata pe o coasta, cum ar putea fi cazul tau kcapone.


Iti dai seama ce conditie fizica fac....tot aducand mingiile scapate/aruncate de piciul meu? sweatingbullets.gif

Mi-am revenit cu acoperisul intr-o apa. Am imaginat deja ce va face casuta sa-mi placa...Niste "lemne" puse ici-colo...

Acest topic a fost editat de kcapone: 20 Oct 2010, 12:22 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 20 Oct 2010, 05:50 PM
Mesaj #1013


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Mai uite am sa iti explic casa, pana sa ti-o pot arata.
Imagineaza-ti un cub cu toate laturile de 6 metri. Acest cub e casa ta.
Acum punem cubul pe pamant. Luam cazul unui pamant plan.
Trasam pe el un patrat de 6,4 x 6,4. El corespunde unei incinte de 6 x 6 la interior, adica spatiul util pe care il vei locui. Pe axele trasate trasam acum in stanga si in dreapta 20 cm, si vom optine un patrat interior celui trasat si unul exterior. Intre ele este spatiul ce trebuie sapat pentru fundare, pana la adancimea de 1,2 m, sau pana la cota la care o permite stanca pe care o vei gasi in timpul sapaturii.

Dupa ce ai sapat asta acum sunt doua solutii. Daca stanca pe care o descoperi este continua, trebuiesc plantate conexpanduri de 30 cm, de care se vor prinde mustati din fier beton pentru ancorare. Nu dezvolt aceasta idee, pentru ca eu sunt convins ca nu te vei intalni cu ea acolo. Acolo vei atinge cota de 1,2 sau cel putin 0,8 care e suficienta unei legari cu cupoane de fier beton. Stanca pe care o vei gasi va fi una discontinua si cupoanele vor fi adanc infipte in zonele de intrerupere.

In santul fundat asa (va fi greu sa sapi pe 0,4 la 1,2 metrii, dar nu e imposibil) se toarna betonul ciclopian, adica un beton de fundare impermeabilizat cu apa de sticla. La zidaria de elevatie continui cu betonul de fundare la fel impermeabilizat pana la +30cm.
Pe aceasta elevatie continui zidaria cu mortar si piatra de rau pana la cota 2,4 acolo unde in zidarie incepi sa introduci transversal riglele de sprijin pentru planseul etajului. Capetele riglelor se vor sprijini pe zidarie in peretii opusi. Vor fi rigle dreptunghiulare cu latura mica a dreptunghiului asezata in plan vertical. Vor avea 7 metrii si vor intra in zidarie in asa fel incat niciun capat sa nu ramana expus la exterior. Pentru ca deschiderea e mare vom pozitiona riglele la 50 de centimetrii una de alta. Capetele riglelor se vor strapunge cu cupoane de fier beton ce raman ingropate in zidarie pentru preluarea eforturilor tranversale si comupse. De asemenea se vor trata cu bitrum aditivat pentru a intrazia si preveni degradarea.

Acest topic a fost editat de The Dude: 20 Oct 2010, 05:53 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 20 Oct 2010, 05:54 PM
Mesaj #1014


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Acum ne intoarcem la cubul perfect care reprezinta casa ta. El este asezat pe un teren plan. Fa un efort acum si imagineaza-ti acest cub taiat la partea superioara de un plan inclinat care face ca peretele de la care pleaca sa ramana la aceiasi inaltime iar cel la care ajunge sa fie mai scurt cu 80cm. Indepartam partea taiata si avem conturul sarpantei.
Pe acest contur se leaga in zidarie doi capriori, cate unul pentru fiecare dintre peretii care in urma taierii nu mai au partea de sus o linie orizontala ci una inclinata. Paraleli cu acesti capriori si sprijiniti pe zidurile orizontale dar inegale se aseaza tot din 40 in 40 restul capriorilor ce se prind in zidarie si care o strapung de o parte si de alta. Sunt tot dreptunghiulari in sectiune si se aseaza la fel ca cei de la planseu. Ies in afara cate 60 de centimetrii si prin fata si prin spate. Ei reprezinta suportul sarpantei, fara cosoroabe, pene, clesti, moaze sau alte accesorii. Pe ei se aseaza la suprafata placi OSB de 12 speciale pentru astereala (iti voi da indicativul). Pe acestea bitum aditivat in cat mai multe straturi, pe el membrana isoflex, si pe ea pietrele intr-o forma care sa lase cat mai putine si cat mai mici rosturi.

La planseul dintre etaje se aseaza la fel OSB de 12 pentru podit. La parter, pamantul ar trebui compactat, dar nu e cazul pentru ca acolo e gata compactat. Vei turna un strat de balastru de 10cm, peste care unul de nisip cat sa acopere toata treaba. Rolul lor e sa sparga capilaritatea si sa nu permita apei din sol sa urce. Peste ele se aseaza o folie PVC, din cele folosite la solarii si peste ea polistiren extrudat. Apoi folie anticondens si dusumea.


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 20 Oct 2010, 05:56 PM
Mesaj #1015


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



La parter acum imagineaza-ti iarasi un patrat de 6 x 6. In coltul din stanga sus se aseaza caminul. L-am prevazut cu focar deschis si cu cos zidit din stanca. Poti conta pe el in aceasta stare circa 12-15 ani. In orice moment poti introduce in focar un focar inchis, iar in cosul zidit un cos ceramic. La momentul potrivit voi explica cum.
Tot la acest patrat in partea de jos pe la mijlocu laturii e intrarea principala. Cum intrii in stanga intrarii este o scara sprala care te duce la primul nivel. In fata scarii si in dreapta e o inchidere usoara cu rol de vestibul. Ar fi bine sa desenezi acest patrat.
In dreapta scarii, dincolo de peretele vestibulului si pe latura laterala dreapta a patratului se intinde o bucatarie de colt cu aragaz si cuptor pe butelie. Are si lavoar si dulapuri. E o bucatarie americana, deschisa. In fata are o masa cu patru scaune care delimiteaza si zona de preparare a hranei. In continuarea ei pe peretele lateral stanga se afla o camera de baie cu wc, cada si lavoare, despartita prin pereti usori din rigips. In fata caminului, intre el si aceasta baie se afla o canapea extensibila ce reprezinta zona de zi. Pe peretii liberi sunt rafturi cu diverse functionalitati. Ferestre sunt la zona de bucatarie doua una pe peretele de jos al ptratu;lui alta in continuarea ei pe peretele din stanga. Tot pe peretele din stanga una necesara baii.

La etaj cum iesi din scara spirala dai in fata de dormitorul principal iar in dreapta de dormitorul copiilor. Din ambele exista cate un acces in a doua camera de baie de la etaj.


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post

80 Pagini V  « < 27 28 29 30 31 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 April 2024 - 04:44 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman