HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Vrei si tu un Jurnal?

Daca doriti si dumneavoastra un Jurnal, trimiteti un mesaj in acest sens in cadrul topicului Detalii Forum.
Nou: Autorul unui jurnal are dreptul de a decide ca un mesaj scris in cadrul Jurnalului sau de catre altcineva sa fie sters. Daca doriti acest lucru, trimiteti-mi un PM cu adresa mesajului in cauza si acesta va fi sters (bineinteles, atat timp cat nu se exagereaza).

11 Pagini V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jurnalul Lui Ady_hell
fiica_lunii
mesaj 22 Apr 2010, 10:01 AM
Mesaj #141


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



Am vorbit ieri cu parintii sotului si au fost de acord sa ne mutam la ei. Asa ca de maine sau poimaine trebuie sa incepem sa eliberam o camera. Scoatem mobilierul lor care este cam vechi si il punem pe al nostru, care e nou si mi-e mila de el sa nu se haiasca, sa nu se juleasca la transport (inca nici nu stiu cu ce il vom transporta).
Nu stiu cum ma voi adapta la tara, avand in vedere ca am fost crescuta toata viata la bloc si nu prea cred ca rezist la dat cu sapa in gradina.
Am putea sa ne mutam si cu parintii mei la bloc ca si ei au o camera libera, ori sa ne mutam in apartamentul care a fost al bunicii mele pana va fi vandut (nu il putem cumpara ca sunt 4 frati si fiecare vrea pret care mai de care mai rotund si apartamentul ala nu merita ca are o gramada de probleme cu infiltratia ca e la ultimul etaj intr-un bloc vechi de 60 ani si cu spatiu foarte mic, cu problemem mari la toaleta) sau sa cautam in alta parte de inchiriat, dar nu vreau sa migrez dintr-un loc in altul toata viata.... diferenta ar fi ca in curte la parintii lui ne-am putea ridica un loc al nostru micut, atat cat ne va tine punga.
Ne trebuie mult ajutor de la Dumnezeu in continuare.


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 23 Apr 2010, 07:46 AM
Mesaj #142


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



Luni cand am inceput dieta eu aveam 86,8kg si sotul avea 93kg. Azi dimineata cand ne-am cantarit din nou, eu aveam 85,6kg iar sotul 90kg. Ce fain este pentru barbati ca ei pot slabi mult mai usor decat noi, femeile.... Oricum sunt foarte multumita de evolutia noastra si vom tine dieta corect in continuare. Nu mi se pare prea dificila din cauza ca ceea ce mancam intr-o zi ne confera satietate, ba chiar cantitativ e mai mult decat mancam inainte, dar e total diferit. Daca inainte de dieta mancam multa paine, carne inclusiv grasimi, branzeturi grase, multe dulciuri (adica eu gateam in permanenta prajituri, placinte sau torturi, ori papam ciocolata), acum mancam numai branzeturi si lactate degresate (o,1% pana la 1% grasime la lactate iar la branzeturi e permis pana la 21% grasime), numai carne si salamuri slabe si noutatea absoluta: muuuulte legume crude. Eu care nu eram deloc fan legume, acum mananc din greu pentru ca alea nu sunt deloc limitate. De fapt numai lactatele sunt limitate la doua portii pe zi iar nucile si alunele sunt limitate la o portie pe zi. Legumele, ouale nu sunt limitate, nici branzeturile. Adica poti sa mananci legume pana face burtica poc, dar eu fac la pranz o salata din 3 rosii, doi ardei capia si un castravete(sau jumate de castravete) si papam amandoi din ea dar nu reusim sa o terminam ca deja ne simtim satui. Desigur ca langa ea punem si o felie de salam slab, sau piept de pui la gratar, sau peste la gratar. Marea mea uimire este ca pot fi atat de satioase legumele. Faptul ca trebuie sa ne lipsim total de paine timp de doua saptamani, este mai dificil, dar ne-am obisnuit deja.
Singura regula din dieta care nu o putem respecta este: sa bem 1,5-2litri de apa pe zi blink.gif Nu intra pur si simplu. Am incercat si sotul a incercat.... pur si simplu nu merge. Adevarul e ca Pepsi, Coca Cola, Ice Tea, 7up, Capy si altele, alunecau mult mai bine pe gat laugh.gif Acum sunt interzise cu strictete.
Si faza este ca dupa terminarea dietei trebuie sa continuam cu alimentatia asta rationala daca nu vrem sa ne ingrasam la loc. Deci adio Pepsi, Coca Cola, Ice Tea, 7up, Capy......
Daca e cineva interesat de aceasta dieta, o sa o scriu aici in jurnal mai amanuntit. Nu trebuie decat sa spuneti.

Acest topic a fost editat de fiica_lunii: 23 Apr 2010, 07:49 AM


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 23 Apr 2010, 11:39 AM
Mesaj #143


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.490
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



E buna dieta pe care ati ales-o, o stiu, felicitari!

Cu apa ia-o usor, incearca sa iti amintesti sa bei apa intre mese, nu te gandi neaparat la cantitate. Un pas ajutator ar fi sa bei un pahar cu apa dimineata cand te trezesti, chiar si inainte sa te speli pe dinti. E foarte bun daca nu e apa prea rece (eu pun apa de cu seara pe noptiera si dimineata e ok), regleaza tranzitul intestinal care e f important pentru un metabolism sanatos.

Lichide se considera si supa, laptele, ceaiul; fructele si legumele contin multa apa. Deci e normal sa nu poti bea 2l de apa pe zi. smile.gif

De aia zic, incearca sa nu te gandesti la cantitate ci doar sa iti faci timp si sa mai bei cate un paharel de apa cand si cand. Intre mese daca ti se face foame incearca intai cu un pahar cu apa. Daca si peste 5 minute ti-e foame, atunci e foame biggrin.gif , dar de multe ori confundam senzatia de sete cu cea de foame.

Despre legume este ca e minunat cat de bine te poate satura o salata mare?

Va tin pumnii in continuare sa va mearga bine dieta si sa reusiti sa va faceti din mancatul mai sanatos un kod de viata. :floare:


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 23 Apr 2010, 11:39 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Nefertiti
mesaj 23 Apr 2010, 03:14 PM
Mesaj #144


[Vera]
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.054
Inscris: 25 October 06
Din: pe plaja
Forumist Nr.: 8.842



QUOTE(fiica_lunii @ 23 Apr 2010, 08:46 AM) *
Daca e cineva interesat de aceasta dieta, o sa o scriu aici in jurnal mai amanuntit. Nu trebuie decat sa spuneti.


Eu as vrea sa aud cum suna. smile.gif


--------------------
passionate about latin america

Cafeneaua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 26 Apr 2010, 02:28 PM
Mesaj #145


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



DIETA SOUTH BEACH


Dieta SB este o dieta pentru cei ce aleg sa manance sanatos, dar sa le si placa ceea ce mananca . Dieta este impartita in 3 faze:

Faza 1 cea mai scurta faza, este menita sa elimine pofta de dulciuri si de carbohidrati din produse rafinate, si de asemenea sa dea startul la slabire.Scopul fazei 1 este de a stabiliza zaharul din sange, ceea ce face ca dieta sa fie ideala pentru persoane prediabetice sau diabetice, dar si pentru cei ce vor sa slabeasca mult.
In aceasta faza poti manca portii normale de carne de pui, curcan, peste si fructe de mare; legume din plin, oua, branza, nuci; salate cu sos din ulei natural de masline;
Se vor lua trei mese echilibrate pe zi si doua gustari , una dimineata si una dupa-amiaza (in total cinci mese zilnic); Se va bea apa (min 8 pahare /zi), plus cafea sau ceai, daca doriti;
In primele 14 zile, nu ai voie sa mananci paine, orez, cartofi, paste fainoase, produse de patiserie sau cofetarie. Nici macar fructe. Doar 2 saptamani. Dupa care se vor reintroduce in alimentatie aceste produse.
Timp de doua saptamani nu ai voie bomboane, prajituri, biscuiti, inghetata sau zahar. Nici bere sau orice alta bautura alcoolica. Dupa aceasta faza, se poate bea vin, care din diverse motive are efecte benefice. Daca sunteti tipul de persoana dependenta de paste fainoase, paine sau cartofi, ori daca sunteti convins ca nu puteti trai nici o zi fara sa va satisfaceti pofta de dulciuri, veti fi socat cat de usor vor trece doua saptamani fara aceste alimente. Primele doua zile va fi mai greu, dar odata ce ati trecut peste asta, nu va mai fi nici o problema. Nu trebuie sa va luptati cu propriile nevoi; in cursul primei saptamani "poftele" vor disparea practic de la sine.
Faza intai reprezinta perioada cea mai stricta. Dupa primele doua saptamani veti cantari cu 4-7 kilograme mai putin decat astazi. Ceea ce nu veti vedea este faptul ca in aceste doua saptamani s-a schimbat ceva si in interiorul dumneavoastra. Schimbarea se refera la modul diferit in care reactioneaza organismul fata de alimentele care v-au facut sa va ingrasati. La un moment dat in corpul dumneavoastra s-a activat un comutator. Acum, prin simpla schimbare a alimentatiei il veti dezactiva. Poftele care va guvernau obiceiurile alimentare vor disparea, si atata vreme cat veti respecta programul , nici nu vor reveni. Scaderea in greutate nu se va produce datorita faptului ca veti incerca sa mancati mai putin, ci datorita faptului ca veti consuma mai putine alimente care au creat acele pofte nesanatoase si v-au facut sa acumulati grasime in exces.

Faza 2 :Ca urmare a acestei schimbari interioare veti continua sa pierdeti in greutate si dupa primele 14 zile, chiar daca veti introduce in alimentatie cateva dintre alimentele interzise. Veti tine in contiunare regim, dar daca va place painea, veti putea manca paine. Daca va plac pastele, va veti bucura din nou de ele. La fel cu orezul, cerealele sau cartofii. Fructele vor reveni cu siguranta pe masa dumneavoastra. Ciocolata? Daca va face sa va simtiti bine, sigur. Insa va trebui sa alegeti cu care dintre aceste produse va veti rasfata. Nu va veti putea infrupta din toate in mod permanent. Veti ramane in aceasta faza si veti continua sa slabiti pana cand va veti atinge scopul. Cat de mult va dura? Depinde de cat trebuie sa slabiti. In faza a doua se pierd in general 0,5-1 kilogram pe saptamana.

Faza 3:Odata ce v-ati atins tinta, veti trece la o versiune si mai liberala a programului, care va va ajuta sa va mentineti la greutatea ideala. Este vorba depre faza a treia, care va dura tot restul vietii. Din acel moment veti observa ca nu mai este vorba despre un regim de slabire, ci despre un mod de viata. Veti consuma mancaruri normale, in portii normale. Si puteti chiar sa uitati cu desavarsire de regimul South Beach cu o conditie: sa respectati cateva dintre regulile sale de baza. Pe masura ce pierdeti in greutate si organismul dumneavoastra incepe sa reactioneze diferit fata de mancare va avea loc si cea de-a treia schimbare. Este vorba despre o modificare substantiala a compozitiei sangelui, cu beneficii pe termen lung pentru sistemul cardiovascular. Gratie acestei schimbari, sansele dumneavoastra de a avea o viata lunga si sanatoasa vor spori simtitor si se vor mentine pe masura ce veti inainta in varsta. Unul dintre avantajele structurii in trei faze a regimului South Beach este ca puteti trece cu usurinta de la o etapa la alta. Daca in cursul fazei a doua plecati in vacanta si va rasfatati cu dulciuri, e usor sa reveniti la faza intai pentru o saptamana pentru a da jos kilogramele depuse sis a treceti apoi din nou la faza a doua.

Fara sport in regimul South Beach
Regimul va functiona indiferent daca persoana care-l tine face sau nu gimnastica. Fara indoiala, exercitiile fizice accelereaza metabolismul si sporesc eficienta regimului. De asemenea, ele reprezinta un aspect esential in orice plan de restabilire a sanatatii inimii. Insa, regimul South Beach nu depinde de exercitii. Daca faceti miscare in mod regulat, veti slabi mai mult si mai repede. Dar veti slabi si daca nu exersati. Asadar incepeti regimul South Beach cu o singura speranta - aceea de a slabi. Daca il adoptati si il respectati, speranta dumneavoastra se va transforma in realitate..

LISTA ALIMENTELOR PERMISE PENTRU FAZA 1 -ACTUALIZARE APRILIE 2008

VITA: Parti slabe, ca pulpa, muschi,muschiulet, spata
PASARE (FARA PIELE) : piept de curcan si de pui, sunca de curcan
PESTE/FRUCTE DE MARE
Orice tip de peste si preparate de peste ( a se limita cele cu continut mare in mercur sau alte substante contaminante cum ar fi rechinul si tonul alb ) ; ton in apa sau alt tip de peste la conserva.
PORC: sunca/jambon fiert ,bacon (sunca) fara gasime, muschi, muschiulet
VITEL: cotlet,antricot, pulpa
MIEL : indeparteza orice urma vizibila de grasime : cotlet, spate
MEZELURI (slab sau fara grasimi): sunca/jambon fiert ,sunca afumata, piept de curcan

INLOCUITORI DE CARNE (pe baza de soia)
Cauta produse care au grasime cca 21%
Sunca de soia
Cremvusti de soia
Tofu toate varietatile, 1/2 cana pe zi

BOABE/LEGUME
(Incepe cu 1/3 - 1/2 cana)
Linte
Naut
Fasole
Soia
Mazare uscata
s.a.

GRASIMI/ULEIURI
Sunt recomandate urmatoarele uleiuri monosaturate a fi consummate zilnic:
Ulei de canola
Ulei de masline

Sau se mai pot folosi urmatoarele uleiuri polinesaturate sau mononesaturate :
Floarea soarelui
Porumb
Susan
Soia
s.a.
Alte grasimi premise:
Avocado /1/3 intreg/ 1 lingura ulei
Maioneza – obisnuita -1 lingura
Maioneza light - 2 linguri
Masline (verzi sau negre) 15 masline echivaleaza cat ½ lingura ulei

BRANZETURI (FARA GRASIMI SAU CU PROCENT REDUS DE GRASIMI)
Cauta varietati care sa aiba mai putin de 21% grasime
Branza de vaci, 1-2 % sau fara grasimi
Feta
Parmezan
Ricotta
Cheddar

NUCI SI ALUNE/SEMINTE
Limita o portie pe zi. Se recomanda prajite.
Migdale -15 buc
Edamame (soia) prajite ¼ cutie
Alune de padure -25 buc
Nuci -15 buc
Seminte de susan -3 linguri
Seminte de dovleac -3 linguri
Seminte de floarea soarelui -3 linguri
Fistic -30 buc
Nuci pecan- 15 buc
Nuci caju -15 buc

LAPTE/LACTATE
(2 cani permise zilnic, inclusiv iaurt)
Lapte slab (fara grasimi sau 1%)
Iaurt fara grasimi
Lapte de soia cu vanilie, poate contine sucralose cam 14% grasimi




OUA
Folosirea oualor intregi nu este limitata, doar daca este altfel indicat de medic. Folositi albus de ou si inlocuitor de ou daca vreti.

CONDIMENTE
Orice condimente care nu contin zahar
Supa de zarzavaturi (broth)
Extracte de vanilie, migdale,si altele
Suc de lamaie
Piper de orice fel
Hrean
Sos de soia -1/2 lingura
Tamari
Sos Worcestershire – 1 lingura
Smantana light (procent redus de grasimi) -2 linguri

DULCIURI ADMISE (Limita 75-100 calorii pe zi)
Bomboane, fara zahar
Cacao
Gelatina fara zahar
Guma de mestecat fara zahar
Jeleuri fara zahar
Siropuri fara zahar

INLOCUITORI DE ZAHAR
Acesulfame K
Fructoza ( trebuie socotita in categoria dulciuri admise, cu limita calorica de 75 )
Fructoza Nutrsweet (Equal) aspartam
Zaharina
Sucralose (Splenda)

BAUTURI
Cafea decofeinizata sau ceai
Bauturi dietetice,decofeinizate, fara zahar
Ceaiuri de plane (musetel,etc)
Lapte (1% sau degresat) si lapte de soia (cu grasimi putine)
Suc de legume
Suc de rosii

LEGUME
(Se pot folosi proaspete,congelate sau la conserva fara zahar adaogat))
Toate legumele mai putin morcovul,mazarea, sfecla,dovleacul,napul.

LISTA ALIMENTELOR PERMISE IN FAZA 2, ACTUALIZARE APRILIE 2008

Poti manca toate alimentele permise in faza 1 ca si cele de mai jos:

FRUCTE (incepe cu o portie pe zi, apoi treptat mareste la 3 portii pe zi)
Mere – 1 mic sau 5 felii uscate
Caise -4 proaspete sau 7 uscate
Banana – medie (110 gr)
Capsuni,ameura,mure …3/4 cana
Cirese -12
Grepfrut ½
Kivi -1
Mango ½ (110 gr)
Portocale – 1 medie
Struguri -15 boabe
Pere -1 medie
Prune -2 buc
Piersici – 1 medie
Pepene garben ¼ sau 1 cana taiat in cubulete

LEGUME
Morcovi ½ cana
Mazare ½ cana

LAPTE/LACTATE
(2-3 cani premise zilnic, inclusiv iaurt)

CARBOHIDRATI
(incepe cu o portie zilnic, si treptat mareste la 3 sau 4 portii pe zi).
Paine integrala
Cereale integrale
Paste (de preferat din faina integrala; sau din soia ) ½ cana gatite
Floricele (3 cani, facute)
Fidea de orez
Orez – ½ cana facut (basmati, integral,salbatic)

OCAZIONAL
Ciocolata (cu cumpatare) – amaruie, semidulce

DULCIURI
Budinca,fara grasimi si fara zahar (1portie pe zi)

BAUTURI
Vin (1-2 pahare = 110 gr zilnic cu sau dupa mese)
Bere light la ocazii (340 gr)




--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 26 Apr 2010, 02:32 PM
Mesaj #146


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



QUOTE(Felina @ 23 Apr 2010, 12:39 PM) *
E buna dieta pe care ati ales-o, o stiu, felicitari!

Cu apa ia-o usor, incearca sa iti amintesti sa bei apa intre mese, nu te gandi neaparat la cantitate. Un pas ajutator ar fi sa bei un pahar cu apa dimineata cand te trezesti, chiar si inainte sa te speli pe dinti. E foarte bun daca nu e apa prea rece (eu pun apa de cu seara pe noptiera si dimineata e ok), regleaza tranzitul intestinal care e f important pentru un metabolism sanatos.

Lichide se considera si supa, laptele, ceaiul; fructele si legumele contin multa apa. Deci e normal sa nu poti bea 2l de apa pe zi. smile.gif

De aia zic, incearca sa nu te gandesti la cantitate ci doar sa iti faci timp si sa mai bei cate un paharel de apa cand si cand. Intre mese daca ti se face foame incearca intai cu un pahar cu apa. Daca si peste 5 minute ti-e foame, atunci e foame biggrin.gif , dar de multe ori confundam senzatia de sete cu cea de foame.

Despre legume este ca e minunat cat de bine te poate satura o salata mare?

Va tin pumnii in continuare sa va mearga bine dieta si sa reusiti sa va faceti din mancatul mai sanatos un kod de viata. :floare:


Multumim mult. hug.gif
O sa incerc sa urmez sfaturile tale, poate reusesc sa consum mai multe lichide. Si intr-adevar niciodata nu am crezut ca salata poate fi atat de satioasa. E bine ca am aflat macar acum smile.gif


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 27 Apr 2010, 07:46 AM
Mesaj #147


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



Si stii care e cea mai curioasa chestie, Felina? Daca inainte mancam ciorbe, azi cand m-am gandit sa fac dupa-amiaza o ciorba am constatat ca nu ma mai atrage deloc ideea. Adica as prefera o salata de rosii decat o ciorba biggrin.gif M-am stricat la cap de tot laugh.gif Pana la urma si ciorba e lichid si ar trebui sa consum si din astea.
Duminica am fost la biserica si o pereche de tineri casatoriti au venit la slujba de dupa casatorie (cand trebuie sa dai de pomana prajituri sau cozonac...) si au trecut si prin fata mea cu platoul cu rulouri cu ciocolata. Nu puteam sa nu iau, ca nu se refuza, asa ca am luat un rulou. Doamne, ce lupta s-a dat in mine, ca arata atat de bine ruloul ala cu ciocolata! L-am pus frumos intr-un servetel si cand am iesit din biserica l-am dat unui copil care cersea. Am fost multumita ca s-a bucurat copilul cand l-a primit si apoi m-am chinuit sa-mi scot din minte ruloul respectiv ca inca aveam in gura o ploaie torentiala licklips.gif
Oricum, pentru noi, dieta e singura chestie care merge bine, zilele astea. Dupa ce proprietara apartamentului ne-a zis sa-l eliberam, a mai venit o belea peste noi: sambata am fost plecati pentru doua ore de acasa si cand ne-am intors era lac de acumulare in casa. Covorul din sufragerie plutea intr-o apa inalta de vre-o 5 cm, bucataria, baia si holurile erau si ele scufundate in apa, singur, dormitorul avea doar niste paraiase mici de apa si parea cel mai putin afectat. Zic parea, pentru ca de fapt sub parchet era la fel de multa apa ca si in sufragerie, asa ca a doua zi era parchetul ridicat la fel de tare in ambele camere. Noi sambata ar fi trebuit sa mergem la parintii sotului sa eliberam camera in care vom sta, ca sa putem duce mobila noastra. In schimb am stat acasa si am strans apa, iar sotul a trebuit sa cumpere piesa care se rupsese de la chiuveta din bucatarie (filetul metalic de la furtunul de apa rece se rupsese in doua pur si simplu), sa cumpere chei potrivite si sa o monteze. Si sa nu uit sa mentionez ca noi stam la etajul 4 si apa a ajuns pana la vecinul de la doi, dar nu putin, adica a umflat parchetul si la vecina de la 3 si la vecinul de la 2. Pana am ajuns noi acasa ei oprisera apa la tot blocul.
Adevarul este ca instalatia de apa este foarte veche, ca si blocul de altfel, iar proprietara nu a investit nimic in imbunatatirea ei. Intr-un an, cat am stat noi in apartamentul asta (se implineste un an pe 18 mai) a plesnit de trei ori: prima data robinetul general s-a rupt pur si simplu cand am vrut sa il inchidem ca plecam la Rasnov in week-end, a doua oara furtunul de apa calda s-a sectionat pur si simplu dar in acele randuri eram acasa si am rezolvat repede, asa ca nu au fost probleme mari (prima data a ajuns si la vecina de jos dar nu multa apa).
Oricum vecina de jos, care e o babornita afurisita ca talpa iadului, in fiecare zi ne suna la usa ca sa vedem ce "i-am facut". Vecinul de la doi a fost intelegator si a zis ca nu-i vina noastra ca se putea intampla oricui, dar dracul de baba sta ca raia pe capul nostru zilnic.
Asa ca abia asteptam sa plecam din apartamentul asta. Oricum hainele ude (aveam haine puse pe hol,in saci de rafie prin care a intrat apa ca la ea acasa) si covoarele le-am dus deja la tara la parintii sotului ca nu aveam unde le usca. Covorul din sufragerie a stat de sambata pe balcon, dar nu s-a uscat ca nu am loc sa-l intind bine si a inceput sa miroase a mucegai sad.gif asa ca l-am trimis si pe el la tara.

Acest topic a fost editat de fiica_lunii: 27 Apr 2010, 07:53 AM


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 27 Apr 2010, 10:58 AM
Mesaj #148


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.490
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



Cu dieta vad ca te tii bine, ma bucur pentru tine smile.gif

Celelalte sunt inerente, vin si trec, nu pune la suflet. Peste doua saptamani nici n-o sa-ti mai amintesti de patzania asta, o sa povestesti de altele biggrin.gif

Bafta sa le rezolvati pe toate cat mai repede si cu cat mai putine dureri de cap.


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 27 Apr 2010, 01:08 PM
Mesaj #149


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



Multumesc pentru incurajari Felina! hug.gif Si sa stii ca pentru mine conteaza mult incurajarile tale pentru ca vin de la o persoana pe care o admir pentru puterea de a trece peste neajunsuri cu fruntea sus si mai ales pentru viata ta foarte organizata. Recunosc ca eu sunt mai imprastiata uneori si cand ma mai napadesc problemele sunt si mai imprastiata... parca nu mai reusesc sa ma concentrez cum trebuie ca sa le rezolv. De asta te admir ca tu esti foarte organizata mai ales in situatiile grele, pentru ca stiu cata putere si autocontrol imi trebuie mie ca sa ma adun in situatii neplacute.


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dascalita
mesaj 27 Apr 2010, 09:23 PM
Mesaj #150


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.374
Inscris: 2 May 05
Din: galati
Forumist Nr.: 6.233



Draga mea! mwah1.gif
Inundatia la bloc vine cand nu te astepti, asa ca...vorba Felinei, nu pune la suflet! Imi amintesc cum ne-am inundat noi odata, pe vremea cand se oprea apa la ore fixe ...La fel ca la voi, am plecat in oras, baiatul care era mic a lasat un sambure de piersica in chiuveta, iar eu neatenta n-am verificat apa, daca e inchisa, era oprita si...s-a intamplat beleaua! Cand ne-am intors am vazut un covor ca al meu pe batatorul de covoare din fata blocului, dar crezut ca-i al meu! Cand am ajuns in casa...toti vecinii lucrau la scoaterea apei din casa. Apa ajunsese la ei in casa, au spart usa si au intervenit...Eram tanara si m-am speriat, mai ales ca unii ma certau de stricaciunile din casa lor. Cel mai tare tipa vecinul de sus, instalator de meserie, ca am lasat acel sambure care a opturat scurgerea...N-a trecut mult si acelasi lucru i s-a intamplat vecinului de deasupra, asa am scapat de plata reparatiilor, atunci era era inundatiilor, ohyeah.gif
Rufele se spala, la fel si covorul, voi sa fiti fericiti!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 3 May 2010, 10:45 AM
Mesaj #151


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



A fost o saptamana teribil de grea.
Proprietara ne spusese ca va trebui sa eliberam apartamentul cam intr-o luna. Noi aveam contract cu ea pana pe data de 18 mai. Marti il suna pe sotul meu ca are nevoie de facturi in original si chitantele originale de la lumina, gaze, intretinere. El a mers la ea si i le-a dat. Toate bune si frumoase... adica nu ne-a zis nimic altceva. Sotul meu i-a povestit de inundatie si a zis ca nu-i problema. In seara aceea ea a semnat contractl de vanzare-cumparare cu noua proprietara. A doua zi de dimineata (miercuri) a sunat noua proprietara si a zis "eu maine vreau sa ma mut in apartament, ca in suceava unde stateam am reziliat contractul"..... Ne-a picat fata. Adica intr-o singura zi sa ne mutam toata mobila si toate lucrurile, asta avand in vedere ca pana la ora 16 suntem la servici. Sotul meu i-a zis ca nu se poate si ca noi avem contract cu vechea proprietara, dar ea a spus ca nu o intereseaza, caci ea este noua proprietara. Asa ca miercuri, pana la ora 1 noaptea am tot adunat lucruri in saci si le-am carat la parintii sotului, la tara. De dormit am dormit la parintii mei(care erau plecati la tratament la Eforie), ca in apartament nu mai puteam ca dezasamblasem mobila pentru a fi carata mai usor a doua zi, iar la parintii sotului carasem o parte din lucruri si deja nu prea mai aveai loc de miscat. A doua zi eu nu ma puteam invoi de la munca pentru ca aveam de predat o lucrare importanta cu termen (darea de seama la trimestru) si numai sotul meu s-a putut invoi. Asa ca s-a ocupat el de dus mobilierul si lucrurile ramase la tara, de eliberat camera de la tara de lucrurile parintilor. Desigur ca in dimineata aia de joi, noua proprietara a intrat peste sotul meu in apartament ca ea vrea sa se mute si sa-i dea cheile. Sotul meu i-a zis "Dupa ce termin eu de carat lucrurile sa te intorci si sa-ti schimbi iala". Asa ca pana la urma a scapat de ea. Scorpia de baba de la etajul de dedesubt l-a vazut cand cara mobila si a inceput iarasi "Vaaai parchetul meeeeu, vaaaaai peretele meeeu e ud.... vaaaai" Sotul i-a zis ca n-are ce-i face ca nu a fost vina noastra ca tevile alea vechi tot pocnesc cand ti-e lumea mai draga dar cotoroanta nu s-a lasat, i-a cerut numarul de telefon al proprietarei (proprietara veche, cu care aveam noi contractul de inchiriere). Si doar asa a scapat de baba.
Oricum pana joi seara a fost toata mobila mutata si toate lucrurile depuse la parintii sotului, la tara. De dormit nu puteam dormi acolo ca nu aveai loc sa arunci nici un ac. Asa ca am dormit la ai mei si dupa ce s-au intors din statiune. Si vineri a mers sotul meu si a mai scos din lucrurile parintilor lui si le-au gasit locuri de depozitare.
Sambata dimineata fiind 1 mai muncitoresc, ne-am deplasat iar la tara ca sa-l serbam prin munca. De data asta a venit si tatal meu ca era si mobilier de mutat. Asa barbatii au mutat mobila pana ce toate au fost asezate la locul lor, iar pe urma ne-am apucat sa scoatem toate lucrurile din saci si sa le asezam prin locurile destinate. Ne-a ocupat toata ziua, aceasta munca si inca mai avem saci de golit, dar mai sunt zile. Oricum incepand de aseara am dormit la tara si de acum ar trebui jurnalul meu sa se numeasca "Viata la tara".
Multa munca ne mai asteapta de acum inainte, dar sper sa facem fata (si aici ma refeream la mine, ca sotul e obisnuit).
Cred ca nu o sa uitam niciodata cum ne-am mutat in doua zile... mai ales ca salteaua noua de pat s-a ales cu niste gauri marisoare la transport, mobila noastra noua a suferit ceva zgarieturi pentru care as strange pe cineva de gat la propriu, dar nu am pe cine.


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 3 May 2010, 10:57 AM
Mesaj #152


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



Multumesc Dasca mwah1.gif
Si la noi a cam tipat vecina de la etajul trei.... dar de acum poate sa tipe cat vrea.... la pereti.


Dieta noastra a iesit din faza 1, iar bilantul celor doua saptamani este: eu am slabit 4,1 kg iar sotul meu a slabit 7,2 kg. De astazi am introdus si fructele in alimentatie. Mama mea a fost foarte incantata de realizarea noastra in lupta cu kilogramele, mai ales ca ea a plecat acum doua saptamani in statiune si cand s-a intors schimbarea era foarte vizibila.

Acest topic a fost editat de fiica_lunii: 3 May 2010, 11:00 AM


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 4 May 2010, 08:27 AM
Mesaj #153


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



Mi-am amenajat in casa socrilor un coltisor numai al meu unde pot picta... timp sa am. M-am inscris la o expozitie cu vanzare "Art & hand-made" care va avea loc la sfarsitul lui mai si pana atunci ar trebui sa mai lucrez cate ceva ca sa am ce expune. Sa vad ce reusesc sa fac pana atunci. Am numai 4 lucrari finalizate pana acum.


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 4 May 2010, 10:50 AM
Mesaj #154


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.490
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



Numai vesti bune smile.gif

Eu cred ca tot raul e spre bine. Daca aveati timp mai mult probabil va lua o luna pana mutati tot si va stabileati cumva. Asa mai cu forta s-a terminat nebunia rapid. smile.gif Mai mult timp pentru relaxat si lucrat. :floare:


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 5 May 2010, 09:07 AM
Mesaj #155


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



QUOTE(Felina @ 4 May 2010, 11:50 AM) *
Numai vesti bune smile.gif

Eu cred ca tot raul e spre bine. Daca aveati timp mai mult probabil va lua o luna pana mutati tot si va stabileati cumva. Asa mai cu forta s-a terminat nebunia rapid. smile.gif Mai mult timp pentru relaxat si lucrat. :floare:


Ai dreptate, Felinuta mwah1.gif , e bine ca s-a terminat nebunia mai repede. Singurul regret este ca nu am avut timp sa invelesc mobila in folie, ca asa nu s-ar mai fi zgariat la transport si nici salteaua nu s-ar fi rupt. Dar atat sa ne fie paguba si nimic mai mult!
A si inca mai am putin gust amar cu privire la comportamentul fostei si actualei proprietare. Dar o sa-mi treaca. Nici eu nici sotul meu nu vrem sa mai auzim de ele. Sotul meu nici nu le mai raspunde la telefon: intr-o zi actuala proprietara i-a dat doua apeluri si in alta zi fosta proprietara l-a sunat.
In rest toate sunt bune.
De relaxat nu am timp, dar de pictat imi fac timp si asta ma ajuta sa ma si relaxez.


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 5 May 2010, 09:58 AM
Mesaj #156


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



O ceapa ii poate face pe oameni sa planga, dar inca nu s-a descoperit o leguma care sa ii faca sa rada.


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 5 May 2010, 10:40 AM
Mesaj #157


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.490
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



QUOTE(fiica_lunii @ 5 May 2010, 08:58 AM) *
O ceapa ii poate face pe oameni sa planga, dar inca nu s-a descoperit o leguma care sa ii faca sa rada.



crezi? biggrin.gif
sunt unele plante asazise etnobotanice tongue.gif


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 5 May 2010, 11:45 AM
Mesaj #158


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



Dar alea nu-s legume smile.gif .... doar cei care le consuma devin legume....


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 5 May 2010, 12:07 PM
Mesaj #159


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.490
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



harhar.gif


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Data'q
mesaj 6 May 2010, 08:08 AM
Mesaj #160


Clopotar
******

Grup: Admin
Mesaje: 4.348
Inscris: 17 September 04
Din: Capitala
Forumist Nr.: 4.495



Hristos a înviat!

Zi încântătoare să-vă fie! La amândoi...


--------------------
Clopot
Lauda tie, Doamne!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 7 May 2010, 09:14 AM
Mesaj #161


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



Adevarat a inviat!
Multumim si tie un week-end binecuvantat!

... cat mi-ar placea sa-mi scufund mainile in coama lui moale si sa-mi lipesc obrazul de gatul lui cald .....


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 11 May 2010, 10:35 AM
Mesaj #162


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



Ce mult mi-ar placea sa stau acasa si sa pictez toata ziua.
Oricum daca ne iau 25% din salar nu mai merita sa muncesti. Zau asa! Adica ei vor munca multa pe bani cat mai putini... daca s-ar putea chiar sa nu te plateasca..... Mama lor de ticalosi! Imi este din ce in ce mai sila sa merg la munca. Mi-era si inainte sila de sistem, dar macar stiam ca mananc o paine de la locul de munca. Acum abia daca o sa mananc niste firmituri. Nu merita atatia nervi tocati si sanatatea mancata, atata bataie de joc.....


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 13 May 2010, 04:20 PM
Mesaj #163


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



Ieri ne-am pus internet si acasa, asa ca acum stau in pat si scriu..... Ciudat... ca dupa nici doua saptamani aici la tara deja ma simt ca acasa. Si in apartamentul in care am stat cu chirie ma simteam ca acasa imediat dupa ce ne-am instalat.... Oare sunt eu foarte usor adaptabila sau poate e din cauza ca, pentru mine "acasa" e echivalent acum cu "sotul meu"?


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
leirn
mesaj 13 May 2010, 05:05 PM
Mesaj #164


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.928
Inscris: 4 December 06
Forumist Nr.: 9.039



Esti usor adaptabila. tongue.gif Si io patesc asa..unde ma duc, lasa-ma 2-3 zile si deja fac cuib. smile.gif Mah, faina treaba cu dieta aia. Mi-ai dat de lucru. biggrin.gif Sar'mana. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 14 May 2010, 09:21 AM
Mesaj #165


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



QUOTE(leirn @ 13 May 2010, 06:05 PM) *
Esti usor adaptabila. tongue.gif Si io patesc asa..unde ma duc, lasa-ma 2-3 zile si deja fac cuib. smile.gif Mah, faina treaba cu dieta aia. Mi-ai dat de lucru. biggrin.gif Sar'mana. smile.gif


Ma bucur ca iti place dieta si ca iti prieste. hug.gif
Iti mai dau o idee de reteta pe care eu nu am preparat-o inca, dar tare imi doresc sa o fac, numai ca eu as incerca sa o coc in tava, nu in forme pentru briose. Poti sa faci si alte combinatii de ingrediente cum ar fi: spanac+ciuperci; spanac+urda; ciuperci+urda; dovlecei+urda etc... in functie de preferinte.

Buseuri cu legume (pentru 6 portii)

Ingrediente:
1 pachet (300 gr) spanac congelat maruntit
3 oua
¾ cana branza telemea slaba, rasa
¼ cana ardei gras verde, taiat cubulete
¼ cana ceapa maruntita
½ lingurita sos de ardei iute (optional)

Mod de preparare:
Tineti spanacul pe foc cateva minute, pana cand se dezgheata, apoi scurgeti apa.
Imbracati cu folie de aluminiu interiorul a 12 forme de briose si apoi ungeti-le cu putin ulei.
Amestecati bine intr-un bol ouale, branza, ardeii, ceapa si spanacul. Repartizati amestecul in mod egal in cele 12 forme.
Introduceti la cuptor pentru cca 20 de minute, pana cand un cutit introdus in mijlocul compozitiei ramane curat.

Tips&Tricks: Buseurile cu legume pot fi congelate si reincalzite in cuptorul cu microunde. Puteti folosi orice combinatie de legume si branza dietetica.


Acest topic a fost editat de fiica_lunii: 14 May 2010, 09:22 AM


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 14 May 2010, 09:48 AM
Mesaj #166


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



De fapt varianta care vreau sa o fac eu, aia coapta in tava, se numeste souffle wink.gif Compozitia se pune intr-un vas tapetat cu hartie de copt si sa da la cuptor la foc mediu.

Acest topic a fost editat de fiica_lunii: 14 May 2010, 09:48 AM


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Titus Herbert
mesaj 14 May 2010, 09:55 AM
Mesaj #167


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 847
Inscris: 3 February 06
Forumist Nr.: 7.784



uai, ce bine suna, buseu cu legume drool.gif


--------------------
"I just saw the ugliest horse I've ever seen."
tourist, after seeing a moose at Isle Royale National Park
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 15 May 2010, 04:36 PM
Mesaj #168


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



Nu doar suna bine ci e si delicios. Am facut astazi, souffle de legume. Am pus: oua, branza (branzica de vaci degresata in amestec cu putina telemea), ciuperci, ceapa verde, marar, patrunjel, ardei gras, boia de ardei dulce, cimbru si putin piper. A iesit o minunatie drool.gif


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 17 May 2010, 07:01 PM
Mesaj #169


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



Lunea trecuta aveam 82.2kg iar azi dimineata imi arata cantarul 80.6kg. E destul de mult avand in vedere ca sunt la faza doi a dietei, faza in care nu se mai slabeste asa mult. Spune acolo ca in faza doi se slabeste intre 0.5kg si 1kg pe saptamana. Eu am dat jos saptamana asta 1.6kg. A fost o saptamana buna.
In total, in cele 4 saptamani de cand tinem dieta, eu am slabit 6.2kg iar sotul meu a slabit 10kg. Dupa parerea mea el arata acum numai bine. Problema e ca tot il bat la cap sa mai inceapa sa manance paine(ca nu mai vreau sa slabeasca mai mult) si nu vrea ohmy.gif El care inainte manca cel putin jumate de paine pe zi, acum nu se mai atinge de paine.


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nefertiti
mesaj 18 May 2010, 06:14 AM
Mesaj #170


[Vera]
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.054
Inscris: 25 October 06
Din: pe plaja
Forumist Nr.: 8.842



Uitasem sa multumesc ca ai pus dieta aici, scuze. sorry.gif


--------------------
passionate about latin america

Cafeneaua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 19 May 2010, 09:03 AM
Mesaj #171


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



Nu ai pentru ce, nefertiti. Sper sa-ti foloseasca.



--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 20 May 2010, 01:53 PM
Mesaj #172


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



De luni pana astazi, cantarul a fost nemiscat. Este intepenit la 80.6 kg si asta cred ca mi se trage de la cereale. Saptamana asta am introdus cereale in alimentatie, care au multi carbohidrati si pe deasupra erau si cu fructe confiate (banane, stafide, curmale - care sunt foarte dulci, adica pline de carbohidrati). Rezultatul - de luni pana joi nu am slabit nici un gram. Asa ca azi nu am mai mancat cereale. Faza aiurea este ca duminica suntem invitati la un Constantin si sigur voi manca ceva dulce. In rest nu voi calca stramb ca in aperitive sigur gasesc ceva care e permis in dieta, iar friptura pot manca fara limita atata timp cat nu e grasa. Problema e cu desertul ca nu am de gand sa il refuz, de data asta (si saptamana asta am avut multe ispite din care mi-a ramas in minte un chec care arata foarte bine, iar azi mama soacra iar coace si o sa ma inebuneasca mirosul ala axtraordinar, dar am de gand sa rezist... in schimb duminica vreau sa-mi permit sa ma delectez cu o bucatica de dulce - numai daca are tort ca la altceva cred ca pot rezista). Sunt curioasa ce va arata cantarul luni. Oricum saptamana aceasta a fost cam irosita in privinta slabitului, dar cea care vine o voi face eu sa fie o saptamana buna, o saptamana de recuperare.


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 25 May 2010, 12:49 PM
Mesaj #173


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



Am intrat pe ultima suta de metri: vineri se deschide targul de arta si hand-made la care voi participa ca expozant. Toata luna asta am incercat sa lucrez cat am putut la icoane, printre mutari ba la mama, ba la soacra, in perioada de adaptare, de dieta.... de toate. Oricum intr-o luna (atat am avut timp de cand am aflat de acest targ) am reusit sa fac 10 picturi pe piatra si doua pe ou de strut (una a trebuit sa o dau cadou ca nu stiam ce sa-i iau nanului meu de ziua lui). Mai aveam o pictura pe piatra deja facuta si una pe lemn. Saptamana asta ar trebui sa mai termin trei icoane pe ou de strut pe care le am incepute si sa mai vad ce mai fac... mai am o icoana pe lemn, dar nu stiu daca o termin ca sa o expun si pe aceea...
Sa nu uit sa-mi cumpar o fata de masa ca organizatorii nu ne dau. Ne dau doar masa si scaune. Ne asigura o camera comuna unde sa incuiem seara exponatele si de unde le luam a doua zi hmm.gif yeahrite.gif Asta nu imi inspira siguranta avand in vedere ca vor fi multi expozanti din Bacau, Brasov, Iasi, Buhusi, Onesti si alte localitati. Mai bine le iau acasa in fiecare seara si a doua zi le aduc iar.
... nu stiu de ce am cateva emotii... rolleyes.gif


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 25 May 2010, 01:04 PM
Mesaj #174


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



Posteaza lucrarile facute pe un topic la arta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 26 May 2010, 07:58 AM
Mesaj #175


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



Ieri, dupa ce am cautat prin oras fara succes o fata de masa potrivita, mi-am luat de la mama un material verde foarte fain cu care voi acoperi masa pe care voi expune lucrarile. Dupa ce le finalizez si pe cele pe ou de strut la care mai lucrez, daca am timp o sa fac acasa o simulare si niste poze si le voi posta aici (parca mi-e mai la indemana aici decat la arta).
In momentul asta imi vine sa fug de la munca si sa mai lucrez pentru expozitie. Nu am stare deloc si nu ma pot concentra sa fac nik. Oricum mi-am luat doua zile libere: maine ca sa fac ultimele pregatiri in tihna si poimaine.


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post

11 Pagini V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 14 May 2024 - 10:38 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman