HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

20 Pagini V  « < 15 16 17 18 19 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Masonerie Si Dinastie, "Ziua", oficiosul masoneriei romane
March
mesaj 15 Nov 2007, 10:27 AM
Mesaj #561


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Mai baieti, mai "fratilor" ! Luati-o mai usor cu dezvaluirile ca s-ar putea sa fi-ti "arsi" wink.gif biggrin.gif


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 15 Nov 2007, 03:26 PM
Mesaj #562


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



March, nu e tragic sa mori facand ceea ce iti place, sau ceea ce doresti.
Ma pot arde...L-au ars ei pe Horia, ce mare scofala sa ma arda si pe mine. Vorba aia: "un fleac, m-au ciuruit" jamie.gif
Masoneria din mine n-o poate lua nimeni..e prea adanc instalata.
Haios are sa fie sa il perpeleasca pe nigel pentru indiscretiile de aici, dar n-au sa faca asa ceva. Nu fac niciodata nimic impotriva yes-menilor, chiar daca s-ar impune imperativ asta. E la fel ca in politica romaneasca...

UGLE nu va recunoaste MLNR-ul lui Chirovici.

In seara asta plec.
Nu voi mai avea prilejul sa ii replic ceva lui nigel, daca va fi cazul.
Omul e mai la curent ca mine in multe chestii, mi-ar fi placut sa fi putut dialoga.
Poate reusesiti voi mai mult....dar atentie mare, apartine categoriei celor ce limiteaza Masoneria la respectarea unui ansamblu de regulii, fara sa ii inteleaga nici menirea si nici scopul.

Pe curand prieteni...frate thumb_yello.gif

Acest topic a fost editat de The Dude: 15 Nov 2007, 03:42 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 15 Nov 2007, 09:28 PM
Mesaj #563


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



QUOTE(The Dude @ 15 Nov 2007, 04:26 PM) *
March, nu e tragic sa mori facand ceea ce iti place, sau ceea ce doresti.
1. L-au ars ei pe Horia, ce mare scofala sa ma arda si pe mine. Vorba aia: "un fleac, m-au ciuruit" jamie.gif

2. UGLE nu va recunoaste MLNR-ul lui Chirovici.

3.
Nu voi mai avea prilejul sa ii replic ceva lui nigel, daca va fi cazul.
Omul e mai la curent ca mine in multe chestii, mi-ar fi placut sa fi putut dialoga.
Poate reusesiti voi mai mult....dar atentie mare, apartine categoriei celor ce limiteaza Masoneria la respectarea unui ansamblu de regulii, fara sa ii inteleaga nici menirea si nici scopul.

Pe curand prieteni...frate thumb_yello.gif

1. Din cate stim, s-a retras singur.
2. Inainte ai afirmat ca urmeaza recunoasterea mult-asteptata.
3. Imi pare rau ca esti suparat, vezi ca peste tot sunt oameni de aceeasi calitate.
O sa ne fie dor de tine.


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nigel
mesaj 16 Nov 2007, 03:03 PM
Mesaj #564


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 11
Inscris: 14 November 07
Forumist Nr.: 10.849



Nu exista "MLNR'ul lui Chirovici", dupa cum nu exista "BOR lui Daniel", de exemplu. PRF Eugen Ovidiu Chirovici a fost ales in functia de Mare Maestru in 2003 si reales in 2006. Marea Loja apartine tuturor Fratilor, nu unei persoane. Contradicitia legata de UGLE a sesizat-o deja Andra, asa ca nu o mai subliniez. Eu cred ca Dude ISI DORESTE CA MLNR SA NU FIE RECUNOSCUTA, POATE, ceea ce este cu totul altceva. Multi si dizolva esecurile personale in asa-numite esecuri colective imaginare. Un om puternic lupta pentru a face lucrurile sa mearga mai bine , nu se smiorcaie pe forumuri ca viata-i nedreapta.
Revin: Emil Hurezeanu nu este mason, nici in Romania nici aiurea. Tot "scenariul" imaginat cu asa-zisa lui candidatura, etc, etc, nu este decit o legenda urbana nascocita din motive care mie personal, imi scapa.
Horia Nestorescu Balcesti a candidat de doua ori si de doua ori a pierdut la scor - si in 2003 si in 2006, precum s-a scris si in presa, PRF EOChirovici a avut peste 70 la suta din voturi. Nu a existat nici un soi de masinatiune, dimpotriva, Chirovici a fost singurul atacat pe massmedia (ne intrebam si astazi de cine si la ordinul cui...). HNB NU A FOST ARS INTRE COLOANE, ci RADIAT DIN EVIDENTE in urma deciziei lui de a parasi MLNR.
In rest, apropouri misterioase intre conexiuni oculte - Sibiu, lingori, capra vecinului si alte chestii de-astea - sunt din Pendulul lui Foucault, nu din realitate.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 20 Nov 2007, 11:52 AM
Mesaj #565


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Ouups….Deci care va sa zica esecuri personale, lamentari penibile, smiorcaieli pe forumuri..Stimabile ma confunzi. Nu zic mai mult…..

QUOTE
Nu exista "MLNR'ul lui Chirovici", dupa cum nu exista "BOR lui Daniel"


Ba da. Exista si una si alta. Conducatorii isi marcheaza timpul si locul. Exista o Moldova a lui Stefan Cel Mare, o Romanie (Mare) a regelui Ferdinand, o America a lui George Bush…
MLNR-ul lui Chirovici e o gluma de prost gust daca il pui fata’n fata cu MLNR-ul lui Frentiu, desi exista natangi care cred ca ar fi vorba despre unul si acelasi lucru…

QUOTE
2. Inainte ai afirmat ca urmeaza recunoasterea mult-asteptata.



AndraV, asa este. Am afirmat ca urmeaza recunoasterea, si am mai afirmat ca stirile imi parvin greu si deformat. Asa se intampla intotdeauna cand te afli la distanta de focul evenimentelor. Ma bucur sincer ca interventia lui Nigel a lamurit lucrurile. Din pacate el pare sa fie un om aflat in misiune pe aici.


QUOTE
Din cate stim, s-a retras singur.



Asa este, a plecat el singur, insa cand cineva este constrans sa plece, atunci se poate spune ca a fost alungat. Nu-i asa ???
Nu am intalnit un alt om mai daruit masoneriei asa cum este Horia, ori daca unul ca el a ales sa renunte inseamna ca MLNR chiar nu mai reprezinta Ordinul Masonic in spiritual sau.


Atunci cand am aflat de Hurezeanu, el nu a tinut deloc discretie in jurul faptului ca e mason. Nu mi-as fi permis sa comentez, daca stiam ca a ales discretia; e una din regulile esentiale.
Am acasa o fotografie care ii confirma calitatea de mason de rang inalt. M-am gandit sa o public aici, pe forum, dar mi-a venit in cap mai apoi ca ii pot aduce astfel un mare prejudiciu de imagine si am renuntat. Oricum azi fotografiile pot fi mult prea usor mistificate, si sunt convins ca s-ar fi invocat imediat o astfel de ipoteza. Stiu cu certitudine ca recent Emil tine foarte mult sa faca un secret din trecutul lui masonic, pentru ca cineva il pregateste atent pentru ceva, si acel cineva are mult de furca la curatatul lui Hurezeanu atat in scandalul cu homosexualitatea cat si in cel al colaborationismului cu cabinetul Nastase.

M-am mai gandit si sa ii transmit poza prin PM lui Nigel, dar iarasi, i-am citit mai atent posturile si am constatat cu uimire un fapt care mi-a scapat la inceput. In primul sau mesaj el ne spune ca:

QUOTE
Emil Hurezeanu NU ESTE MEMBRU AL MLNR sau al unei alte formatiuni paramasonice, regulare sau iregulare.


Pentru ca in altul sa continue in acest fel:

QUOTE
Revin: Emil Hurezeanu nu este mason, nici in Romania nici aiurea.


Acum, logic, ii trebuie cuiva ori un mare tupeu, ori o baza foarte solida pentru ca sa faca atat de senin asemenea afirmatii.
Sunt 9 Mari Loji Nationale Regulare in Romania care totalizeaza circa 10 000 de frati (aproape 8 000 are numai MLNR-ul), cine poate avea acces la toate bazele de date ale celor noua formatiuni ??
Mai mult, Nigel ne zice ca Hurezeanu nu e mason (ori paramason) nici “aiurea”, adica nici in afara, lucru practic imposibil de verificat de catre cineva avand in vedere multitudinea formatiunilor de tip Masonic ce functioneaza azi in lume.

Daca luam de buna varianta potrivit careia Nigel doreste sa ascunda activitatea de fost mason a lui Hurezeanu, atunci explicatiile acestor afirmatii nu pot fi mai mult de trei:

1.Nigel este Emil Hurezeanu, dar asta nu prea sta in picioare intrucat Nigel incearca tot timpul sa il disculpe pe Hurezeanu de calitatea de mason in timp ce tot el isi afirma si sustine cu tarie aceasta calitate.

2. Nigel e o persoana care are acces la dosarul lui Hurezeanu. Ipoteza ce ar putea sa explice o gramada de lucruri, pentru ca varianta unui Hurezeanu controlat, ar putea oferi explicatii plauzibile pentru gestul retragerii strategice de la alegerile din 2003, sau poate ar confirma zvonurile legate de proiectele secrete pe care unele servicii le au cu acest personaj, importanta piesa de legatura intre Romania si Germania pentru un anume sector de activitate.

3. Ar mai fi si aceasta alternativa pe care ma sfiesc insa sa o numesc aici, nu din evlavie, ci intrucat regulamentul acestei comunitati m-ar taxa imediat. In legatura cu ea, nu pot decat sa amintesc de numele unui roman Dostoievskian al carui personaj principal era Printul Maskin.

Revenind, la postul amicului Nigel, ca frate nu il mai pot numi, as mai vrea sa ii reamintesc ca Marea Unire s-a stabilit in camera unui hotel, si nu in piata publica asa cum a parut, ca lumea a fost impartita in sfere de influenta la Yalta pe un yaht, si nu in cancelarii sau cabinete asa cum s-a crezut si ca declansarea primului razboi mondial s-a produs in urma unui eveniment planuit intr-o bodega suburbana si nu in sala unui templu iregular..…sau, altfel spus, ca in general lucrurile care s-au petrecut “in realitate” au in spate actiuni si atitudini ce pot fi calificate drept “misterioase” si/sau avand intre ele “conexiuni oculte”. In Pendulul lui Foucault, Eco a scris o carte in care fictiunea se intalneste cu realitatea, dar cine poate spune cu exactitate pe unde serpuie granita dintre ele de-a lungul romanului ???


QUOTE
HNB NU A FOST ARS INTRE COLOANE, ci RADIAT DIN EVIDENTE in urma deciziei lui de a parasi MLNR.


Deci poti fi si amuzant…asta e o calitata destul de rara zilele astea printer masonii inregimentati sub Chirovici. Si in opinia ta, sa ma rog, la voi acolo, cam in ce ar consta arsul intre coloane ?? In ce altceva decat in “radierea din evidente” ??? Poate se pune un arzator la fundul condamnatului, sau cine stie, poate un rug intreg ??

QUOTE
PRF EOChirovici a avut peste 70 la suta din voturi


Chirovici a avut 70% in turul doi, acolo unde nu au ramas decat doi candidati, si acolo unde in mod normal voturile se impart numai intre cei doi. La primul mandat, in urma confuziei create de Hurezeanu, Chirovici, care era Pro Mare Maestru a facut in primul tur un procentaj destul de bun, insa numai pe seama anularii superficiale a unei mari cantitati din voturile exprimate (ce au dezechilibrat serios clasamentul), si pe seama incurajarii la contracandidatura a unuia ce nu avea nicio sansa sa castige turul doi: Ion Savancea.
La al doilea mandat tradarea lui Balanescu, cel in jurul caruia se creionase o opozitie ce l–ar fi putut infrange pe Chirovici a facut diferenta, si nu simpatia fata de el, ori rezultatele primului mandat.

QUOTE
Eu cred ca Dude ISI DORESTE CA MLNR SA NU FIE RECUNOSCUTA


Iar eu confirm asta, pentru ca eu stiu ca The Dude, la fel ca Horia Nestorescu Balcesti si asemenea lui Bartolomeu Constantin Savaoiu, crede in masoneria adevarata. In Masoneria Universala. Si mai stiu ca el crede ca MLNR nu ar face decat sa pateze si sa terfeleasca imaginea lojii mama, daca aceasta ar avea nefericita idée sa isi asocieze numele cu aceasta maimutareala caragieleasca de tip mafiot. The Dude mai crede ca MLNR trebuie sa moara pentru a se putea salva, si ca in acest moment ea chiar nu are nicio alta optiune.

QUOTE
Un om puternic lupta pentru a face lucrurile sa mearga mai bine


Asa este, si eu asta fac. Nu am reusit mare lucru din interior pentru ca veneau mereu si mereu alti impostori, acum incerc din afara…m-ai vazut plangand pe undeva ???

Asta de acum, de aici, dintre noi, iti pare mai mult lamentare sau lupta ??

Am facut mari eforturi ca sa pot expedia acest post, sper sa se merite. Si ca sa ai si tu un folos Nigel, studiaza schema de mai jos si incearca sa inghesui in ea si filiera germana. Baga de seama ca Masoneria Romana nu putea sa isi reaprinda luminile fara o importanta infuzie de capital, iar cele doua directii declarate nu au adus cu ele decat entuziasmul. Ia cuvintele alea cheie si intereseaza-te de ele. Ai sa capeti o imagine cat de cat completa, si ea are sa contina si ocultism si mister. Ai sa poti in felul asta sa iti evaluezi mai corect si cu mai mult respect partenerii de dialog.



Uite in marinimia mea iti mai daruiesc niste hinturi:
-lingourile de aur au in sectiune forma sectiunii unui trunchi de piramida, si seamana izbitor cu niste caramizi. Nu intamplator.
-Litera “G” nu vine numai de la God.
-Exista o cutuma potrivit careia atunci cand o Mare Loja isi aprinde (reaprinde) luminile, ea sa fie ajutata la (re)constructie cu caramizi.

Te salut Nigel, dar nu te mai imbratisez.
O sa imi fie si mie dor de voi..March, Andra, Cocosel…

Sa auzim numai de bine.


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 20 Nov 2007, 12:00 PM
Mesaj #566


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Prietene Dude,
Stai domne' linistit ca te dau astia pe mana "kakiilor" sa te arda a doua oara ! biggrin.gif


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 20 Nov 2007, 12:31 PM
Mesaj #567


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Sa amintim ce scria cineva aici mai sus pe 12 Oct 2004, 03:47 PM

Din pacate in aceasta perioada Masoneria Romana isi traieste cele mai cumplite clipe ale intregii ei istorii de la inceputuri si pana acum.
In momentul de fata chiar si Masoneria Universala a dat un ultimatum lojilor romanesti, amenintandu-le cu nerecunoasterea si arderea intre coloane.

Prin manevrarea nerusinata a alegerilor din anul trecut in fruntea MLNR a fost instalat un lider fantose (marioneta), care a infiltrat structurile superioare ale Ordinului cu tot felul de indivizi dubiosi ce nu au nici o legatura cu masoneria, sau care vad in ea doar un mijoc de parvenire sau un sistem de relatii de tip interlop.
A reusit asta folosindu-se abuziv de un drept special al Marelui Maestru, si anume acela de a face masoni "la vedere", in locul complicatului si purificatorului drum al initierii.


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dualist
mesaj 20 Nov 2007, 12:54 PM
Mesaj #568


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 316
Inscris: 26 February 05
Din: simt aer jegos de Bucuresti
Forumist Nr.: 5.800



QUOTE
Iar eu confirm asta, pentru ca eu stiu ca The Dude, la fel ca Horia Nestorescu Balcesti si asemenea lui Bartolomeu Constantin Savaoiu, crede in masoneria adevarata. In Masoneria Universala. Si mai stiu ca el crede ca MLNR nu ar face decat sa pateze si sa terfeleasca imaginea lojii mama, daca aceasta ar avea nefericita idée sa isi asocieze numele cu aceasta maimutareala caragieleasca de tip mafiot. The Dude mai crede ca MLNR trebuie sa moara pentru a se putea salva, si ca in acest moment ea chiar nu are nici o alta optiune.


Nu cumva voi credeti in ceva ce nu exista ?


--------------------
"Veti fi asemeni zeilor, cunoscand binele de rau."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 20 Nov 2007, 04:11 PM
Mesaj #569


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



La buna revedere Dude... thumb_yello.gif

Oare de ce nu vrem sa intelegem ca ce avem mai bun si nobil in noi se afla dincolo de limitele ratiunii.Doar avantul inimii noastre poate duce la abnegatie si eroism.Tot ceea ce este cu adevarat maret este rodul visarii, al imaginatiei,al sublimei nebunii si al uitarii de sine.

QUOTE
altfel spus, ca in general lucrurile care s-au petrecut “in realitate” au in spate actiuni si atitudini ce pot fi calificate drept “misterioase” si/sau avand intre ele “conexiuni oculte”.

Intregesc acestea cu urmatoarele..noi ca generatii ne trasmitem adesea fantezii ciudate,aparent fara noima,dar pe care ganditorul nu ar trebui sa le lase deoparte,pentru ca ele insufletesc vitraliul ferestrei de la Occident de care initiatul ,plecat in zori de la Orient ,se apropie ,pe inserat, dupa ce s-a ostenit sa vada lucrurile in deplina lumina a zilei.
LUMINAREA prea brusca pe care i-o aduce rasaritul il poate orbi si-l va face sa se pripeasca.Se va crede la adapost de eroare.Aceasta exuberanta nu va tine seama de nici o autoritate si va nega fara inconjur tot ceea ce contravine convingerilor rigide si prea brusc dobandite... unsure.gif
Preocupata sa cuprinda ,mintea nu da verdicte,ci ia in considerare ,cu egala ingaduinta,fiecare element in parte.Trebuie sa ajungi sa judeci totul cu detasare pentru a avea dreptul sa deschizi fereastra de la Occident a Templului Gandirii... jamie.gif Deschizand fereastra agitatia zilei se va pierde si pacea inserarii se va intinde incetul cu incetul asupra campiei.Singurul care va straluci va fi astrul, izvor al unei suave lumini prin care omul viseaza cu ochii deschisi la lumea ideala.De-acum noaptea poate sa-si puna val pe val..pentru ca intunecimile din afara nu vor mai putea acoperi lumina dinlauntru... tongue.gif

Ghiblim...Tubal-Cain... biggrin.gif



--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
francmason32
mesaj 21 Nov 2007, 01:20 AM
Mesaj #570


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 121
Inscris: 26 December 05
Forumist Nr.: 7.532



Mesaj pt Dude, Cocosel si Nigel

Dragii mei "confrati", care numai "frati" nu puteti fi numiti.
Vreau sa va asigur de sprijinul si ajutorul meu, pe orice cale masonica posibila, in a se refuza regularitatea MLNR, si daca aceasta este posibil, chiar retragerea celor existente.

Masoneria Romana este doar o mare parodie sinistra, indiferent de titulatura Marei Loji sau a Marelui Orient.
Iar, voi ca "frati", ar trebui sa stiti ca asemenea discutii nu-si au locul pe un forum, dar deh, e mai frumos circul cu un public numeros.

Sa va fie RUSINE.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 21 Nov 2007, 01:46 AM
Mesaj #571


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Subscriu la spusele lui francmason32 si completez: sa va stea sarmalele in git de craciun si sa va puta picioarele.... rofl.gif

Acest topic a fost editat de bdl: 21 Nov 2007, 01:47 AM


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 21 Nov 2007, 07:28 AM
Mesaj #572


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



QUOTE(francmason32 @ 21 Nov 2007, 02:20 AM) *
Mesaj pt Dude, Cocosel si Nigel

1. Dragii mei "confrati", care numai "frati" nu puteti fi numiti.
Vreau sa va asigur de sprijinul si ajutorul meu, pe orice cale masonica posibila, in a se refuza regularitatea MLNR, si daca aceasta este posibil, chiar retragerea celor existente.

Interesant e un lucru: de ce? Problema este MOBILUL.



--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nigel
mesaj 21 Nov 2007, 11:20 AM
Mesaj #573


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 11
Inscris: 14 November 07
Forumist Nr.: 10.849



Complet de acord - asemenea discutii nu-si au locul pe un forum...Si eu, personal, nu mai de gind sa intervin, indiferent ce se indruga. Nu am facut-o decit dupa ce am citit, luni si ani, minciunile sinistre pe care unul ca Dude le arunca in spatiul virtual, sub masca "informatului", celui dornic de "purificare", etc, etc. Andra, reciteste tot ce a scris si vezi ce s-a intimplat, de fapt, in timp. Si vei vedeacita dreptate are. Ultimele observatii:
1. Diferenta intre arderea intre coloane si radiere este urmatoarea. Prima se refera - simbolic, fireste - la o pedeapsa, rezultata in urma unei proceduri interne judiciare. Cea de-a doua ia doar act de dreptul constitutional al oricarui membru de a parasi asociatia din care face parte.
2. In urma unor lipsuri in completarea hirtiilor cu optiunile de vot, la alegerile din 2003 fiecare dintre primii trei clasati au "pierdut" niste voturi. Chirovici a pierdut 32, HNB 12, Ion Savancea 11. DECI CEL MAI MULT A PIERDUT EOC. In 2006, HNB a avut inca si mai putine voturi. Astazi el se afla intr-o structura paralela, MLNUR, pe care ani in sir a improscat-o cu noroi, inclusiv public, in massmedia. Proabil ca a avut intre timp o revelatie...
3. In 2004 se cinta prohodul MLNR, se invoca alegerea unui lider-marioneta, etc. In ultimii ani MLNR ai acest "lider-marioneta" a adus recunoasterile Olandei, Luxembourgului, Spaniei, Decizia de Conferinta Americii de Nord de la Calgary (februarie 2005) prin care tot spatiul american subliniaza ca "MLNR, condusa de EOC este singura din aceasta jurisdictie care indeplineste standardele reguaritatii(...) si, recent, meetingul de la Londra sub patornajul UGLE (UGLE.org - news - Grand Masters Meeting in London) unde MLNR a fost singura invitata.
4. Peste tot in lume exista o structura REGULARA, recunoscuta ca atare, si o puzderie de veleitari, unii, poate, de buna intentie. Nu poti sa fii un bun crestin in afara Bisericii, nu poti sa fii un bun mason in afara Marii Loje Regulare din tara ta.
5. Intimplator sau nu, sunt mason inca din vremea in care Dude sau altii ca ei nu erau, pentru ca nu m-am "nascut" la Bucuresti. Alfred, fostul Mare Maestru al Germaniei imi este bun prieten - repet, Emil Hurezeanu (un alt bun prieten) nu este mason. Si niciodata nu putea sa afirme altminteri, pentru ca nu este un mincinos.
6. Indiferent de ceea ce se indruga pe forumuri, MLNR are o pozitie internationala mai puternica decit niciodata si asta intr-o mare masura datorita activitatii PRF Eugen Ovidiu Chirovici. Imi aduc aminte de vremurile in care mai nimeni din strainatate nu onora intilnirile noastre. Acum zeci de Mari Maestri din strainatate ne viziteaza Lojele si subliniaza progresele inregistrate. De aici si disperarea unor factiuni carora le-a fugit definitiv pamintul de sub picioare.
7. O mica lectie pentru Dude, in final...Idiotul este un exemplu de inocenta, de saracie cu duhul in sens duhovnicesc, singura care, in conceptia lui Dostoievski, ne poate salva intr-o lume in care credinta in Dumnezeu se prabuseste. Este si lectia Karamazovilor. Drumul ludic al tatalui esueaza (este ucis de rodul propriului pacat - fiul din flori), rationalitatea lui Ivan isi dovedeste limitele (rationalitatea in exces duce la nebunie), curajul lui Dmitri este rapus de tradare (cel mai brav general este vulnerabil in fata tradarii - Friedrich cel Mare). Singurul care se salveaza este incoentul, idiotul Aliosa, calugarasul aparent naiv si vulnerabil. Dostoievski incearca sa ne invete ca singura reduta este credinta si ca intr-o lume laica, totul este posibil. "Blestemat fie cel ce gindeste de rau" - este deviza Familiei Regale a Leului si Lincornului, in fata careia eu, unul, ma inchin, pentru ca in umbra ei m-am "nascut". Toate cele bune, Andra si nu uita ca in tara asta nu aveti nevoie de Savonarola (i-ati avut cincizeci de ani) ci de blindete, compasiune si spirit de sacrificiu. Unoeri focul nu purifica, ci doar pirjoleste si ceea ce (inca) mai exista.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 21 Nov 2007, 02:04 PM
Mesaj #574


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Auzi bre Nigele,

Una si cu una fac doua ! Io ca profan nu dau doi bani pe toata vorbaria aia de mai sus atata timp cat The United Grand Lodge of England (UGLE) nu recunoaste MLNR a lui Chirovici !! Da' in schimb recunoaste Marile Loje din tari precum Armenia , Bulgaria, Croatia, Ungaria, Rusia, Serbia, Turcia, Polonia si Burkina Fasso, Benin.

De ce n-o recunoaste ? Masonii o stiu si ar trebui sa le dea , unora, de gandit ! Daca vor !



--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 21 Nov 2007, 06:00 PM
Mesaj #575


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



QUOTE
Subscriu la spusele lui francmason32 si completez: sa va stea sarmalele in git de craciun si sa va puta picioarele....


rofl.gif rofl.gif

QUOTE
Mesaj pt Dude, Cocosel si Nigel

1. Dragii mei "confrati", care numai "frati" nu puteti fi numiti.
Vreau sa va asigur de sprijinul si ajutorul meu, pe orice cale masonica posibila, in a se refuza regularitatea MLNR, si daca aceasta este posibil, chiar retragerea celor existente.


Pentru ca am fost introdus aci voi incerca sa raspund dragului de francmason32...in speta Maestrului... jamie.gif

Desi inteligenta omului trebuie respectata inca de la varsta primului gangurit ,sa nu uitam ca spiritele subtile inclina sa ia in deradere pe cei naivi.Tenacitatea simbolului nu se poate explica decat prin miezul de adevar pe care il poarta ascuns intre atatea impuritati asa cum o perla s-ar gasi ingropata intr-un maldar de zdrente murdare.Rolul este sa il descoperim fara a ne lasa descurajati ca perla ar putea ajunge la indemana profanilor.(in speta in mana mea... rofl.gif )

QUOTE
Singurul care se salveaza este incoentul, idiotul Aliosa, calugarasul aparent naiv si vulnerabil. Dostoievski incearca sa ne invete ca singura reduta este credinta si ca intr-o lume laica, totul este posibil. "Blestemat fie cel ce gindeste de rau" - este deviza Familiei Regale a Leului si Lincornului, in fata careia eu, unul, ma inchin, pentru ca in umbra ei m-am "nascut".


Mai sa fie inocentul inzestrat cu puteri cel care pare naiv si vulnerabil...interesant...pe deasupra si calugar. jamie.gif
Imediat insa completezi absurd ca scriitorul ne invata o singura reduta ...credinta...care credinta????
Apoi te folosesti de un simbol al unei familii...regale..si chiar subliniezi...
Pai atunci spun asa... multi sunt cei care exploateaza superstitiile dar tot ei cad prada.Prima misiune a artei sacerdotale a fost dintotdeauna aceea de a-si hrani adeptii...Intotdeauna reprezentantii puterii spirituale erau constienti de avantajele unei stranse aliante cu cei care detindeau puterea materiala...(familia regala)...Acest mic compromis exista de cand lumea... ohyeah.gif Exista in istorie un lucru cert atunci cand un trib desi mai puternic,si-a insusit mai putin decat tribul vecin ia decizia de a-l jefui pe celalalt ..avand la conducere un razboinic capabil (poate un Savanarola) care sa obtina apoi cu ajutorul mijlocitorilor divini binecuvantarea.Si dintr-o data acel trib invingator va capata o conducere stabila ,legitima si regulara.

Nu vom fi niciodata liberi daca nu vom sti mereu sa sacrificam propriile ambitii meschine!!!

Tot timpul au fost opozitii forte contrare...o lupta inevitabila intre constructorii si nostalgicii unui trecut care le aduce beneficii.
Dintre cei cu capatai intotdeauna se vor ridica voci identice cu cea a lui Savanarola care vor aduce aminte familiei regale a leului si lincornului originile umile ale trufasei lor puteri.

Optimi corruptio pessima

Ce poate fi mai jalnic decat dupa ce nu am inteles nimik continuam sa ne atarnam insigne convinsi ca avem adevarata lumina din cine stie ce scaparare..un foc de licopod blink.gif nu ne ajuta...pulberea de aur se cere cu truda separata de malul si ruina timpurilor apuse...


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wasp
mesaj 22 Nov 2007, 08:54 PM
Mesaj #576


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 681
Inscris: 29 November 05
Forumist Nr.: 7.367



Ma tot uit la schema aia a lui Dude (pe care am mai admirat-o si in Cotidianul) si ma intreb... Chiar toata lumea uita de Ritul de York???? Si cum adica mai multe loje regulare?! Stiam ca O TARA, O LOJA REGULARA.... Nicidecum O TARA, un maldar de loje.... In ceea ce-l priveste pe Nestorescu-Balcesti, indiferent daca a fost radiat sau ars intre coloane, cand a plecat, a luat ceva arhiva dupa el. Si pentru ca are un suflet mare, am putut admira la televizor imagini VHS de la "reaprinderea luminilor". Ori nu se face sa spui din casa! Parerea mea! cool.gif


--------------------
Sa ai incredere doar in umbra ta, dar numai atunci cand iti cade in fata !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 23 Nov 2007, 04:26 PM
Mesaj #577


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Darling wasp !

Welcome back ! Ce dor mi-a fost de tine biggrin.gif Si io care credeam ca tu ai fi nigel ! sorry.gif Ai grija cu poseta aia sa nu fie prea grea cand pocnesti ! tongue.gif

Acest topic a fost editat de March: 23 Nov 2007, 04:27 PM


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
wasp
mesaj 26 Nov 2007, 06:28 PM
Mesaj #578


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 681
Inscris: 29 November 05
Forumist Nr.: 7.367



Dear March,

Chiar nigel?! Hai să fim serioşi!!!! rofl.gif Oricum, văd că nici regularul nigel, nici iregularul dude...si cine-o mai fi pe aici, nu se inghesuie sa ma lamureasca cum stau lucrurile cu absenta unui rit de perfectie destul de important. Dar eu am rabdare...


--------------------
Sa ai incredere doar in umbra ta, dar numai atunci cand iti cade in fata !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
francmason32
mesaj 27 Nov 2007, 12:40 AM
Mesaj #579


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 121
Inscris: 26 December 05
Forumist Nr.: 7.532



QUOTE(wasp @ 26 Nov 2007, 06:28 PM) *
Dear March,

Chiar nigel?! Hai să fim serioşi!!!! rofl.gif Oricum, văd că nici regularul nigel, nici iregularul dude...si cine-o mai fi pe aici, nu se inghesuie sa ma lamureasca cum stau lucrurile cu absenta unui rit de perfectie destul de important. Dar eu am rabdare...



Ritul York exista in romania.
Si are un templu marisor la Peris. Cred ca ti-a scapat stirea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 27 Nov 2007, 09:49 AM
Mesaj #580


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Ritul York exista in Romania si are templul la Peris, inaugurat in Iunie 2006.
In frunteal lui sta un Inalt Mare Preot ales prin Convent, si un Mare Colegiu Suveran.
Templul a fost construit din initiativa si pe cheltuiala integrala a unuia din frati.
Actualul Templu al Ritului York ce functioneaza in Romania este descendentul templului infiintat in 1937 in celebra cladire din Str.Ion Campineanu Nr.40 din Bucuresti, care azi nu mai exista.
Acum Ritul York face cam zece ani (daca regula e respectata in vara lui 2009).
Sunt circa 1700 de membri activi in York, ceremonialul este mult mai direct si mai „dezbracat” de butaforii, tinutele mult mai sobre (cineva le-a numit "spartane").

Este cel mai vechi rit atestat documentar (926) si are o structura ce contine patru grade: Grade Mestesugaresti – Ucenic, Calfa, Maestru; Grade Capitulare – Maestru al Martorului, Fost Maestru Venerabil, Maestru Desavarsit, Mason al Arcului Regal; Grade Criptice – Maestru Desavarsit, Maestru Regal, Maestru Select, Maestru Superdesavarsit; Grade Cavaleresti –Crucea Rosie, Cavaler de Malta, Cavaler Templier.

La inaugurarea templului, a carui fast a depasit orice inchipuire (cavaleri calare, ofiteri in uniforme, coloane superb decorate, defileri cu baniere, un show excelent realizat in spatele caruia au stat Florian Pittis-Mare Prelat General, dar si scriitorul Olimpian Ungherea-Mare Purtator de Cuvant) au participat si invitati de cel mai inalt rang din Germania, Portugalia Statele Unite, Italia, Belgia si Grecia.

Templul , excelent gandit si realizat este al doilea templu masonic realizat din 1934 pana acum, primul fiind la Bragadiru.


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 27 Nov 2007, 09:56 AM
Mesaj #581


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(nigel @ 21 Nov 2007, 11:20 AM) *
. "Blestemat fie cel ce gindeste de rau" - este deviza Familiei Regale a Leului si Lincornului,


Adica, asa cum ar veni in banii nostrii: "Honi soit qui mal y pense ! "
Sau ca sa inteleaga si profanul: "Ordinul Jartelei".sau inca si mai exact istoria lui

QUOTE
in fata careia eu, unul, ma inchin, pentru ca in umbra ei m-am "nascut".


La propriu....si noi tot de p-acolo; deci nu era umbra de leu, iar nicornul vizitase locul cu vreo noua luni mai devreme.

Eu insa m-am "nascut" intr-un apartament de la parterul unui bloc. In sufragerie era templu (vreo 24 de mp.) in dormitor camera de reculegere (15mp), iar secretariatul in al doilea dormitor. In bucataria minuscula tineam punctele geometrice.
Nu eram o loja bogata, asa ca nu ne-am putut permite mai mult.
E ca in viata de toate zilele: aia de au fost crescuti cu lingurita de argint nu se pot compara cu puradeii de mahala, numai ca astia din urma iau intotdeauna lucrurile mult mai in serios decat primii, si isi traiesc astfel viata mai intens.
Imi inchipui ca la inceputuri nici la "gasca si gratarul" nu gaseai conditii mai bune.


QUOTE
in final...Idiotul este un exemplu de inocenta, de saracie cu duhul in sens duhovnicesc


Nu e exemplu de inocenta la personajul lui Feodor. Initial romanul trebuia sa se numeasca "Printul Maskin", dar s-a chinuit mult Dostoievski sa gasesaca aceasta formula, in original "Idiot" pentru ca in limba rusa nu exista articol nehotarat. A cautat-o atent intrucat nici termenul de "innocent" nici formula "sarac cu duhul", nu acopereau mesajul.

Idiotul ramane idiot, indifferent de valoarea motivatiei care il situeaza in aceasta categorie.

Chiar daca idiotii ca grup distinct constituit pot oferii la un moment dat o alternativa superioara in plan moral in fata celei venite din partea orientarii generale, calea aceasta ramane condamnabila, interzisa, si de neurmat pentru omul intelligent ori pentru cel cultivat.

Extensia de la Maskin la Aliosha e fortata si abuziva. Aliosha Karamazov NU este un idiot in niciunul din sensurile cuvantului. Despre conexiunile pe care le faci cu celelate opere Dostoevskiene, ei bine ele nu sunt decat superflue si formale. Le-ai adus in discutie doar ca sa faci parada de cultura. Refuz aceasta lectie, am standarde mai ridicate.

QUOTE
rationalitatea in exces duce la nebunie


Mmmda........de asta va e voua teama atunci cand refuzati sa ganditi singuri si luati de-a gata tot ce va inoculeaza mentorul vostru de mucava , acest Mare Maestru ce isi interpreteaza rolul dupa o partitura scrisa pentru nashul unei mari familii siciliene ???

QUOTE
acest "lider-marioneta" a adus recunoasterile Olandei, Luxembourgului, Spaniei,
MLNR nu este "cea mai reprezentativa Mare Loja din Romania. Beneficiind de circa 130 de recunoasteri internationale, este singura.


Daca marele Chirovici "a adus recunoasterea" (mare minciuna, pe care nici nu o comentez) Olandei, Luxemburgului (aici chiar a dat lovitura) si Spaniei (asta probabil ca a venit singura sau adusa de capsunari), atunci cine si mai ales cand au fost obtinute celelalte 127 de recunoasteri stimabile ??? Sa fie in perioada : 1993-2003, sa fie vorba de nume precum Nicu Filip, Adrian Dohotaru, Sever Frentiu si de ce nu chiar Gheorghe Comanescu, care pana la urma chiar si el a avut o prestatie superioara cu mult celei a lui EOC ????

Ceva important insa EOC tot a facut la carma MLNR; a stopat anchetele declansate de predecesorul sau in legatura cu fondurile cheltuite de Iancu, si a inchis ochii la diparitia arhivelor MLNR, care ar fi putut sa arate adevarata fata a celor ce s-au cocotat in fruntea Ordinului




In economia MLNR, ce insemna aceste realizari fata de cele obtinute pana la venirea lui EOC ??
Multi ar spune ca un mare regres invocand argumente precum cele de mai sus, intre ei bunul simt, statistica, the dude, alti comentatori avizati sau obiectivi…

QUOTE
la alegerile din 2003 fiecare dintre primii trei clasati au "pierdut" niste voturi. Chirovici a pierdut 32, HNB 12, Ion Savancea 11.


Hai sa iti reamintesc cum s-au petrecut atunci lucrurile.
Buletine venite in plicuri galbene ce aveau pe ele numele lojilor, au fost aduse chiar si la usa salii in care se contabilizau.
Multe din plicuri au ajuns deja deschise.
Unele loji aveau cate doua sau chiar trei plicuri, scuza invocata fiind una puerila: s-au trimis mai multe ca sa existe siguranta ca vor ajunge; ele insa s-au numarat de fiecare data, facand ca numarul total al voturilor sa fie mai mare decat numarul total al lojilor existente. Au fost si situatii in care plicurile contineau mai multe nume. Atunci s-a decis anularea celor "gresit exprimate" si din astea, in afara celor care au fost anulate pe candidat a mai fost si un mare numar (cred ca vreo 80, am cifrele exacte acasa dar ele au aparut si in presa vremii, prin grija lui Savancea care nu si-a inteles niciodata rolul de "manipulat" si s-a simtit la randul lui excrocat), un mare numar ziceam, care nu s-au trecut in contul nimanui, dar care l-au plasat pe Chirovici pe primul loc, neajungand acolo unde erau destinate.

In prima faza defavorizat grosolan a fost doar Horia.

Dupa numeroase pauze in care se inodau si se desfaceau aliante de moment unele contestatii au fost admise,altele ba. NIMENI nu poate spune cu exactitate ce a fost acolo si cum s-a ajuns la numaratoarea finala a primului tur. Tot ce se stie cu certitudine este ca Savancea a fost in mod fatis favorizat pentru a se evita astfel o confruntare directa intre Chirovici si Horia in turul doi.

Nimeni nu a mai reverificat cu temeinicie actele primului tur, si a fost limpede pentru oricine ca acolo s-au facut cartile. Acum dupa disparitia arhivelor nici nu se mai poate asa ceva..How convenient my dear Watson....

Oricum, Chirovici, pana la acel moment omul de curte al fratilor Paunescu si acolit a lui Nastase (care l-a si montat in fruntea agentiei IMM), venea in masonerie cu acelasi support pe care il avusese si Hurezeanu, si, ia te uita ??... aceiasi persoana pe care tu o evoci aici ca "prieten" MM-ul din Germania.

In perioada mandatului sau Dl. Chirovici s-a facut remarcat si prin publicarea a doua carti (una 2006, alta 2007)

Doua caraghioslacuri, una cu tenta filozofica si existentiala (o basina in 224 de pagini) si alta declarat umoristica (un partz latit pe 192 de pagini).

In aceias perioada Horia Nestorescu Balcesti publica (2007) o intreaga enciclopedie "lucrare de referinta si de mare insemnatate" in trei volume pe 1246 de pagini, "adevarata fresca a Masoneriei Romane din toate timpurile":



Cred ca orice alt comentariu in directia asta ar fi de prisos.....

Acest topic a fost editat de The Dude: 27 Nov 2007, 10:15 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 27 Nov 2007, 11:20 AM
Mesaj #582


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(Dualist @ 20 Nov 2007, 12:54 PM) *
Nu cumva voi credeti in ceva ce nu exista ?


Exista frate DualistPe Dumnezeul meu ca exista !! Nu este aici si nu este acum, dar exista pe aceasta lume..Noi romanii am fost foarte aproape de ea. Cred ca am si avut parte de ea pe vremea lui Nicu Filip, insa nu am recunoscut-o ca atare atunci.

Nimeni nu ma poate convinge ca e doar o plasmuire a mintii mele…sau a mintilor noastre, pentru ca suntem mai multi care credem in asta, si mai e si Horia.

QUOTE(cocosel @ 20 Nov 2007, 04:11 PM) *
Preocupata sa cuprinda ,mintea nu da verdicte,ci ia in considerare ,cu egala ingaduinta,fiecare element in parte.Trebuie sa ajungi sa judeci totul cu detasare pentru a avea dreptul sa deschizi fereastra de la Occident a Templului Gandirii...


" intr-o zi gasi-veti poate, la piciorul unui dude/ campul cu usi ferecate deschise omului ud"
Mircea Florian-Copacii palari ai omului ud

Sunt detasat Cocosel, si privesc prin fereastra indicata de tine, doar ca ceea ce vad este grotesc.

"Caci mana mea nimic nu face
Gura chiar de-i plina tace,
Ochii imi sunt plini de ace
Gandul intr-o apa zace…"
Mircea Florian-Sa nu credeti…

QUOTE(andra_v @ 21 Nov 2007, 07:28 AM) *
Interesant e un lucru: de ce? Problema este MOBILUL.


Mobilul AndraV este limpede: Masoneria Romana poate fi si o vartelnita de produs bani, pe seama naivitatii si a vanitatii umane. Sunt sumele platite de fiecare membru drept cotizatii, cele platite pentru fiecare pasaj in parte, cele provenite din donatii, cele necesare unor acte de caritate..
Par neansemnate dar adunate toate la un loc au reusit sa totalizeze cateva milioane bune de dolari. Numai eu singur am platit in timp o suma uriasa pentru constructia unui templu de care se mai aduce vorba doar din cand in cand…De fonduri..?? Niciodata.

Dar Masoneria mai poate insemna si "sfere de influenta"(vezi cazul P2) , “baza de cumetrie”, placa turnanta a unor afaceri necurate, imunitate in fata restrictiilor legale si a corpurilor de control.

Cand decizi sa abordezi Ordinul din directia infractionala poti gasi in el mult mai multe posibilitati decat in multe alte parti.

PS. Se pare ca Nigel te-a preferat in dialog…Sper ca pe PM sa nu fie tot in misiune, dar e putin probabil asta asa ca ramai vigilenta….



--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 27 Nov 2007, 11:37 AM
Mesaj #583


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



Ufff Dude...prea multa patima.

In raport cu adevarul pe care il exprima si de cele mai multe ori il disimuleaza ideile noastre sunt asemenea unor idoli primitivi:ele ne insala,asa cum o fac si cuvintele daca ne oprim la imagini si formulari fara sa intelegem ce exprima ele de fapt.In orice domeniu al cunoasterii,totul este simbol;sa nu ne lasam insa acaparati de ceea ce simbolizeaza ci sa patrundem la ceea ce este simbolizat.

Intunericul ar fi deplin daca lumina ce razbate dintr-un craniu n-ar descoperi vederii un catafalc...

Cand parasim un organism uzat si deteriorat,incapabil sa ne mai indeplineasca functia,este ca si cum am schimba unealta,insa faptul ca atare nu prea are importanta daca reusim sa ne stapanim mestesugul.Fiindca nimik nu se pierde.. meseriasul bun va gasi intotdeauna de lucru pe marunta si agitata noastra planeta si cu atat mai mult intr-o alta ordine, superioara.El va lasa misterul sa fie ceea ce este si nu va pretinde ca este detinatorul tuturor raspunsurilor. thumb_yello.gif

Pentru ca oricat si-ar folosi ratiunea,oamenii nu isi insusesc durabil decat cunostiinte care nu sunt in intregime false,ci doar s-au pierdut de adevarul lor initial.Asa cum poarta malul fluviilor minuscule.... fire de aur,tot astfel exista si adevar in amestecul grotesc al superstitiilor.Trebuie sa stim sa scoatem la iveala din zgura timpului metalul cel pretios.

Cel care cugeta nu isi refuza nici un subiect de reflectie:nu se teme sa se aventureze in noapte pentru a intalni umbre ,nici sa se scufunde in intunecimile de necuprins,daca se asteapta ca el sa aduca la suprafata un crampei de lumina.

Daca nu a coborat in miezul lucidei cuprinderi,toate crampeiele de lumina pe care a reusit sa le adune nu-i vor fi de folos in a opri complotul si vor ramane ORBI in fruntea altor ORBI rolleyes.gif

Cel mai adesea,spirite care se pretind serioase si pozitive se intemeiaza doar pe vorbe mari si imagini calpe.

''"cei saraci, spuneau ei, o detin ca si bogatii.Cunoscuta tuturor,ea ramane de toti necunoscuta.Oamenii de rand o resping cu dispret in timp ce filosoful o aduna cu mare grija."" rofl.gif


_ _
_ _
___
KUA (foc interior care sta sa izbucneasca) mwah1.gif



--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 27 Nov 2007, 11:52 AM
Mesaj #584


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Nu e patima cocosel...desi e spus un pic mai apasat..

QUOTE(March @ 21 Nov 2007, 02:04 PM) *
Auzi bre Nigele, atata timp cat The United Grand Lodge of England (UGLE) nu recunoaste MLNR a lui Chirovici !! Da' in schimb recunoaste Marile Loje din tari precum Armenia , Bulgaria, Croatia, Ungaria, Rusia, Serbia, Turcia, Polonia si Burkina Fasso, Benin.


Da, prietene March, asta pentru ca UGLE a stiut tot timpul ce se intampla aici.
In 93-95 am fost foarte aproape de recunoastere dar ne-am pripit. In dorinta lui de afirmare, pe finalul mandatului, Nicu Filip a deschis prea larg portile Ordinului, si UGLE ne-a taxat imediat. Imi amintesc ca intr-o singura zi s-au facut cate trei, patru pasaje pentru a popula partea de sus a structurii care a fost considerata prea “ pustie” la acel moment.

Cineva din afara (Israel) ne spunea la o agapa ca nu exista in UGLE masoni de grad inalt mai tineri de 50 de ani, si ca de multe ori trebuie sa astepti ani de-a randul ca sa poti avea dreptul de a capata o noua treapta de perfectionare. Noi aveam in grad 33 si un tip de 26 de ani intr-o vreme; iar altul, un violinist de mana a-7-a, a ajuns peste noapte Ilustru Preaputernic Suveran Mare Comandor al Supremului Consiliu la numai treizeci si un pic…si culmea, facut de americani.

Pare greu de crezut dar si Burkina Faso si Armenia au masonerii puternice in spirit, chiar daca nu au temple impozante, coloane decorate la mare stil, ori tinute ireprosabile..
Povestea insa e cu atat mai grava cu cat Romania are cea mai tare structura masonica dintre toate tarile est europene…… iar Bulgaria ne-a luat-o inainte prin influentele lui Simeon al-II-lea ca ei au stiut sa il reprimeasca si sa il cinsteasca cum se cuvine..Noi, cand ni s-a intors regele l-am suit in avion si l-am alungat….


QUOTE(wasp @ 22 Nov 2007, 08:54 PM) *
.. Nestorescu-Balcesti, indiferent daca a fost radiat sau ars intre coloane, cand a plecat, a luat ceva arhiva dupa el. cool.gif


WASP, nu a luat nimic cu el. Mai mult decat atat, a donat Ordinului o biblioteca pe care si-a adunat-o in timp, compusa in mare parte din lucrari pe care le-a primit personal in calitatea de Mare Secretar, si pe care le-a considerat ca apartinand MLNR.
Dar ai dreptate, arhivele au disparut miraculous taman cand Aurel Stoica primise insarcinarea sa le verifice. Lipseau multi bani, si musca bazaia pe chelia lui Costel Iancu, singurul care avea si mijlocele, si posibilitatea si (i)moralitatea necesare unui astfel de gest.

QUOTE(francmason32 @ 21 Nov 2007, 01:20 AM) *
Vreau sa va asigur de sprijinul si ajutorul meu, pe orice cale masonica posibila, in a se refuza regularitatea MLNR, si daca aceasta este posibil, chiar retragerea celor existente.
Sa va fie RUSINE.


Francmason32, din pacate presiunile asupra UGLE sunt imense si nu stiu cat va mai putea sa le faca fata.
MLNR trebuie restructurat si asta nu se poate face decat printr-o implozie care sa absoarba tot varful piramidei. Sperante pot veni si din partea curentelor alternative.

Pana una alta MLNR trebuie demolata.
Eu cam asta fac pe aici si pe oriunde mi se ofera prilejul, si nu numai ca nu imi este rusine cu ce fac, dar am si un fel de sentiment de mandrie in legatura cu asta.
Am jurat sa pastrez secretul si respect acest lucru, insa imi inteleg juramantul numai in raport cu ceea ce se intampla in templu, in rest gasesc discutiile pe forum ca fiind o forma foarte adecvata de lupta, iar demascarea unor infractori pe langa ca e o inalta datorie cetateneasca, mai este si o impunere ferma a conduitei masonice...



--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 27 Nov 2007, 11:53 AM
Mesaj #585


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Asa , "fratilor", asa . Incalziti bine ciorba pe aici ca prea se racise . biggrin.gif Pana si wasp a iesit din "adormire" ! biggrin.gif


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 27 Nov 2007, 12:58 PM
Mesaj #586


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595





Aiurea March...ma incalzesc singur intre doua drumuri...
Cui ii mai pasa pe aici de MLNR ???


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dualist
mesaj 27 Nov 2007, 01:06 PM
Mesaj #587


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 316
Inscris: 26 February 05
Din: simt aer jegos de Bucuresti
Forumist Nr.: 5.800



QUOTE(The Dude @ 27 Nov 2007, 11:52 AM) *
Pare greu de crezut dar si Burkina Faso si Armenia au masonerii puternice in spirit, chiar daca nu au temple impozante, coloane decorate la mare stil, ori tinute ireprosabile..


Pare asa de greu de crezut ca spiritul NU inseamna materie ? Pare asa de greu de crezut ca spiritul NU inseamna insigne si alte distinctii umane ?

Pare asa de greu de inteles ca locul este facut de om ?

Pe de celalalta parte, orice organizatie are probleme.

Am mentionat ca masoneria in crezi tu nu exista ... este diferenta dintre teoretic si practic. Tu ai o imagine despre cum trebuie sa fie masoneria, in loc sa o accepti asa cum este ea de fapt.

Daca am trai intr-o lume perfecta, n-am mai avea nimic de facut si ne-am plictisi ...



Acest topic a fost editat de Dualist: 27 Nov 2007, 01:09 PM


--------------------
"Veti fi asemeni zeilor, cunoscand binele de rau."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 27 Nov 2007, 01:46 PM
Mesaj #588


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Ca si in cazul legii, exista atat un spirit cat si o litera scrisa (Landmarkuri ..aici)...
In cazul de fata spiritul este activ fara sa aiba nevoie de materialitate.

Dualist, sigur ca perfectiunea nu apartine acestei lumi, si de aceea, sau poate tocmai de aceea, in lipsa ei, pentru a nu se rataci omul are nevoie de un sistem de referinta.
Pentru cei mai multi el se regaseste in religie, pentru altii in cultura...pentru mine in Masonerie.

Nu e nevoie de un sistem operant, ci doar de un arhetip precis si functional...

Daca am trai intr-o lume perfecta am avea foarte multe lucruri de facut si ultimul dintre ele ar fi acela de a ne plictisi..

Am avea mult de furca cu celelate lumi, ca sa putem sa unim universul intr-o singura vointa Intru Gloria eterna a Marelui Arhitect al Universului..

Acest topic a fost editat de The Dude: 27 Nov 2007, 01:49 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wasp
mesaj 27 Nov 2007, 06:20 PM
Mesaj #589


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 681
Inscris: 29 November 05
Forumist Nr.: 7.367



Domnii mei,

Nu as vrea sa credeti ca nu va apreciez promptitudinea in a ma lamuri cu privire la Ritul de York si templul de la Peris (ridicat pe cheltuiala lui de Stefan Masu, de ce sa nu-i spunem pe nume?!). Traiesc, totusi, cu senzatia ca nu ati inteles prea bine nelamurirea mea. Dude, ai trantit o schema made in Cotidianul, din care lipsea Ritul de York. Si niciunul dintre voi nu a sesizat acest mic amanunt?! Asta era singura mea nedumerire. In rest, cum e templul, unde e, care sunt gradele, numărul de membri..... nu e cazul sa discutam.



--------------------
Sa ai incredere doar in umbra ta, dar numai atunci cand iti cade in fata !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
francmason32
mesaj 28 Nov 2007, 12:57 AM
Mesaj #590


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 121
Inscris: 26 December 05
Forumist Nr.: 7.532



QUOTE(The Dude @ 27 Nov 2007, 11:52 AM) *
Am jurat sa pastrez secretul si respect acest lucru, insa imi inteleg juramantul numai in raport cu ceea ce se intampla in templu, in rest gasesc discutiile pe forum ca fiind o forma foarte adecvata de lupta, iar demascarea unor infractori pe langa ca e o inalta datorie cetateneasca, mai este si o impunere ferma a conduitei masonice...


Imi permit sa-ti amintesc ca ai jurat mai multe la primirea gradului 3. Iar unele din cele jurate le incalci cu nonsalanta.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 28 Nov 2007, 09:13 AM
Mesaj #591


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Iar eu imi permit sa te contrazic.
Am fost initiat dupa ritualurile scrise de Sadoveanu, si stiu précis ce am jurat; asa a fost pe la inceputuri. E posibil sa vorbim de lucruri diferirite. In plus eu nu am prea mare respect nici pentru ritualurile si puritatea mediului masonic din care am inteles ca provi.

WASP, Ritul York, Ritul Scotian Antic si Acceptat, Ritul Misraim sunt structuri masonice diferite, care functioneaza dupa reguli diferite (dar asemanatoare). Sunt doar cateva dintre ele (cele care au o reprezentare semnificativa in Romania).

Ritul Scotian Antic si Acceptat are la randul lui un rit de perfectionare (asa zisele loji rosii).
Amanuntul care te poate face sa aluneci in confuzie este ca atat ritul de perfectionare cat si Ritul York isi aduna adeptii din randul maestrilor masoni proveniti din lojile albastre, cele care nu au decat trei grade.
Mai pe scurt MLNR si ritul ei de perfectionare isi fac probleme din regularitate si din recunoastere de la loja mama, celelalte rituri au desigur problemele lor, dar nu si pe acestea.

Intorcandu-ma la schema publicata de mine (si preluata din ziarul Cotidianul, dupa ce el practic a simplificat o schema aparuta anterior intr-o revista masonica), vreau sa te rog sa observi ca ea se refera la Masoneria Regulara (sau ma rog, ca sa nu il mai supar si mai tare pe Nigel, la cea cu pretentii la regularitate), si mai vreau sa te rog sa constati ca ea ne spune numai despre sase Mari Loji, in timp ce in toate posturile mele eu vorbesc de noua (mai exact 8+1, pentru ca am mari dubii in legatura cu una singura).

Asadar alte rituri decat RSAA (si ritul ei propriu de perfectionare de sub obedienta MLNR) nu intra in aceasta discutie, si nici in aceea schema, dar ele pot si chiar contin masoni confirmati in MLNR. De exemplu Florian Pittis, fie ca Marele Arhitect sa il odihneasca in pace, era in acelasi timp Mare Purtator de Cuvant pentru MLNR, si Mare Prelat General pentru York

Acest topic a fost editat de The Dude: 28 Nov 2007, 03:42 PM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wasp
mesaj 28 Nov 2007, 07:14 PM
Mesaj #592


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 681
Inscris: 29 November 05
Forumist Nr.: 7.367



Dude, părerea mea este că Memphis-Misraim-ul lui "Fulgerică" nu are ce căuta nici lângă RSAA şi nici lângă Ritul de York. În ceea ce priveşte numărul lojilor...pot fi fără număr, vorba maneliştilor. Numai una e regulară, chiar dacă îţi place sau nu. Şi nu în ultimul rând, din cunoştinţele mele, Florian Pittiş mai avea o funcţie, în afara celor enumerate de tine: era membru în Supremul Consiliu al RSAA. Pentru că, precum bine ştii, niciunui mason nu îi este interzis să intre în câte rituri de perfecţie doreşte. Mă ambiţionez să le numesc rituri de perfecţie, după vechiul obicei. Chestia aia cu riturile de perfecţionare îmi sună precum cursurile de perfecţionare a cadrelor, de pe vremea lui Nea Nicu.


--------------------
Sa ai incredere doar in umbra ta, dar numai atunci cand iti cade in fata !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 28 Nov 2007, 07:32 PM
Mesaj #593


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Puteti sa ma lamuriti si pe mine care este locul Marelui Orient Francez in aceasta ecuatie?


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nigel
mesaj 28 Nov 2007, 07:49 PM
Mesaj #594


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 11
Inscris: 14 November 07
Forumist Nr.: 10.849



Imi propusesem sa nu mai intervin, dar am fost prea amuzat de "judecata" lui Dude in domeniul "literaro-masonic". Cartile lui Chirovici- care sunt patru, mai Dude, ai uitat una de istorie si "La broasca lesinata" (care mie chiar mi-a placut foarte mult, am gasit-o pe un site in Canada) - sunt, dupa mintea ta, net inferioare "operei" lui HNB pentru ca au citeva kile mai putin...Te doare mintea!
Dupa judecata asta, "Strainul" lui Camus este o superbasina (vorba ta) de doar 90 de paginute in colectia Biblioteca pentru to(n)ti de pe vremea lui Ceausescu, adica un fel de brosurica.
Restul nu merita comentat. De mine, cel putin. Pentru WASP - complet de acord cu judecata vizavi de Ritul Misraim.
Dudule, nu stii vreo carte macar de vreo cinci kile? Am chef sa citesc ceva "serios", te rog eu...Merci, mon frere...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 28 Nov 2007, 07:49 PM
Mesaj #595


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Dragilor forumiste,
Puteti s-o puneti de o mica loja feminina aici - " Hanul Ancutei " biggrin.gif Io cred ca "fratii" si profanii ( adica unu' ca mine ) va vor sustine. Si nici domn' Administrator nu cred ca ar fi impotriva. wink.gif

Acest topic a fost editat de March: 28 Nov 2007, 07:50 PM


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post

20 Pagini V  « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 7 June 2024 - 02:14 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman