HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

80 Pagini V  « < 23 24 25 26 27 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Construieste-ti O Cabana, realizabil pentru toate buzunarele
kcapone
mesaj 27 Sep 2010, 10:54 PM
Mesaj #841


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



QUOTE(pepinogepeto @ 27 Sep 2010, 03:49 PM) *
pe munte unde dracu sapi sa ti faci fosa ,fantana,gradina samd ----cand la maxim 30-40cm adancime dai de STINCA??????
ar mai fi si altele de spus ,dar gata.

nu suport bascaul, am facut si eu ...si mi am cerut scuze .omu avea dreptate cu wc la galeata.pe munte n ai unde sa sapi in stanca decat daca te faci excavator sau picamar.ideea a fost buna.o so iau in calcul .

incercati sa cititi tot .nu pe diagonala.o zi buna .


Ce-aveti mai oameni buni? Cand il apuca oarece pe unul, cand pe celalalt. Am citit absolut tot ba chiar de mai multe ori unele chestiuni.
N-am facut bascau de absolut nimeni !! Daca v-am suparat cu ceva imi cer umil iertaciune. Si daca suntem la han, desi n-am baut nimic, va spun absolut clar si o singura data...eu sunt si incerc din rasputeri sa fiu asa:
1. de te ai cu mine bine iti dau camasa de pe mine, de te ai cu mine rau...asa a vrut Dumnezeu
2. tin posturile cerute de canoanele crestine...si incerc ca macar pe timpul lor sa fiu MAI BUN SI MAI IERTATOR! Nu-mi place sa supar oamenii, cainii, ....pomii. Va rog sa ma credeti ca nu-i usor cu din ce in ce mai multi dobitoci, cretinoizi, hoti si suflete mici in jur. Chestia asta cu pomii m-a apucat dupa ce am citit povestea unui batran taietor de lemne care spunea ca in tineretea lui copacii se taiau numai la mare nevoie si oricum copacului I SE CEREA IERTARE INAINTE!
3. agresiv cu indaratnicia oamenilor ce par inteligenti sau macar educati (ma infurie medicul ce nu pricepe ca mai exista si alte tipuri de tratamente si ca un bun medic ar trebui sa ia ce-i mai bun din toate, ma oripileaza politicianul care zici ca-i regele Soare si lui ii canta greierii-n calcaie, ma supara babuta din biserica ce da din coate sa intre inaintea ta la spovedanie desi inainte povatuia cu adanca smerenie un tanar nestiutor, ma revolta parintii ce nu-si invata odraslele sa colinde ca nu e modern si "nu-si lasa copiii la cersit"...ma chinuie sentimentul asta de apartenenta nationala atunci cand trebuie sa recunosc ca noi romanii suntem cei mai destepti dar ne strica prostia vorbind profund si facand NIMIC....etc) ...dar asta-i treaba mea cu Dumnezeu.. oi avea ceva de plata sau se asigura ca pricep cum sta treaba ...NIMIC NU_I INTAMPLATOR

Si acum sa revenim la cabana noastra pt toate buzunarele

Fosa, septica ne spetica..ceva civilizat unde sa-mi depozitez "resturile"....ca nu pot sa stau cu putoarea in casa, nu pot sa o imprastii pe faneata si nici sa ies in curte iarna ca n-am cum..ingheata tuturica si nu iese nimic.

Ideea de baza era cu fantana dar am fost lamurit ca la munte acolo nu merge...pricepui treaba. Mai pricepui ca oamenii au gradina cu legume...obtinute cu greu, dar obtinute. Papa gura omului si altceva in afara de lapte, branza si carne. Si daca oamenii aia stau acolo de niste sute de ani, oi putea si eu...zic.

N-am zis nici macar o singura data ca vreau 7 camere! Vreau ceva de genul celei a lui The Dude dar sa o pot locui permanent daca va fi cazul. Ce va diferi de a lui, va fi clar lipsa saunei si in locul ei o debara/camara si poate ceva acareturi pe afara.

all, nu am ce sa vand la Bucuresti, si nu am fost la Sirnea sa facem selectia. Mergem S sau D asta, si om fi vecini sau nu daca asa o trebui sa fie.


MA duc la culcare...somn usor tuturor!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
pepinogepeto
mesaj 28 Sep 2010, 06:47 AM
Mesaj #842


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 183
Inscris: 27 July 10
Forumist Nr.: 17.554



kcapone ,te suparasi bre degeaba .
faza cu "refugiu " si altruism se referea la tine. hmm.gif ..............restu ii era dedicat lu all cry.gif ..........credeam ca se subintelege .. .scuze pls.gif 42.gif 44.gif



Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 28 Sep 2010, 09:20 AM
Mesaj #843


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



QUOTE(pepinogepeto @ 28 Sep 2010, 07:47 AM) *
kcapone ,te suparasi bre degeaba .
faza cu "refugiu " si altruism se referea la tine. hmm.gif ..............restu ii era dedicat lu all cry.gif ..........credeam ca se subintelege .. .scuze pls.gif 42.gif 44.gif



Nu ma suparai conasule. Eu cand ma supar, ma supar apoi pe mine ca m-am suparat si iaca am deja 2 suparari...ceea ce evit din rasputeri. Fusei doar ingrijorat si vrusei sa lamuresc oarece.

Si da, nu pricepui ca restul era pt all.

Succesuri
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 28 Sep 2010, 09:20 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Marduk
mesaj 28 Sep 2010, 11:59 AM
Mesaj #844


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(pepinogepeto @ 27 Sep 2010, 01:55 AM) *
.... constructia unei cabane/case la munte pe structura de lemn sau piatra si izolata cu ipsos armat si omogenizat cu rumegus{pe interior}......

suna interesant, ce presupune izolatia asta?


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 29 Sep 2010, 07:26 AM
Mesaj #845


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(kcapone @ 26 Sep 2010, 11:32 AM) *
Realitatea mea este ...eficienta maxima cu bani putini.


Eu unul numai despre asta mi-am propus sa vorbesc aici....


QUOTE
Am calculat cu oarecare relativitate ca ma costa foarte mult izolatia interioara, si nu atat vata minerala cat ceea ce se pune peste ea.. PLaca de gips carton nu e asa scumpa (dar se pune la calcul..fir-ar)...mai scumpe sunt celelalte: profile metalice, dibluri, chit rosturi (cel se se pune intre placi) diverse alte profile, +.., + vopsea lavabila.


De acord dar fa ca mine. Izolatie la exterior obligatoriu si la interior lasa peretele asa...sau maxim da-i un var (a antiseptic si da extraordinar de bine pe piatra. Daca faci din lemn, lasa la interior lemnul asa cum e...Cel mult tratat cu un baitz). Vei face restul de lucrari (izolatie cu vata, lambriu, rigips..etc) atunci cand ai sa te mai refaci cu banii.

QUOTE
Cu casa ridicata conform estimarilor tale (ce bine ar fi), cu invelitoare de sindrila bituminoasa, cu semineu si focar A1, cu cos ceramic, cu izolatie int/ext...ajung la ~ 8400 euroi, si asta FARA manopera, fara masina/soba de gatit, fara conectare la energie electrica, implicit fara instalatia electrica, fara racordare la reteaua de apa si implicit fara instalatiile aferente, fara obiecte sanitare, farafosa septica, fara frestre.... cry.gif cry.gif


Iarasi te-ai ratacit in calcule. In locul tau as face un camin cu focar deschis si un cos zidit. Fata de cheltuielile din varianta optima (cos ceramic si focar inchis) te reduci mult sub jumatate. Te va duce lejer 4-5 ani. E si mult mai spectaculos, ceva ce ai sa ai mare nevoie la inceput (pentru consolidarea entuziasmului). Dupa perioada asta e musai sa inlocuiesti cosul (cu unul ceramic...o sa vedem de ce la topicul cu camine), iar mai apoi si focarul.

QUOTE
....NU pot oare izola cu aer ? jamie.gif


Da cel mai bun izolant e aerul. Polistirenul, poliuretanul asta si sunt: aer ambalat.
Eu cred ca cea mai buna izolatie e cea din granule de polistiren pentru ca ele lucreaza si in umiditate. Sunt mult mai eficiente, plasate in saltele. Insa necazul mare e ca nu le poti utiliza oriunde.
Apropo, sunt si mult, mult mai ieftine..

QUOTE
Sti un cos ceramic mai ieftin dar si bun? Auzi la mine..ieftin si bun ! Exista asa ceva??


Sigur ca asa ceva exista. Noi aici ne-am propus sa le identificam (lucruri iefine si bune, sau mai pompos spus "cu un raport excelent calitate/pret")
Da stiu un cos ieftin...Pe camine vei gasi curand toate coordonatele..

Acest topic a fost editat de The Dude: 29 Sep 2010, 08:04 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 29 Sep 2010, 07:30 AM
Mesaj #846


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(Erwin @ 26 Sep 2010, 01:23 PM) *
Pentru aspectul rustic la exterior, casa nu trebuie neapărat să fie din buşteni plini, se pot folosi nişte scānduri profilate rotund, ca nişte lambriuri, prinse peste izolaţia din polistiren. Eventual scāndurile respective pot fi cumpărate ieftin de la un gater, cele din marginea buşteanului nefiind utilizabile pentru tāmplărie.


Exact. In zona poti negocia la gaterul de la Podul Dambovitei. Dar cel mai bun pret al regiunii il gasesti la Timisul de Sus, sau daca esti un negociator bun la Jilava.


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 29 Sep 2010, 07:39 AM
Mesaj #847


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(Marduk @ 26 Sep 2010, 03:17 PM) *
Daca nu ai 2000 de euro, te asigur ca si niste petarde la 10 ron cutia sunt foarte bune, tranteste una langa urs si nu mai vine pe la tine pana nu uita ce s-a intamplat. thumb_yello.gif Ca sa nu mai vorbim de autorizatii, conditii de pastrare a armelor si munitiilor, etc. o arma este totusi o arma.


...si iarasi sa nu mai spunem ca Blaser-ul e super arma. Un Remington ar fi indeajuns si in maini mai putin experimentate cu vanatul mare...la fel de bun.
Dar Marduk a punctat corect. Asa am si eu si asa au toti prieteni mei din zona. La intrarea in cabana si langa unul din geamuri e o cutie metalica prinsa in perete cu deschidere rapida. Inautru amandouara se afla cate un spray paralizant (special) si cateva petarde. Sunt pentru cazurile de urgenta.

Eu sunt purtator de arme de foc. Am deschis aici si un topic interesant pe vremuri...Nu faci mare lucru cu arma acolo.
Daca vine ursul nu il poti impusca fara sa nu risti puscaria. De fapt legea iti interzice chiar prezenta cu o arma de foc acolo pentru ca e un fond de vanatoare. Sunt niste conditii ce trebuiesc indeplinite cumulativ, iar legitima aparare e greu de dovedit in instanta cand vine vorba de atacul unui animal salbatic.
Trebuie sa ai macar o rana, iar daca ajungi sa capeti una de la un urs nu vei mai putea riposta.
Nu sunt cunoscute atacuri violente ale ursilor pe acolo. Au mai furat ei cate un miel, cate o oaie si trec prin preajma dar lumea nu prea le stie de frica.
In Sirnea insa exista un pericol mult mai mare decat ursul...Vom vorbi si de el..

Acest topic a fost editat de The Dude: 29 Sep 2010, 08:08 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 29 Sep 2010, 07:57 AM
Mesaj #848


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(Erwin @ 26 Sep 2010, 08:35 PM) *
Este suficientă o lampă cu petrol care e cāţiva lei şi un litru de petrol lampant te poate ţine luni de zile. Mai nou se găseşte petrol special pentru lămpi care nu miroase urāt şi nu provoacă intoxicaţii, ba mai īndepărtează şi insectele, īn timp ce becurile obişnuite le atrag.


Asa e. Mai exista prin catunele tarii petrolul lampant ce pastreaza un farmec al lui. Miroase greu numai la initierea flacarii, dupa aia e cuminte. La magazinele Metro (si alte le fel) exista ulei de parafina in toate culorile si un fel de kerosen. Amandoua ard frumos si fara vreun miros. Cel de parafina poate fi si aromat. Cele mai bune sunt insa lampasele cu butelii de buntan, metan sau propan care dau o lumina foarte puternica si nu miros deloc...


QUOTE
Este suficient să ai apă de izvor sau o fāntānă īn apropiere şi să te speli la un duş simplu, cu un bazin negru urcat la īnălţime care se īncălzeşte vara la soare. Īn celelalte anotimpuri īncălzeşti apa pe foc īn şemineu sau soba de gătit cu lemne. Adusul apei īn găleată e un exerciţiu fizic util şi plăcut. Cānd eram copil şi casa părinţilor mei nu era gata, nu aveam nici măcar fāntānă. Aduceam apa īn două găleţi de la vecinul, ca să fiu īn echilibru. Ne scăldam vara īn copaie unde puneam apa la soare la īncălzit şi n-aveam atāta stres ca acum cānd se opreşte apa la bloc că nu stiu care vecin īşi modernizează baia sau bucătăria sau te miri ce avarii mai sunt pe instalaţii. smile.gif


Erwin...my kind of a guy ......... thumb_yello.gif

Acest topic a fost editat de The Dude: 29 Sep 2010, 08:00 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 29 Sep 2010, 10:12 AM
Mesaj #849


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



Bine ai (re)venit, The Dude!

pls.gif OPRITI PLOAIA LA MUNTE pls.gif macar o zi...pls.gif pls.gif
Cine are pile la Ilie? Sf Ilie! Sambata sau Duminica sau Luni...pls.gif

Acest topic a fost editat de kcapone: 29 Sep 2010, 10:14 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 29 Sep 2010, 11:50 AM
Mesaj #850


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



Cum si cu ce e mai bine sa izolam planseul 0 ?? ...podeaua de la parter adicatalea. Cat parale face treaba?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doru_constantini...
mesaj 29 Sep 2010, 05:49 PM
Mesaj #851


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 153
Inscris: 5 April 09
Forumist Nr.: 13.635



Depinde ce fel de planseu faci, din beton sau din lemn.
Eu am facut o placa de beton. Pe pamantul (batatorit) am pus un strat de sort 25-32, in grosime de 10-15 cm, compactat. Peste am pus o folie de polietilena, si un strat de polistiren extrudat de 5 cm de. Pe urma, am armat cu otel beton si am turnat betonul.
Peste beton voi pune sipci 5x5 cm iar intre ele voi pune din nou polistiren extrudat sau vata minerala. Iar peste voi pune dusumea.
In functie de ce finisaj vrei, poti pune direct laminat, mocheta.
Daca pui laminat, poti pune peste placa de beton inca un strat de polistiren extrudat.
Peste placa mai poti pune un strat de polistiren extrudat si poti turna o sapa armata sau nu...

Cel mai bine e sa spui ce finisaj vrei si pe urma poti primi sfaturi despre materiale.

Daca il faci din lemn (si daca ai fundatii continue), prinzi direct pe fundatii grinzi de lemn. Jos le plachezi cu OSB sau scandura, intre pui polistiren extrudat, granule de polistiren expandat, vata, .... Peste grinzi, pui OSB, foastana, scandura. Peste, pui sipci (cu vata/polistiren intre) si dusumea. Sau laminat, ... depinde ce-ti place.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 30 Sep 2010, 10:08 AM
Mesaj #852


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



Iaca asta-i ce-mi place mie! La mine rustic inseamna .. ca la tara...iar la tara inseamna ca la muzeul satului. NU case chicioase .. cum consider fiind cea din fundal stanga
http://www.panoramio.com/photo/38878218

Una din'asta noaua, bine fara sita, mi-as face ..asta-i visul meu in materie de casa la tara..cu prispa rolleyes.gif...sa stau pe prispa sa vad asfintitul ..asta pana vine frigul cold.gif

Acest topic a fost editat de kcapone: 30 Sep 2010, 10:31 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 3 Oct 2010, 11:35 AM
Mesaj #853


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Daaaaaa...fara numar. Numai ca sunt prins rau acum.
Vorbim, vorbim, dar mai si construim.
La Sirnea in acest weekend: sarbatoare mare. Ravasitul oilor..
Am terminat cu marea. De acolo, in chiar a doua zi, am fost exact in inima iernii: pe transfagarasan. Joi erau acolo pluguri, ningea si viscolea.
Acum ajut un amic care are nevoie de mine ....ca sa isi ridice o cabana. Voi reveni curand.


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
picamaru
mesaj 3 Oct 2010, 12:50 PM
Mesaj #854


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 71
Inscris: 11 December 07
Forumist Nr.: 10.973



Salutare baieti, constructia unei case de vacanta presupune o mare responsabilitate,o mare disponibilitate financiara si un mare risc.Cand vorbesti de constructia unei case modeste trebuie sa te gandesti ca finalul va fi undeva in jurul sumei de 20000 e,chiar daca faci calcule initiale care iti spun de 10-15000.Si asta pentru ca de obicei totul costa cu cel putin 30% mai mult decat planifici initial.
In plus mereu vrei sa mai adaugi ceva la casa aia,iti mai vine o ideee,iti mai da cineva o idee,mai bagi 1000 si inca 1000 samd
Va spun asta din proprie experienta,am construit in regie proprie o casa in Bucuresti acum cativa ani(vreo 15),am mostenit o casuta modesta cu 2 camere si am considerat ca mai am nevoie de o baie si o bucatarie.Pentru asta aveam si banii.. Acum am 5 camere,parter ,mansarda si in locul celor 2 camere am garajul.Din casa veche nu a mai ramas absolut nimic.In loc de cateva saptamini de munca am ajuns la trei ani.
Nu m-am invatat minte si am achizitionat un teren ieftin intr-o zona submontana si ca imi fac si eu o cabana ieftina de lemn.Am zis ca nu investesc mult si sa incep sa fac un gard ieftin,de bulumaci de salcam cu sarma,ca imi pun pomi fructiferi si ca fac acolo un rai.Binenteles ca animalele obisnuite sa pasca pe locul ala l-au stricat foarte rapid si din toti pomii mei nu a mai ramas nimic in picioare,asa ca am facut un gard adevarat ,de fier care m- a costat 7000de lei desi il socotisem si tocmisem cu manopera la 6000.
Visam la o casa ieftina ,de lemn,parte si mansarda ,de la 6*6=36mp am ajuns la 7.2*7.2=50mp ,un fleac
Ma gandeam ca nici nu ma costa 1000 e fundatia,ca o fac cu 40 saci de ciment.Am inceput cu elevatia si am bagat deja 40,ca doar o fac pentru mine.
Am facut proiectul ,pomana curata (500) ron si tot 500 la cineva de la primarie sa-mi ia avizele ca doar nu era sa fac naveta acolo pt o aprobare-electrica ,apa ,gaze-totul dureaza stiti.
Balastul nu-l mai socotesc deja la 280 ci la 380 ca ma mai costa 100 sa-l duc din strada la locul constructiei.
Am facut calculul la structura de lemn si m-a apucat durerea de cap cat ma costa si nu mai pun ignifugari si protectie pentru insecte,am ajuns la concluzia ca echiar mai ieftin sa o fac de bca de 15 ,cu placa de beton, izolat pe exterior cu polistiren de 10.Tot la banii aia ma duce si e mai trainica.Scap si de soricei.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
picamaru
mesaj 3 Oct 2010, 01:16 PM
Mesaj #855


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 71
Inscris: 11 December 07
Forumist Nr.: 10.973



Asa ca am ajus la concluzia ca o casa ma costa 20000 euro(undeva pe-acolo) fie pe lemn ,fie pe bca
Inchid fundatia care am inceput-o,o sa ma coste 1500-2000 si fac cabana aia de 4.8*3.6 de osb fara izolatie,fara nimic ,numai parter ca altfel te rupe structura
pe lemn ,cu wc in curte si cu dus la butoi care poate o scot pana in 1000 euro
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 3 Oct 2010, 05:23 PM
Mesaj #856


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(picamaru @ 3 Oct 2010, 02:16 PM) *
QUOTE
fara izolatie,fara nimic ,numai parter ca altfel te rupe structura

poti sa-i faci un pod mai inalt locuibil, 2 dormitoare tot iti ies in acel pod.
QUOTE
cu wc in curte si cu dus la butoi care poate o scot pana in 1000 euro

de ce cu wc in curte? faci un mic hol la intrare iar din acest hol intri direct intr-un wc din ala cu rumegus, tot acolo ai putea sa-ti amenajezi si un dus cu un butoi pus pe artea de sud a casei sau cu un panou din placaj imbracat in folie de aluminiu mai groasa cu cateva scanduri in care dai gauri de diametrul furtunului pe care apoi il bagi din scandura in scandura sub forma de S, tot acest ansamblu il acoperi cu geam apa rece intra in furtun in partea de sus a panoului iar in partea de jos apa calda se duce in butoi si din butoi acolo unde vrei.



--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 3 Oct 2010, 09:07 PM
Mesaj #857


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



QUOTE(The Dude @ 3 Oct 2010, 12:35 PM) *
Acum ajut un amic care are nevoie de mine ....ca sa isi ridice o cabana. Voi reveni curand.


Tot la Sirnea?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 4 Oct 2010, 07:36 AM
Mesaj #858


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(kcapone @ 3 Oct 2010, 09:07 PM) *
Tot la Sirnea?


Nu. Moeciu cumva....N-am sa ajung in Sirnea decat dupa 10 oct. S-au adunat multe. Incepe sezonul de vanatoare, crapul mananca mai bine decat in ultimi zece ani...Trebuie pregatita colectia de calendare pentru anul nou (am o tipografie). La cabana am de taiat lemne si de facut ultimele pregatiri pentru iarna (m-am ingrozit din ce am vazut pe transfagarasan joi).

La ravasit (in Bran) m-am intalnit si cu tanti Livia, cea de care ti-am vb. Am intrebat-o cu casa aia si mi-a spus o poveste foarte incurcata (dar nu de nelamurit).
In principiu lucrurile stau asa cum ti-am spus. Voi reveni cu detalii.

all, mai, eu nu recomand fundatiile pe piloni din lemn. Nu pentru zona aia si nici pentru alte zone. Fundatiile pe piloni sunt ok, dpdv-ul meu, insa ele sunt doar aparent mai ieftine. Nici nu functioneaza cum trebuie la grinzi de lemn ce descarca pe ele. Un planseu din beton armat e musai si asta costa inca si mai mult.
Lemnul, chiar si foarte bine tratat, lucreaza in permanenta. Cand ai sa ajungi in satul Sirnea poate am sa am ocazia sa iti arat ce se intampla cu o astfel de casa, bine facuta, in mai putin de cinci ani.

Daca insisti, solutia ar fi piloni cu chesoane confectionati din profile metalice.

Piatra in zona gasesti. Daca alegi varianta cu fundatie ingropata (poate si cu pivnita) ai sa scoti din sapatura o mare parte din necesarul de bolovani. Altii iti vor aduce satenii mai pe nimic. Nu va arata ca in pozele tale. Aia e o piatra speciala (sisturi) care reclama pietrari cu experienta (scumpi si rari) pentru punerea in opera.

Fundatia nu e deloc costisitoare acolo, intrucat se construieste pe stanca iar zona are seismicitate redusa. In general fundatia ajunge la peste 30% din pretul constructiei, insa in Sirnea ea n-ar trebui sa depaseasca 5%.

Povestea lui picamaru contine, pe langa o serie de greseli frecvente, o invatatura majora: intotdeauna vor fi cheltuieli neprevazute iar cuantumul lor va fi unul insemnat. Tipul constructiei trebuie ales nu numai dupa criterii ce tin de raportul tau cu estetica si cu confortul, ci dupa un melanj ce are nevoie sa fie determinat de posibilitatile si de particularitatile zonei.

De ex. sa construiesti din piatra, care abunda in zona Sirnea, cum am facut eu, s-a dovedit gresit. Eu nu am tinut cont ca pe acolo nu prea e nisip, asa ca am pierdut imens pe el. Mai mult decat pe cimentul cu care m-am descurcat sub pretul pietii de la Fieni. Am platit pentru ca nu am evaluat corect toate posibilitatile. In zona aia lemnul poate fi obtinut la preturi incredibile si asta impune alegerea economica.

Prietenul pe care il ajut acum isi frange mainile de oftica pentru ca nu m-a ascultat. A cumparat cherestea de la gater cu de patru ori pretul pe care l-ar fi platit daca mi-ar fi urmat sfatul si in plus cei de la care nu a vrut sa cumpere il privesc acum cu ostilitate si repros. Muncitorii il costa o avere fiindca a ales "supermeseriasi" din Olt pe care trebuie sa ii gazduiasca si sa ii hraneasca. Cu localnici ar fi economisit peste 50%, chiar daca nu erau la fel de buni. Nici nu prea exista asa ceva ca "supermeseriasii". Orice lucrator bine coordonat are rezultate bune daca stie meserie. Daca nu, asta se vede imediat.

Nu mai pot acum...vb. thumb_yello.gif

Acest topic a fost editat de The Dude: 4 Oct 2010, 08:50 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
punctt
mesaj 4 Oct 2010, 07:03 PM
Mesaj #859


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.499
Inscris: 18 April 04
Din: Romania, Tulcea. (Dar, oare cine sunt si unde ma aflu?)
Forumist Nr.: 3.133



QUOTE(all @ 2 Oct 2010, 12:31 AM) *
eu ma multumesc cu o buturuga ( eu asi pune buturuga pe prispa si ma-si pune eu in locul ei, ca sa urmaresc "asfintitul, rasaritul, stelele etc blink.gif ). In locul buturugii


[img][/img]



drool.gif super ideea cu buturugaaaaa drool.gif drool.gif

da`... unde gasesc asa ceva?... blink.gif


--------------------
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci." (La Bruyere)
Voi gasi pestisorul de aur ... Pietre mari, pietricele si nisip ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pepinogepeto
mesaj 4 Oct 2010, 08:13 PM
Mesaj #860


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 183
Inscris: 27 July 10
Forumist Nr.: 17.554



ce?...fata sau buturuga?

am avut netu picat ,mersi,asa da "poza",
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 4 Oct 2010, 08:19 PM
Mesaj #861


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(all @ 4 Oct 2010, 12:51 AM) *



Daca aveam modelul asta acum 3 ani asa faceam cabana, este cea mai reusita, iti da perspectiva asupra terenului, eu am o bucata de teren care poate fi folosita in acest mod. E o solutie frumoasa, economica si mai ales pretabila pentru terenurile ieftine care sunt in panta, pe care taranii nu prea pun pret, nu le pot folosi decat la pascut, nici macar la cosit nu sunt bune, astea sunt terenurile cele mai bune pentru o cabana de acest gen. thumb_yello.gif


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pepinogepeto
mesaj 4 Oct 2010, 10:13 PM
Mesaj #862


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 183
Inscris: 27 July 10
Forumist Nr.: 17.554



m am prins,am inteles ,mersi de poza cu bruneta ,am scris eu aiurea ,eram pe fuga .
{da bruneta nu ti facea cu ochiu??}


ce?...fata sau buturuga?


am zis o si eu cu subinteles.

era nevasta .......linga mine.

Acest topic a fost editat de pepinogepeto: 4 Oct 2010, 10:15 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pepinogepeto
mesaj 4 Oct 2010, 10:24 PM
Mesaj #863


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 183
Inscris: 27 July 10
Forumist Nr.: 17.554



teren ieftin cu odaie sa fie ,cabane facem noi,nu i bai.

eu prefer sus pe munte ,eventual in sirnea ,dar mai spre p craiului.parca imi placea mai mult.

nu vreau din paie ca e "papa"bun bun pentru parsi si alte vietuitoare......si de vecini nu s buni ca nu stiu sa traga la "aghioase ".

o sa revin cind am mai mult timp liber,cu izolatia din ipsos pe interior......daca sinteti cuminti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pepinogepeto
mesaj 4 Oct 2010, 10:31 PM
Mesaj #864


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 183
Inscris: 27 July 10
Forumist Nr.: 17.554



ihi....... ohyeah.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pepinogepeto
mesaj 4 Oct 2010, 10:52 PM
Mesaj #865


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 183
Inscris: 27 July 10
Forumist Nr.: 17.554








asa as vrea eu,dar greu dom'le greu,dincolo era mai eftin. gasesti greu lemn uscat de minim 7-8 ani pt asa ceva .

mai am si alte poze.

{am voie sa postez pozele asa?}

Acest topic a fost editat de pepinogepeto: 4 Oct 2010, 10:55 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pepinogepeto
mesaj 4 Oct 2010, 11:06 PM
Mesaj #866


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 183
Inscris: 27 July 10
Forumist Nr.: 17.554



sorry.gif

Acest topic a fost editat de pepinogepeto: 4 Oct 2010, 11:07 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pepinogepeto
mesaj 4 Oct 2010, 11:09 PM
Mesaj #867


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 183
Inscris: 27 July 10
Forumist Nr.: 17.554






de citeva sute de euro daca iei material de la "gater",dar trebuie sa fie lemn uscat.si in loc de "betoane",fundatie de piatra .






si asta place la mine.muuuult






si numa :piatra,lemn si osb{bine si restu,dar eftin}

Acest topic a fost editat de pepinogepeto: 4 Oct 2010, 11:21 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
punctt
mesaj 5 Oct 2010, 12:08 AM
Mesaj #868


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.499
Inscris: 18 April 04
Din: Romania, Tulcea. (Dar, oare cine sunt si unde ma aflu?)
Forumist Nr.: 3.133



QUOTE(pepinogepeto @ 4 Oct 2010, 09:13 PM) *
ce?...fata sau buturuga?

am avut netu picat ,mersi,asa da "poza",


... eu intrebam de buturuga... tongue.gif

QUOTE(pepinogepeto @ 4 Oct 2010, 11:13 PM) *
m am prins,am inteles ,mersi de poza cu bruneta ,am scris eu aiurea ,eram pe fuga .
{da bruneta nu ti facea cu ochiu??}
ce?...fata sau buturuga?
am zis o si eu cu subinteles.

era nevasta .......linga mine.


wink.gif


--------------------
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci." (La Bruyere)
Voi gasi pestisorul de aur ... Pietre mari, pietricele si nisip ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 5 Oct 2010, 09:59 AM
Mesaj #869


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



QUOTE(all @ 4 Oct 2010, 10:30 PM) *



[img][/img]


Dupa cum bine se vede casa-i noua dar lemnul vechi. Acum 3-4 ani am citit ceva ce mi-a dsiplacut enorm. Titlul era "abatorul de case" si se referea la unii care taiau/dezmembrau case vechi maramuresene cumparate de la taranii naivi si le vindeau in Austria si Germania...unde fie erau recladite fie doar se folosea lemnul vechi..la perturi mari. Si ca intotdeauna politica nationala e cea a strutului. NU puteau sa le declare bunuri nationale caci asta cica insemna sa interzica omului dreptul de folosire a proprietatii ..vezi doamne nu respactam principiile economiei de piata si dreptul la proprietate...cand de fapt erau partasi la treaba asta. Trbuia pur si simplu interzisa vanzarea casei sau partilor ei in afara tarii ...atat. NIste cretinoizi.

Revenind la casa din imagine ma intreb si intreb deopotriva: Cu ce s-a umplut golul dintre bustenii aia? Dude zicea ca ar fi bun un amestec de aracet si rumegus..dar acolo nu pare a fi asta.

Acest topic a fost editat de kcapone: 5 Oct 2010, 10:13 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 5 Oct 2010, 10:30 AM
Mesaj #870


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(kcapone @ 5 Oct 2010, 10:59 AM) *
Cu ce s-a umplut golul dintre bustenii aia?

Pare a fi o spuma, poate fi si polistiren amestecat cu un liant. Ar mai fi o ciudatenie, la partea din fata in stanga usii, o scandura de 7x4 tine bucatile de barna fara sa se indoaie, pare ca acele bucati sunt batute in cuie pe acea scandurica deoarece au goluri intre ele.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 5 Oct 2010, 11:28 AM
Mesaj #871


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



E in afara topicului dar are legatura cu Sirnea. Putin dar frumos
http://metropotam.ro/La-zi/2006/11/art8917...a-lui-Sirneanu/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 5 Oct 2010, 01:26 PM
Mesaj #872


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



Sfaturi de īntreţinere

Pentru a vă informa cāt mai bine asupra caracteristicilor deosebite ale caselor din lemn masiv şi de a decide dacă este metoda constructivă cea mai avantajoasă pentru Dumneavoastră vă invităm să parcurgeţi instrucţiunile de īntreţinere şi exploatare a unei case din lemn masiv, instrucţiuni de care va trebui să ţineţi cont īn primii ani de viaţă ai construcţiei.

Modificări normale cauzate de uscarea naturală a lemnului

La casele din buştean

Lemnul rotund (buştenii) prelucrat īn stare naturală se usucă progresiv, chiar şi īn medii cu umiditate mai ridicată, īnsă īntr-un interval mai lung, comportamentul acestuia fiind acelaşi indiferent de acest parametru. Pentru casele din buştean tasarea acestora va fi de pānă la 5% din īnălţimea construcţiei, ţinānd cont de adăugarea contragerii prin uscarea lemnului şi este un proces care se poate considera īncheiat după primii trei-patru ani de la montajul definitiv al construcţiei pe amplasamentul final. Pentru acest tip de case se recomandă o īncălzire moderată īn primul sezon rece, dacă acesta īncepe la mai puţin de 6 luni de la finalizarea montajului casei, pentru a evita accelerarea forţată a procesului de uscare.

La casele din lemn masiv profilat

Pentru casele din lemn masiv profilat, mediul cu umiditate crescută nu reprezintă un factor de modificare comportamentală deoarece uscarea lemnului īn cuptoare speciale este un proces complex, īn care vasele liberiene şi lemnoase (care conduc substanţele nutritive īn timpul vieţii acestuia) se īnchid ireversibil, astfel īncāt creşterea umidităţii īn lemn devine nesemnificativă pentru structurile casei. Tasarea īn cazul caselor de lemn profilat este de pānă la 1% din īnălţimea zidurilor şi este un proces care are loc īn primul an de viaţă al construcţiei. Aceste case nu necesită precauţii speciale la īncălzirea lor.

Precauţii şi măsuri legate de tasarea casei din lemn masiv

Obiectele care pot suferi deteriorări din cauza tasării pe verticală a lemnului vor fi montate pe pereţi cu ajutrorul unor elemente de prindere reglabile. Montarea faianţei se va face pe suport de gips carton prin montanţi care să permită tasarea zidariei şi mişcarea relativă a acesteia īn raport cu zidăria. Tasarea zidăriei la casele de lemn masiv impune de asemenea folosirea unor racorduri flexibile sau telescopabile īntre etaje pentru instalaţiile de apă şi īncălzire. Traseele pentru instalaţia electrică se practică prin interiorul pereţilor din lemn; instalaţia electrică se realizează cu conductori cu grad sporit de conductivitate şi izolaţie, cu armături suplimentare, astfel īncāt să nu existe pericolul scurt-circuitelor şi a supraīncălzirii acestora.

Acest topic a fost editat de kcapone: 5 Oct 2010, 01:30 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 6 Oct 2010, 08:58 AM
Mesaj #873


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(Marduk @ 5 Oct 2010, 10:30 AM) *
Cu ce s-a umplut golul dintre bustenii aia?
Pare a fi o spuma, poate fi si polistiren amestecat cu un liant.


Pe mine chestiunea m-a procupat intens.
Am aflat ca in trecut, prin Canada, se utiliza un amestec din piatra macinata (un calcar, mai degraba un fel de creta) si niste rasini (de la brad si pin).
In prezent cel mai bun inlocuitor este cel realizat din aracet si rumegus.
Problema majora a acestui chit e elasticitatea pe care el trebuie sa o asigure, intrucat lemnul nu inceteaza sa lucreze nicodata...Chiar si adus din Maramures dupa 100 de ani lemnul nu va fi stabil.
Spuneam, pe undeva pe aici, ca localnicii din zona Moeciu-Bran au o metoda de impregnare a barnelor cu seu de oaie. Una extrem de eficienta...Sunt insa multe alte alternative la fel de bune.

Chitul ala da un farmec aparte structurii de lemn si nu numai din aceasta cauza cei ce locuiau adanc in padurile din Alaska se intrebuintau serios pentru a il obtine.
In cele mai multe cazuri insa utilizau pamantul galben sau lutul, chiar daca trebuiau sa refaca operatiunea in fiecare primavara.

O casa din busteni de lemn ramane extrem de specatculoasa, de pitoreasca si de placuta la locuit. Este insa greu si costisitor de intretinut si se potriveste putin cu conditiile unei case de vacanta administrate de cineva din Romania in aceste zile grele

Acest topic a fost editat de The Dude: 6 Oct 2010, 09:16 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 6 Oct 2010, 09:15 AM
Mesaj #874


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE
Pentru casele din lemn masiv profilat, mediul cu umiditate crescută nu reprezintă un factor de modificare comportamentală deoarece uscarea lemnului īn cuptoare speciale este un proces complex, īn care vasele liberiene şi lemnoase (care conduc substanţele nutritive īn timpul vieţii acestuia) se īnchid ireversibil, astfel īncāt creşterea umidităţii īn lemn devine nesemnificativă pentru structurile casei.


kcapone, nu stiu de unde ai preluat acest text insa el este in cea mai mare parte in dezacord flagrant cu realitatea...chiar si in cazul lemnului tivit si aburit ca sa utilizez o sintagma consacrata si mai raspandita decat " lemn uscat si profilat". Bustenii mari nu se pot trata eficient in cuptoare nu pentru ca nu ar incapea acolo, ci pentru ca structura lor nu permite propagarea procesului. Mediul cu umidiate mare influenteaza masa lemnoasa si nu numai vasele din interiorul ei, ca atare are influenta in comportamentul in timp a acesteia.

Dincolo de polemici si argumente eu recomand oricui faptele concrete si in acest sens am sa dau un mic exemplu: ferestrele de mansarda vellux.
Rama lor e facuta din lemn masiv tratat dupa cel mai avansat ciclu tehnologic. Poti spune fara prea mari retineri ca nici nu mai e vorba de un lemn ci de un material compozit ce pleaca de la o structura lemnoasa. Vedem insa din instructiunile de intretinere si utilizare ale producatorului (eu pe propia mea piele) ca pana si la acest material sunt necesare interventii periodice care sa ii poata asigura pastrarea performantelor in timp.

Concluzionand: nu cunosc vreun material de constructie (le includ aici si pe cele din zona polimerilor) care sa nu aiba vreo reactie la variatiile de umiditate.

Acest topic a fost editat de The Dude: 6 Oct 2010, 09:17 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcapone
mesaj 6 Oct 2010, 12:01 PM
Mesaj #875


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 281
Inscris: 6 August 10
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 17.639



kcapone, nu stiu de unde ai preluat acest text insa el este in cea mai mare parte in dezacord flagrant cu realitatea...
[/quote]

UIte de la oamenii astia care construiesc case din lemn...Eu am luat informatia de buna considerand ca daca asta le e ocupatia se si pricep.
Daca va fi considerata reclama rog admin sa stearga linkul

http://www.ecomed.ro/site/ro/sfaturi_de_intretinere/
Go to the top of the page
 
+Quote Post

80 Pagini V  « < 23 24 25 26 27 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 5 May 2024 - 11:09 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman