HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

2 Pagini V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Batalie Pentru Dreptul De A Muri, ...si care e parerea voastra
Care e optiunea d-voastra?
Nu puteti vizualiza rezultatele sondajului inainte de a vota. Va invitam sa va logati si sa votati pentru vizualizarea rezultatelor.
Nr. Voturi: 34
Musafirii nu pot vota. Va invitam sa va logati / inregistrati. 
jet li
mesaj 25 Mar 2005, 12:21 PM
Mesaj #36


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.196
Inscris: 31 January 04
Din: ae
Forumist Nr.: 2.045



Treaba e incurcata pentru ca nu se stie ce ar fi vrut ea. Acum americanii se duc repede sa-si faca testamentele, sa scrie care e vointa lor, le e frica sa nu ajunga ca si Teri Schiavo.
Deci este bine sa respecti vointa omului si sa-l omori ? E crima sau nu ?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 27 Mar 2005, 04:16 AM
Mesaj #37


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



De-ale ipocriziei

Domnul presh. George W. Bush, in 1999 (pe vremea cand era guvernator al statului Texas) a semnat o lege statului Texas.

Comentariul de la www.bushlies.com legat de aceasta lege:
QUOTE
As for George W. Bush, he yesterday proclaimed that if any errors are to be made in a case like Schiavo's, these mistakes ought to occur on the side of life. Yet in 1999, Bush signed into law, as governor of Texas, a bill that would allow a guardian or a doctor to deny life-sustaining care to a patient who had not left behind written instructions. Here's what that law, the Texas Advance Directives Act, says:

166.039. (a) If an adult qualified patient has not executed or issued a directive and is incompetent or otherwise mentally or physically incapable of communication, the attending physician and the patient's legal guardian or an agent under a medical power of attorney may make a treatment decision that may include a decision to withhold or withdraw life-sustaining treatment from the patient.

(b) If the patient does not have a legal guardian or an agent under a medical power of attorney, the attending physician and one person, if available, from one of the following categories, in the following priority, may make a treatment decision that may include a decision to withhold or withdraw life-sustaining treatment:
(1) the patient's spouse;
(2) the patient's reasonably available adult children;
(3) the patient's parents; or
(4) the patient's nearest living relative.


So, a question, Mr. Bush: When did you have a conversion?




In aceasta idee, este interesat de urmarit situatia lui Spiro Nikolouzos, in varsta de 68 de ani, care nu mi-e clar daca a fost sau nu deconectat de la aparatele de mentinere a vietii, in ciuda dorintei sotiei lui, deoarece nu i se poate plati factura de la spital.

Acest topic a fost editat de axel: 27 Mar 2005, 04:18 AM


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
secunda
mesaj 27 Mar 2005, 08:15 AM
Mesaj #38


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.034
Inscris: 22 September 03
Din: brasov
Forumist Nr.: 824



asa cum s-a mai spus, intrebarile sondajului par a fi puse la caterinca, ceea ce nu era cazul, fiind vorba de o situatie atat de delicata.
am votat ultima varianta, insa doar pentru prima parte a ei.

in adevar discutiile de aici nu vor schimba situatia femeii. dar e interesat de vazut ce hotarari ati lua voi in asemenea cazuri.

se spunea de cursul firesc al naturii, de voia lui Dumnezeu. firesc era sa moara, in urma accidentului acum 15 ani. dar Dumnezeu i-a dat minte si pricepere omului sa inventeze aparate care sa ii prelungeasca existenta.

pot fi cinica, insa de ce acest spectacol nu s-a facut acum 7 ani, de exemplu? era o speranta mai mare atunci din partea doctorilor? sau erau bani suficienti din partea familiei? procesele costa, spitalizarea costa, iar cineva trebuie sa plateasca.

pe de alta parte, sotul ar vrea si el sa poate avea liniste cand merge seara acasa. sa aiba cu cine dormi noaptea, cu cine vorbi ziua. se spune la cununie, impreuna la bine si la rau, insa el e singur.

un Romeo a fost doar la Shakespeare. o iubire, oricat de devotata ar fi in zilele de azi, nu merge cu aceeasi nebunie si seninatate spre moarte.

chiar vazusem la un moment dat o replica de final de film serial, in care eroul scria in jurnalul sau ceva de genul ca, omul se diferentiaza de animale tocmai prin lupta asta acerba de a supravietui, de a trai fie si o secunda in plus. si ma intreb acum, daca asta e din cauza ca iubim atat de mult viata asta sau pentru ca nu avem destula credinta sa trecem in moarte?

un alt gand imi vine acum in minte. daca Papa, care are acum o sanatate subreda, ar ajunge sa depinda de aparate, nimeni niciodata nu ar indrazni nici cu gandul sa fie deconectat, fie si dupa 20 de ani. de ce? poate pentru ca el oricum apartinea lumii, intr-un fel, si lui Dumnezeu in alt fel, insa nu unui singur om, nu unei familii. lumea are nevoie de minuni, de simboluri.

vad iar titlul subiectului si parca as contrazice, nu avem drept, avem obligatia de a muri. sau responsabilitatea de a muri frumos. atunci cand pomenim de Dumnezeu, trebuie sa vedem si credinta.

< Apoi a mers putin mai inainte, a cazut cu fata la pamant si S-a rugat, zicand: "Tata, daca este cu putinta, departeaza de la Mine paharul acesta! Totusi nu cum voiesc Eu, ci cum voiesti Tu." Marc.14.36. >

concluzie?
fiecare are dreptate, insa doar cei cu putere o pot impune.
fiecare are credinta, insa doar cei puternici o afla.


--------------------
iubeste timpul si mie lasa-mi dorul
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 27 Mar 2005, 08:15 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
mutulica
mesaj 28 Mar 2005, 08:09 PM
Mesaj #39


piticanie oPsedata
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.280
Inscris: 7 January 04
Din: ***
Forumist Nr.: 1.726



si daca e pana de curent ceva mai lunga in zona respectiva? sau un puseu de tensiune...
plastic vorbind este o jucarie... sau un echipament electrocasnic ca ori care altul. daca il scoti din priza, se opreste

tehnic vorbind, tanti e moarta gramada deja


--------------------
Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gonen
mesaj 1 Apr 2005, 11:21 AM
Mesaj #40


ex-bogho
*****

Grup: Membri
Mesaje: 637
Inscris: 21 October 04
Forumist Nr.: 4.717



Terri Schiavo a murit
Cel mai disputat caz de eutanasie din istoria Americii

Cazul de eutanasie care a divizat America şi a provocat cele mai vii polemici din ultimele decenii īn materie de etică, a ajuns la final. Terri Schiavo, femeia din Florida aflată īn stare vegetativă de mai bine de 15 ani a murit īn această seară. Īn urmă cu aproape doua săptămāni, Terry fusese decuplată cu acordul justiţiei de la tubul care o ţinea īn viaţă, iar decizia a provocat controverse. Conservatorii au susţinut alături de părinţii lui Terri Schiavo că īndepărtarea tubului este o cruzime nejustificată, īn condiţiile īn care femeia era īncă īn viaţă. Soţul ei a motivat īnsă că femeia nu mai era conştientă de mult, şi nu şi-ar fi dorit să trăiască aşa. Vaticanul s-a pronunţat şi el īn aceast caz.
Lupta pentru viaţa americancei Terri Schiavo a fost acerbă, şi s-a dat pānă īn ultima clipă. Părinţii lui Terri - femeia pe care o comoţie cerebrală suferită la numai 26 de ani a adus-o īn stare vegetativă - au īncercat toate căile pentru a o ţine īn viaţă pe fiica lor. După deconectarea de la aparate, acum 13 zile, Bob şi Mary Schindler s-au adresat Congresului, guvernatorului de Florida, şi chiar preşedintelui Bush. Un judecător federal a respins cererea ca Terri să fie reconectată la tubul prin care era hrănită. Bob şi Mary Schindler nu au renunţat, sprijiniţi moral de prieteni, rude şi oameni simplii, pentru care īnformetarea lui Terri pānă la moarte - era o barbarie. Părinţii femeii au făcut recurs la cea de-a 11-a Curte de Apel a Statelor Unite. Au cerut īnainte chiar şi ajutorul Congresului şi al guvernatorului statului Florida pentru ca Terri Schiavo să nu fie deconectată de la tubul care o hrănea. Cazul a provocat polemici violente īn Statele Unite. Mulţi au considerat că Terri avea dreptul la o moarte decentă, īn vreme ce pentru alţii - deconectarea de la tubul care o alimenta īnseamna moarte prin īnfometare, şi dovedea o cruzime inumană. Soţul femeii aflate de 15 ani īn stare vegetativă, Michael Schaivo, a susţinut că Terri trebuie decuplată de la aparate, pentru că soţia sa nu şi-ar fi dorit să trăiască aşa. Ultimele faze ale bătăliei juridice dintre părinţii şi soţul lui Terri s-au consumat la finele săptămānii trecute, după ce un tribunal federal a respins pentru a doua oară cererea lui Bob şi Mary Schindler de recuplare a fiicei lor la tubul de alimentare. Pe continentul american, statul Oregon este singurul unde acest procedeu este acceptat, dar īn condiţii excepţionale. Īn Europa, numai Belgia şi Olanda au legalizat euthanasia. Pentru a se recurge la această măsură extremă trebuie respectate īnsă reguli foarte stricte. Vaticanul a declarat, după aflarea veştii că Terri Schiavo s-a stins, că moartea sa este o īncălcare a naturii sacre a vieţii. Pentru mulţi mulţi americani, dreptul la moarte obţinut de Terri este de asemenea, de neconceput.

realitatea.ro
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zed
mesaj 1 Apr 2005, 01:49 PM
Mesaj #41


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.766
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 671



Terri Schiavo oricum nu a simtit nimic . In cazul ei , notiunea de sete si foame nu erau existente .
Sa-i fie tarana usoara .


--------------------
I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?!

Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare.
www.unicef.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 1 Apr 2005, 02:56 PM
Mesaj #42


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Moartea lui Schiavo nu a linistit apelele in SUA ! Republicani de frunte ai Congresului acuza sistemul judiciar de o grava eroare atunci cand a decis ca ea trebuie sa moara. Pe de alta parte democratii ii acuza pe oponentii lor ca vor sa exploateze momentul pentru a le inchide gura la noile numiri de judecatori ce vor fi discutate in comisiile de specialitate ale Congresului .


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
tinutac
mesaj 1 Apr 2005, 03:44 PM
Mesaj #43


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 36
Inscris: 18 September 03
Forumist Nr.: 792



QUOTE (secunda @ 27 Mar 2005, 08:15 AM)
pot fi cinica, insa de ce acest spectacol nu s-a facut acum 7 ani, de exemplu? era o speranta mai mare atunci din partea doctorilor? sau erau bani suficienti din partea familiei? procesele costa, spitalizarea costa, iar cineva trebuie sa plateasca.

Pai "spectacolul" a inceput in 1998 cand M Schiavo a facut petitia pentru oprirea mentinerii artificiale in viata a lui TS.


--------------------
Zambeste, maine va fi mai rau!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 April 2024 - 01:58 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman